Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορεί να υπάρξει υγιής οικογένεια ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος usable, στις 22 Οκτωβρίου 2006.

  1. usable

    usable New Member

    Είναι ένα ερωτημα που με βασανίζει τον τελευταίο καιρό. Είμαι ένας συνειδητοποιημένος σκλάβος ο οποίος επιθυμει /εύχεται/ προσεύχεται κάποτε να βρει την Αφέντρα που θα υπηρετεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Μπορεί όμως μέσα από μια τέτοιου είδους σχέση να αναπτυχθεί μια υγιής οικογένεια ? Όλες Εσείς οι Κύριες αλλά και οι Κύριοι πως βλέπετε / αντιλαμβάνεστε τον ορισμό της οικογένειας ?
     
  2. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Ναι, μπορεί να υπάρξει μια υγιής οικογένεια, δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα καθώς μια οικογένεια απαιτεί παιδιά, και να είναι κάποιος παντρεμένος, πράγματα τα οποία προς το παρόν τα αποφεύγω λόγω ηλικίας, αλλά απ'όσο ξέρω από το εξωτερικό, είναι πολύ φυσικό και λογικό να υπάρξει η οικογένεια, απλά ορισμένα πράγματα πιθανώς να περιοριστούν ή να αλλάξουν μορφή για κάποιο μεγάλο διάστημα.
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    οχι σε καμια περιπτωση ...
    σπιτι και "παιχνιδακια" δεν συμβαδιζουν παρα μονο στον κινηματογραφο και σε απατηλα αλωθι .....
    Ενας οικογενιαρχης δεν αισθανεται ουτε Μαστερ , ουτε σκλαβος , ουτε καζανοβας , ουτε οπαδος , ουτε οτιδηποτε αλλο που εχει να κανει με το "εγω" του ...
    Εξαρταται βεβαια και τι προσδοκιες θα εχεις ....
     
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Μπορεί να υπάρξει υγιής οικογένεια ?

    Mεγάλη βεβαιότητα.Ίσως να χεις δίκιο.Γιατί το λες όμως; 
     
  5. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member

    Καλώς ήρθες Σωτήρη και απο μένα. Αν και απευθήνεσαι σε Κυρίαρχους πιστέυω να σου είναι χρήσιμες και οι απαντήσεις των υποτακτικών.

    Η γνώμη μου είναι πως μια υγιής οικογένεια μπορεί να δημιουργηθεί άσχετα της σχέσης του ζευγαριού. Σίγουρα τα παιδιά φέρνουν κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα, αναγκαίες. Προσαρμογές δηλαδή που γίνονται ώστε η σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της να μην δημιουργεί απορίες στα παιδιά σε λάθος χρονική στιγμή.
    Όμως μια σωστά δομημένη σχέση μπορεί να επιβιώσει πιστεύω με νέους κώδικες συμπεριφοράς και μη λεκτικής επικοινωνίας κλπ κλπ.

    Όταν ανακαλύπτει κανείς τον πραγματικό του εαυτό και έχει την ευτυχία να βρει ανάλογο ταίρι δεν καταλαβαίνω γιατί προκειμένου να εκπληρώσει και τις ανθρώπινες ανάγκες του να πρέπει να αρνηθεί αυτό που είναι και τον ολοκληρώνει για να το κάνει.
    Η δημιουργία οικογένειας είναι ένα θέλω πολλών. Γιατί να μην γίνεται και ανάμεσα στα ζευγάρια του χώρου αυτού.

    Πιστεύω πως υπάρχουν ανάμεσά μας και εκείνοι οι άνθρωποι που επιθυμούν και δημιουργούν πρωτίστως σχέσεις με έντονο το στοιχείο της συντροφικότητας μέσα στα πλαίσια της Κυριαρχίας/υποταγής, χωρίς να είναι όλα μα όλα προσανατολισμένα στο kinky παιχνίδι. Δηλαδή να μην βασίζεται η σχέση απλά και μόνο στην εικόνα, αλλά και σε τόσα άλλα (δυσδιάκριτα στο μη μυημένο μάτι) που όμως είναι ξεκάθαρα στο ζευγάρι.

    Επίσης έχω την αίσθηση πως 2 άνθρωποι που βιώνουν σχέση Κυριαρχίας/υποταγής, μπορούν να δημιουργήσουν πολύ πιο σωστές οικογένειες από άλλους που απλά έπρεπε να κάνουν οικογένεια γιατί ήταν η ηλικία στο παραπέντε ή γιατί ενισχύει το κοινωνικό τους στάτους, ή γιατί δεν είχαν τίποτα άλλο να τους δέσει και σκέφτηκαν μπας και έτσι καταφέρουν να βρουν νόημα...κλπ κλπ κλπ.

    Με αποτέλεσμα το λυπηρό για μένα φαινόμενο...οι γονείς να μην θέλουν να ασχοληθούν με τα παιδιά τους βρίσκοντας πρόσχημα την καριέρα, την προσωπική τους ικανοποίηση και άλλα, αφήνοντας την διαπαιδαγώγηση στην καλύτερη περίπτωση στα χέρια των παππούδων ή στη χειρότερη στα χέρια της αλλοδαπής τροφού-από-σπόντα με άγνωστα ακόμα αποτελέσματα αλλά δυσοίωνα προμηνύματα.

    Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί. Για μένα το να μεγαλώσεις παιδιά είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ευθύνες σε αυτή τη ζωή και γιαυτό δεν έτρεξα να το κάνω πιο μικρή.

    Δεν έχω οικογένεια Σωτήρη, αλλά υπάρχουν ανάμεσα μας άνθρωποι που το βιώνουν. Ίσως μας δώσουν και αυτοί τα φώτα τους.
     
  6. Afentis_Epi8ymiwn

    Afentis_Epi8ymiwn Regular Member

    Απάντηση: Μπορεί να υπάρξει υγιής οικογένεια ?

    Με το να κάνεις οικογένεια και παιδιά περιορίζονται οι δραστηριότητες σου όπως περιορίζονται σε κάθε ζευγάρι (είτε είναι του χώρου, είτε όχι).

    Πριν τα παιδιά μπορείς να κυκλοφορείς γυμνός μέσα στο σπίτι, να κάνεις σεξ σε όποιο μέρος του σπιτιού θες, ότι ώρα θες, με όσους ή όσες θες, να βγεις και να γυρίσεις σπίτι όποτε θες, να βάλεις μουσική ή τηλεόραση όσο δυνατά θες, ακόμα και να μαλώσεις με τον άλλον ότι ώρα θες…….. Πράγματα που αναγκαστικά τα περιορίζεις ή τα αλλάζεις με τον ερχομό ενός παιδιού. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αλλάζεις αυτό που είσαι και είναι ο άλλος. Απλός η σχέση σου μπαίνει σε άλλες βάσης και με άλλες προτεραιότητες. Προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα.

    Και για τις D/s σχέσης, πιστεύω, πως γίνονται πολλή πιο έντονες. Πια, ο υποταχτικός έχει να «φροντίζει» περισσότερα άτομα αντί για ένα και ο Κυρίαρχος να τους «προστατεύει» και να τους «οδηγεί» όσο καλύτερα μπορεί. Η D/s σχέση τους «αλλάζει», μπαίνουν άλλοι (καινούργιοι) κανόνες, φεύγει από ένα απλό «παιχνίδι», αποκτά νόημα και ουσία. Και εκεί πια δεν διορθώνονται τα λάθη με μια απλή τιμωρία. Είναι και οι δύο υπεύθυνοι για το «ρόλο» τους, και για εκείνους μεταξύ τους, και για τα παιδιά τους, και για τους τριγύρω τους. Και πρέπει πια αυτό τον ρόλο να τον «υπηρετούν» σωστά και υπεύθυνα με όλη την δύναμη της ψυχής τους και όχι μόνο σαν ένα απλό «παιχνίδι». Πια, η «ιδιαίτερη» αυτή σχέση τους, δεν είναι ένας τρόπος ζωής, αλλά, η ίδια τους η ζωή.

    Οι D/s σχέσης δυναμώνουν μέσα σε ένα γάμο. Αρκεί ο καθένας να αφήσει το «είναι» του να προσαρμοστεί μέσα σε αυτόν, όπως το άφησε και την προ του γάμου περίοδο
     
  7. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    συζητωντας το συγκεκριμενο θεμα με ατομα του χωρου που εχουν κανει το πλεον το γαμο
    παρατηρω πως υπαρχουν πολλα προβληματα, τσακωμοι και τελοσπαντων η ολο αυτο που ζουσαν προ γαμου απλα χαθηκε...
    ...αυτο προσωπικα με θλιβει 
    ....θα ηθελα πολυ να ενσωματωσω ολο αυτο που ζω και στα πλαισια ενος γαμου.
    Δυσκολο ? Ευκολο? ...δεν ξερω
    πιστευω ομως οτι οταν δυο ατομα το θελουν πολυ θα συμβει και θα ειναι πετυχημενο.
    στα πλασια βεβαια του γαμου και μετα την αποκτηση τεκνων καποια πραγματα θα αναδιαμορφωθουν.
    Ειμαι της αποψης ομως οτι οταν υπαρχουν δυνατες σχεσεις Κυριαρχιας ολα μπορουν να γινουν 
     
  8. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Μπορεί να υπάρξει υγιής οικογένεια ?

    Γνωρίζω πολλά ζευγάρια που είναι σε γάμο και με παιδιά ,
    και αυτό που έχω δει με έχει καταπλήξει .
    Πέρα από την αρμονικότητα που υπάρχει , την σοβαρότητα και την μεγάλη ευθύνη που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα τους ,
    πλανιέται παντού η καθαρη πλεον συνείδηση των ρόλων,
    που πριν υπήρχε μεν και ηταν και ουσιαστική ,
    αλλά πιο πολύ μέσα στα πλαίσια της ανεμελιάς και του παιχνιδιού .
    Δεν πιστεύω πως είναι εύκολο ,
    αλλά τι είναι στην εποχή μας ?
    Όμως νομίζω είναι πιο εύκολο να κρατήσει από ένα βανίλα γάμο ,
    αν όπως λέει και ο Κύριος Afentis_Epi8ymiwn .. .
    ‘’ Αρκεί ο καθένας να αφήσει το «είναι» του να προσαρμοστεί μέσα σε αυτόν, όπως το άφησε και την προ του γάμου περίοδο ‘’ ,
    και να προσθέσω ,
    πως πολλά αλλάζουν και προσαρμόζονται στα καινούργια δεδομένα
    αλλά αν θες να κρατήσεις την σχέση σου σε αυτό το επίπεδο , την κρατάς !
     
  9. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    Πιστεύω πως ναι.

    Αλλά χρειάζεται πολύ θέλω υπομονή και επιμονή και απο τις δύο πλευρές ακριβώς όπως και σε μία σχέση βανίλια.
    Τώρα όσον αφορά τους ηθικούς φραγμούς, αυτοί δεν υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις;;;
    Αν και δεν είμαι η καταλληλότερη να απαντήσω επειδή εγώ έχω ήδη οικογένεια, πιστεύω ότι θα είναι τέλεια μία τέτοια σχέση, αν και κατά καιρούς έχω ακούσει διάφορα από ζευγάρια D/s που προέβησαν σε γάμο.  
     
  10. G_E

    G_E Contributor

    Re: Απάντηση: Μπορεί να υπάρξει υγιής οικογένεια ?

    Βρίσκω την τοποθέτηση του Afentis_Epi8ymiwn σωστή.
     
  11. usable

    usable New Member

    Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί με τους περισσοτέρους στο ότι με την δημιουργία οικογενείας η ζωή δεν περιλαμβάνει πλέον τόσα πολλά “παιχνίδια” με μαστίγια και αλυσίδες, παρολ’ αυτά πάντα ένας σκλάβος θα υπηρετεί την Κυρία του με τον άλφα η βήτα τρόπο, πέραν του sex-ουαλικού τομέα. Μπροστά στα παιδία όμως τι είδους συμπεριφορά πρέπει να ακολουθείται ?
     
  12. Princess_of_Pain

    Princess_of_Pain Regular Member

    usable νομίζω εννοείται εντελώς φυσιολογική αλλιώς υπαρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία των παιδιών