Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Παντού...
    Οι μεν ενσυναισθητικοί τρέφονται με αυτό...

     
    ...

    Οι δε νάρκισσοι με δαύτο...

     

    Αμφότεροι όταν αναφέρονται σε καμιά κουβέντα συντάσσονται με κάτι τύπου "γαμώ την καταδίκη μου" ή κάτι τέτοιο τεσπά...
     
  2. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    πάντως, κατά τας μυθολογικάς απεικονίσεις τουλάχιστον, ο νάρκισσος ήταν κι ωραίο παλικάρι, και νέο! όχι όπως εδώ να πούμε που ο κάθε πατσαβουραίος την έχει δει νάρκισσος. ούστ!!!
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εμείς είμαστε ωραίοι γραίοι
     
  4. Lucifer81

    Lucifer81 Wandering, but not lost

    Σαν καλός κοινωνιοπαθής πάντως, χωρίς καμία ευσυναίσθηση και συνείδηση (για συνειδητότητα το ψάχνουμε ακόμα) διαβάζω και βλέπω, οτι ο νάρκισσος στην προκειμενη δεν ήταν τελικά ο 'κατηγορούμενος'. Άλλος θέλει να είναι all about them as far as I can tell  
     
  5. Iagos

    Iagos Contributor

    Αφού διάβασα με αμέριστη προσοχή τον "δεκαοχτάλογο του γύφτου" έτσι όπως παρουσιάστηκε στο post #507 , επαναφέρω σε παράθεση την προ τριετίας περίπου τοποθέτηση μου:

    Χωρίς να αλλάξω μια λέξη απο το παραπάνω κείμενο, θέλω να προσθέσω τα εξής:

    Ο Νάρκισσος, αυτός ο επικίνδυνος για την κοινωνική ασφάλεια και συνοχή άνθρωπος, αυτό το μίασμα που απειλεί την γαλήνη και την ηρεμία των υγειών, καθαρών και αμόλυντων ανθρώπων, δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από έναν άνθρωπο που πάσχει από "Ναρκισσιστική Διαταραχή της Προσωπικότητας" του.

    Δηλαδή είναι ένας άνθρωπος που νοσεί ψυχικά όπως αντίστοιχα κάποιοι άλλοι άνθρωποι νοσούν από "Διπολική Διαταραχή της Προσωπικότητας" τους, " Οριακή Διαταραχή της Προσωπικότητας" τους, καθώς και άλλες ψυχικές ή διανοητικές διαταραχές.

    Η κοινοποιήση κειμένων, όπως τα παραπάνω, διαμορφώνουν και εδραιώνουν την κουλτούρα του περιορισμού και περιθωριοποίησης του ψυχικά πάσχοντα ανθρώπου.

    Πώς θα σας φαινόταν εάν ανέβαινε ένα θέμα με τον τίτλο "Διαβητικοί-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε! " και από κάτω υπήρχαν "άρθρα" και σχόλια που προσπαθούσαν να πείσουν για την αναγκαιότητα περιθωριοποίησης και αποκλεισμού των διαβητικών ως εν δυνάμει "τοξικών" ανθρώπων επειδή παρουσιάζουν στυτικές δυσλειτουργίες, μεταπτώσεις στην ψυχολογία τους, υπογλυκαιμίες που τους οδηγούν σε λιποθυμικά επεισόδια ή επειδή υπάρχει η πιθανότητα εξαιτίας της πάθησης τους να βρεθούν κάποια στιγμή στην δυσάρεστη θέση να ακρωτηριάσουν το πόδι τους, να μπουν σε μονάδα τεχνιτού νεφρού, να χάσουν μέρος της όρασης τούς κτλ...

    Απέναντι στον πάσχοντα άνθρωπο, είτε λόγω ψυχικών είτε λόγω σωματικών διαταραχών, οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό, εάν φυσικά θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, και να κοινοποιούμε πληροφορίες τέτοιες που να ενημερώνουν με επιστημονικό, και όχι αυθαίρετο τρόπο, για τη νόσο.

    Οφείλουμε να κοινοποιούμε πληροφορίες για το πως ο στενός ή ο ευρύτερα κοινωνικός περίγυρος θα διαχειριστεί την νόσο έτσι ώστε ο ψυχικά ή σωματικά ασθενής άνθρωπος θα νιώθει ασφαλής και κοινωνικά αποδεκτός.

    Με το να διακινούμε αυθαίρετες και αντι-επιστημονικές πληροφορίες που χαρακτηρίζουν και στιγματίζουν ανθρώπους που νοσούν ψυχικά ή σωματικά, με το να δημιούργουμε φαντασιακά δίπολα τύπου " από εδώ οι υγιείς άνθρωποι με την ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και από την άλλη οι άρρωστοι" δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να σπέρνουμε τον φόβο και την μισαλλοδοξία.
    Δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να στιγματίζουμε ανθρώπους, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να δημιούργουμε ένα κοινωνικό σώμα κανίβαλων όπου οι υγιείς και οι καθαροί θα επικρατήσουν και οι "πάσχοντες" θα απομωνοθούν σε σύγχρονες Σπιναλόγκες.

    Αυτό το νήμα κατά τη γνώμη Μου είναι ντροπή για το φόρουμ

    Iagos

     
     
    Last edited: 23 Φεβρουαρίου 2020
  6. tithon

    tithon Contributor


    αγαπητέ ιάγε υπερβάλλετε.

    το παρόν νήμα ουδόλως στρέφεται κατά των πασχόντων από την συγκεκριμένη διαταραχή. τουναντίον στρέφεται κατά των μη πασχόντων, όπως εξ άλλου κι ολόκληρο το αντιναρκισσιστικό κίνημα. στρέφεται κατά των βρωμερών καθηκιών που δεν μας κάνουν τα χατήρια, που δεν συμμορφώνονται στην συμπαντική φιλασθένεια κι επιμένουν οτι αν πάμε στο γιατρό κι εμείς οι λίγοι κι εκλεκτοί αναξιοπαθούντες, μπορεί και να γειάνουμε, πράγμα που μας βιάζει αμείλικτα.
    μην παρασύρεστε από την ποιητική συνωνυμία. ναρκισσιστής εδώ είναι ο γεννημένος υπάνθρωπος που απλώς ξέρει να ικανοποιείται χωρίς να κλαίγεται, ενώ ενσυναισθητικός είναι η ευγενική αγνών προθέσεων φωτισμένη ανωτερότητα που επιθυμεί πηγαία να χειραγωγεί ως εξ ορισμού ριγμένη. η μη ανεπιφύλακτα αναγνωρισμένη ανωτερότητα μ' άλλα λόγια.
    ζακέτα να πάρετε.
     
  7. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

     

    Περί αυτού ομιλούμε;
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Με αφορμή το νήμα, λέω πως πιο γουστόζικες αντιπαραθέσεις από αυτές μεταξύ αχιβιστώνανε (ορίτζιναλ και in closet), ημιμαθών τύπου γραμματική κι ορθογραφία, μπανιστιρτζήδων OCDάκηδων και γκαγκάν ψυχοβαρύγδουπων σουσουδιστών, δεν υπάρχουν, all the money, that is...
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Τι να πω;
    Τα λόγια καμιά φορά περισσεύουν.
    Έχω κι εγώ πολλάκις τοποθετηθεί.
    Τα ίδια και τα ίδια δεν έχει νόημα να τα ξαναλέμε.
    Υποχρεωτική δεν είναι η ανάγνωση και η συμμετοχή σε κανένα νήμα.
    Αλλά πάλι, χωρίς όλη την πολεμική δεν θα είχε φτάσει το νήμα ως εδώ.
    Να είστε καλά όλοι, Νάρκισσοι και αντινάρκισσοι, ενσυναισθητικοί και αντιενσυναισθητικοί, ακόμη κι εσείς οι αντιαισθητικοί (υποκειμενικά πάντα, αφού και η αισθητική η δική μου μπορεί να είναι το απευκταίο του διπλανού μου), καλά να είστε.
    Το παράδοξο είναι πως όλοι όσοι αντιδρούν "καταγγελτικά" κόπτονται κατά καιρούς ωρυόμενοι υπέρ της "ελεύθερης διακίνησης ιδεών".
    Αρκεί προφανώς να είναι οι δικές τους ιδέες, ή ιδέες που οι ίδιοι ασπάζονται.
    Οι υπόλοιποι πρέπει να καούμε στην πυρά που τολμάμε να αγγίζουμε κάποια θέματα, θέτοντας ψευτοδιλήμματα περί ψυχικών παθήσεων.
    Λυπάμαι, αλλά δεν θα μπορέσω.
     
  10. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Δεν είμαι σίγουρη.
    Σε κάθε περίπτωση όμως..... Ωραίο βυζιά!!  
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    άπαιχτο εργαλείο η οξυδέρκεια.
     
  12. mpaxari

    mpaxari Regular Member

     
    Και τα βυζιά....