Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νέο στέλεχος του AIDS από Γορίλες !

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 4 Αυγούστου 2009.

  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Ομάδα γάλλων επιστημόνων, υπό τον Ζαν-Κριστόφ Πλαντιέ του πανεπιστημίου της Ρουέν, ανακάλυψε ότι μια 62χρονη γυναίκα από το Καμερούν που ζει στο Παρίσι, μολύνθηκε από ένα νέο στέλεχος του ιού HIV (AIDS), που προέρχεται από γορίλα και όχι από χιμπατζή. Η σχετική επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature Medicine”.
    Το BBC μεταδίδει, ότι για πρώτη φορά ανακαλύπτεται και δημοσιοποιείται ότι οι γορίλες αποτελούν επίσης μια δυνητική πηγή του ιού HIV που προκαλεί το AIDS. Ο ιός αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τους επιστήμονες στη δεκαετία του ΄80 και εκτιμάται ότι για πρώτη φορά μεταπήδησε από τους χιμπατζήδες στους ανθρώπους στην αρχή του 20ού αιώνα, στην περιοχή του Κονγκό.


    Η ανακάλυψη των Γάλλων επιστημόνων καταδεικνύει ότι η εξέλιξη του ιού HIV αποτελεί μια εξελισσόμενη διαδικασία. Επίσης, το γεγονός ότι η γυναίκα κόλλησε τον ιό στο Καμερούν, αλλά αυτός διαγνώστηκε όταν αυτή μετακινήθηκε στη Γαλλία, δείχνει πώς οι ιοί μπορούν γρήγορα να μεταφέρονται από το ένα μέρος της Γης στο άλλο. Οι επιστήμονες πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί ότι το νέο στέλεχος «των γοριλών», δεν θα παρουσιάσει νέα προβλήματα, που θα είναι άγνωστα στους ερευνητές.

    -------

    Για πρώτη φορά επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γορίλες αποτελούν μια νέα εστία για τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, ενώ οι μέχρι τώρα οι έρευνες είχαν δείξει ότι ο ιός HIV-1, που έχει μολύνει περίπου 33 εκατ. και έχει σκοτώσει 25 εκατ. ανθρώπους διεθνώς, προέρχεται από χιμπατζήδες.

    Αυτό διαπιστώθηκε όταν μια 62χρονη γυναίκα από το Καμερούν μολύνθηκε από ένα νέο στέλεχος του ιού του AIDS, που, όπως ανακάλυψε ομάδα Γάλλων επιστημόνων του πανεπιστημίου της Ρουέν, προέρχεται από γορίλα και όχι από χιμπατζή. Η επιστημονική έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό "Nature Medicine" και διαπιστώνει ότι η ανακάλυψη του νέου στελέχους και της εστίας του, απαιτεί την συνεχή επαγρύπνηση για τον ιό.

    Ο ιός ΗΙV/AIDS προήλθε από τον παρόμοιο ιό SIV των χιμπατζήδων. Αν και αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τους επιστήμονες στη δεκαετία του ΄80, πιστεύεται ότι για πρώτη φορά μεταπήδησε από τους χιμπατζήδες στους ανθρώπους στην αρχή του 20ού αιώνα, στην περιοχή του Κονγκό.

    Οι ιοί SIV έχουν επισημανθεί από το 2006 και στους γορίλες, πιθανώς μετά από μόλυνση των τελευταίων από χιμπατζήδες-φορείς. Η ανάλυση του ιού HIV που είχε προσβάλει τη γυναίκα από το Καμερούν, έδειξε ότι το στέλεχός της διέφερε από το συνηθισμένο ιό HIV και ταίριαζε με τον ιό SIV των γοριλών. Μέχρι στιγμής είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει διαγνωστεί με αυτό το στέλεχος του HIV, αλλά οι επιστήμονες περιμένουν να βρουν και άλλα περιστατικά.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανακάλυψη δείχνει ότι χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για την εμφάνιση νέων στελεχών του ιού του AIDS, καθώς η εξέλιξη του ιού HIV αποτελεί μια εξελισσόμενη διαδικασία. Επιπλέον το γεγονός ότι η γυναίκα κόλλησε τον ιό στο Καμερούν, αλλά αυτός διαγνώστηκε όταν αυτή μετακινήθηκε στη Γαλλία, δείχνει πώς οι ιοί μπορούν γρήγορα να μεταφέρονται από το ένα μέρος της Γης στο άλλο.

    Οι επιστήμονες εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί ότι το νέο στέλεχος που προέρχεται από τους γορίλες, δεν θα παρουσιάσει νέα προβλήματα, που θα είναι άγνωστα στους ερευνητές. Σύμφωνα όμως με τον καθηγητή Πολ Σαρπ του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, επειδή το νέο στέλεχος δεν συνδέεται πολύ στενά με τα άλλα τρία γνωστά στελέχη του ιού HIV-1, δεν ανιχνεύεται με τα συνήθη τεστ, συνεπώς μπορεί να εξαπλώνεται ήδη απαρατήρητος στον ανθρώπινο πληθυσμό, αν και πιθανότατα, όπως εκτίμησε, η εξάπλωσή του δεν θα είναι μεγάλη και δεν θα προκαλέσει κάποιο νέο σοβαρό πρόβλημα.

    Η γυναίκα-φορέας από το Καμερούν με το νέο στέλεχος δεν έχει ακόμα αρρωστήσει με AIDS, αλλά οι γιατροί δεν το αποκλείουν να συμβεί στο μέλλον. Αν και πρόκειται για νέο στέλεχος, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα υπάρχοντα φάρμακα κατά του AIDS μάλλον μπορούν να βοηθούν στον έλεγχο των συμπτωμάτων του.

    Μαγνήτης: Νέο στέλεχος του AIDS από Γορίλες!
    Στέλεχος του ιού του AIDS προέρχεται από τους γορίλες - ΕΡΤonline Ειδήσεις
     
  2. extreme32

    extreme32 Regular Member

    δηλαδη οταν εκανε το τεστ που κανει ολος ο κοσμος της βρηκε εκτος απο τα αντισωματα και απο τι ζωο ηταν; Κατι δεν μου παει καλα εμενα. Και αυτη τι εκανε στο καμερουν ; Εκανε σεξ με γοριλες; Και σε ποιες περιπτωσεις εκτος απο το τεστ σου κανουν και τις υπολοιπες εξετασεις ωστε να καταλαβουν οτι το στελεχος δεν ηταν απο χιμπατζη ;;;;; Θα διαβασω τα σχετικα αλλα εμενα μου βρωμαει. Με παει δηλαδη στο οτι εφοσων τωρα πια λενε οτι ο κοσμος με τα νεα φαρμακα δεν πεθαινει, μηπως να τον τρομαξουμε λιγουλακι τωρα που τον εχουμε και φρεσκο με τον νεο ιο της γριπης;
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    ο ιος εξαρχης προηλθε απο πιθηκο (καποτε ελεγαν πως ητανε προιον βιολογικου πολεμου που δημιουργηθηκε για να χρησιμοποιηθει σε εμπολεμη κατασταση και πως ξεφυγε απο τα εργαστηρια αλλα η θεωρια αυτη στην συνεχεια κατερευσε). το ανησυχητικο ειναι πως το νεο στελεχος δεν φαινεται απο τις ηδη υπαρχουσες εξετασεις και δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι επιστημονες ειναι καθησυχαστικοι.