Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ναρκωτικα και Bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος GhOsT^, στις 30 Ιουλίου 2005.

  1. GhOsT^

    GhOsT^ New Member

    Ποια ειναι η γνώμη σας για την χρήση ναρκωτικών ουσίων , οποιαδηποτε μορφης , σε μια Βdsm σχεση , τι κινδυνους μπορει να προκαλεσει κατι τετοιο ?
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    η επήρεια ναρκωτικών μπορεί να προκαλέσει σοβαρά τράυματα διότι ο πόνος εκείνη την στιγμή δεν γίνεται αισθητός. όταν όμως περάσει η επήρεια και επανέλθουν οι αιθήσεις στο κανονικό επίπεδο τότε τα πράγματα θα είναι δυσάρεστα. Επίσης το ίδιο ισχύει και για τους tops καθώς δεν θα έχουν έλεγχο των πράξεων τους. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το αλκοόλ, Επίσης τα ναρκωτικά δεν κάνουν κακό μόνο σε BDSM σχέσεις αλλά σε όλους τους ανθρώπους (όπως όλοι σας γνωρίζετε). Μακρια από ναρκωτικά και αλκοόλ . ακόμα και τα poppers που θεωρόυνται διεργετικά στην ούσια είναι ναρκωτικά και καίνε τα κύταρα του εγκεφάλου. Stay away !!

    ps. πριν κάνετε ποστ σε αυτό το thread να είστε πολύ προσεκτικοί στο τι θα γράψετε. να ΜΗΝ αναφερθεί οτιδήποτε μπορεί να θεωηρηθεί παράνομο !!!
     
  3. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Κων/νο ότι υπό την επίροια ναρκωτικών ουσιών τόσο οι αντιστάσεις του υποτακτικού όσο και οι ενέργειες του Κυρίαρχου είναι διαφορετικές από ότι σε νηφάλια κατάσταση. Δεν το συνιστώ σε καμία περίπτωση και θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή Ο/όλων πρωτίστως για την υγεία και μετά για τα προβλήματα εθισμού που μπορεί να οδηγήσουν και στο θάνατο ακόμα. Το αλκόολ σε μικρές ποσότητες βέβαια μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσουμε αλλά έχοντας πάντα στο μυαλό μας το παν μέτρον άριστον.
     
  4. Mr Aboriginal

    Mr Aboriginal New Member

    Είμαι κάθετα αντίθετος με την χρήση των ναρκωτικών καθώς πιστεύω πως το BDSM είναι σε ένα μεγάλο βαθμό μία εγκεφαλική εμπειρία. Επιθυμία μου είναι η sub μου να απολαμβάνει και να καταλαβαίνει ότι γίνεται και όχι απλά να διεγείρεται σωματικά.
    Με το bdsm νομίζω πως ήδη έρχεσαι σε μια πολύ ιδιέτερη πευματική κατάσταση. Συμφωνώ πως ίσως ένα η δύο ποτά να συμβάλουν στη χαλάρωση.
     
  5. proudslave

    proudslave Guest

    Κάθε μέσο αλλοίωσης της συνείδησης και κάθε ακραία φυγή από την πραγματικότητα είναι για μένα απαράδεκτο, όπως τα ναρκωτικά αλλά και τεχνικές πλύσης εγκεφάλου, ύπνωση κλπ. Υπάρχει ένα site σχετικό με αυτά στο bdsm, θα ψάξω να το βρω.
     
  6. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Οσον αφορα σε σχεση, οι επιρροες εκτεινονται απο αυτες που ισχυουνε σε βανιλλα σχεση, αν και σε μια σχεση στον δικο μας χωρο, τα πραγματα ειναι ακομα πιο σοβαρα λογω της σημαντικοτατης θεσης που εχει η συναινεση και η αναληψη ευθυνων για καποιον αλλον ανθρωπο.

    Οσον αφορα σε παιχνιδι, ειναι απαγορευτικο. Θα ενεθαρρυνα τους παντες να μην πλησιασουνε καν για συνεδριες κλπ ατομα που ειναι high ειτε απο ναρκωτικα ειτε απο αλκοολ. Η πιθανοτητα τραυματισμου, και αλλων επιπλοκων αυξανεται κατακορυφα.

    Τελος, οπως εχει πει ενας φιλος Master BDSM is about the inibriation of experience. Σε καμμια περιπτωση δεν θα ηθελα ο bottom μου να μην ειναι 100% ΅εκει¨οταν ασχολουμαι μαζι του, και μου αρεσει το lifestyle παρα πολυ για να θελω να μην ειμαι εγω.
    Αν αποφυγετε εναν μονο τυπο ανθρωπου σε αυτον τον χωρο, νομιζω ειναι τα ατομα που κανουνε χρηση, συμπεριλαμβανομενης της περιστασιακης.
     
  7. Consul

    Consul New Member

    Συμφωνώντας κι εγώ με όσους/όσες μίλησαν παραπάνω,θεωρώ ότι τα ναρκωτικά(όποιου είδους και όποιας χρήσης)δεν συνάδουν με το bdsm και αλλοιώνουν την ουσία του,αφού το μυαλό έχει τον πρώτο λόγο και στον έλεγχο που ασκεί&οφείλει να έχει ο Κυρίαρχος και στην υποταγή του/της υποτακτικού.

    [Και μια μικρή διόρθωση,little slut[PieR]...
    Τα Δελφικά γράμματα(ρητά που ήταν χαραγμένα στην είσοδο του Μαντείου των Δελφών,αποδιδόμενα στον θεό Απόλλωνα)ήταν 3:
    "Γνώθι σεαυτόν"(=γνώρισε τον εαυτό σου)
    "Μηδέν Άγαν"(=τίποτα το υπερβολικό)
    "Μέτρον το άριστον"(=το μέτρο-η έννοια του μέτρου,το να έχεις μέτρο στις πράξεις/σκέψεις σου-είναι το καλύτερο πράγμα).Όχι"παν μέτρον άριστον",γιατί αυτό σημαίνει ότι κάθε μέτρο που λαμβάνεται είναι και "άριστο"...Μου το επιτρέπεις,φαντάζομαι,λόγω ειδικότητος...   ]
     
  8. commcosmos

    commcosmos Regular Member

    Νομίζω ότι ο όρος ναρκωτικά είναι λίγο γενικός όταν περιελαμβάνει ουσίες με τελείως διαφορετικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.
    'Οποιος δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάποια από αυτές τις ουσίες καλό θα είναι να μην την δοκιμάσει κατά την διάρκεια κάποιου Βdsm παιχνιδιού.
    'Οταν όμως γνωρίζει και πιστεύει ότι μπορεί να τον βοηθήσει ή τουλάχιστον δεν θα τον επιρρεάσει αρνητικά, τότε γιατί όχι?
    Ο καθένας έχει τα όριά του και άν κάποιος θέλει δύο ποτήρια κρασί ή 10 ποτήρια κρασί ή ένα τσιγάρο για να χαλαρώσει και να περάσει καλύτερα που είναι το κακό?
    Προφανώς υπάρχει πρόβλημα και υπερβολή σε κάποιον που θέλει 10 ποτήρια κρασί, αλλά δεν φταίει το κρασί και η χρήση του αλλά αυτός που κάνει την υπερβολή.

    Μέτρον το άριστον όπως σωστά διόρθωσε ο Consul.
     
  9. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: Ναρκωτικα και Bdsm

    Γιατι δεν ειναι παντα συνετο να στηριζομαστε στην κριση του ατομου που πινει η κανει χρηση καποιας ουσιας οσον αφορα στο αν εχει και κατα ποσο επηρεαστει. Πρωτον γιατι καποιες μεταβολες στις αντιληπτικες μας ικανοτητες δεν ειναι παρατηρισιμες γιατι ειναι παρα πολυ μικρης ταξεως. Παρ ολ αυτα επηρεαζουνε την κριση και την δυνατοτητα και χρονο αντιδρασης. Δευτερον, ιδιως οταν μιλαμε για ατομα που εχουνε προβλημα ουσιοεξαρτησης (και σε αυτην την κατηγορια δεν ανοικουν μονο οι χρηστες ηρωινης, και οχι μονο αυτοι που η ζωη τους ειναι σε αποσυνθεση λογω της χρησης), η ανοσαγνωσια τους τους απαγορευει να μπορουνε να λαβουνε λογικες αποφασεις για το αν και κατα ποσον ειναι επηρεασμενοι.
    Τελος, και για να αναφερθω συγκεκριμενα στο παραδειγμα:

    Βιολογικα, οσο και αν διαφερουνε δυο οργανισμοι, κανενας δεν μπορει να πιει δεκα ποτα και να μην επηρεαστει αρνητικα. Δεν θα εμπιστευομουνα ως top ποτε εναν bottom που μετα απο δεκα ποτα ΅συναινει΅ σε οποιαδηποτε δραστηριοτητα.

    Το πως θα μπορουσε να βοηθησει ουσια σε BDSM play δεν μπορω να το φανταστω...να ΅λυθει΅ καποιος; ελπιζω οτι ολοι εδω αναγνωριζουνε οτι ΅λυσιμο΅ σημαινει μειωμενη ικανοτητα αντιληψης και αντιδρασης!
     
  10. commcosmos

    commcosmos Regular Member

    Εγώ δεν μίλησα για άτομα με πρόβλημα εξάρτησης π.χ. τα poppers (που αναφέρθηκαν και πιό πάνω), δεν χρησιμοποιούνται από άτομα εξαρτημένα. Προφανώς αυτός που έχει πρόβλημα εξάρτησης δημιουργεί προβληματικές καταστάσεις.
    Για τα 10 ποτήρια ήταν υπερβολή μου, απλά ήθελα να πω ότι κάποιοι έχουν συνηθήσει να καταναλώνουν διάφορες ουσίες (είτε αλκοόλ,είτε νικοτίνη, είτε κάνναβη είτε ξέρω γω τι), σε μεγαλύτερες ποσότητες απ' ότι κάποιοι άλλοι και οι ποσότητες που θα τους επιρρεάσουν είναι τελείως διαφορετικές.

    Επίσης από το 'λύσιμο' στο'κάνω κεφάλι' και από εκεί στο 'χαλαρώνω' υπάρχουν μεγάλες διαφορές και μεγάλη απόσταση. Γιατί σώνει και καλά αυτός που καταναλώνει μία ουσία πρέπει να λιώσει? Υπάρχουν και άλλα στάδια.
    Όταν μιλάμε για καθόλου χρήση μιλάμε για ούτε ένα ποτήρι κρασί (γιατί και το αλκοόλ είναι ναρκωτικό και καίει και εγκεφαλικά κύταρα και κάνει περισσότερο κακό από άλλες 'απαγορευμένες' και παράνομες ουσίες). Το ίδιο και η νικοτίνη. Να μην γίνεται χρήση? Συμφωνείτε σε αυτό? Έγώ πάντως όχι.

    Καλό είναι πρώτον να αποφασίσουμε για ποιές ουσίες μιλάμε όταν μιλάμε για ναρκωτικά. Υπάρχουν μαλακά, σκληρά, νόμιμα, παράνομα κλπ κλπ. Τα βάζουμε σε ένα τσουβάλι και μιλάμε γενικά για όλα όταν κάποια πράγματα που ισχύουν για μιά ουσία δεν ισχύουν για κάποια άλλη (άλλες επιπτώσεις έχουν τα υπνωτικά άλλες τα διεργετικά κλπ κλπ) και δυστυχώς οδηγούμαστε σε παρεξηγήσεις γιατί όταν γράφω reply σε αυτό το topic, άλλες ουσίες έχω στο μυαλό μου από κάποιον άλλο και διαφωνούμε ενώ έχουμε και οι δύο δίκιο, ή μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα.

    Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι σωστό να δαιμονοποιούμε ουσίες, η υπερβολή κάνει κακό σε όλα, καλό είναι να υπάρχει μέτρο και λογική.

    Και τέλος, το αρχικό δημοσίευμα έκανε λόγο για χρήση σε Βdsm σχεση. Η σχέση περιλαμβάνει πάρα πολλές καταστάσεις που θα μπορούσαν να αφήσουν περιθώριο για 'χαλάρωση' σε κάποια δεδομένη στιγμή οπότε μου φαίνεται αδύνατο να μην γίνεται χρήση καμιάς ουσίας, ποτέ από δύο άνθρωπους. Μήπως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και αυτό? Για πότε μιλάμε?
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: Ναρκωτικα και Bdsm

    Να υποθέσω τότε πως και ο διαλογισμός και το subspace είναι απαράδεκτα για σένα?
    και τι σχέση έχει η ύπνωση μέσα στα ναρκωτικά δεν κατάλαβα, θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις σε παρακαλω?

    Η προσωπική μου άποψη είναι πως οι όποιες τεχνιτές ουσίες θα πρέπει να είναι απούσες σε μια bdsm συνεδρία-και όχι μόνο.Σε μια bdsm συνεδρία συχνά υπάρχει κίνδυνος, και με την "χαλάρωση" απλά μεγαλώνει και για τους δύο.
     
  12. proudslave

    proudslave Guest

    RE: RE: RE: Ναρκωτικα και Bdsm

    Μήπως έγραψα πουθενά για subspace και διαλογισμό και δεν το ξέρω ? Ειδικά διαλογισμό έχω κάνει αρκετά στο παρελθόν. 'Οσον αφορά την ύπνωση ενοούσα ότι είναι μια μέθοδος που το άτομο δεν έχει πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας την ώρα που είναι σε αυτή την διαδικασία και μπορεί να του υποβάλλονται ιδέες και εμμονές παρά την θέλησή του.