Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οδηγός για αρχάριους πάνω στο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος miranda, στις 28 Μαϊου 2005.

  1. miranda

    miranda Guest

    1.Εισαγωγή
    Η Κυριαρχία και η Υποταγή (Domination/Dominance and submission-D/s) είναι μια εναλλακτική μορφή σχέσης στην οποία ένας Κυρίαρχος ή Κύριος ή Αφέντης (Master or Dom) ελέγχει τις κινήσεις, τα συναισθήματα και την θέληση ενός υποτακτικού ή σκλάβου(slave or submissive or sub). To D/s δεν αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην σεξουαλική πράξη. Είναι μάλλον κάτι που μοιάζει περισσότερο σε αποπλάνηση. Ο Κυρίαρχος αποπλανεί τον υποτακτικό με την δυναμή Του, ο υποτακτικός αποπλανεί τον Κυρίαρχο με την προθυμία και την υποταγή του. Το σεξ είναι μέρος της σχέσης, αλλά δεν είναι ολόκληρη η σχέση. Οι λέξεις "slave" και "sub" και οι λέξεις "Dom" και "Master" δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μια D/s σχέση αποτελείται απο δύο άτομα που έχουν αμοιβαία και ώριμα σαν ενήλικες συμφωνήσει για μια τέτοιου είδους σχέση. Έχουν συμφωνήσει πως ο ένας θα αναλάβει τον ρόλο του Κυριαρχικού, επιτακτικού ρόλου και ο άλλος τον ρόλο του υποτακτικού, κυριαρχημένου. Όπως κάθε άλλη σχέση, έτσι κι αυτή, δεν είναι μονόδρομος, παρόλο που στους "απέξω" ίσως να μη φαίνεται έτσι. Ο Κυριαρχικός στηρίζεται στον υποτακτικό, όσο και ο υποτακτικός στον Κυριαρχικό. Είναι εξαρτημένοι ο ένας απο τον άλλον για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Κάθε σύντροφος έχει άλλες ανάγκες, ανάλογα και με τον ρόλο που έχει αναλάβει, αλλά και οι δύο ικανοποιούνται, αν και ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Κάθε ζευγάρι τέτοιο έχει τους δικούς του κανόνες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι βασικοί κανόνες που είναι κοινοί γενικώς σε όλο τον κόσμο.



    2.Βασικοί ορισμοί
    Η Κυριαρχία και η υποταγή δεν έχουν σχέση με τον Σαδομαζοχισμό. Για να γίνει αυτό τελείως αντιληπτό, ακολουθούν διευκρινίσεις για τους όρους που χρησιμοποιούμε περισσότερο, όταν θέλουμε να μιλήσουμε για το D/s.

    Δέσιμο(bondage) - Μια κατάσταση υποδούλωσης σε μια δύναμη ή επιρροή. Προέρχεται απο την παλιά Αγγλική λέξη bonda, που σημαίνει καλλιεργητής.

    Κυρίαρχος(Dominant) - 1.Αυτός που εξασκεί την μεγαλύτερη επιρροή ή τον μεγαλύτερο έλεγχο; ο έχων την εξουσία. 2. Ο κατέχων εξέχουσα θέση, ο επικρατών; ο ανερχόμενος. Προέρχεται απο την παλιά Γαλλική και Λατινική λέξη dominans.

    Κυριαρχώ(Dominate) - Αυτός που ελέγχει, κυβερνά ή ορίζει με ανώτερη/υπέρτερη εξουσία ή δύναμη. Προέρχεται απο την Λατινική λέξη dominari, που σημαίνει ορίζω.>dominus, άρχοντας, αφέντης.

    Υποτακτικός(Submissive) - Προέρχεται απο την λέξη υποτάσσομαι(submit).

    Yποτάσσομαι(submit) - 1. To να παραχωρεί κάποιος ή να παραδίδει τον ευατό του στην θέληση ή την εξουσία κάποιου άλλου ατόμου. 2. Αυτός που υποδουλώνεται σε μια κατάσταση ή διαδικασία. Προέρχεται απο την Αγγλική λέξη submitten> Λατινική submittere, να είσαι απο κάτω (to set under): sub-under + mittere- να αναγκάζεσαι να φύγεις.

    Σαδισμός(Sadism) - 1. Η διαστροφή του να αντλείς σεξουαλική ικανοποίηση απο την πρόκληση πόνου σε άλλους. 2. Η πρόκληση απόλαυσης απο την κακομεταχείριση. 3. Εξαιρετική απανθρωπιά. Προέρχεται απο τον Comte Donatien de Sade(1740-1814).

    Mαζοχισμός(Mazochism) - 1. Μια αφύσικη κατάσταση κατά την οποία η σεξουαλική διέγερση και ευχαρίστηση εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό απο την έκθεση σε κακομεταχείριση ή σωματικό πόνο, είτε απο το ίδιο το άτομο είτε απο τρίτο. Προέρχεται απο τον Leopold von Sacher-Masoch, Αυστριακό μυθιστοριογράφο.

    Σαδομαζοχισμός(Sadomazochism) - H διαστροφή του να δέχεσαι ευχαρίστηση, ιδίως σεξουαλικής φύσεως απο ταυτόχρονη εξάσκηση σαδισμού και μαζοχισμού.

    Σχέση vanilla - Η σχέση που δεν περιέχει κανένα στοιχείο BDSM.

    BDSM - Eίναι τα αρχικά των λέξεων Bondage/Discipline, Domination/Submission, Sadism/Mazochism.

    Mε τους παραπάνω ορισμούς, δεν υπάρχει σκοπός να υπαινιχθεί πως το S/M(Sadism/Mazochism) είναι κάτι λάθος, κακό ή ανεπιθύμητο. Απλώς είναι μάλλον πολύ έντονο για κάποιον που είναι αρχάριος και σαφώς είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απο το D/s(Domination/submission), ακόμα και σην πιο ακραία μορφή του.

    3. Οι παίκτες
    Παρόλο που μπορεί εξωτερικά να μοιάζει οτι όλη η δύναμη στην σχέση προέρχεται απο τον Αφέντη/Κύριο(Dom or Master), αυτό είναι μάλλον παραπλανητικό. Οι παίκτες σε μια Κυριαρχική/Υποτακτική σχέση(D/s), άσχετα απο τον ποιόν ρόλο έχουν αναλάβει, είναι ίσοι ως ένα βαθμό. Και οι δυο πλευρές έχουν δύναμη, αλλά με διαφορετικό τρόπο η καθεμιά. Ο Αφέντης/Κύριος μπορεί να έχει την απόλυτη εξουσία, αλλά ουσιαστικά ο υποτακτικός είναι που προκαλεί τις περισσότερες κινήσεις Του.

    Για να προληφθούν τυχόν παρεξηγήσεις μεταξύ των παικτών, είναι ανάγκη να είναι κατανοητή η διαφορά μεταξύ Αφέντη(Dom) και Κυρίου(Master) μεταξύ υποτακτικού(submissive) και σκλάβου(sub).


    O Αφέντης (The Dominant or Dom)


    Πολλοί άπειροι Αφέντες θεωρούν πως το μόνο που χρειάζεται είναι απλώς να διατάσεις τον υποτακτικό σου να κάνει ό,τι θέλεις. Κάνουν λάθος. Υπάρχουν ακόμα πολλά να ειπωθούν για το τι χρειάζεται να κάνεις για να θεωρείσαι καλός Αφέντης.


    Κυριαρχία δεν σημαίνει απλώς δίνω διάφορες διαταγές. Ένας καλός Αφέντης θα βρει ένα τρόπο να κάνει την υποτακτική του να θέλει να τον ευχαριστήσει. Ένας Αφέντης είναι ο προστάτης, ο δάσκαλος, και ο εραστής της υποτακτικής.

    Σαν προστάτης, θα πρέπει να είναι (α) πιο δυνατός απο την υποτακτική, και (β) πιο δυνατός απο τα άλλα άτομα στην ζωή της υποτακτικής. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι σωματικά πιο μεγάλος ή δυνατός. Μιλάμε για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα.

    Σαν δάσκαλος, ένας Αφέντης πρέπει να είναι σοφός και, πάνω απ΄ όλα, δίκαιος. Ο Αφέντης δεν πρέπει να τιμωρεί την υποτακτική αυθαίρετα. Πρέπει πάντα να υπάρχει ένας λόγος. Αν συμβαίνει αλλιώς, θα χαθεί η εμπιστοσύνη της και θα σταμάτησει να αισθάνεται ασφαλής. Ο Αφέντης πρέπει να έχει τον σεβασμό της υποτακτικής. Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται απο Εκείνον με το να είναι σωστός, να αποφασίζει γρήγορα, δίκαια και να ανταμοίβει την υποτακτική όταν χρειάζεται. Ο Αφέντης δεν έχει σκοπό να προκαλεί πόνο και δυστυχία στην υποτακτική, αλλά προσπαθεί να της δείξει την κατεύθυνση που οδηγεί στην ευχαρίστηση Του.

    Σαν εραστής, ο Αφέντης είναι τρυφερός και, όταν χρειάζεται, αυστηρός. Πρέπει να συνειδητοποιήσει πως είναι η μόνη πηγή ευχαρίστησης για την υποτακτική. Ο Αφέντης πρέπει, την κατάλληλη στιγμή, να είναι ευγενικός, υποστηρικτικός και γλυκός με την υποτακτική. Η σχέση Κυριαρχίας/Υποταγής δεν είναι απλώς σχέση ανωτερότητας του ενός πάνω στον άλλον. Είναι μια σχέση όπου ο Κυριαρχικός νοιάζεται για την ευεξία της υποτακτικής. Αν η τιμωρία είναι απαραίτητη για να σταματήσει η υποτακτική να κάνει κάτι καταστροφικό για κείνη, τότε ο Αφέντης είναι υποχρεωμένος να την τιμωρήσει. Αν απο την άλλη η υποτακτική κάνει κάτι καλό, θα πρέπει να ανταμοίβεται με στοργή και αγάπη.


    Ο Κύριος (The Master)


    Ο Κύριος έχει ένα παραπάνω επίπεδο ελέγχου στην Κυριαρχική/υποτακτική σχέση. Ο Κύριος ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με τον Αφέντη, αλλά σε μια πιο αυστηρή μορφή. Ένας Κύριος μπορεί να έχει σκλάβα, αλλά μπορεί να αποκαλεί την σκλάβα Του απλώς υποτακτική. Μια σκλάβα είναι είτε ιδιοκτησία του Κυρίου είτε φοράει το "κολλάρο" Του. Ο Κύριος συνήθως θεωρεί την σκλάβα ιδιοκτησία Του (σαν να είναι αντικείμενο), αλλά μια πολύ σημαντική και αγαπητή ιδιόκτησια, η πιο πολύτιμη απ' όλες. Τυχόν παραβιάσεις των κανόνων Του, επιφέρουν σκληρή τιμωρία στην σκλάβα. Πάρολα αυτά, αν ο Κύριος είναι ικανοποιημένος, δίνει πολύ αγάπη και τρυφερότητα. Τέλος ο Κύριος είναι πολύ προστατευτικός, γιατί ξέρει πως η σκλάβα Του εξαρτάται απόλυτα απο Εκείνον.


    Η υποτακτική (The Submissive, or sub)


    "Να είστε σίγουροι, η σκλάβα υπηρετεί; ο Αφέντης δέχεται. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η σκλάβα δεν έχει ευατό, ή αυτοεκτίμηση. Οι ανάγκες της είναι αληθινές, και θα πρέπει να εγκαταλείπει μια σχέση που δεν τις καλύπτει." (Rex99, 07-21-95, AOL)


    Ο ρόλος της υποτακτικής μοιάζει να είναι σχετικά απλός, αλλά στην πραγματικότητα, η υποτακτική παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της Κυριαρχικής/υποτακτικής σχέσης. Ο κύριος ρόλος της είναι να ακολουθεί τις οδηγίες του Αφέντη της και να τον ευχαριστεί. Το οτι είναι υποτακτική όμως, δεν σημαίνει πως θα γίνει και χαλί να την πατήσουν. Η υποτακτική είναι η συντροφιά του Αφέντη, η μαθήτρια Του και η ερωμένη Του.

    Σαν συντροφιά, η υποτακτική αντιμετωπίζεται με σεβασμό και ειλικρίνεια, μπορεί να εκφέρει την άποψη της και μπορεί να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες μαζί με τον Αφέντη της. Σε αυτό το επίπεδο άλλωστε, μια υποτακτική και ένας Αφέντης είναι όσο πιο ίσοι γίνεται.

    Σαν μαθήτρια, η υποτακτική μαθαίνει πως να ικανοποιεί τον Αφέντη της, και όταν τα καταφέρνει, περιμένει να ανταμοιφθεί απο Εκείνον. Αντίθετα, όταν δεν κάνει κάτι ή δεν το κάνει σωστά, περιμένει να την διορθώσει Εκείνος και να της δείξει τον σωστό τρόπο.

    Σαν ερωμένη, η υποτακτική κάνει ό,τι περνάει απο το χέρι της να ικανοποιήσει τον Αφέντη της γιατί γενικά ενδιαφέρεται για την ευεξία και καλοζωϊα Του. Δεν το κάνει όμως γιατί φοβάται τον πόνο ή την τιμωρία, αλλά γιατί θέλει να Τον έχει πάντα ικανοποιημένο. Δεν αντέχει να νιώθει πως εκείνος δεν περνάει καλά, αφού ικανοποιείται με την ικανοποίηση Του.


    Η σκλάβα (The slave)


    Η σκλάβα έχει ένα παραπάνω επίπεδο υποταγής στην Κυριαρχική/υποτακτική σχέση. Ο κύριος σκοπός μια σκλάβας είναι να υπηρετεί όλες τις ανάγκες και επιθυμίες του Αφέντη. Η σκλάβα αφήνει κάθε έλεγχο στον Αφέντη, επειδή ξέρει πως ο Αφέντης έχει την ευεξία και την καλοζωϊα της μέσα στην καρδιά Του. Η σκλάβα είναι σημαδεμένη με κάποιο τρόπο για να δείχνει οτι ανήκει σε Εκείνον. Αυτό γίνεται είτε με ένα τατουάζ, ένα τρύπημα σε κάποιο σημείο του σώματος, ένα ιδιαίτερο κόσμημα, ή ακόμα και με ένα κανονικό κολλάρο. Η σχέση μεταξύ μιας σκλάβας κι ενός Κυρίου είναι περισσότερο σχέση ζωής απ' ότι μια σχέση μεταξύ μιας υποτακτικής και ενός Αφέντη. Η συμπεριφορά της σκλάβας ελέγχεται πιο πολύ, επειδή εκείνη έχει δώσει τον απόλυτο έλεγχο της ζωής της στον Αφέντη της.

    4.Βασικοί κανόνες
    Ο τρόπος για να είναι κάθε εγχείρημα/προσπάθεια επιτυχημένο, είναι να υπάρχουν βασικοί κανόνες. Φυσικά κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, και ποτέ δυο Κυριαρχικές/υποτακτικές σχέσεις δεν είναι ίδιες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες κοινοί για όλους, οι οποίοι αν δεν τηρούνται πάυουμε πια να μιλάμε για Κυριαρχική/υποτακτική σχέση. Σαφώς κάθε ζευγάρι θα έχει και δικούς του κανόνες, υπάρχουν όμως και μερικοί που ισχύουν παγκοσμίως.


    1. Η υποτακτική δεν πρέπει ποτέ να τραυματιστεί πραγματικά. Αυτό δεν σημαίνει πως το ξύλο στον πισινό (spanking), η πειθαρχία και η διόρθωση είναι εκτός παιχνιδιού, απλώς πως δεν πρέπει να έχουν σκοπό να τραυματίσουν πραγματικά την σκλάβα, είτε σωματικά είτε ψυχικά. Στην Κυριαρχική/υποτακτική σχέση, ο πόνος χρησιμοποιείται κάποιες φορές για να τιμωρήσει ή ακόμα και σαν πηγή ηδονής, ανάλογα με το τι αρέσει στα συγκεκριμένα άτομα. Δεν είναι όμως όλη η σχέση.

    2. Προσυμφωνημένα όρια. Πρόκειται απλώς για μια συμφωνία περί του τι ένας Αφέντης και μια σκλάβα θα κάνουν ή όχι. Αυτά τα όρια είναι διαφορετικά σε κάθε ζευγάρι. Μια τέτοια συμφωνία, στηρίζει και εγκαθιδρύει την σχέση. Παραδείγματος χάρη, κάποια ζευγάρια αρνούνται να δεχτούν τρίτο άτομο σε μια σκηνή(=scening=το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ένα ζευγάρι εξασκεί το BDSM). Είναι πολυ σημαντικό να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση με τον/την σύντροφο Σ/σας για το ποια είναι αυτά τα όρια, πριν να ξεκινήσετε την Κυριαρχική/υποτακτική σχέση. Τα όρια αυτά φυσικά μπορούν να αλλάξουν στην πορεία του χρόνου.

    3. Η σκλάβα πρέπει να έχει μια "λέξη ασφαλείας(safe word)" ή κάτι που θα μπορεί να πει για να σταματήσει κάθε δραστηριότητα που συμβαίνει. Η λέξη ασφαλείας είναι μια λέξη η οποία εκλαμβάνεται και απο τα δυο μέρη, σαν σημάδι οτι κάτι δεν πάει καλά και όλα πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτι η σκλάβα πονάει πολύ, ή οτι ο Αφέντης θέλει να επιβεβαίωσει οτι κάτι που σκέφτεται να κάνει δεν ξεπερνά τα όρια της υποτακτικής Του. Συνήθως, σημαίνει οτι ξεπεράστηκε η γραμμή και ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν είχε γίνει αντικείμενο συζήτησης και άρα πρέπει να αναλυθεί λίγο ακόμα μέχρι και οι δυο να αποφασίσουν αν είναι σκόπιμο να την ολοκληρώσουν ή όχι. Η Κυριαρχική/υποτακτική σχέση είναι μια σχέση που πρέπει να προσφέρει απόλαυση και στα δυο μέρη. Τα όρια και οι λέξεις ασφαλείας εξασφαλίζουν οτι τα πράγματα δεν θα βγουν εκτός ελέγχου. Αν η σκλάβα όσο τρώει ξυλιές με ραβδί(caning), δεν αισθάνεται άνετα για κάποιο λόγο, η λέξη ασφαλείας χρησιμοποιείται για να σταματήσει το ξύλο και να αρχίσει η συζήτηση. Αυτό φυσικά σημαίνει πως όταν ακούγεται η λέξη ασφαλείας, όλα πρέπει να σταματούν αμέσως. Έτσι το ζευγάρι θα μπορεί άνετα να συζητήσει το πρόβλημα που προέκυψε ή να διορθώσει μια επώδυνη ή επικίνδυνη κατάσταση, εκτός σκηνής(scene).

    4. Τέλος, η επικοινωνία μεταξύ του Κυριαρχικού και της υποτακτικής είναι πολύ σημαντική για να δημιουργηθεί μια επιτυχημένη σχέση. Η σκλάβα θα πρέπει να μπορεί να μιλήσει για τα συναισθήματα της και ο Αφέντης θα πρέπει να μπορεί να ακούσει. Ο Αφέντης θα πρέπει επίσης να μπορεί να διαβάζει τα μη-ηχητικά σήματα που του δίνει η σκλάβα Του, πχ τη γλώσσα του σώματος. Για μια ικανοποιητική Κυριαρχική/υποτακτική σχέση βοηθά το κάθε μέλος να έλκεται απο το άλλο. Ο Αφέντης προσπαθεί να τελειοποιήσει την σκλάβα και να την κάνει να μοιάζει όσο πιο πολύ γίνεται με την ιδεατή κατ' Εκείνον σκλάβα. Η σκλάβα θα πρέπει επίσης να θέλει να τελειοποιηθεί. Αν και οι δυο δεν είναι δεκτικοί σε αυτή την τελειοποίηση, η σχέση μπορεί να καταλήξει να είναι βάναυση ή τα μέλη της να πάψουν να είναι ικανοποιημένα το ένα απο το άλλο. Η Κυριαρχική/υποτακτική σχέση πρέπει να ευχαριστεί και τους δυο. Τα όρια και οι λέξεις ασφαλείας διασφαλίζουν οτι και οι δυο απολαμβάνουν αυτό που κάνουν και οτι κανένας δεν αποποιείται κάθε έλεγχο του ευατού Τ/του.

    Με την πάροδο του χρόνου η χρήση των λέξεων ασφαλείας και των ορίων μπορεί να εκλείψει, εντούτοις είναι αρκετά τα ζευγάρια που ακόμα μετά και απο πολλά χρόνια, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν λέξεις ασφαλείας και να συζητούν για τα όρια Τ/τους.

    5.Τιμωρία και επιβράβευση
    Aυτό είναι το πιο αδύνατο κομμάτι για τις Κυριαρχικές/υποτακτικές σχέσεις. Η υπερβολική τιμωρία για μηδαμινά λάθη ή παραλείψεις, η έλλειψη εκτίμησης για τις καλές πράξεις, και η αδιαφορία για κατάφωρα λάθος πράξεις οδηγούν στην διάλυση της σχέσης. Οι ρόλοι τόσο του Αφέντη, όσο και της σκλάβας είναι εντελώς αυστηροί; και τα καθήκοντα καθενός πολύ κατανοητά. Όταν ένας Κύριος δεν τιμωρεί σοβαρές παραβάσεις, ή αγνοεί τις σωστές πράξεις της σκλάβας Του, οι συμφωνίες που έγιναν στην αρχή της σχέσης καταπατούνται. Αυτό είναι το σημείο όπου ένας Αφέντης δείχνει την αξία Του και πρέπει ο ίδιος να μπορεί να ελέγξει τόσο την σκλάβα Του, όσο και τον ευατό του.
    Στην αρχή μιας Κυριαρχικής/υποτακτικής σχέσης, τα μέλη της μπορούν να συμφωνήσουν για ένα μεγάλο αριθμό πράξεων, αν είναι επιτρεπτές και σωστές ή όχι, αλλά αν μετά ο Αφέντης δεν τις θυμάται όλες, η σκλάβα θα "τον καβαλήσει" και, στην πορεία, θα χάσει τον σεβάσμο της στην εξουσία Του. Γι' αυτό είναι καλύτερο να υπάρχουν λίγοι μόνο κανόνες στην αρχή, και, όσο περνάει ο καιρός, να αυξάνονται.

    Η υπερβολική διόρθωση επίσης δεν βοηθά. Αν ο Αφέντης είναι σκληρός ή μοχθηρός, η σκλάβα θα κάνει ό,τι απαιτείται μόνο και μόνο επειδή θα φοβάται την τιμωρία. Με την πάροδο του χρόνου λοιπόν, η σκλάβα δεν θα έχει καμία επιθυμία να ευχαριστήσει τον Αφέντη της, και τότε Εκείνος θα καταλάβει ξαφνικά πως δεν έχει κανένα πραγματικό ελέγχο στην υποτακτική Του.

    Η τιμωρία είναι ένα εργαλείο με το οποίο, ο Κύριος διορθώνει τις λάθος πράξεις ή τις παραλείψεις της σκλάβας Του. Δεν πρέπει ποτέ να γίνεται με θυμό! Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν τιμωρείτε ενώ είστε θυμωμένος, μπορείτε πραγματικά να τραυματίσετε τη σκλάβα, οι λέξεις ασφαλείας αχρηστεύονται, και τα όρια παύουν να υπάρχουν. Αυτό είναι μια πολύ επικινδύνη κατάσταση λοιπόν. Ένας Αφέντης που τιμωρεί σε κατάσταση θυμού τείνει προς την κακοποίηση. Στην Κυριαρχική/υποτακτική σχέση, ο Αφέντης νοιάζεται για τα συναισθήματα της υποτακτικής Του και είναι πολύ δύσκολο να έχεις τέτοιου είδους κατανόηση όταν είσαι θυμωμένος. Ο πόνος δεν είναι η λύση, ούτε η βάση μιας τέτοιας σχέσης. Είναι απλώς ένα ακόμα εργαλείο στην διάθεση του Κυριαρχικού για να εξασφαλίσει πως οι κανόνες τηρούνται.

    Η τιμωρία δεν χρειάζεται καν να περιλαμβάνει πόνο. Η αδυναμία κίνησης λόγω δεσίματος, η ταπείνωση, οι σκληρές λέξεις, ή ακόμα κι ένα βλέμμα μπορεί να είναι αρκετά. Προνόμια μπορούν να αφαιρεθούν πχ το προνόμιο του να κάθεσαι σε έπιπλο και όχι στο πάτωμα, ή το προνόμιο του να κοιμάσαι αγκαλιά με τον Αφέντη και όχι στα πόδια Του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τιμωρηθούν οι λάθος πράξεις, γι΄αυτό προτιμήστε τους πιο σκληρούς για τα πιο σοβαρά λάθη της υποτακτικής. Αν δέρνετε ένα σκύλο κάθε μέρα, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τον εξαγριώσετε. Το ίδιο ισχύει και για μια σκλάβα, και μια αγριεμένη σκλάβα είναι πολύ πιο επικίνδυνη απο έναν αγριεμένο σκύλο. Η τιμωρία πρέπει πάντα να ακολουθείται απο επιβράβευση όταν η σκλάβα διορθώνει το λάθος της. Πρέπει πάντα να επιτρέπεται στην υποτακτική να διορθωθεί και μετά όλα πρέπει να ξεχνιούνται.

    Οι επιβραβεύσεις δείχνουν στην υποτακτική ότι ο Κυριαρχικός είναι ικανοποιημένος. Είναι ένα χειροπιαστό σημάδι αγάπης και φροντίδας απο Εκείνον για μια σωστή της πράξη. Εκεί είναι και η αληθινή δύναμη του Κυριαρχικού. Η επιβράβευση μπορεί να είναι ένα φιλί, ένα χάδι, λουλούδια, ένα μικρό σημείωμα, ή ακόμα και μια ολόκληρη βραδιά τρυφερού και παθιασμένου έρωτα. Οι επιβραβεύσεις δείχνουν στην σκλάβα ότι ο Αφέντης τους τις σκέφτεται, και νοιάζεται για την καλοζωϊα τους. Τους υποδεικνύουν την σωστή συμπεριφορά και τους δίνουν έναυσμα για να την συνεχίσουν. Με αυτόν τον τρόπο ο Αφέντης δημιουργεί την διάθεση στην υποτακτική του να Τον ικανοποιεί. Μια ευτυχισμένη σκλάβα θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την ευτυχία του Κυρίου της, και θα αποφύγει κάθε πράξη που θα μπορούσε να Τον απογοητεύσει.



    6.Δέσιμο
    Το Δέσιμο είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται απο τον Αφέντη για να περιορίσει τις κινήσεις της σκλάβας, ή για να την ακινητοποιήσει τελείως. Το Δέσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διόρθωση, αλλά συχνά χρησιμοποιείται και για ευχαρίστηση, ανάλογα με τη συγκεκριμένη Κυριαρχική/υποτακτική σχέση. Κατά την διάρκεια του ο Κύριος έχει τον απόλυτο έλεγχο της σκλάβας, αλλά αυτό εξαρτάται και απο τον τρόπο δεσίματος που έχει χρησιμοποιήθει. Υπάρχουν διαφόρων ειδών δεσμά που μπορείτε να αγοράσετε στο κοντινότερο κατάστημα για ενήλικους, ή μέσα απο τους ειδικούς καταλόγους. Κάθε ένα απο αυτά έχει την δική του χρήση και σκόπο . Ανεξάρτητα απο το στυλ τους, πρέπει όλα να είναι σχετικά άνετα αλλά περιοριστικά των κινήσεων, και δεν πρέπει να διακόπτουν την κυκλοφορία του αίματος. Αν η σκλάβα είναι σε εξαιρετικά άβολη θέση, δεν θα μπορεί να παρακολουθεί τον Αφέντη της, αλλά θα ασχολείται με το σώμα της.

    Κατά την διάρκεια του Δεσίματος, ο Αφέντης έχει σχεδόν τον πλήρη έλεγχο του σώματος της σκλάβας, και μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χρόνο αυτό για οδηγίες, τιμωρία, πείραγμα, ή για να φέρει την σκλάβα του σε οργασμό κατά τον τρόπο που επιθυμεί. Για να γίνει δεκτή όμως τέτοια καθοδήγηση απο την σκλάβα, πρέπει να υπάρχει μια βαθιά εμπιστοσύνη εκ μέρους της προς Εκείνον. Αυτή η στιγμή είναι που ο Αφέντης χρειάζεται να είναι πολύ διορατικός σχετικά με τις ενδείξεις, τα "συνθήματα" που θα δώσει η σκλάβα. Όταν μια σκλάβα είναι δεμένη, η πιθανότητα για κάποιο τραυματισμό αυξάνεται δραστικά, και η σκλάβα δεν μπορεί με κανένα τρόπο να υπερασπιστεί ή να βοηθήσει τον ευατό της. Είναι μια πράξη απόλυτης υποταγής, το να επιτρέπεις να σε δέσουν, και η σκλάβα εμπιστεύεται τον Αφέντη και θεωρεί πως θα κάνει το σωστό. Συνεπώς, ένας Αφέντης, πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του ευατού του, όταν χειρίζεται μια δεμένη σκλάβα. Το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά πρίν απο το Δέσιμο δεν συνιστώνται.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παρακάτω αντικείμενα πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολύ προσοχή. Είναι πολύ εύκολο να τραυματίσεις μόνιμα ή ακόμα και να σκοτώσεις κάποιον άλλον με αυτά τα αντικείμενα. Αν δεν είστε σίγουροι πως πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, ζητήστε την βοήθεια έμπειρων Κυριαρχικών/υποτακτικών ζευγαριών.


    Σκοινιά


    Το δέσιμο με σκοινιά είναι το πιο συνηθισμένο. Αυτό περιλαμβάνει σκοινιά, γραβάτες, ζώνες, ή κάθε άλλο πολλών χρήσεων αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δέσιμο. Συνήθως τα χέρια δένονται μεταξύ τους, αλλά μπορούν να δεθούν και στους μηρούς, στη μέση, πίσω απο την πλάτη, ή πάνω απο το κεφάλι. Η σκλάβα επίσης μπορεί να δεθεί σε κάποιο άλλο αντικείμενο όπως μια καρέκλα, στη βέργα της κουρτίνας του μπάνιου(!), σε γάντζο στο ταβάνι και σε πολλά άλλα μέρη, απο όπου μπορείς να κρεμάσεις ή να δέσεις ένα σχοινί. Τα πόδια μπορούν επίσης να δεθούν μαζί ή και όχι.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή πρέπει να λαμβάνεται με το σκοινί. Είναι πολύ εύκολο να διακοπεί η κυκλοφορία του αίματος ή να προκληθούν "καψίματα" απο το σκοινί. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό, μεγάλης διαμέτρου σκοινί, όπως τα ναυτικά σκοινιά. Ελέγχετε την σκλάβα Σας συχνά. Όσο πιο πολύ παλεύει η σκλάβα, τόσο πιο σφιχτό γίνεται το σκοινί.


    Λουριά-Λουρίδες


    Συνήθως, αυτά είναι ειδικά αντικείμενα που φτιάχνονται απο νάιλον φάσα ή δερμάτινη. Αυτά είναι αντικείμενα που προχωρούν ένα βήμα πέρα απο το σκέτο δέσιμο χεριών ή ποδιών. Είναι πολύ πιο δύσκολο να βγείς απο αυτά, και είναι πιο περιοριστικά. Κάποια λουριδένια αντικείμενα δένουν τους καρπούς των χεριών ως τους μηρούς, ή ως τους αστραγάλους. Τα λουριά αυτά είναι συνήθως μιας χρήσης.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν χρησιμοποιείτε λουριδένια αντικείμενα, να τα ελέγχετε σχολαστικά πριν να τα χρησιμοποιήσετε. Αν το αντικείμενο είναι ξεφτισμένο, τριμμένο, σκισμένο, έχει χαλαρά εξαρτήματα, ή είναι αποχρωματισμένο, είτε διορθώστε τη ζημιά, είτε πετάξτε το.


    Χειροπέδες


    Οι χειροπέδες χρησιμοποιούνται κυρίως για δέσιμο καρπών ή βραχιόνων. Όταν αναφέρονται σε δέσιμο ποδιών ή αστραγάλων ονομάζονται αλυσίδες. Μπορούν να φτιαχτούν απο διάφορα διαφορετικά υλικά, πχ μέταλο ή δέρμα. Πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, αφού μια σφιχτή επαφή μπορεί να κόψει την κυκλοφορία του αίματος. Οι χειροπέδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δέσουν τα χέρια της σκλάβας στη μέση της, στους αστραγάλους, στους μηρούς της, ή σε άλλα αντικείμενα. Συνήθως, όταν οι χειροπέδες δεν χρησιμοποιούνται στα χέρια, η χρήση τους είναι αυτή ενός εξιδεικευμένου αντικειμένου που συνδέει κάποιο άκρο με ένα άλλο αντικείμενο, ένα ή δυο τη φορά.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν συνιστώ αστυνομικές χειροπέδες για δέσιμο. Πονάνε και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο δέρμα ή στους τένοντες. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια λουριδένια συσκευή για τους καρπούς ή χειροπέδες με γουνάκι.


    Αλυσίδες


    Αφού οι αλυσίδες μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς στο δέρμα, συνήθως χρησιμοποιούνται για να υποστηρίζουν τις χειροπέδες, ή για να κρατούν μια συσκευή ανάρτησης. Παρόλα αυτά κάποιοι Αφέντες χρησιμοποιούν τις αλυσίδες απευθείας στο δέρμα, επειδή δεν μπορούν να σφίξουν καταλάθος. Διαλέξτε μια λεία τελειωμένη αλυσίδα, με κουμπώματα που ανοίγουν γρήγορα.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αλυσίδες μπορούν να περιστρέψουν και να μαγκώσουν το δέρμα, τρυπώντας το ή σχίζοντας το. Εξετάστε τις αλύσιδες πριν να τις χρησιμοποιήσετε, κι αν υπάρχει κάποια ζημιά, μην τις χρησιμοποιήσετε.


    Κολλάρα


    Τα κολλάρα είναι αντικείμενα που αγκαλιάζουν τον λαιμό της σκλάβας. Μπορούν να είναι φτιαγμένα απο δέρμα ή νάυλον. Αλυσίδες ή λουρίδες μπορεί να συνδεδέμενα με αυτά, για να ασφαλίζουν τα χέρια ή τα πόδια. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να διαφέρουν απο ένα σταθερό κολλάρο που δηλώνει ιδιοκτησία.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Oι αρχάριοι πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση κολλάρων, ή γενικώς οτιδήποτε πάει γύρω απο τον λαιμό της σκλάβας. Είναι πολύ εύκολο απο κάποια απροσεξία να πνίξετε την σκλάβα Σας.


    Ράβδοι


    Οι ράβδοι, οι οποίες ονομάζονται και απλωτικές(ας πούμε) ράβδοι, χρησιμοποιούνται για να ξεχωρίζουν τα άκρα μεταξύ τους. Το μήκος τους ποικίλλει. Τα τελειώματα των ράβδων μπορούν να είναι συνδεδεμένα με χειροπέδες γύρω απο τους καρπούς, τους αστραγάλους ή τον λαιμό. Η ράβδος επιτρέπει στον Αφέντη να ελέγχει την κίνηση της σκλάβας, και βοηθά στην εύκολη πρόσβαση ορισμένων σωματικών σημείων.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φροντίδα πρέπει να λαμβάνεται, ώστε να διασφαλίζεται ότι οι συνδέσεις στα τελειώματα των ράβδων είναι ασφαλώς δεμένες/ενωμένες, γιατί αν μια τέτοια σύνδεση χαλαρώσει, η ράβδος θα μπορούσε να περιστραφεί και να χτυπήσει είτε την σκλάβα είτε τον Αφέντη.


    Συσκευές Ανάρτησης


    Οι συσκευές ανάρτησης χρησιμοποιούνται για να σηκώσουν την σκλάβα απο το πάτωμα. Οι συσκευές αυτές είναι προηγμένες συσκευές δεσίματος και είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται μόνο απο έμπειρους χρήστες.


    Ειδικά αντικείμενα


    Αυτά τα αντικείμενα περιλαμβάνουν επιστρωμένες με μαλακό υλικό σανίδες, άλογα γυμναστικής, τροχούς βασανιστηρίων, σταυρούς, πάγκους και διάφορα άλλα. Αυτά είναι συνήθως ακριβά και επιπλέον χρειάζονται πολύ χώρο. Πριν να τα αγοράσετε λοιπόν, σιγουρευτείτε πως έχετε χώρο να τα βάλετε. Είναι επίσης προηγμένα αντικείμενα δεσίματος.

    Για κάποιον αρχάριο, συνιστώ να χρησιμοποιήσει ό,τι έχει στο σπίτι. Όργανα γυμναστικής, το τραπέζι του καθιστικού, καρέκλες, τη βέργα της κουρτίνας του μπάνιου, ενώ η τοποθέτηση ενός γάντζου πάνω απο το πλαίσιο της πόρτας ή η χρήση ενός σιδερένιου κρεβατιού θα λειτουργήσει πολύ καλά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ένας Αφέντης δεν χρειάζεται ένα πλήρως εξοπλισμένο μπουντρούμι για να εκπαιδεύσει σωστά μια σκλάβα.

    Όσο, περνώντας ο καιρός, αγοράζετε περισσότερα εξειδικευμένα αντικείμενα δεσίματος, να θυμάστε να τα ελέγχετε προσεκτικά, πριν να τα χρησιμοποιήσετε. Αν κάποιο αντικείμενο είναι ξεφτισμένο ή κομμένο, ή έχουν σπάσει οι συνδέσεις του, πετάξτε το. Είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείτε χαλασμένα αντικείμενα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι απλώς μια αχρείαστη διακοπή του παιχνιδιού. Στην χειρότερη, η σκλάβα σας θα μπορούσε να τραυματιστεί. Αυτά είναι τα εργαλεία του Αφέντη. Κρατήστε τα στη σωστή λειτουργική κατάσταση.


    7. Αντικείμενα εκπαίδευσης
    Υπάρχουν διάφοροι τύποι αντικειμένων εκπαίδευσης. Συνήθως, χρησιμοποιούνται για τιμωρία, αλλά, αν χρησιμοποιηθούν απαλά, μπορούν να είναι πολύ ερωτικά. Αυτά τα αντικείμενα δεν πρέπει να εξυπηρετούν άλλο σκοπό πέρα απο την εφαρμογή της πειθαρχίας. Είναι σύμβολα εξουσίας και αυθεντίας του Αφέντη. Πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και σεβασμό. Να μην κρατάτε ένα αντικείμενο αν δεν είστε προετοιμασμένοι να το χρησιμοποιήσετε. Αυτά τα αντικείμενα είναι κάτι περισσότερο απο απλά εργαλεία. Πρέπει να δημιουργούν δέος στην σκλάβα και να προκαλούν μια αυτόματη αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Είναι η χειροπιαστή απόδειξη του ρόλου του Αφέντη ως εφαρμοστή της δικαιοσύνης προς την σκλάβα. Συνεπώς, δεν πρέπει να υπερχρησιμοποιούνται ή να κακοχρησιμοποιούνται.

    Οι ζώνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πειθαρχήσουν την υποτακτική. Διπλωμένες στη μέση, είναι πολύ αποτελεσματικές για ξύλο στον πισινό. Είναι πολύ εύκολο να βγείτε εκτός ορίων όμως, με μια ζώνη, προκαλώντας περισσότερο πόνο απ'όσος είναι αναγκαίος. Φυσικά, η ένταση του πόνου είναι κάτι που ορίζεται διαφορετικά απο κάθε ζευγάρι. Η χρήση μαστιγίων είναι επίσης πολύ αποτελεσματική. Κινώντας το χερούλι του μαστιγίου ανάμεσα στα μπούτια της υποτακτικής προκαλείτε μια πολύ ερωτική αίσθηση, ενώ με ένα χτύπημα την ξαφνιάζετε. Τα flail(μεταφράζεται ως ..κόπανος) είναι αντικείμενα που έχουν πολλές μακριές λεπτές λουρίδες προσκολλημένες στο χερούλι τους, Μπορούν να τραυματίσουν πολύ άσχημα, αν χρησιμοποιούνται με πολύ δύναμη, αλλά με μια απαλή ή μεσαία χρήση, μπορούν να τραβήξουν την προσοχή της υποτακτικής πολύ γρήγορα. Καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος δέρματος, δίνοντας αρκετό πόνο σε διάφορες περιοχές την ίδια στιγμή. Υπάρχουν και κάποια άλλα αντικείμενα με σχήμα μικρού κουπιού(paddles), τα οποία κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Χρησιμοποιούνται για ξύλο σε μεγάλες περιοχές.

    Αυτά τα αντικείμενα πρέπει να χρησιμοποιούνται για υψηλότερες μορφές πειθαρχίας, αφού προκαλούν μεγαλύτερο πόνο απο το πίσω μέρος της παλάμης σας, και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τραυματισμό, αν δεν χρησιμοποιηθούν με προσοχή. Ένας άπειρος Αφέντης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το αντικείμενο πρώτα στον ευατό του και μετά στην υποτακτική. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να καταλάβει πόση ακριβώς προσπάθεια χρειάζεται για να προκληθει η επιθυμητή ένταση πόνου.

    Υπάρχουν ακόμα αντικείμενα όπως φίμωτρα, φίμωτρα-μπάλες και μάσκες προσώπου. Δεν συνιστώ σε κάποιον αρχάριο να πάρει τέτοια αντικείμενα. Όταν φοράει φίμωτρο, η σκλάβα δυσκολεύεται να πει την λέξη ασφαλείας, και μπορεί να τραυματιστεί απο απροσεξία. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φίμωτρο πάντως, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και πολύ "συντονισμένοι" με την υποτακτική. ’λλοι τρόποι για να υποδηλωθεί μια λέξη ασφαλείας πρέπει να ευρεθούν, πχ με μια ζώνη που η υποτακτική θα κρατά στο χέρι της, ή με μια μπάλλα, που αν πέσει, θα σημαίνει πως η υποτακτική έχει κάποιο πρόβλημα κι άρα θα πρέπει το παιχνίδι να διακοπεί για λίγο.

    8.Τεχνικές εκπαίδευσης
    Ο σεβασμός για την υποτακτική είναι πολύ σημαντικός σε αυτή τη φάση. Ως Κυριαρχικός, προσπαθείτε να φέρετε στην επιφάνεια το καλύτερο ευατό της υποτακτικής Σας, δεν προσπαθείτε να της σπάσετε το ηθικό και να την κάνετε ρομπότ.

    Ακόμα και στην εκπαίδευση, υπάρχουν ορισμένες γραμμές που πρέπει να ακολουθείτε.


    1. Ποτέ μην χτυπάτε μια υποτακτική στο πρόσωπο. Ένα απαλό εώς μέτριο χτύπημα με ανοιχτή παλάμη κάτω απο τον λαιμό πρέπει να αρκεί. Μπορείτε να βάλετε τα χέρια σας στο πρόσωπο της υποτακτικής για να την κάνετε να Σας κοιτάξει.

    2. Ποτέ μη δημιουργείτε πληγές στο σώμα της επίτηδες. Αν παρολα αυτά συνβεί, φροντίστε το τραύμα αμέσως μετά το τέλος της τιμωρίας. Καθαρίστε απαλά τις πληγές ενώ της μιλάτε με γλυκόλογα.

    3. Ποτέ μην αφήνετε μια δεμένη σκλάβα μόνη. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν και η υποτακτική δεν μπορεί να βοηθήσει τον ευατό της.

    4. Ποτέ μη τιμωρείτε όταν είστε θυμωμένος. Αυτό άλλωστε το έχουμε αναφέρει και νωρίτερα.

    5. Ποτέ μην ασχολείστε με τέτοιου είδους παιχνίδια υπο την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Αυτό ισχύει τόσο για τον Αφέντη, όσο και για την υποτακτική.

    6. Πάντα να εξηγείτε γιατί τιμωρείτε την υποτακτική. Η τιμωρία συμβαίνει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Αν τιμωρείτε αυθαίρετα, η υποτακτική θα πάψει να Σας εμπιστεύεται.

    7. Η τιμωρία πρέπει να είναι ανάλογη με το λάθος.

    8. Η τιμωρία πρέπει πάντα να ακολουθείται απο αγάπη και τρυφερότητα. Το λάθος έχει τιμωρηθεί και ανήκει πια στο παρελθόν.Ως Κυριαρχικός, δεν πρέπει να κρατάτε κακία στην υποτακτική. Πρέπει να την συγχωρείτε.


    Υπάρχει μεγάλος αριθμός τεχνικών που ένας Κυριαρχικός μπορεί να χρησιμοποιήσει. Αυτές ποικίλλουν απο ζευγάρι σε ζευγάρι. Μια τεχνική που χρησιμοποιείται είναι το δέσιμο των χεριών της υποτακτικής πίσω απο το κεφάλι της, το δέσιμο των ποδιών μεταξύ τους, και με την παλάμη του χεριού του ο Κυριαρχικός, την χτυπά απο τους αγκώνες ως τους αστραγάλους. Συν τοις άλλοις, αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή της.

    Η επιβράβευση επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία. Οι σωστές πράξεις πρέπει να επιβραβεύονται απο τον Κυριαρχικό, αλλιώς η υποτακτική δεν θα έχει κίνητρο για να υπακούσει στις εντολές του Κυριαρχικού. Θα μπορούσατε να δώσετε στην σκλάβα σας ένα λουλούδι, να αφήσετε ένα σημείωμα στον υπολογιστή, ή να την χαιδέψετε τρυφερά. Η επιβράβευση θα εξαρτηθεί απο την σκλάβα και την πράξη που ευχαριστεί τον Αφέντη. Που και που, ένας Αφέντης μπορεί να γνωρίσει μια υποτακτική για την οποία το ξύλο θα είναι επιβράβευση. Γι' αυτό και λέμε ότι ένας Κυριαρχικός πρέπει να γνωρίζει απόλυτα την υποτακτική του. Κάθε σκλάβα είναι διαφορετική, όπως και κάθε Κυριαρχικός.

    Είναι πολύ δύσκολο να δώσεις οδηγίες βήμα-βήμα για το πως να τιμωρήσεις ή να επιβραβεύσεις μια συγκεκριμένη σκλάβα. Κάποιες σκλάβες είναι απόλυτα υποταγμένες, άλλες έχουν πολύ ισχυρή θέληση. Σε κάθε περίπτωση, η τιμωρία είναι για διόρθωση, ενώ η επιβεβαίωση είναι για συμμόρφωση. Αν περισσότερη τιμωρία είναι απαραίτητη, μη διστάσετε να κλιμακώσετε τις πράξεις σας. Χρησιμοποιήστε όση τιμωρία χρειάζεται. Μην απειλείτε ότι θα τιμωρήσετε. Κάντε το. Η υποτακτική θα σέβεται τον Κυριαρχικό πολύ περισσότερο με αυτόν τον τρόπο. Αν η σκλάβα συμμορφωθεί πολύ περισσότερο απ' όσο ποτέ περιμένατε, ανταμείψτε την ανάλογα. Να θυμάστε πάντα, ότι η δύναμη του Κυριαρχικού κρύβεται στην αγάπη του για την υποτακτική.

    Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε στυλ κυριαρχίας, πρέπει να είστε προσεκτικός να μην τραυματίσετε την σκλάβα. Αν παρόλα αυτά, πραγματικος τραυματισμός συμβεί, πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα. Σταματήστε το παιχνίδι, απελευθερώστε την σκλάβα απο κάθε συσκευή και φροντίστε την πληγή. Οι πρώτες βοήθειες είναι πολύ χρήσιμες για έναν Κυριαρχικό, αφού ατυχήματα μπορεί να συμβούν, και Εκείνος είναι υπέυθυνος για την υποτακτική.



    Εξευτελισμός


    Ο εξευτελισμός είναι ένα συγκεκριμένο στυλ κυριαρχίας που σκοπό έχει να κάνει την υποτακτική να κάνει μια συγκεκριμένη πράξη ή να την κάνει να δεχτεί κάτι που την απωθεί ή που την κάνει να νιώθει λιγότερο ισχυρή. Μερικά παραδείγματα εξευτελισμού περιλαμβάνουν την υποχρέωση της σκλάβας να φάει απο ένα μπολ που είναι στο πάτωμα, τη δημόσια τιμωρία, και την επιβολή σε εκείνη να πραγματοποιήσει δημοσίως μια πράξη που θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητική. Κάποιες εκκρίσεις του ανθρώπινου σώματος(πχ ούρα), με συγκεκριμένη χρήση, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι υπάγονται εδώ. Ο εξευτελισμός μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου της σκλάβας, αλλά κάποιες φορές θεωρείται υπερβολικός. Συνήθως, οι σκλάβες υπακούν στους Αφέντες τους, γιατί θέλουν να τους ικανοποιήσουν. Αν η σκλάβα, αποφασίσει να αγνοήσει την εξουσία του Κυριαρχικού ή να γίνει αυθάδης, τότε ο εξευτελισμός θα μπορούσε να είναι ένα καλό εργαλείο τιμωρίας. Προσωπικά, δεν απολαμβάνω, ούτε επιδιώκω εκπαίδευση με αυτόν τον τρόπο, αλλά και πάλι όλα εξαρτώνται απο κάθε ζευγάρι χωριστά.


    Περιορισμός


    Ο περιορισμός είναι ένα στυλ κυριαρχίας κατά το οποίο η σκλάβα περιορίζεται στις κινήσεις της. Ο περιορισμός μπορεί να επιτευχθεί είτε με ειδικές συσκευές, όπως πχ σκοινιά, είτε απλώς με μερικές λέξεις. Ο περιορισμός των κινήσεων της υποτακτικής είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική εκπαίδευσης. Ο περιορισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν με οποιοδήποτε άλλο στυλ κυριαρχίας, πχ περιορισμός και ξύλο στον πισινό, ή περιορισμός και εξευτελισμός. Απλώς δένοντας τα χέρια της υποτακτικής πίσω απο την πλάτη της έχετε μια ελαφρά μορφή περιορισμού. Λέγοντας στην σκλάβα σας να γονατίσει, ή να μη κινηθεί και πάλι την περιορίζετε. Ο βαρύτερος περιορισμός περιλαμβάνει δέσιμο χεριών και ποδιών στο κρεβάτι ή σε ένα γάντζο στον τοίχο, ή δέσιμο των χεριών και ποδιών της υποτακτικής μαζί. Ο βαρύτερος περιορισμός απαιτεί εξτρά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό, όπως απλωτικές ράβδους, χειροπέδες, σκοινί, ή άλλες συγκεκριμένες συσκευές. Ο πολύ βαρύς περιορισμός δεν επιτρέπει παρά ελάχιστες κινήσεις στην σκλάβα, ή ούτε καν αυτές. Ο πολύ βαρύς περιορισμός απαιτεί μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως σταυρούς, άλογα γυμναστικής, μεγάλη ποσότητα σκοινιού, ειδικές δερμάτινες συσκευές, ή περιοριστικά αντικείμενα. Η ποσότητα του περιορισμού που χρειάζεται εξαρτάται απο την εκπαίδευση ή τον παιχνίδι που θέλει να καθοδηγήσει ο Αφέντης.


    Σωματική Κυριαρχία


    Αυτό το στυλ Κυριαρχίας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα απο δραστηριότητες, ανάμεσα στις οποίες είναι το ξύλο στον πισινό(spanking), το μαστίγωμα, το ράβδισμα(flogging) και η διέγερση με ειδικές συσκευές διοχέτευσης ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτο το στυλ ενίοτε συνδυάζεται και με περιορισμό. Ένα άλλο στυλ σωματικής Κυριαρχίας περιλαμβάνει την μετακίνηση της σκλάβας/υποτακτικής στον χώρο χωρίς την εγκρισή της πχ τραβώντας την απο τα μαλλιά ή κρατώντας την απο το πίσω μέρος του λαιμού. Η σωματική Κυριαρχία είναι ένας πολύ ευθύς τρόπος επιβολής στην υποτακτική της στάσης και της αυθεντίας του Κυριαρχούντος/Αφέντη. Η σωματική Κυριαρχία δεν είναι κατ'ανάγκη βίαιη ή να έχει ως σκοπό την τιμωρία. Σε δημόσιο χώρο, ένα σταθερό, επιβλητικό άγγιγμα στον ώμο της σκλάβας μπορεί να έχει την ίδια επίδραση με ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του σώματος που θα είχε ως σκοπό την διόρθωση της συμπεριφοράς της σκλάβας.


    Προφορική Κυριαρχία


    Αυτό το στυλ Κυριαρχίας δεν είναι τόσο άμεσο όσο οι ανωτέρες μέθοδοι. Όταν λέμε "προφορική Κυριαρχία" εννοούμε τον έλεγχο μέσω των λέξεων και του λόγου που όμως προκαλεί κάποια αλλαγή στην σκλάβα/υποτακτική. Ένα παράδειγμα τέτοιας Κυριαρχίας θα ήταν να "γλυστρούσατε" πίσω απο την σκλάβα σας σε δημόσιο χώρο και να τις ψυθιρίζατε κάτι στο αυτί ή να την αποκαλούσατε "σκλάβα". Το να έχετε την σκλάβα σας να σας αποκαλεί "Κύριο" (ή Κυρία αν μιλάμε για άντρα σκλάβο) δημοσίως αποτελεί επίσης μια μορφή προφορικής Κυριαρχίας. Κάποιοι Αφέντες ασκούν τόση επιρροή επάνω στις σκλάβες τους που μια λέξη ή μια φράση μπορεί να προκαλέσει αλλαγή σ'αυτές, ενίοτε και χωρίς την θέληση της ίδιας της σκλάβας. Αυτές οι περιπτώσεις βέβαια, είναι ιδιαίτερα σπάνιες.

    Στην περίπτωση της διαδικτυακής ή εξ'αποστάσεως Κυριαρχικής/υποτακτικής σχέσεως, η προφορική Κυριαρχία είναι αυτή που χρησιμοποιείται περισσότερο, αφού δεν είναι δίπλα στην σκλάβα τους για να τις διορθώσουν ή να τις επιβραβεύσουν με άλλο τρόπο(σωματικό). Είναι πολύ δύσκολο να κυριαρχήσεις σωματικά σε μια σκλάβα αν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο ατόμων. Η σκλάβα πρέπει να κάνει ό,τι διατάζει ο Αφέντης με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί.


    9.Έξτρα πληροφορίες
    Υπάρχουν πολλά περισσότερα στις Κυριαρχικές/υποτακτικές σχέσεις απο απλώς εργαλεία σε σχήμα κουπιού, ράβδοι, σκοινιά και χειροπέδες. Υπάρχουν και άλλα "παιχνίδια" που χρησιμοποιούνται και είναι χρήσιμα, ιδιαίτερα αν τα εμπλεκόμενα μέρη συμφωνούν ότι το παιχνίδι μπορεί να γίνει πιο έντονο. Τα αντικείμενα και οι τεχνικές που ακολουθούν δεν συνιστώνται σε αρχάριους, αλλά μια περιγραφή τους θεωρήθηκε απαραίτητη ώστε όταν κι αν αποφασίσετε να τα παίξετε, να έχετε τις βασικές πληροφορίες, ώστε το παιχνίδι να παραμείνει ασφαλές και με κοινή συναίνεση.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παρακάτω αντικείμενα και τεχνικές είναι πιο εξελιγμένα κι εγκυμονούν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ή μόνιμης βλάβης. Αν δεν είστε σίγουροι πως πρέπει να προχωρήσετε, αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες απο άλλα ζευγάρια με Κυριαρχική/υποτακτική σχέση που όμως έχουν ήδη εμπειρία. Οι προειδοποιήσεις στο συγκεκριμένο μέρος δεν έχουν σκοπό να σας τρομάξουν. Είναι μόνο για την ασφάλεια σας. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα αντικείμενα ή τις τεχνικές.


    Κερί


    Το παιχνίδι με τα κεριά χρησιμοποιείται απο πολλά ζευγάρια ως τρόπος αλλαγής του παιχνιδιού. Οι σταγόνες κεριού που πέφτουν πάνω σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως οι θηλές, το στήθος ή το κωλαράκι μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο ερεθισμό, αν φυσικά το άτομο που τις δέχεται μπορεί ν'αντέξει τον πόνο. Η αίσθηση του ζεστού κεριού που κυλάει πάνω στο σώμα σχηματίζοντας αυτό το ημίσκληρο κέλυφος μπορεί να είναι πολύ ερωτική. Η ζέστη απο το κερί επίσης βοηθά στην ευαισθητοποίηση της τριγύρω περιοχής, αν το κερί δεν είναι πολύ ζεστό.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πολύ ζεστό κερί μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα πρώτου, δεύτερου, ακόμα και τρίτου βαθμού. Φουσκαλίτσες μπορεί να δημιουργηθούν γρήγορα, ενώ το ίδιο εύκολη είναι και η δερματική βλάβη. Όταν χρησιμοποιείτε κεριά, να τα κρατάτε ψηλά, πάνω απο το τμήμα του σώματος που θέλετε να τα χύσετε. Αν η αίσθηση του ζεστού δεν είναι αρκετά δυνατή, φέρτε το κερί πιο κοντά, αλλά λίγο την φορά. Αν δεν είστε σίγουροι πόσο ζεστό είναι, δοκιμάστε το ρίχνοντας λίγο σε κάποιο ευαίσθητο σημείο του σώματος σας, όπως πχ στον καρπό σας ή το εσωτερικό του αγκώνα σας. Να είστε προσεκτικοί να μη καείτε.


    Συσφιγκτήρες(Clamps)


    Οι συσφιγκτήρες είναι συσκευές με τις οποίες ασκείται πίεση σε κάποιο μέρος του σώματος. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις ρώγες, στο στήθος και στα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Υπάρχουν διάφορα είδη συσφιγκτήρων , απο απλά μανταλάκια για τα ρούχα, μέχρι ειδικοί συσφιγκτήρες για γεννητικά όργανα. Κάποιοι συσφιγκτήρες μάλιστα έχουν ρυθμιστή έντασης για να ασκείται το σωστό ποσοστό πίεσης. Κάποιοι Αφέντες θα τοποθετήσουν τους συσφιγκτήρες στην επιθυμούμενη απο εκείνους περιοχή και μετά θα προσθέσουν βάρος για να τραβήξουν προς τα κάτω την περιοχή, ή θα ενώσουν τον συσφιγκτήρα με ένα σύστημα με τροχαλία για να τραβήξουν προς τα πάνω ή προς τα κάτω το συγκεκριμένο μέρος του σώματος. Τα συναισθήματα μπορεί να ποικίλλουν: απο ηδονή ως ελαφρά ενόχληση ή ακόμα και ανυπόφορος πόνος, ανάλογα με την περιοχή για την οποία μιλάμε, την ένταση της πίεσης που ασκείται και το αν έχει τοποθετηθεί έξτρα βάρος επάνω στον συσφιγκτήρα ή όχι.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συσφιγκτήρες πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Η χρήση τους δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο όπου τοποθετούνται, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Η έλλειψη αίματος μπορεί να καταστρέψει τους ιστούς γρήγορα. Επίσης, οι συσφιγκτήρες δεν πρέπει να έχουν κοφτερές γωνίες που μπορεί να "μαγκώσουν" το δέρμα ή να κόψουν την υποτακτική. Όταν χρησιμοποιείτε συσφιγκτήρες σε συνδυασμό με βαρίδια, πρέπει να προσέχετε πολύ για να αποφύγετε να κοψετε το δέρμα ή να "υπερφορτώσετε" το βαρίδιο με αποτέλεσμα αυτό να αποσπαστεί βίαια απο το μέρος του σώματος στο οποίο είχε τοποθετηθεί.


    Συσκευές διέγερσης με ηλεκτρικό ρεύμα


    Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα το όποιο μεταδίδεται απευθείας στο δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ένταση του μεταδιδόμενου ρεύματος μπορεί να κυμαίνεται, απο πολύ χαμηλή εώς σχετικά υψηλή. Οι αισθήσεις που προκύπτουν απο αυτές τις συσκευές ποικίλλουν: μπορεί να είναι ευχάριστες, μπορεί όμως να είναι και εξαιρετικά επώδυνες. Το ηλεκτρικό ρεύμα περνά στο δέρμα και στους μύες, διεγείροντας άμεσα τόσο τους τελευταίους, όσο και τα νεύρα. Οι συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες σωματικές κοιλότητες, ή επάνω στο δέρμα ή στα γεννητικά όργανα, ανάλογα με το σχήμα τους και την πρόθεση αυτού που τις χρησιμοποιεί.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι συσκευές διέγερσης με ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να είναι πολύ ακριβές για να τις αποκτήσετε. Να είστε σίγουροι πως τις έχετε ελέγξει πολύ καλά πριν να τις χρησιμοποιήσετε. Φθαρμένα καλώδια και επιμεταλλώσεις ή ακόμα και μια διάβρωση στην συσκευή μπορεί να τις καταστήσουν άχρηστες ή επικίνδυνες. Το παιχνίδι με το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να γίνει πολύ εύκολα επικίνδυνο τόσο για τον Κυριαρχικό, όσο και για την υποτακτική. Αν η υποτακτική είναι όρθια, ένα σοκ στα πόδια ή στ'αχαμνά μπορεί να την κάνει να λιποθυμήσει αμέσως. Ένα αμελές, απρόσεκτο σοκ στην σπονδυλική στήλη μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ ένα σοκ στην περιοχή της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ανακοπή ή αρρυθμία. Αυτές οι συσκευές πρέπει να εξερευνώνται εντατικά και απο τους δύο, εφόσον υπάρχει πρόθεση χρήσης τους. Όλες οι πληροφορίες ασφαλείας που ανάγραφονται στα φυλλάδια που συνοδεύουν την συσκευή θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να γίνουν απολύτως κατανοητές. Να μην χρησιμοποιείτε συσκευή με τρόπο που δεν αναγράφεται στις οδηγίες.Οι συσκευές διέγερσης με ηλεκτρικό ρεύμα καλύτερα να ΜΗΝ χρησιμοποιούνται. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, που κάποιος πρέπει να έχει μελετήσει καλά πριν να το βάλει στην ζωή του.


    Πάγος


    Τα παιχνίδια με τον πάγο μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενα σε μια τέτοια σχέση. Ο πάγος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα εξωτερικά μέρη του σώματος, στα εξωτερικά γεννητικά όργανα αν φυσικά γίνεται με προσοχή. Ο πάγος μπορεί γρήγορα να ευαισθητοποιήσει το σώμα ή ακόμα και να δώσει μια αίσθηση μουδιάσματος. Ο πάγος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δυνααμώσει έναν οργασμό και στα δύο φύλα. Στα αρσενικά, ένα λεπτό κομμάτι πάγου, που τοποθετείται στον πρωκτό κατά την εκσπερμάτιση, μπορεί να δώσει στον οργασμό του μια αίσθηση πιο έντονη απο το κανονικό. (’σχετο: Πάντως εμένα μάλλον θα μου δινε απλώς ένα μαυρισμένο μάτι απο την μπουνιά που θα'τρωγα! Όπως λέει και μια φίλη μου: "Εδώ είναι Βαλκάνια". 'Ακου, ένα μικρό κομμάτι πάγου στον πρωκτό.. :>) Με την τριβή του πάγυ στις ρώγες, αυτές σχεδόν αυτόματα θα σκληρύνουν, δημιουργώντας τις ιδανικές προυποθέσεις για την τοποθέτηση των συσφιγκτήρων.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κι εδώ απαιτείται προσοχή. Ο πάγος μπορεί να δημιουργήσει έγκαυμα ή σε ακραίες πριπτώσεις ακόμα και κρυοπαγήματα. Το έγκαυμα είναι μια παροδική κατάσταση μουδιάσματος, πόνου και μειωμένης κυκλοφορίας αίματος στην εκτεθειμένη περιοχή. Θα ξεπεραστεί με την έκθεση σε ζέστη. Τα κρυοπαγήματα είναι μια σοβαρή κατάσταση, στην οποία καταστρέφονται οι ιστοί. Το δέρμα γίνεται γκρι, ενώ η κυκλοφορία του αίματος διακόπτεται τελείως. Το δέρμα θα έχει την αφή κεριού. Τα κρυοπαγήματα χρειάζονται άμεση παρακολούθηση. Υπάρχουν αμφιβολίες, ως προς το αν μπορούν να προκληθούν κρυοπαγήματα με τέτοια παιχνίδια, αλλά ο Κυριαρχικός πρέπει πάντα να παρακολουθεί την υποτακτική και τις αντιδράσεις της για τυχόν αρνητικά σημάδια. Να μη περιχύνετε με ζεστό κερί ή ζεστό νερό μια καμμένη απο τον πάγο ή δαγκωμένη περιοχή. Χρησιμοποιήστε την ζέστη απο τα χέρια σας ή την αγκαλιά σας για να ξαναζεστάνετε την ευαίσθητη περιοχή. Επίσης, η τοποθέτηση πάγου στον πρωκτό ή στον κόλπο μπορεί να προκαλέσει εσωτερικά κοψίματα, που μπορεί να είναι η αιτία σοβαρού τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου της υποτακτικής Σας.


    Σωματική Εκπαίδευση


    Η σωματική εκπαίδευση χρησιμοποιεί εξειδικευμένες συσκευές για να "γυμνάσει" ένα συγκεκριμένο κομμάτι του σώματος, ώστε να φαίνεται "κάπως" για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κορσέδες πχ, χρησιμοποιούνται για να γυμνάζεται η μέση και να φαίνεται η κοιλίτσα μικρότερη. Ειδικές συσκευές εκγύμνασης της ρώγας την τραβούν προς τα έξω, ώστε να μεγαλώσει. Υπάρχουν πολλές τέτοιες συσκευές για διάφορα τμήματα του σώματος. Η διαφορά τους απο όλες τις υπόλοιπες συσκευές είναι πως χρησιμοποιούνται για πολύ χρόνο. Τους κορσέδες πχ, μια υποτακτική τους φορά 22 ώρες την ήμερα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα της εκπαίδευσης μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωραίο αισθητικά.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απαιτούνται ιδιαίτερες προφυλάξεις για αυτές τις διαδικασίες. Οι κορσέδες πετυχαίνουν το αποτέλεσμα τους μετακινώντας τα εσωτερικά όργανα προς τα πάνω, στα πλευρά. Αλλες συσκευές δημιουργούν πίεση κι ένταση σε ένα συγκεκριμένο σημείο για μεγάλες περιόδους. Αν χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο, όλες αυτές οι συσκευές μπορούν να προκαλέσουν έντονους πόνους και πιθανούς τραυματισμούς.


    Τρύπημα(Piercing)


    Το τρύπημα είναι ένας τρόπος στολίσματος/διακόσμησης του σώματος σε περιοχές εκτός απο το αυτί. Περιοχές κατάλληλες για τρύπημα είναι η μύτη, το φρύδι, τα χείλια και οι θηλές. Στις γυναίκες, συμπεριλαμβάνονται επίσης η κλειτορίδα και τα εσωτερικά και εξωτερικά χείλια του κόλπου. Στους άντρες, ο κορμός του πέους(  και το όσχεο. Τα τρυπήματα μπορεί να είναι προσωρινά, περνώντας μια αιχμηρή, λεπτή βελόνα ανάμεσα απο το δέρμα, ή μόνιμα, όπου μια αιχμηρή, κούφια βελόνα τεμαχίζει ένα μικρό κομμάτι δέρματος, δημιουργώντας μια τρύπα. Τα κοσμήματα ποικίλλουν απο απλά κρικάκια εως περίπλοκα σχεδιασμένα στολίδια. Αλυσίδες, σκοινιά και συσφιγκτήρες μπορούν να τοποθετηθούν στα κοσμήματα για να τραβήξουν το δέρμα.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απο την στιγμή που ένα αντικείμενο "σπάει" την επιφάνεια του δέρματος, αρκετό αίμα αρχίζει να τρέχει απο την "πληγή". Επίσης, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί μια εστία μόλυνσης στο συγκεκριμένο σημείο. Η δηλητηρίαση του αίματος, η γάγγραινα, ακόμα και ο θάνατος μπορεί να προκύψουν απο ένα τρύπημα, το όποιο κανείς δεν φρόντισε μετά. Ακριβώς λόγω αυτών των κινδύνων, πρέπει να αποφεύγεται το ερωτικό τρύπημα. Όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, καθώς και τα κοσμήματα θα πρέπει να απολυμαίνονται προσεκτικά πριν απο κάθε χρήση, ενώ η περιοχή που πρόκειται να δεχτεί το τρύπημα θα πρέπει να έχει καθαριστεί πρώτα με ένα αντιβακτηριδιακό υγρό.

    --
    Οι πληροφορίες είναι από κάποιο άλλο site
     
  2. BDSM_lover

    BDSM_lover Regular Member

    Omologw apo auta pou diavasa, pos einai ena para poly analitiko kai katatopistiko keimeno, pou sigoura eksigei me safineia arketa pramata ston xoro tou BDSM oxi mono gia arxarious, alla kai gia empeirous (gia freskarisma diladi). Aksizei ton kopo na to ektiposete na to exete san proxeiro odigo xrisis (opos leme manual diladi). Vevaia den proteinw na to akolouthisei kapoios entelos pista (gia tous arxarious anaferomai pio poly), giati panta tha yparxoun parallages pou antiprosopeuoun kalitera ton kathena apo emas ! Eksallou to BDSM exei ena megalo proterima. Analoga me tis epithimies, tis fantasioseis alla kai tis antoxes pou exei o kathenas mas, mporei na to ferei sta dika tou metra kai na dimiourgisei ton diko tou prosopiko BDSM mikrokosmo kai perivallon  
     
  3. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    swstos o BDSM_lover an kai opws eipa pisteyw oti einai yperbolika analytiko kai epanalamnabetai synexeia.8a mporoyse na htan ligo pio mikro ara kai pio eykolodiabasto.
     
  4. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Epikroto tin apopira na graftei enas odigos sta ellinika. Sigoura einai arketa epikgrammatikos me arketes genikothtes alla stin ousia tou dinei mia kalh eikona gia ta prwta mas vimata. Protinw omws oi endiaferomenoi na anazitoun perissoteres leptomeries kai safis odigies. Tha simioso episis pos diafono stin metafrash tou Dominant/Dom ws Afenth kai Tou Master ws Kyriou. Kyrios kat eme apokalite o opiosdipote Dominant kai Afenths einai O Master mia kai h arxiki riza tou Afenth proerxete apo tin leksi af8entia kata pos mou eipan meta apo kapio praksimo epi tou 8ematos.
     
  5. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Oi αποψεις ειναι τελειως διαφορετικες οπως βλεπετε. Για αλλους το κειμενο ειναι γενικο χωρις λεπτομερειες και με ασαφειες και για αλλους εχει υπερβολικες λεπτομερειες και σαφηνεια
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Σίγουρα μια καλή προσπάθεια!
    Συμφωνώ απόλυτα με την carissa[L_T] πως είναι λανθασμένη η μετάφραση του Dominant σε Αφέντη και του Master ως Κυρίου.

    Dominant είναι ο Κυριαρχικός.
    Το Κύριος δε, είναι απλά προσφώνηση, δεν περιγράφει κάποιον.
    Κύριο μπορεί να πει μια painslut τον Βασανιστή της, μια sub τον Οποιοδήποτε Κυρίαρχο και μια σκλάβα Τον Αφέντη της.
    Ο Αφέντης βγαίνει από το αυθέντης, (Ιδιοκτήτης) και μια από τις μεταφράσεις του είναι το Master. Η μετάφραση του Master είναι από το λατινικό Δάσκαλος, οδηγός. Ο Master είναι Δάσκαλος, Οδηγεί κάπου τη σκλάβα. Δεν την χρησιμοποιεί απλώς…Του ανήκει για κάποιο λόγο. Γι’ αυτό και πλησιέστερη μετάφραση του Master είναι το Αφέντης.

    Θα ήθελα επίσης να πω πως πολλά που αναφέρονται σ' αυτά με "πρέπει" μπροστά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ιδιαίτερα σε σχέσεις M/s θα ήταν τουλάχιστο γελοίο αν πήγαινες στον Κύριο σου και του δήλωνες πως οι δικοί Του τρόποι είναι λάθος επειδή κάποιο εγχειρίδιο που διάβασες λέει "πρέπει εκείνο και πρέπει αυτό"!!

    Σαν πρώτο εγχειρίδιο για αρχάριους είναι αρκετά καλό αλλά ας μην το θεωρήσουν απόλυτο οδηγό...

    Ας μη ξεχνάμε εξάλλου πως παρ’ όλο που έχουμε ονομάσει κάποια πράγματα για να μπορούμε να συνεννοηθούμε και να γνωριστούμε όλοι εμείς του bdsm χώρου, υπάρχουν τόσα είδη και τόσες παραλλαγές , όσοι και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό.
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Το Κύριος δεν είναι απλά προσφώνηση lara, δηλώνει τον έχοντα την κυριότητα, άρα εξ' ισου ιδιοκτήτη όπως και το αυθέντης (αυθεντία, αυθεντικό) όπως σωστά έθεσες. Η λέξη κυρίαρχος (dominant) ουσιαστικά προχωράει την έννοια του κύριος ένα βήμα παραπέρα χάρις στο δεύτερο συνθετικό της (αρχή, αρχηγία, άρχων) και θα μπορούσε να αποδωθεί ώς "κύριος όλων"

    Συνεπώς πρόκειται για δύο λέξεις με την ίδια μεν σημασία (άρα και εναλλάξιμες) αλλά με διαφορετική (για λόγους που έχουν να κάνουν με την δική μας ιστορία ώς λαού), συναισθηματική φόρτιση και συνειρμούς.

    Παρ' οτι λοιπόν ετυμολογικά (όπως σε κάθε μετάφραση) ίσως να μην υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία, σημασιολογικά πιστεύω πως η αντιστοίχιση του dominant - κυρίαρχος (εν συντομία κύριος) και master - αφέντης είναι η σωστότερη.
     
    Last edited: 9 Φεβρουαρίου 2015
  8. slv_hana

    slv_hana Regular Member

    Αρκετα καλο κειμενο!Πιστευω πως μπορει να βοηθησει σε μεγαλο βαθμο τους αρχαριους.
     
  9. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Οδηγός για αρχάριους πάνω στο Bdsm

    Το επαναφέρω.Πολύ καλό κείμενο ,πολύ καλή προσπάθεια.Σε πολλά σημεία ,όμως, είναι απόλυτο ..

    Σίγουρα πρέπει να το διαβάσουμε,αλλά σίγουρα πρέπει να το κρίνουμε ως προς το τι θα κρατήσουμε..
     
  10. Uranoos

    Uranoos Regular Member

    hana οι αρχάριοι μετα τα manual... τι κανούν?   αυτό σε ποιο thread απανταται?
     
  11. Leon

    Leon άντε και καλο μεσαίωνα Ork

    Απάντηση: Οδηγός για αρχάριους πάνω στο Bdsm

    ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΦΟΤΙΣΤΙΚΟ ΒΕΒΕΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΤΕΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΙΝΕΛΙΑ ΟΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΜΑΤΙΚ ΔΙΚΟ ΤΟΥ
     
  12. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Καλο ως οδηγος για ναυτιλομένους..αλλα μεχρι εκει. Ειδικα για το σαδισμο μαλλον επιπολαιο αφου ο πόνος ειναι το μεσο και οχι ο σκοπος. Το ίδιο ίσος λάθος κάνει και ο Kits οταν λεει "Ο πονος ειναι ηδονη.... αρκει να ξερεις πως να την προσφερεις"...θα ηταν ισως καλυτερο αν συμπληρωνε και το "αρκει να ξερεις γιατι την προσφερεις"

    Dominant είναι ο Κυριαρχικός.
    Το Κύριος δε, είναι απλά προσφώνηση, δεν περιγράφει κάποιον.
    Κύριο μπορεί να πει μια painslut τον Βασανιστή της, μια sub τον Οποιοδήποτε Κυρίαρχο και μια σκλάβα Τον Αφέντη της.

    Δεν ειναι περίεργο που Ο/λοι Μ/μας χρησημοποιουμε τον όρο "Κυριος" ο οποίος είναι ένας βαθια αστικος - μπουρζουα τίτλος? και μάλιστα χωρίς την "κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας"....χαρακτηριστκά οι Γάλλοι χρησημοποιούν τον μάλλον πιο δόκιμο όρο "Maitre" όρο που δεν ταυτίζεται ούτε με το Master ούτε με το Dom.