Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι "γραπτοί" κανόνες του BDSM.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 6 Ιουλίου 2020.

  1. Discerning

    Discerning Contributor

    Με αφορμή το σχόλιο της @Darkangelef από το νήμα Τα "πρέπει" του Κ.

    Εγραψε το εξής: Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δεν πρέπει να υπάρχουν και οι βασικοί κανόνες μιας TPE Δλδ στα σκουπίδια και το SSC

    Στην ερώτηση μου, που, πότε και από ποιόν έχουν γραφεί αυτοί οι βασικοί κανόνες, μου παρέθεσε τα εξής link
    https://www.goodreads.com/book/show/18955780-bdsm-rules και https://badgirlsbible.com/bdsm-rules, με την "ευχή" Ελπίζω να ξέρετε να γνωρίζετε αγγλικά καλή ανάγνωση

    Για όποιον/α επιθυμεί και κυρίως μπορεί, να συζητήσει - τοποθετηθεί σοβαρά, αποτυπώνω τις σκέψεις μου, στη γενική σχετική θέασή μου.

    Eίναι πραγματικά αστείο, να αναφέρεται ο οποιοσδήποτε σε καθολικούς ή έστω βασικούς κανόνες του BDSM. Πολλώ μάλλον να επικαλείται πως έχουν γραφεί για να εδραιώσει τον ισχυρισμό του.

    Δεν χρειάζεται για κανένα στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπο, να διαβάσει κάπου, μη παίζεις με βελόνες για παράδειγμα όταν είσαι υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών και φαρμάκων ή μην αφήνεις δεμένη την s όταν φεύγεις για δουλειά!

    Ας πάρουμε το sane ως παράδειγμα. Ακόμα και οι θεσμοθετημένοι γραπτοί κανόνες δικαίου που ρυθμίζουν υποχρεωτικά τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς και των πολιτών με το κράτος, διαφέρουν σε υψηλό βαθμό από κράτος σε κράτος. Ας ρίξει κάποιος μια ματιά στις αποφάσεις των Δικαστηρίων στις ΗΠΑ.

    Ενδεικτικά: Η Kathleen Robertson μήνυσε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος επίπλων στο Τέξας, επειδή έσπασε τον αστράγαλό της αφού την έριξε κάτω ένα παιδί που έτρεχε σαν τρελό εντός του καταστήματος. Το δικαστήριο δικαίωσε την Kathleen διατάζοντας αποζημίωση 780.000 δολαρίων υπέρ της. Ωστόσο, το παιδί που έτρεχε στο κατάστημα ήταν το δικό της! Πόσο sane το βρίσκετε;

    Ο κύριος Grazinski είχε μόλις αγοράσει ένα τροχόσπιτο όταν ξεκίνησε για το πρώτο του ταξίδι. Όταν μπήκε στον αυτοκινητόδρομο, έβαλε το cruise control (ένα σύστημα που διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του οχήματος) στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα και άφησε τη θέση του οδηγού για να φτιάξει καφέ στο πίσω μέρος του οχήματος. Όπως ήταν φυσικό, το όχημα βγήκε από το δρόμο, τράκαρε και αναποδογύρισε. Λίγες μέρες αργότερα, ο κύριος Grazinski έκανε μήνυσε στην εταιρία που κατασκεύαζε το τροχόσπιτο επειδή στο εγχειρίδιο χρήσης του, δεν αναφερόταν ξεκάθαρα ότι δεν έπρεπε να κάνει κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα της δίκης; Ο Grazinski αποζημιώθηκε με 1.750.000 δολάρια και ένα καινούργιο τροχόσπιτο! Πόσο sane το βρίσκετε;

    Οπως υπάρχει τόσος αριθμός απόψεων όσο και ο αριθμός των ανθρώπων, στην ίδια βάση υπάρχει εντελώς διαφορετική οπτική και κατανόηση του sane μεταξύ τους. Οι βασικές αρχές θεωρούνται, και είναι εξαιρετικά υποκειμενικές και ανοιχτές σε ερμηνεία.

    Τα παραδείγματα, κυριολεκτικά αμέτρητα. Είναι αστείο να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε να παρουσιάσει κάτι ανάλογο, πολλώ μάλλον σε global εκδοχή και αποδοχή.

    Πάμε στο safe. Ακόμα και σε kinky παιχνίδι "ο παπάς και η πρεσβυτέρα" ενός vanila ζευγαριού, μπορεί να εγγυηθεί κανείς την ασφάλεια στον απόλυτο βαθμό, όταν εμπεριέχει βία; Το safe είναι αποτέλεσμα μόνο 3 παραγόντων. Γνώση, εμπειρία, τύχη. (Αντε και για τον ακραία σχολαστικό, η προετοιμασία) Αν κάτι από τα 3 απουσιάζει, τότε...

    Ετσι ερχόμαστε στη μόνη λέξη, που έχει ουσιαστικό νόημα και σωστή βάση, για τις σχέσεις του κάθε ελεύθερου ανθρώπου, ανεξαρτήτως BDSM. Consensual. Σχεδόν* όλα όσα περιλαμβάνονται στο νόημα της συναίνεσης, είναι το κεντρικό και σημαντικό σημείο - περιεχόμενο της συζήτησης περί σχέσεων και BDSM. Και δίπλα σε αυτό, ας θυμούνται (ή ας γνωρίσουν όσοι το αγνοούν) πως πάντα υπάρχει το ρημάδι R. Πάντα. Στη συνέχεια, ας εξετάσουν και το PR. Θα τους προσθέσει.

    Αν κάποιος αρνείται να το λάβει ως απόλυτη βεβαιότητα, ας επιτρέψει στον εαυτό του το ενδεχόμενο, ότι υπάρχουν πολλές, μα πολλές όμως s, (σε μικρότερο βαθμό D) που πραγματικά γελούν με αναφορές σε πρωτόκολλα, όρια, πρέπει, μέτρα, λογικά πλαίσια, κώδικες κλπ, όταν αυτά επιχειρείται να παρουσιαστούν ως καθολικοί κανόνες και political correcntess του BDSM. Πολλώ μάλλον στο D/s και Μ/s.

    Στις διαδρομές μου στο "χώρο", μόνο δύο ειδών κανόνες έχω συναντήσει.
    Α. Τους κανόνες που θέτει ο κάθε διοργανωτής στο event.
    B. Τους κανόνες που θέτει ο Κ για να έχει κάποια στα πόδια του.

    Και στις δυο περιπτώσεις, συμμετέχουν μόνο όσοι/ες τους αποδέχονται.

    *Για όσους γνωρίζουν την περίπτωση του 40χρονου Άρμιν Μέιβες και του 36χρονου Μπερντ Μπράντες, Γερμανία 2001.
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Με βάση ποιούς κανόνες τότε μιλάτε για "Κ"; Ή όπως κάνατε σε άλλα νήματα, σε D/s – M/s, υποταγή και πάει λέγοντας;
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Θα γράψω τώρα έναν κανόνα κι εγώ.
    Όποις θέλει τον ασπάζεται όποιος θέλει όχι.
    Πάντως θα έχει απ΄όλα
    Συντάκτης: Espimain
    Μέσον (χώρος) : https://www.greekbdsmcommunity.com/
    Ημέρομηνία: 6 Ιουλίου 2020
    Ώρα: 20:14

    Είναι μεγάλη χαζομάρα, όταν μας παρατήσει η υποτακτική μας, να αρχίζουμε να γράφουμε ότι μαλακία φανταζόμαστε πως θα αρέσει σε κανένα βλαμμένο, μπας και μας κάτσει.
    Espimain
     
  4. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

  5. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Υπάρχουν Υ που δεν μπορούν να εκτιμήσουν τίποτα, χωρις αυστηρούς κανόνες, πρωτόκολλα, δυνατές τιμωρίες, πολύ έντονα σεξοακροβατικα κτλ.Επίσης υπάρχουν Κ που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρις πολύ πολυ αυστηρό μπάι δε μπουκ ελεγκτικό πλαίσιο.

    Όσο και αν φαίνεται παράξενο υπάρχει συνταγή εύρυθμης λειτουργίας για την από πάνω κατηγορία. Γιατί παίζουν πολύ συγκεκριμένη μπάλα και μόνο αυτή. Επιβεβαιώνω την ύπαρξη ατόμων που αν δεν είναι μπάι δε μπουκ δεν μπορούν να σχετιστουν η να γουστάρουν καθολου

    ........

    Όλοι οι άλλοι μπορούμε να αυτοσχεδιασουμε πιο ελευθερα στο πλαίσιο, να το εμπλουτίσουμε με τις δικές μας ιδεες, να προσθέσουμε η αφαιρέσουμε ότι γουστάρουμε η ακόμα και να το ξαναγράψουμε από την αρχή.

    Σημασία έχει να είναι κανείς ευχαριστημένος. Και αν για να είναι ευχαριστημενος η ακόμα και λειτουργικός σημαίνει μπάι δε μπουκ βδσμ, τότε μια χαρά είναι και το μπάι δε μπουκ βδσμ.
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, όποια υποτακτική γνώριζα, είτε είχε γνωριστεί είτε είχε μιλήσει με ένα συγκεκριμένο κυριαρχικό στην Αθήνα.
    Αυτός ο τύπος, είχε μια ιστοσελίδα με καλά γραμμένες τις λέξεις κλειδιά και όποια έκανε αναζήτηση στο internet έβγαινε η σελίδα του από τις πρώτες.
    Εκεί ήταν γραμμένη κάθε μαλακία που θα ήθελε να ακούσει, η κάθε υποτακτική.
    Όλες είχαν περάσει από αυτόν ή τουλάχιστον είχαν μιλήσει.
    Εντυπωσιακή περίπτωση, κράτησε καμία πενταετία αυτό.
    Θα μπορούσαν τα γραπτά αυτού του τύπου να αποτελέσουν την νέα βίβλο του BDSM στην Ελλάδα.
    Με τον τίτλο «Κανόνες για το Ελληνικό BDSM στον 21ο αιώνα».
    Κάποια στιγμή τον απομακρύνανε από παντού, εμφανίζεται όμως σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πότε πότε, με διάφορα ονόματα και λέει λόγια σαν σοκολατάκια για άβγαλτα υποτακτικά κορίτσια.
    Η ελληνική εκδοχή της Μίστρες Σκάρλετ.
     
  7. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Και τι σχέση έχει αυτό με το νήμα?
     
  8. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Το κείμενο αυτό στην οπτική και το αντικείμενο του έχει ελάχιστες διαφοροποιήσεις απ' το άλλο νήμα. Δε θα σας αρέσει η λέξη ωστόσο αυτή είναι η δική σας στρατηγική. Είναι αναμφίβολο πως τα πμ σας αποδεικνύουν πως υπάρχουν ομοϊδεάτες και ομοϊδεάτισσες. Εγώ από πλευράς μου για άλλη μια φορά θα αναρωτηθώ ποια η σχέση των παραδειγμάτων που βάζετε με το χώρο του bdsm.

    Δεύτερον αν μιλήσω εγώ για συμβόλαιο θα γελάνε κι οι κατσαρίδες. Ας μείνουμε στο ότι δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει κι επειδή υπάρχουν δύο άνθρωποι που θα μπορούσαν να βεβαιώσουν πως όσα δε φτάνει η αλεπού τα κρεμάει να μη τα φτάνει, έχω μπει στη διαδικασία αυτή δυο φορές. Πρέπει δεν υπήρχαν, μόνο υποκειμενικά θέλω τα οποία ως ένα βαθμό είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν με τα του χώρου. Διότι όλοι από κάπου προερχόμαστε προτού μπούμε σε μια κατάσταση και πριν πάμε στην επόμενη. Και ορισμένες φορές το μήκος κύματος φτιάχνεται και άρα πρέπει να καταλαβαινόμαστε. Δεν πιάνει ο άλλος πουλιά στον αέρα επειδή έτσι μας αρέσει.

    Αυτό που δεν αλλάζει είτε με συμβόλαιο, είτε χωρίς είναι πως πάντα υπάρχει μια κατευθυντήρια γραμμή με do και don't όπως υπάρχουν και θέματα που αφορούν την ασφάλεια και των δύο ( επιμένω στο και των δύο, διότι έξω απ' το χορό πολλά λέγονται ) και που μπορεί να υπερβαίνουν τα παραδείγματα κοινής λογικής που δώσατε με το αλκόολ και τις βελόνες.

    Προσέχετε μόνο εκτός απ' τους ομοϊδεάτες μην πέσετε στην παγίδα του topping from the bottom γιατί τότε δε θα φταίει το υ.
     
  9. Discerning

    Discerning Contributor

    Συμφωνώ, λέξη προς λέξη. Αλλά αυτό το ρημάδι το by the book* που αναφέρεσαι και ακολουθούν "ο Κώστας με τη Μαίρη", είναι ένα συγκεκριμένο που το έχει γράψει ο τάδε; (Συγκεκριμένο πρόσωπο?) Κι αν ναι με ποια ιδιότητα? Του Πανοραμίξ ως Δρυίδη του χώρου? Ο Κώστας με τη Μαίρη, το ακολουθούν κατά γράμμα; Δεν προσθέτει, ούτε αφαιρεί, ούτε παραλείπει έστω κάτι, ο Κώστας σε αυτό το by th book που ακολουθεί;

    Ο Κώστας με τον καιρό, δεν διαμορφώνει το δικό του by the book? Μένει αιωνίως προσκολλημένος στο by the book (αν τελικά αποδεχτούμε για τη συζήτηση πως υπάρχει) που δημιούργησε ένας άλλος γι αυτόν;

    *O Larry Townsend το 72? Ουπς! Δεν γίνεται. Αυτό γράφτηκε για την gay αντρική κοινότητα! Δεν μπορεί να αφορά τον Κώστα με τη Μαίρη!
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Διαφωνείς με κάποια από τα παρακάτω;
    1. Ποτέ session υπό επήρεια ουσιών.
    2. Ποτέ session με νεύρα.
    3. Ποτέ δεν παραβιάζεται συμφωνηθέν safeword.
    4. Ποτέ παιχνίδι χωρίς συναίνεση.
    Θες να το πεις κανόνα, θες να το πεις συμβουλή, θες να το πεις common sense, η ουσία δεν αλλάζει, υπάρχουν πάντα κάποιες θεμελιώδεις αρχές που ακολουθούνται στις ανθρώπινες σχέσεις ή που αν δεν ακολουθούνται οι τελευταίες καθίστανται προβληματικές.
     
  11. Discerning

    Discerning Contributor

    Τι σχέση έχει η κοινή λογική που ακολουθείται στις υγιείς ανθρώπινες ερωτικές σχέσεις με τους κανόνες που παρουσιάζονται ως ειδικοί και ιεροί στο BDSM; Δηλαδή, χρειάζεται για κάποιο vanila ζευγάρι να έχει διαβάσει τους κανόνες του BDSM για να ακολουθεί τη κοινή λογική; Χωρίς αυτούς δεν την έχει; To οποιοδήποτε vanila ζευγάρι που διαθέτει κοινή λογική, τα τηρεί και τα 4 που έγραψες, όταν παίζει τον Λύκο με την Κοκκινοσκουφίτσα, κι ας μην έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του για BDSM.

    Δεν αναφέρω πουθενά στο νήμα για προβληματικές περιπτώσεις, και δεν επικαλούμαι το τι ισχύει γενικά στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά απολύτως συγκεκριμένα, όπως δείχνει και ο τίτλος του.
     
    Last edited: 6 Ιουλίου 2020
  12. Brt

    Brt #ολαπολυ Premium Member

    Δεν ξέρεις αν έχεις να κάνεις με έναν στοιχειωδώς νοήμονα άνθρωπο. Όποτε μια κουβέντα και μια οριοθέτηση, στην αρχή, κακο δεν κάνει.

    Λίγο τα μπλέξαμε. Παραδόξως δεν έχω γνωρίσει υποτακτικο που να γελάει με τα όρια του. Τα θεωρούν πολύ σοβαρό θέμα.

    Αντίθετα έχω γνωρίσει πολλά που έχουν ανάγκη την ασφάλεια και είναι πανευτυχή μέσα στα μέτρα, στα πλαίσια και στους κώδικες του Κ τους.  
     
    Last edited: 6 Ιουλίου 2020