Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι ισχυροί σκλάβοι και οι ανίσχυρες αφέντρες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 3 Μαϊου 2014.

  1. Η έννοια της ισότητας για να πάρει νομική μορφή θα πρέπει να έχει ήδη οικοδομηθεί στο κεφάλι αυτών που τη θέτουν ως πρόταγμα έτσι δεν είναι;

    Εκτός κι αν αυτό που λες το παίρνεις στην ονομαστική του αξία, το οποίο σημαίνει οτι η κατασκευή του κοινωνικού όντος "άνθρωπος" έγινε από τις εξουσιαστικές δομές και μόνον. Και τότε σκάει το ερώτημα: τις εξουσιαστικές δομές ποιός τις δημιούργησε; Ο θεός; Η φύση; Ποιός;

    Περαιτέρω, η διεκδίκηση δικαιωμάτων σχετίζεται άμεσα με το ποιός οφείλει να έχει την πολιτική εξουσία. Ο δεσπότης δεν εκχώρησε ποτέ οικειοθελώς. Του την επιβάλλανε την όποιαν εκχώρηση.

    Το ενδιαφέρον είναι βέβαια οτι η έννοια της ισότητας, χάνεται στην αχλύ του μύθου. Μας το λέει η ύπαρξη του Θερσίτη στην Ιλιάδα, αλλά και η ιστοριούλα για την κατανομή των βασιλείων της γής/ουρανού, της θάλασσας/ωκεανου και του κάτω κόσμου ανάμεσα σε Δία, Ποσειδώνα και Άδη. Έγινε με κλήρωση.
     
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    «Άγνωστοι στη σύγχρονη βιολογία». Θα πρέπει να ξαναγράψεις τα σχολικά εγχειρίδια της βιολογίας Aldur. Επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας και πες τους ξέρω ‘γω πως... κύριοι «λέτε βλακείες και δε συμφωνώ γιατί η βιολογία δεν τα παραδέχεται. Να τα διδάξετε αυτά τα βιβλία στα θρησκευτικά καλύτερα». Πείσε τους με κάποιο τρόπο γιατί ΣΗΜΕΡΑ αυτές τις έννοιες διδάσκονται μέσα από τα βιβλία.

    Πες τους πως ΕΣΥ γνωρίζεις καλύτερα από τους επιστήμονες βιολόγους που έγραψαν τα σχολικά εγχειρίδια και μπορεί του χρόνου να τα διαγράψουν από την ύλη. Θα σε βραβεύσει και η Ακαδημία για τη συνεισφορά σου. Λίγο είναι;



    Μόνον... Τι βλακείες γράφεις;

    Τι να πει κανείς τώρα;


    http://www.image.ntua.gr/papers/205.pdf

    http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0CFAQFjAE&url=http://www.image.ntua.gr/php/savepaper.php?id=303&ei=Y8prU_b2FqfZ0QXGwYHgDw&usg=AFQjCNHvKo5HYHYk937A-zkQnBsg54a3Tg&bvm=bv.66330100,d.d2k

    http://cgi.di.uoa.gr/~atsalga/ACM_TWEB_Thomi.pdf


    Αυτά τι είναι; "Affiliation"?
    Να αναφέρουμε κι άλλες χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες παρόμοια papers; Πανεύκολο είναι.

    Τι να σου πει κανείς όμως... Παριστάνεις και τον τυφλό μαζί.
     
    Last edited: 8 Μαϊου 2014
  3. Μάλλον έτσι είναι. Όταν ο ορθολογισμός παίρνει τη θέση της θρησκείας η αναζήτηση απαντήσεων και η απαίτηση λογικών/ορθολογικών αποδείξεων για "πρώτα"/βασικά ζητήματα θ'αρχίζουν να μοιάζουν με λογικοφανείς ασκήσεις αριστοτελικού σχολαστικισμού από ορθο-ιησουΐτες, δηλαδή να συζητάμε για το φύλο των αγγέλων και τα σκατά του θεού με δληθεν πολιτικύς όρους. Νομίζω, όμως, οτι την απάντηση στο ερώτημα την έχει ίσως δώσει ο ίδιος ο Αριστοτέλης, Ηθ. Νικ. 6,1143 β1-2: "και γαρ των πρώτων όρων και των εσχάτων νους έστι και ού λόγος." Ο νους, η φρόνηση δηλαδή, θέτει τα αιτήματα μας για τους αρχικούς και τους έσχατους όρους, ή με άλλα λόγια, ο νους μας/ η φρόνησή μας θα μας πούν πάνω σε τι θέλουμε να στηριχτούμε και που θέλουμε να φτάσουμε, κι όχι η λογική ανάλυση.
     
  4. atasai

    atasai Regular Member

    Να οικοδομηθεί στο κεφάλι τους; Εννοείς να "νιώσουν" πρώτα ότι είναι ίσοι; Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό, αλλά η νομική έννοια της ισότητας δεν σχετίζεται με κάποιου είδους προϋπάρχουσα αλήθεια που το κράτος έρχεται να αναγνωρίσει. Ήταν απαίτηση-αντάλλαγμα ακριβώς για την αποδοχή ενός αφηρημένου πλέον δεσπότη, του κράτους. Δεν σήμαινε καθόλου "αναγνώρισε ότι είμαστε ίσοι", αλλά "θα φέρεσαι με τον ίδιο τρόπο σε όλους όσους υπάγονται στην εξουσία σου".

    Τις εξουσιαστικές δομές τις δημιουργεί ο άνθρωπος - πατώντας συχνά πυκνά σε επιχειρήματα περί φύσης, καλή ώρα σ' αυτή την κουβέντα.

    Αλλά δεν καταλαβαίνω πού ήθελες να καταλήξεις και πού ακριβώς διαφωνείς. -
     
    Last edited: 10 Μαϊου 2014
  5. atasai

    atasai Regular Member

    Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποιον άλλο σκοπό εδώ πέρα από το να ζήσουμε όσο πιο όμορφα γίνεται. Συνεπώς, ο άνθρωπος για μένα παραμένει ο σκοπός και όχι κάποιο μέσο επίτευξης κάποιου σκοπού ώστε να κρίνω ως ισάξια ή όχι τη χρησιμότητά του. Το γεγονός ότι μπαίνει κριτήριο χρησιμότητας των ανθρώπων ήδη βρωμάει. Συνήθως, βέβαια, αυτές οι κουβέντες γίνονται για σκοπούς που ξεπερνούν το προσδόκιμο της ζωής μας, και τότε φανερώνεται σα θεός η πραγματική τους σκοπιμότητα - κάτι τέτοια με εξουσιαστικές δομές που λένε η Galeone και ο Aldur.
     
  6. Galeone

    Galeone Regular Member

    Μπράβο γουρουνάκι! Keep going! Σε στηρίζω!  
     
  7. Mea culpa για την επιλογή της έκφρασης. Ήταν υπερβολική και άστοχη και δίνει λανθασμένη εντύπωση. Οι όροι όμως ανώτεροι/κατώτεροι οργανισμοί προέρχονται από την ανθρωποκεντρική/θεολογική παράδοση, δεν αντιστοιχούν σε κανενός είδους "ανωτερότητα ικανοτήτων", όπως το επικαλείσαι εσύ, και είναι εννοιολογικά καταχρηστικοί. Η άποψή σου αυτή είναι επιστημονικοφανές ψεύδος. Και να γιατί: http://www.scientificamerican.com/article/is-the-human-race-evolvin/

    Ανώτερος οργανισμός είναι κι ο άνθρωπος, ανώτερος οργανισμός και η μύγα και η κότα. Υποστηρίζεις οτι η βιολογία αποφαίνεται περί βιολογικής κατωτερότητας της μύγας σε σχέση με την κότα ή τον άνθρωπο;

    Στην πορεία της εξέλιξης της ζωής πολλά είδη ανώτερων οργανισμών έχουν εξαφανιστεί, αντίθετα μακροημερεύουν τα βακτήρια, τριάμισυ εκατομμύρια χρόνια είναι αυτά.


    Είναι ακριβώς το author's affiliation! Στις εργασίες, που παραθέτεις, βλέπεις μόνον author's name και author's affiliation. Αυτό και τίποτε άλλο. Ευτυχώς, το λύσαμε κι αυτό παρόλο που δεν έχεις τα κότσια να παραδεχτείς οτι άλλα υποστήριζες και προσπαθείς ακόμη και τώρα να υποστηρίξεις.
     
  8. Εννοώ να συλλάβουν/κατασκευάσουν την ιδέα της ισότητας. Δεν έχει νόημα να αποφανθούμε εάν οι άνθρωποι "γεννήθηκαν" ίσοι, γατί το μόνο που γεννιέται είναι το βιολογικό ον Homo sapiens, το κοινωνικό ον άνθρωπος γίνεται/δημιουργείται από τον εαυτό του και τους άλλους σε σχέση και με τον εαυτό, σε σχέση και με τους άλλοους, και προφανώς εδώ οφείλονται οι διαφοροποιημένοι ανθρωπολογικοί τύποι που έχουν παρουσιαστεί στην ιστορία. Το οτι το βιολογικό ον έχει δυνατότητα για πολλές και διαφορετικής ποιότητας σχέσεις με τους ομοειδείς του, δε μας δίνει το δικαίωμα να αποφανθούμε για μια εγγενή/φυσική ροπή του προς την ισότητα ή την ανισότητα, τις συμμετρικές ή ασύμμετρες κοινωνικές σχέσεις.

    Παρατηρώ, οτι θεωρείς μοναχά το κράτος ως αφηρημένο δεσπότη και παραβλέπεις το γεγονός οτι το κράτος μπορεί να πάρει και τη μορφή της πολιτείας. Δεν υποστηριξα οτι η σύλληψη των εννοιών της πολιτικής και νομικής ισότητας σχετίζεται με κάποια προϋπάρχουσα αλήθεια. Ανήκει μάλλον στο πεδίο της ανθρώπινης δημιουργίας. Απλώς δεν μπορεί να εκχωρηθεί από κανένα δεσπότη ούτε οικειοθελώς ούτε ως τακτικισμός, γιατί πρώτον η εκχώρησή της προϋποθέτει να τεθεί το αίτημα. Κι ο δεσπότης γαιτί να το βάλλει; Μαλάκας είναι; Και δεύτερον γιατί άμα εκχωρηθεί καταργείται η δεσποτεία. Πολύ δε περισσότερο που συνήθως η ισότητα δεν εκχωρήθηκε, αλλά απαιτήθηκε και συχνά με μεγάλο αντίτιμο σε αίμα όσων την απαιτούσαν. Εκείνο που σου λέω είναι η τοποθέτηση της απλής ερώτησης "Γιατί μόνο αυτός να αποφασίζει; Και καλά να αποφασίζει για τη ζωή του; Γιατί να αποφασίζει και για τη δική μου;". Για να τεθεί αυτό το ερώτημα, που παρουσιάζεται ως ρωγμή στο συνεχές της αφήγησης/ του μύθου της δεσποτείας, δε χρειάζεται καμιά μεταφυσική ύπαρξη της ιδέας-δεσπότης που μπορεί να παίρνει άλλοτε τη μορφή του απόλυτου άρχοντα κι άλλοτε μια πιο αφηρηρημένη μορφή του κράτους. Απαιτείται απλώς, η αυτοανακλαστική ερώτηση του ανθρώπου γαι τον εαυτό του και για τη ζωή του.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    τριάμισυ εκατομμύρια ή τριάμισυ δις χρόνια ;
     
  10. Τριάμισυ δις! Απολύτως ορθή παρατήρηση! Ευχαριστώ, φίλτατε, για τη διόρθωση.
     
  11. lexy

    lexy .ti.va.

    Ψέματα, βλακείες, έξυπνοι, ηλίθιοι, ίσοι, ίδιοι... το σεξ λείπει για να κάνουμε υπερπαραγωγή με no budget.

    Ας οργανωθούμε!  
     
  12. Elysium

    Elysium Contributor

    Τι επικαλούμαι «εγώ» και το γράφεις με τόση βεβαιότητα; Για πες μου για να μάθω.


    Τι να λύσουμε και τι είχα γράψει;

    "Affiliation" όμως δεν είναι το τηλέφωνο του εργαστηρίου που έγινε η έρευνα.
    Σε αυτά που σου έδειξα και σε ρωτάω για πολλοστή φορά βλέπεις απλά... “affiliation” ή ονόματα συγγραφέων «και μόνον»; Δε βλέπεις σε ποιο ίδρυμα έγινε η έρευνα; Δε βλέπεις μέχρι και το τηλέφωνο του εργαστηρίου που έγινε; (θα απαντούν φαίνεται όλοι οι authors στο ίδιο και θα ακούγεται ο «θόρυβος» που λες όταν το καλείς).


    Διάβασα βέβαια και αυτά.

    «Το μόνο που γεννιέται είναι το βιολογικό ον Ηomo sapiens». Σαν βούτυρο δηλαδή από γάλα ίδιας αγελάδας. Λες και δεν υφίστανται διαφοροποιήσεις μεταξύ των ανθρώπων όταν γεννιούνται (ακόμη και πριν γεννηθούν). Δεν έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά λόγω καταγωγής, γενετικές προδιαθέσεις κλπ.
     
    Last edited: 9 Μαϊου 2014