Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 17 Ιουνίου 2011.

  1. zou

    zou

    Απάντηση: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...

    η υποτακτικοτητα ειναι αρετη.
    ο μαζοχισμος ειναι διαστροφη.
     
  2. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Η σεξουαλικη διαστροφή ειναι κοινωνική αντίδραση. Ειναι η υπερβολή της σεξουαλικής ηδονολαγνίας ως αντίδραση σε ενα καταπιεστικό κοινωνικό περιβάλλον. Καλλιεργείται και αναπτύσσεται. Ειναι περισσότερο μια ενστικτώδης αντίδραση που προσβλέπει στην ευδαιμονία.

    Η αρετή απο την αλλη ειναι κατι που εμπνέεται, κατι που πηγάζει απο μεσα σου, κατι που σε ορίζει. Και αυτό γιατι η Αρετή ακολουθεί τη φυσική ροή του κόσμου. Αυτη τη ροή η οποία καθοδήγησε την εξέλιξη και της συμπεριφοράς και των ενστικτων του ανθρώπου. Η αρετή ομως παρότι πηγάζει απο το βαθύ Εγώ ειναι κατι που διαπερνά και χρωματίζει το συνειδητό, εκεινο δηλαδή που καθορίζει την ανθρώπινη συπμεριφορά, και προσβλέπει στην αυτεξέλιξη.
     
  3. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Η διαστροφή, δηλαδή, ως πράξη αντίδρασης. Ωραία άποψη. Βολεύει πολλούς δήθεν εναλλακτικούς, προοδευτικούς. Μεταξύ διαμαρτυρίας, αγανάκτησης, κριτικής στο σύστημα και την κοινωνική καταπίεση, πιάνουμε κι ένα μαστίγιο, έτσι για να 'μαστε πιο... εναλλακτικοί.

    Έλα, όμως, που δεν είναι έτσι τα πράγματα. Συνήθως η διαστροφή, ή έστω κάποιες τάσεις της, εμφανίζονται σε ηλικίες που η έννοια της κοινωνικής καταπίεσης είναι ακόμη άγνωστη. Και, ως εκ θαύματος, εκδηλώνονται ευκολότερα σε κοινωνικά περιβάλλοντα όπου η καταπίεση, κάθε λογής, είναι περιορισμένη.
     
  4. Brainstorm

    Brainstorm Regular Member

    Απάντηση: Re: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...

      

    Δεν ειναι αντιδραση. Ειναι συνειδητη επιλογη και ανακατευθυνση των σεξουαλικων επιθυμιων, στο σημειο που καθε φορα θελει ο καθενας και του αρεσει.

    Το κοινωνικο περιβαλλον ηταν και θα ειναι καταπιεστικο, οποτε αυτο εξαρχης αποτελει δεδομενο για οποιαδηποτε συμπεριφορα που ξεπερναει τα ορια της σαλαμοποιησης που δεχομαστε απτην ιδια την κοινωνια.

    Φυσικα ειναι βολικο να λεμε πως ειναι απλα μια αντιδραση, καθως θεωρουμε πολλες φορες τον εαυτο μας ως καποιον που "δρα" ( τα κριτηρια για αυτο ειναι εντελως αυθαιρετα εννοειται ), και ως τουτου αυτος που κανει κατι το οποιο εμεις το θεωρουμε αντιθετο απο αυτα που "πρεπει" να κανουμε, να ειναι αντιδραστικος και ο,τι αλλο κατεβασει η κουτρα μας.


    Δεν ειναι μονο η αρετη μερος της εξισωσης. Υπαρχει και η βια, και η διαστροφη, και χιλια δυο πραγματα. Ειναι αστειο να λεμε οτι τοση εξελιξη ηρθε απο ενα και μονο δεδομενο, η μια και μονο κατασταση. Οι μεταβλητες ειναι απειρες.
     
  5. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...




    προσωπικά ετσι βλεπω τις δικες μου διαστροφες στην αυτπογνωσία μου. Κρινω εξ ιδιας πειρας και δεν κανω υποθεσεις.


    αυτο το συμπερασμα τωρα εσυ πως το εβγαλες; η αντιστροφή μιας λογικής συνεπαγωγής δεν ειναι παντα αληθής. (κερασια
    => κοκκινα φρουτα / κοκκινα φρουτα ≠> κερασια)
     
  6. Brainstorm

    Brainstorm Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...



    Χρησιμοποιουμε και την μεθοδο της παρατηρησης και της υποθεσης, οχι μονο της ιδιας πειρας.

    Αν ηταν ετσι οπως λες, θα επρεπε να σπασουμε το χερι μας για να καταλαβουμε οτι θα πονεσει. Δεν ισχυει ομως αυτο.

    Εννοειται πως δεν ειναι παντα αληθη και σωστα τα συμπερασματα που βγαινουν απτην παρατηρηση αλλων ανθρωπων/συμπεριφορων, αλλα η ιδια πειρα ειναι μια αρκετα μεγαλη παρωπιδα πολλες φορες και τιποτα περισσοτερο.

    Δεν ειναι δικα μου λογια αυτα. Εσυ εφερες ατυχες παραδειγμα.

    Δεν μπορεις να συσχετιζεις την εξελιξη με ΕΝΑ και μονο δεδομενο, και απο εκει και περα να μην αναφερεις τιποτα αλλο. Η αρετη ειναι ενας μονο παραγοντας, τιποτα παραπανω. Πολλες φορες μαλιστα μπορει και να λειπει και να μην το καταλαβουμε, να μην υπαρχει καποια ανωμαλια η οποια να μας δειχνει οτι ειναι λειψο το αποτελεσμα η προβληματικο.
     
  7. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...

    Εχω την αισθηση οτι το ενδιαφερον στο θεμα του νηματος βρισκεται στις δυο ερωτησεις-διαπιστωσεις της νηματοθετιδος.

    1. Η παρακαμψη των "θελω" του σκλαβου απο τον ιδιο
    προς χαριν των "θελω" του Κυριου του ειναι Αρετη

    2. Η ηδονη ομως που προκαλει αυτη η πραξη ειναι Διαστροφη

    αρα δεν μιλαμε γενικα για αρετες και διαστροφες και το τι ειναι αυτες
    αλλα αν ειναι οι συγκεκριμενες ενεργειες αρετες ή διαστροφες

    πειτε μου αν κανω λαθος να το σταματησω  
     
  8. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...


    Συμφωνώ απόλυτα Θάλεια. Η ηδονή του "λυγίσματος" της βούλησης, είναι το ισχυρότερο αφροδισιακό και προσφέρει την υπέρτατη ηδονή στον Master. Αν ήταν να προσφέρονται απο μια σκλάβα ή υποτακτική τα πάντα... με την ίδια ευκολία, άνεση και δεκτικότητα, θα ήταν μια πολύ ανιαρή κατάσταση. Προυπόθεση βέβαια, να μήν απαιτείς κάτι απο αυτόν/αυτήν, που ποτέ δεν θα επέβαλες στον ίδιο τον εαυτό σου, εάν βρισκόσουν στη θέση του/της. 
     
  9. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...



    Ο προβληματισμος μου ομως οπως και της νηματοθετιδος
    ειναι αν αυτη η ηδονη ειναι διαστροφη .
    ειναι?
     
  10. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...


    Άποψή μου, είναι πως καμιά πράξη, που προσφέρει αμοιβαία ηδονή, δεν είναι κολάσιμη και απαγορευμένη. Η διαστροφή, θα μπορούσε να οριστεί διαφορετικά από τον καθένα, ανάλογα με τα όρια και τους ηθικούς φραγμούς του (υποκειμενικά). Οι φίλοι μου, με χαρακτηρίζουν διεστραμένο, άρα και πολλές από τις δικές μου απόψεις....γι' αυτούς, είναι διαστροφικές.
     
  11. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...

    χμμμ!!! ειχα ανοιξει ενα θεματακι το παλαι ποτε για την υποκειμενικοτητα της διαστροφης γενικα ..
    ας μην το συζητησουμε εδω γιατι θα βγουμε off topic ...

    παρτο

    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/16219-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B5%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CF%89.html
     
  12. MasterAndreas

    MasterAndreas Master of Scorpio

    Απάντηση: Οι υπέρτερες επιθυμίες του Έτερου...



    Σε νιώθω απόλυτα. Έτσι δακτυλοδεικτούμενος έχω αισθανθεί κι εγώ, αρκετές φορές αλλά παίζει ρόλο πάντα, ποιός είναι ο κριτής σου. Σε μια παρέα φίλων που πηγαίνουμε για ψάρεμα, έχουν γίνει εκ βαθέων συζητήσεις γύρω από τις σεξουαλικές προτιμήσεις και έχω να σου πώ επιγραμματικά "άβυσος η ψυχή του ανθρώπου". Εγώ ευχαριστώ το θεό, που δεν γεννήθηκα παιδεραστής, βιαστής, βίαιος ή οτιδήποτε άλλο θα ήταν επιζήμιο για τους συνανθρώπους μου. Μια χαρά είμαστε αγαπητέ μου με τα φετίχ μας, και τις ιδιαιτερότητές μας.
    Για να ευθυμήσουμε να αναφέρω και ένα περιστατικό ( οι φίλοι θέλαν να με πειράξουν). Βρισκόμασταν μεσοπέλαγα και ένας καρχαρίας έκαβε βόλτες τρυγύρω, κάνοντας συχνά αισθητή την παρουσία του. Λέει ο ένας από τους τρείς. Προτείνω αν είναι θυληκός...να τον ανεβάσουμε στη βάρκα, να τον κρατάμε ακίνητο, για να τον γαμήσει ο Ανδρέας. Εμένα θα με πείραζε, μόνο αν μιλούσαν για αρσενικό καρχαρία.  Μην πάει το μυαλό σου σε κτηνοβασία, καμιά σχέση, απλά σε σχέση με τους άλους δύο, εμφανίζω υπερβολικό ζήλο για κάθε εμφανίσιμο θυληκό. Σε σύγκριση με τους δύο άλλους φίλους μου πάντα, γι αυτό λέω, παίζει ρόλο ποιός σε κρίνει...... ή με ποιόν συγκρίνεσαι.