Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία έννοια)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. Maley

    Maley Contributor

    BDSM και θρησκεία

    Ενας από τους λόγους που στην προσωπικη μου ζωη έχω λιγες εμπειρίες σε M/s σχεσεις (2 μόνο, την εξης μία) ήταν οτι ειχα επηρεαστει- και ισως ειμαι ακομα επηρεασμενος- οχι μονο απο τον τροπο που μεγάλωσα αλλα και από την θρησκευτική επιδραση που ασκουσε το οικογενειακο περιβάλλον σε μενα..τηρηση νηστειων, καθε Κυριακη στην εκκλησια, ο παππους μου παππας, κατηχητικά κλπ. Ολα αυτα με εκαναν να νοιωθω ενοχες οσον αφορα τις σκέψεις μου, τις επιθυμιες μου και εν πασει περιπτωσει επαιξαν ανασταλτικο ρόλο στις επιλογες μου στην προσωπικη μου ζωη, εννοω την αισθηματικη αλλα βεβαιως βεβαιως και την σεξουαλικη. Σαν θεμα λοιπον θα ηθελα να συζητήσουμε κατα πόσο η θρησκεια μας και οι αντιληψεις που κατα καποιο τροπο μας επιβαλλονται, Σ/σας εχουν επηρεασει- ανασταλτικα φανταζομαι- στις επιλογες Σ/σας και τις πιθανες συγκρουσεις Σ/σας με τον εαυτο Σ/σας και το κοινωνικο περιβάλλον -άμεσο και έμμεσο.
     
  2. Stylianos

    Stylianos Regular Member

    RE: BDSM και θρησκεία

    Ο αγραμματος και αδαης αγαπητε Maley, ζει με τον φοβο του θανατου και της κολασης. Ο καλλιεργημενος κανει την θρησκεια τεχνη...μια τεχνη που βγαζει πικρια γιατι η ζωη ειναι ομορφη. Τεχνη ειναι και το bdsm. Ο Ευριπιδης ελεγε οτι "δεν πρεπει να ειμαστε υπηκοοι κανενος κι αν συμμετεχουμε καπου π.χ. στα κοινα, να ειμαστε πολιτες και να συμμετεχουμε αυτοπροαιρετως χωρις καποιος να μας αναγκαζει"
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: BDSM και θρησκεία

    Πολυ ενδιαφέρον θέμα.
    Εντομεταξύ για όποιον ενδιαφέρεται, είχαμε εξετάσει παλιά τις ομοιότητες της θρησκείας(με την ευρεία έννοια) και του BDSM στο https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=496
     
  4. Maley

    Maley Contributor

    RE: BDSM και θρησκεία

    Styliane μη μου τα λες ετσι..δεν ειμαι ουτε αγραμματος ουτε αδαης..(δεν προσβαλλομαι μη νομιζεις..ξερω τι ειμαι)..
    Οσο για τo παλιοτερo thread lara, αν εχει ξανασυζητηθει το thread ας αποσυρθει..δεν το ειχα υπόψη μου η δεν το θυμομουν τελος παντων...
     
  5. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Δεν χρειάζεται να αποσυρθεί το thread Κύριε Maley, ένα τόσο μεγάλο και πολύπλοκο θέμα μπορεί απλώς να εμπλουτιστεί με απόψεις.
    Συγχώνευσα τα threads διευκολύνοντας μας.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Χωράει πολύ ακόμη συζήτηση Maley και το θέμα που έθιξες είναι μια πλευρά που δεν είχε συζητηθεί και πιστεύω αξίζει να αναλυθεί.

    Πολλές φορές αναφέρθηκα στις επηρροές των διαφόρων κεντρών εξουσίας στην ανάπτυξη μας. και πόσο δύσκολο είναι έχοντας αυτές τις επηρροές να καταφέρουμε να απαγκιστρωθούμε και να απελευθερωθούμε.

    Η θρησκεία δεν ήταν κάτι που μου επιβλήθηκε απ΄το σπίτι, μια και ο πατέρας μου είναι άθεος και η μητέρα μου πιστεύει μεν, γιατί μεγάλωσε σε μια οικογένεια πιστών αλλά ποτέ δεν είχαμε σαν παιδιά εξαναγκαστεί να ακολουθούμε κάποιες συγκεκριμένες τελετουργίες, αλλά ούτε μας έιχε απαγορευτεί να το κάνουμε αν αυτό επιθυμούσαμε.
    Η θρησκεία στην Κύπρο έχει πολύ μεγάλη εξουσία και συνεχώς βομβαρδίζεσαι ασχέτως οικογένειας με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, τα πρέπει και να μη και δεν κρύβω πως για πολλά χρόνια έψαχνα την αλήθεια του Θεού. Και εκκλησία πήγαινα και σε κατηχητικό άρχισα να πηγαίνω, αλλά δεν έβρισκα τις απαντήσεις που συμφωνούσαν με την εσωτερική μου πεποίθηση για το τι είναι θεικό.
    Γιατί για μένα πάνω απ΄όλα ο Θεός ήταν πατέρας, ήταν μια απεριόριστη πηγή αγάπης και συγχώρεσης, και όλοι οι κανόνες που γέννησαν οι άνθρωποι μέσα στα πλαίσια των δικών τους αντιλήψεων περί ορθού και λάθους, ήταν αυτό που αμφισβήτησα.

    Έφτασα στο συμπέρασμα, πως ο Θεός είναι παντού, και προπάντως είναι μέσα μας, και βλέπει και τι άνθρωπος είμαι και πως δεν εύχομαι το κακό κανενός, προσπαθώ να κάνω το καλό όπου μπορώ, είμαι ειλικρινής και δεν υποκρίνομαι κ.ο.κ και στην τελική αυτά έχουν σημασία και όχι να ακολουθώ τους κανόνες ηθικής που αφορούν την σεξουαλικότητα μου και τις ανάγκες μου και που αμφισβητώ πως η ύπαρξη τους οφείλεται στο Θεό και όχι στους ανθρώπους που προσπάθησαν να ασκήσουν μέσα απ΄αυτούς εξουσία.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    RE: RE: Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία ένοια)

    Θα ξεκινήσω από εδώ επισημαίνοντας ένα λάθος. Η θρησκεία δεν έχει καμία εξουσία. Οι εκκλησίες έχουν.

    Κάνουμε το λάθος να ταυτίζουμε την θρησκεία με την εκκλησία και αυτό το λάθος είναι μεγάλο. Ο Χριστιανισμός δεν είναι "κακή" θρησκεία επειδή η Ιερά Εξέταση έκανε μπάρμπεκιου τους διαφωνούντες.

    Τώρα στο άλλο σκέλος, η θρησκεία και το BDSM έχουν -κατ εμέ- ένα και μόνο πράγμα κοινό αλλά αυτό το πράγμα είναι ουσιώδες. Και το κοινό είναι πως οι πραγματικοί μύστες το βιώνουν, είτε αυτό είναι θρησκεία είτε αυτό είναι BDSM.

    ΥΓ: ξαναβλέποντας το κείμενό μου έκανα μια διόρθωση σε ορθογραφικό λάθος που έβγαζε μάτι. Και αναφέρομαι στο "επισημαίνοντας" το οποίο το είχα γράψει με "ε" (θα πέσει φωτιά να με κάψει)
     
  8. Stylianos

    Stylianos Regular Member

    Maley wrote:
    Styliane μη μου τα λες ετσι..δεν ειμαι ουτε αγραμματος ουτε αδαης..(δεν προσβαλλομαι μη νομιζεις..ξερω τι ειμαι)..
    Οσο για τo παλιοτερo thread lara, αν εχει ξανασυζητηθει το thread ας αποσυρθει..δεν το ειχα υπόψη μου η δεν το θυμομουν τελος παντων...

    Αγαπητέ Maley,
    φυσικα και δεν ειχα σκοπο να σε προσβαλλω ουτε αναφερομουν φυσικα σε σενα, σαφως και μιλουσα γενικα
     
  9. alnair

    alnair Regular Member

    RE: RE: RE: Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία ένοια)


    Συμφωνώ απόλυτα και ολοκληρωτικά με τον αξιότιμο προλαλήσαντα  
     
  10. MsAliki

    MsAliki Regular Member

    Μία πολύ ενδιαφέρουσα άποψη της Elise Sutton για το πόσο επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει η θρησκεία το D/s:

    Οι γυναίκες γαλουχήθηκαν από τότε που ήταν μικρά κοριτσάκια , με την άποψη πως, η εντολή του Θεού γαι τους θεσμούς: Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, ορίζει τους άνδρες ως ανώτερο γένος και τις γυναίκες ως υποτελές γένος.
    Οι περισσότερες θρησκείες διδάσκουν οτι το αρσενικό είναι το ανώτερο γένος (δημιουργήθηκε κατ'εικόνα και ομοίωση του Θεού ) και έτσι ο σύζυγος είναι αυτός που πρέπει να διοικεί το γάμο.
    Και επειδή είναι στην φύση μας να πιστεύουμε ό,τι μας διδάσκουν οι μεγαλύτεροί μας, έχουμε πειστεί και γι'αυτό.
    Σπάνια αμφισβητούμε αυτά που μας διδάσκει η εκκλησία.Πριν από αιώνες, μόνο ο κλήρος επιτρεπόταν να μελετήσει τις γραφές και έτσι οι λαοί δεν είχαν άλλη επιλογή από τα να πιστεύουν αυτά που άκουγαν καθώς και τις μεταφράσεις των γραφών από τους αρχηγούς της εκκλησίας. Έχουν γίνει πολλές παρερμηνεύσεις στις γραφές, οι οποίες έχουν περάσει και συνεχίζουν να ισχύουν επί αιώνες. Δε θέλω να μπώ σε διαδικασία ανάλυσης και κριτικής των κενών και των λάθος μεταφράσεων που υπάρχουν στα εκκλησιαστικά έγγραφα. Άλλωστε δεν είμαι αρμόδια, δεν έχω την απαραίτητη γνώση, ούτε και τη διάθεση να το κάνω. Προτιμώ να επαναλάβω ένα κείμενο του Henricus Cornelious Agrippa από το βιβλίο που έγραψε το 1529 «Αγόρευση στη Μεγαλοπρέπεια και Εξοχότητα του Θηλυκού Φύλου» του οποίου η έννοια είναι ξεκάθαρη :
    «...στο τέλος όλων αυτών, δημιούργησε δύο ανθρώπινες υπάρξεις κατ'εικόνα του, πρώτα τον άνδρα και ύστερα τη γυναίκα., μέσω των οποίων τα ουράνια, η γη και κάθε διάνθισμα αυτών των δύο, οδηγούνται στην τελειότητα. Όταν ο Δημιουργός δημιούργησε τη γυναίκα, αναπαύθηκε με αυτή Του τη δημιουργία, σκεφτόμενος πως δεν είχε τίποτε πιο ερίτιμο να δημιουργήσει. Μέσα σ'αυτήν ολοκληρώθηκε όλη η σοφία και η δύναμη Του. Μετά από αυτή, δεν μπόρεσε να βρει η να φανταστεί άλλη δημιουργία. Εφ'όσον επομένως, η γυναίκα είναι το απόλυτο τέλος της δημιουργίας, η τελειότερη πραγματοποίηση των έργων του Θεού και η τελειότητα του ίδιου του σύμπαντος, ποιός θα αρνηθεί οτι αυτή κατέχει το προνόμιο ξεπερνώντας κάθε άλλο δημιούργημα; Χωρίς αυτή , την ήδη τέλεια από κάθε ψεγάδι και ολοκληρωμένη σε κάθε επίπεδο, ο κόσμος θα ήταν ημιτελής »
    Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί, λάτρευαν Θεές.
    Οι Έλληνες λάτρευαν την Άρτεμη, προστάτιδα των παιδιών και σπουδαία κυνηγό.
    Οι Αιγύπτιοι την Ίσιδα, μητέρα και Θεά της γονιμότητας, δότρια της ζωής και βασίλισσα των ουρανών.
    Οι Ρωμαίοι την Νταιάνα, Θεά του φεγγαριού και αδελφή της Αφροδίτης.Η Αφροδίτη ήταν αρχικά η Θεά των κήπων και των αγρών και αργότερα ταυτίστηκε με την Αφροδίτη της αγάπης και της ομορφιάς.
    Το όνομα της Θεάς Κυβέλης υπερισχύει στην Ελληνική και Ρωμαική λογοτεχνία τον 5ο π.Χ αιώνα και μετά.
    Άλλες Θεές που οι άνθρωποι λάτρεψαν κατά την ιστορία ήταν :
    Η Αφροδίτη της Μήλου, η Αστάρτη της Φοινικίας, η Δήμητρα, η Ήσταρ της Ασσυρίας, η Κάλι της Ινδίας.
    Υπάρχουν και σε αυτό το σημείο στοιχεία που δείχνουν πως η θρησκεία της λατρείας των θηλυκών Θεοτήτων έχει συνεχιστεί, δίνοντας τη θέση της σε μερικές χριστιανικές γιορτές, παρά το γεγονός οτι οι περισσότεροι Δυτικοί πολιτισμοί θεωρούν οτι οι θρησκείες αυτές ανήκουν στη μυθολογία . Το D/s εκφράζεται μέσα από τη γυναίκα με τρεις ρόλους:
    1.μπορεί να είναι η απαιτητική και αυστηρή Mistress η οποία εκπαιδεύει και πειθαρχεί τον υποτελή της σύντροφο,
    2.μπορεί να είναι η μαγευτική και ανώτερη Queen στα μάτια του άνδρα της και,
    3.μπορεί να γίνει Goddess στην καρδιά και το μυαλό του υποτακτικού της άνδρα.
    Δεν ισχυρίζομαι πως πρέπει κάποιος να αλλαξοπιστήσει προκειμένου να ζήσει την D/s σχέση. Απλά θέλω να δείξω πως , ένας ανασταλτικός παράγοντας για τις γυναίκες που θέλουν να αποδεχθούν αυτόν τον τρόπο ζωής, είναι η θρησκεία.
    Βαθιά μέσα τους , οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν πως είναι ίσες ή ανώτερες από τους άνδρες αλλά, ακόμη αισθάνονται άβολα με το να γίνουν οι επικεφαλείς, λόγω των αισθημάτων ενοχής με τα οποία τις έχει αγκυστρώσει η θρησκεία από τότε που ήταν μικρά κοριτσάκια. Είναι άλλο να εναντιώνεσαι σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία βασιζόμενη στην επιστήμη η στην ηθική αλλά, είναι δύσκολο να εναντιώνεσαι στο Θεό και στη Φύση.
    Η θρησκεία χρησιμοποιεί τον φόβο και την ενοχή προκειμένου να κρατήσει τους ανθρώπους δέσμιους σε θεολογικές θεωρίες οι οποίες, δεν θα είχαν την ευκαιρία να επιβιώσουν κάτω από το φως και την αλήθεια.
    Άπαξ και το φως της αλήθειας λάμψει και οι γυναίκες δούνε πως δεν εναντιώνονται στο Δημιουργό η στη Φύση με το να εκφράζουν η να αγκαλιάζουν τη δογματική τους φύση, τα δεσμά της θρησκείας μπορούν να κοπούν και να ασκήσουν την εσωτερική τους δύναμη ελεύθερες από ενοχές και με μυαλό γεμάτο αυτοπεποίθηση.
     
  11. G_E

    G_E Contributor

    Καθεις σκεφτεται και βιωνει το bdsm διαφορετικα. Εγω το βιωνω και το βλέπω απ' τη σκοπιά του υπαρξισμού (ασφαλως αθεϊστικού).
     
  12. Katerine

    Katerine New Member

    Σχετικά με το θέμα του παραλληλισμού της προσέγγισης του θεότητας και του bdsm κάτι που για μένα προσωπικά ισχύει απόλυτα θα ήθελα να εκφραστώ μέσα από ένα ποίημα του Ρούμι:
    "Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η έκφραση 'είμαι ο θεός' δηλώνει αλαζονία,
    ενώ η έκφραση 'είμαι δούλος του θεού' δηλώνει ταπεινότητα. ΄
    Ισχύει όμως το αντίθετο. Η έκφραση 'είμαι δούλος του θεού' δηλώνει ότι υπάρχουν δύο υπάρξεις, δηλώνει χωριστικότητα.
    Η έκφραση 'είμαι ο θεός' δηλώνει την ύψιστη ταπεινότητα, δηλώνει ότι το εγώ μου έχει εκμηδενιστεί, δεν υπάρχω πια, αυτός είναι τα πάντα για μένα, αυτός είναι όλη μου η ύπαρξη, αυτός είναι εγώ."

    Αυτή θεωρώ ότι είναι η ύψιστη μορφή παράδοσης, το σπάσιμο του εγωισμού, η ταύτιση με έναν άλλο άνθρωπο, μέσα από την οποία ανοίγεται το σύμπαν και ο θεός ίσως