Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία έννοια)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 6 Ιουλίου 2005.

  1. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Ας αφησουμε το bdsm αγνο η οσο αγνο γίνεται απομακρύνοντας καθε μορφης απαραλαχτου δογματος και απόλυτων αληθειων απο μεσα του. Ειναι κατι ζωντανό , εξελίσσεται και ο μονος φραγμος του ειναι η φαντασια η δημιουργικότητα και θέληση των συμμετεχόντων σε αυτο. Έχει πολλες διαφοροποιησεις σχεδόν οσες και ο αριθμός των οπαδών του και οι ιδέες του δεν εξαντλούνται ποτε. Ειναι τόσες οσες η κτηνώδης πλευρα (σκια για τους ψυχαναλυτικους η ακομα και ασυνειδητο ) μπορει να προσφέρει. Και ειναι ανεξαντλητο γιατι υπαρχει γιατι το βιωνουμε και το διαπιστώνουμε ,οπως απειρα και πλουσια ειναι τα ονειρα(προιον του ασυνειδητου και αυτο).
    Απο ολα αυτα που προανέφερα οι θρησκειες δεν εχουν τιποτα. Εινα το ακρως αντιθετο και πιστευω οτι μπορει να γίνει η καθε θρησκεια ενα πολυ καλο παραδειγμα προς αποφυγη. Η κατευθυνση στην οποια πρεπει να κινούμαστε αντιθετα .
     
  2. Strict71

    Strict71 Regular Member

    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.
     
  3. enslaveme

    enslaveme Regular Member

    μπορει οι 8ρησκειες σαν δογματα να μην εχουν τιποτα απο ολα αυτα αλλα τα εχει η ταση των ανθρωπων να καταφευγουν σε αυτες,

    η ταση αυτη με απλα λογια λεγεται "προσπαθω να εξηγησω αυτο που δε μπορω"

    και αφου δε μπορω να το εξηγησω ο ευκολος τροπος ειναι να το θεοποιησω,γενικα ο αν8ρωπος εχει τη ταση να θεοποιει ειδωλα και καταστασεις που τον γεμιζουν με μεγαλες ποσοτητες θυμικου φορτιου,

    παραδειγματα πολλα...

    Θρυλε θεε μου
    Αεκ κιτρινομαυρη θεα
    Παυλο θεε παρε την Παε
    αυτη δεν ειναι ομαδα φιλε,ειναι θρησκεια
    σημαιες (πολιτικες και μη) λαβαρα θρησκειες κομματα εθνη κινηματα και υπερτατα ιδανικα ερχονται να απαλυνουν το πονο και το φοβο του "νιο8ω τοσα πολλα αλλα δεν μπορω να εξηγησω το γιατι"

    πολυτιμα βιβλια για οσους πραγματικα ενδιαφερονται...

    Ψυχολογια των μαζων και αναλυση του Εγω,Φροιντ

    Η δολοφονια του Χριστου,Βιλχελμ Ραιχ.
     
  4. gaby

    gaby Guest

    RE: BDSM και θρησκεία

    Λόγω των ημερών ίσως, πέρασε από τη σκέψη μου το θέμα αυτό, το τόσο σοβαρό, που είχε θέσει ο Κύριος Maley, για το πώς μπορεί να συσχετιστεί η θρησκεία με το BDSM.

    Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, νομίζω ότι όλα τα χριστανικά δόγματα θα απέρριπταν το BDSM. Όχι τόσο για το power exchange, αυτό, τουλάχιστο στην Maledom/femsub μορφή του θα γινόταν, πιστεύω κάπως ανεκτό, όσο για το Domspace/subspace. Εγκεφαλική σεξουαλική διέγερση; Συνεχής διέγερση για λόγους ερωτικής απόλαυσης και μόνο; Προτεραιότητα της σεξουαλικής απόλαυσης με εναλλακτικούς τρόπους; Κάτι μου λέει ότι το BDSM θα βρίσκεται εξαιρετικά ψηλά στον κατάλογο των αμαρτιών που συντάσσουν οι εκκλησίες.

    Έχει ειπωθεί σ εμένα, από κάποιον, κάποτε: "Δεν μπορώ να τα κάνω όλα αυτά, όσο κι αν θα το ήθελα, επειδή είμαι εγγονός δύο προτεσταντών παστόρων και προτεστάντης ο ίδιος".

    Όχι απλά σεβαστό, κατά τη γνώμη μου. Τιμητικό. Έ/εκαστος/η εφ' ώ ετάχθη.

    Αν ξεφύγουμε από τα δόγματα, είναι ίσως θέμα ηθικής του Κ/καθενός από Μ/μας πώς θα συνδυάσει τα BDSM βιώματά Τ/του και τις ανάγκες ή επιθυμίες Τ/του με τα ιδεώδη της αγάπης και της συγχώρεσης στα οποία βασίζεται ο Χριστιανισμός.

    Νομίζω ότι στην τελευταία περίπτωση μπορεί να είναι συμβάτά το BDSM και η θρησκεία, με κάποια από τις ευρείες έννοιες της.

    Κλείνοντας αυτό το ποστ, θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν, σε χώρες δυτικά του Βορείου Ατλαντικού, ορισμένες υποκουλτούρες που θυμίζουν πολύ Maledom/femsub BDSM και που βασίζονται σε μεθερμηνείες του Χριστιανισμού περί κατωτερότητας των γυναικών, άνάγκης συνεχούς καθοδήγησής τους κλπ.
     
  5. Katerine

    Katerine New Member

    Πολύ ενδιαφέρον και ανεξάντλητο πιστεύω το θέμα.
    Προσωπικά μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον εντελώς άσχετο με την εκκλησία και οποιαδήποτε σχετική τυπολογία.Ένα παράδειγμαγια να καταλάβετε τι εννοώ είναι ότι μεγάλη Πέμπτη τρώγαμε κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια  .
    Φυσικά υπήρχαν αρχές και κανόνες και πράγματα που έπρεπε να σεβόμαστε, αλλά απουσίαζε εντελώς το στοιχείο της ενοχής με οτιδήποτε σχετικό με τη θρησκεία, τουλάχιστον όσον αφορά την έκφραση της και την ερμηνεία της από την εκκλησιαστική οργάνωση.
    Έτσι ποτέ δεν αισθάνθηκα οποιαδήποτε ενοχή από άποψη τρέχουσας εκκλησιαστικής ηθικής και μεταφυσικήςσχετικά με τις όποιες ερωτικές επιλογές και εκφράσεις μου,πράγμα που περνώντας τα χρόνια συνειδητοποιώ ποσο σημαντικό είναι.

    Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι το bdsm είναι εγκεφαλικός.
    Σύμφωνα με την κρίση μου έχει έντονο το στοιχείο της πνευμευματικότητας το να θέλει κάποιος να διευρύνει τα όρια του,
    την αντίληψη που έχει για τον κόσμο, να βιώσει μια άλλη δίασταση,
    να αισθανθεί δύναμη μέσα από τον πόνο. Και πιστεύω πως μεγάλη χαρά πρέπει να αντλεί κάποιος μέσα από αυτή την διαδικασία, έμπνευση και δύναμη.Δεν βρίσκω να υπάρχει ίχνος ενοχής σε όλα αυτά και αν υπάρχει πρέπει συνειδητά να επιδιώξουμε να την αποβάλλουμε, αξιοποιώντας τη λογική μας.(αν και δεν είναι εύκολο να απαλλαγεί κανείς από τέτοιου είδους βάρη, είναι όμως εφικτό)
    Και τελικά έχουμε το δικαίωμα να διαθέσουμε τον εαυτό μας σε όποιον και όπως εμείς νομίζουμε.
    Τώρα αν αυτό δεν βρίσκει σύμφωνο το όποιο εκκλησιαστικό κατεστημένο και την υποκρισία που το χαρκτηρίζει, προσωπικά το ίδιο μου κάνει.
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Μπορώ παίξω με τις λέξεις, να συμβιβάσω τα ασυμβίβαστα, να επιχειρηματολογήσω κάθε μέρα κι από διαφορερική θέση (μ' αρέσει να παίζω φιλοσοφία), αλλά δε μπορώ να βρώ δικαίωση για εναν χριστιανό Κυρίαρχο που εχει σώας τα φρένας. Μόνο για παρανοϊκούς που νομίζουν οτι το μαστίγιο στο χέρι τους ειναι εργαλείο του θεού θα έδινα κάποια καποία εξήγηση.

    Για τις σκλάβες αντίθετα βρίσκω. Μπορεί η υποταγή τους να έχει στοιχεία θρησκευτικότητας. Μια υποτακτική μπορεί να γίνει δούλα του θεού, η δούλα του Κυρίου της.


    ΥΓ. by the way αυτή τη στιγμή τα views στο thead ειναι 666
     
  7. llazouli

    llazouli Contributor

    Είπε ο Κyrios G: Για τις σκλάβες αντίθετα βρίσκω. Μπορεί η υποταγή τους να έχει στοιχεία θρησκευτικότητας. Μια υποτακτική μπορεί να γίνει δούλα του θεού, η δούλα του Κυρίου της.

    Εφόσον η υποταγή είναι μια φυσική ανάγκη της σκλάβας, για ποιο λόγο να θεοποιήσει τον Κυρίαρχο;
    Ένας άνθρωπος είναι κι αυτός ενταγμένος στην καθημερινή πραγματικότητα που παλεύει να βρει το δρόμο που τον εναρμονίζει με τις ουσιασικές επιθυμίες του. Δεν ήρθε από άλλο πλανήτη επειδή διαθέτει κυριαρχικά στοιχεία ούτε αυτα τον καθιστούν αυτόματα και λατρεμένο.
    Γιατί να βάζουμε το στοιχείο του υπερφυσικού σε μια σχέση απολύτως ανθρώπινη όπου και οι δύο τη διαμορφώνουν βάσει των αναγκών τους, της ευχαρίστησης που παίρνουν απ' αυτήν...

    Μάλλον επικίνδυνο το βρίσκω να αναγνωρίσει η σκλάβα το τέλειο ον στο πρόσωπο του Κυρίαρχου και συμφωνώ με την άποψη ότι θρησκεία και bdsm είναι καταστάσεις ασυμβίβαστες.
    Το δόγμα και ο φανατισμός που συνοδεύουν οποιαδήποτε θρησκεία αντιτίθενται και ισοπεδώνουν την προσπάθεια του ανθρώπου να απελευθερωθεί απο τις ενοχές, τα πρέπει και τους καταναγκασμούς που του έχουν επιβληθεί, αιώνια καταδικασμένος κάθε απόλαυση να γίνεται καταρα, μαύρο στίγμα που χρήζει σωτηρίας και εξιλέωσης.
     
  8. G_E

    G_E Contributor

    Δεν ανεφερα πουθενά οτι η υποτακτική πρέπει να έχει ή έχει θρησκευτική προσήλωση προς τον Κυριό της. Είπα "μπορεί" να έχει και είπα πως το κατανοώ - δεν κατανοώ αντίθετα τη θέση του χριστιανού Μάστερ. Δεν το έκρινα γιατί η πίστη και το συναίσθημα δεν αντιπαλεύονται με επιχειρήματα. Ευπρόσδεκτα πάντως τα σχόλιά σου επ' αυτού.
     
  9. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Βρικσω εξαιρετικο oscarwil το ποστ σου #45. Θεωρω απολυτως ειλικρινη ως προς την κτηνώδη φύση του Σαδομαζοχισμου απαλλαγμενου απο θεωρίες αυτοβελτίωσης και πολιτισμενης έκφρασης την τοποθετηση σου περι του ουσιαστικου Σαδιστικού ενστίκτου. Ισως το πιο ειλικρινες και αυθοόρμητο στατους που μπορει να εχει κανεις ειναι το Sadist η Masochist. Τα υπολοιπα στατους οπως το Master η Dom φανταζουν σαν δικαιολογιες απάναντι σε vanilla δικαστηριο οπου προσπαθουμε απεγνωσμενα να τους πεισουμε οτι "Ναι ο σαδομαζοχισμοες ειναι καλος, ειναι ισως και pollitically correct αφου κοιταξτε οδηγει και στην αυτοβελτίωση η αυτοπραγματωση των συμμετεχοντων σε αυτο" Ναι ενδεχομένως να συμβαινει και αυτο αλλα δεν ειναι δυνατον σε ενα αυθόρμητο ενστικτο οπως το σαδιστικο να βαζουμε ταμπελες ωραιοποίησης οπως "αυτοβελτώση" Σε τελικη αναλυση δεν εχουμε αναγκη απο δικαιολογίες γιατι δεν υπαρχει αναγκη να προσπαθουμε να πεισουμε κανεναν . Το μονο που πρεπει να προσέχουμε ειναι να κινούμαστε στα ορια της νομιμοτητας , κατι που ο αγαπητός Μαρκησιος απεφυγε συστηματικα να κανει με τα γνωστα αποτελέσματα. Ο Σαδομαζοχισμος ειναι η απολυτη σαρκικη, απολαυστικη αποκτήνωση απαλλαγμενη απο συναισθηματα. Δεν εχει αναγκη να πασπαλιστειμε θεωρίες καθαρσης και πνευματικότητας ουτε με τις αστεις θεωρίες περι αυτοβελτίωσης. Βρισκω υποπτες τις κινησεις που εμβολιμα προσπαθουν να εισαγουν θεωρίες πενυματικότητας στον σαδομαζοχισμο.Προσπαθουν να δημιουργήσουν πνευματικες καστες και κλικες , σαν μια μορφη εναλλακτικης θρησκειας η θεολογιας ποιο? το ιδιο το σαδιστικο ενστικτο.
    Και δεν σας κρύβω οτι και η λεξη lifestyle με βρικσει αντιθετο . Lifestyle πασαρουν εξυπνοι marketing experts μεσα απο χαζοχαρουμενα περιοδικα τυπου cosmopolitan , nitro , klik και διαφορες αλλες αηδιες. Ομως το ενστικτο δεν εκπολιτιζεται ουτε γινεται προιον , και ειδικα το σαδιστικο ενστικτο που ολοι εμεις αυτου του χωρου διαθέτουμε.. και το γιατι ειναι οτι μια σπαρακτικη κραυγη που ακολουθει ενα χτύπημα με το μαστιγιο δεν θα γινει ποτε Trendy η μοδα... γιατι φοβιζει αυτους που δεν ειναι σαν εμας.
     
  10. G_E

    G_E Contributor

    Καταλαβαίνω τη θεση του DeSade και από την πλευρά μου δεν θέλω να τη σχολιασω, πέρα απ' το οτι είναι δικιά του, δυνατή και άμεση.

    Αλλα....

    θα ήταν μεγάλη ανειλικρίνεια και καθόλου αυθόρμητο από μέρους μου να δηλώσω Sadist η Masochist. Αφού αυτό δεν είναι το καθοριστικό της προσωπικότητάς μου, πώς να το κάνουμε. Με το ζόρι?

    Γιατί σώνει και καλά πρέπει να γενικεύουμε της επιθυμίες μας και να θεωρούμε τον κάθε Master ή Dom κρυπτό brutal σαδιστή που απλώς κρύβεται μπροστά στο vanilla δικαστήριο?

    Ασφαλώς δεν περιμένω από pure σαδιστές να ασχοληθούν με έννοιες όπως αυτοβελτίωση, σεβασμός του διαφορετικού, κατανόηση και λοιπές, κατά τη γνώμη τους, ανοησίες.

    Αλλά περιμένω κοινή λογική που βλέπει πως υπάρχουν άλλοι, και πως σκέφτονται και επιθυμούν αλλιώς. Και πως η αυθεντικότητα δε ταυτίζεται σώνει και καλά με τη βαρβαρότητα, την «απλότητα- απλοικότητα» ή "το ενστικτώδες" της κλίσης ή της συμπεριφοράς κάποιου.

    ΥΓ. Και τα δυο posts ειναι εκτος θεματος - sorry moderators 
     
  11. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: Ομοιότητες BDSM και θρησκείας (με την ευρεία ένοια)

    Προσωπικά βρήκα εξαιρετικό και ολοκληρωμένο το ποστ 47 του DeSade.

    Και η άποψη που εκφέρει είναι, από άλλη αναλυτική σκοπιά, η άποψη που ανέφερε και σε προηγούμενο ποστ ότι BDSM και θρησκεία ίσον ασύμβατες έννοιες.

    Και το ότι ο όρος lifestyle παραπέμπει σε εμπορευματοποίηση και πλαστικοποίηση κάποιων τρόπων ζωής, είναι ένα γεγονός. Αλλά νομίζω ότι το BDSM είναι μία υποκουλτούρα (μία από τις μεταφράσεις του όρου lifestyle). Η υποκουλτούρα μίας αποκλείνουσας ερωτικά μειονότητας.

    Κι εγώ, κατά κάποιο τρόπο αμφισβητώ ότι οι εξηγήσεις του σαδισμού και του μαζοχισμού είναι για vanilla δικαστήρια (εξαιρετικά πετυχημένη η έκφραση με την ευκαιρία). Ο Κ/καθένας Μ/μας, με το που αυτοπροσδιορίζεται μέσα στο συγκεκριμένο χώρο του BDSM, έχει ο Ί/ίδιος, πρώτα απ όλα, την ανάγκη να Κ/καταλάβει τί ακριβώς Ε/είναι και να Α/αποδεχτεί αυτό που Ε/είναι και σίγουρα Δ/δικαιούται να Α/αναλύσει και να Δ/διερευνήσει από πολλές σκοπιές πρώτα απ όλα τον Ε/εαυτό του.

    Ζητούμενο, πιστεύω ότι είναι να Κ/καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο σαδιστής ή η σαδίστρια δεν είναι σώνει και καλά κακός άνθρωπος, ότι ο μαζοχιστής ή η μαζοχίστρια δεν είναι αναγκαστικά άβουλο κορόϊδο και ότι τα διάφορα kinks και fetishes δεν έχουν ηθική.

    Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει η πνευματικότητα - η θρησκεία με την ευρεία έννοια. Η θρησκεία με τη στενή έννοια μόνο να μπερδέψει μπορεί, πιστεύω.

    Πιστεύω να συμφωνείτε KyriosG ότι κάπως τα έδεσα με το κυρίως θέμα του thread τα δύο πολύ καλά αυτά ποστ. Έχουν και οι γραφειοκρατίες τη χρησιμότητά τους κάποιες φορές  
     
  12. G_E

    G_E Contributor

    Τωρα τα εφερες απο δω, τα εφερες απο κεί, τα εκανες κόμπο, τα εδεσες  .

    Για αποφυγή παρεξηγησεως κι εγω θεωρώ πολύ δυνατό το κείμενο του DeSade. Και μου αρεσε η καθαρότητα ή αμεσότητα και η ανατρεπτικότητα των απόψεων. Οι ενστασεις μου ηταν στο οτι σάρωσε τα πάντα, δικαίους και αδίκους.

    Ας εισαι καλα DeSade, δυνατος και ανατρεπτικός. Αυτο είναι σημαντικότερο από το να είσαι απόλυτα δίκαιος.