Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_in_Red, στις 5 Μαρτίου 2008.

  1. Πάντα το διαφορετικό θα είναι κατακριτέο ΠΑΝΤΑ. Η μεγαλύτερη υπέρβαση είναι η αποδοχή του δίπλα (η πλήρης) και αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί (σε κόντρα με απόψεις ορισμένων "ρομαντικών").
    Ακόμα και σε "ανοιχτόμυαλες κοινότητες" η απόκλιση από ένα ιδεατό στάνταρ και γελοιά - ορισμένες φορές - By the Book defaults φέρνει διαμάχες (τσεκάρε τε το και εδω μέσα παίζει και αν δεν το έχετε καταλάβει είναι ο ΝΟ1 λόγος που συχνά έχουμε φαινόμενα τσιτώματος και τσαντίλας - και όχι τόσο από την υπερβολική τεστοστερόνη)

    Προσωπικά μαζικές κινήσεις τύπου (Gay Pride κλπ) τις βλέπω γραφικές, (ίσως και με κάποιο πονηρό σκοπό όχι αλτρουιστικό), όπως και ανάλογες κινήσεις από όμοιους Bdsmers που τα έχουνε βάλει με την "κακούργα κενωνία".
    Ξέρετε γιατί? Γιατί η κενωνία μια ζωή "κακούργα" ήτανε... μια ζωή VERSUS. Kοιτάτε E/εσείς να περνάτε καλά με ομοιδεάτες σας και χέστε την κενωνία (αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι).

    Ο κάθε άνθρωπος είναι τόσο διαφορετικός όσο και το δαχτυλικό του αποτύπωμα ΠΟΤΕ δεν είναι ίδιος με τον άλλο, τον διπλανό του γιατί είναι μοναδικός. (Και αυτή ακριβώς την μοναδικότητα, αυθεντικότητα, ατομικότητα προσπαθώ να πρεσβεύω - στο μέτρο του δυνατού - άσχετα αν μοιάζω με πολλούς από Ε/εσάς)

    Όσον αφορά την ομοφυλοφιλία θα συμφωνήσω με κάποιο μέλος (νομίζω την Lady in Black) ότι δηλαδή παίζει μια επιστημονική εξήγηση ως ενα βαθμό (και στα ζωά όχι σε όλα αλλά σε πολλά) αλλά βοηθά πολύ και το περιβάλλον για την ανάπτυξή της (το ίδιο πιστεύω ακράδαντα και για το bdsm, για αυτό έχω αναφέρει ότι δεν γεννιέσαι επακριβώς αυτό που πρεσβεύεις αλλά διαμορφώνεσαι στην πορεία σε πολύ μεγάλο βαθμό).

    Check your reality at the door
     
  2. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Περίεργη βρίσκω ομολογώ τη λογική της σκέψης σου. Όλες αυτές οι διαπιστώσεις που έκανες ισχύουν για εσένα και μόνο κάτι που είναι απόλυτα σεβαστό, αλλά θεωρώ τελείως λάθος και αδιανόητη την γενίκευση και ως προς τους άλλους την οποία και κάνεις. Συμφωνώ βεβαίως με όσους την αντέκρουσαν (anasia, Apollyon, Syrah κα) όχι γιατί θυμώνω (σιγά τα ωά δηλαδή) αλλά γιατί είναι παντελώς αστήρικτη και άκυρη, κατά την γνώμη μου. Το γεγονός ότι ...<<οι επιλογές μου βασίζονται όχι αποκλειστικα στο τι κουβαλάει ο άλλς ανάμεσα απο τα πόδια του αλλά στο τι ανθρωπος είναι>>... είναι νομίζω κάτι θεμιτό και προσφιλής τακτική όλων μας. Αλλά όταν κάνεις λόγο για επιλογές δεν αποσαφηνίζεις σε ποιες αναφέρεσαι. Τις αυστηρά σεξουαλικές-ερωτικές ή γενικότερα επιλογές? Γιατί αν αναφέρεσαι στις πρώτες είναι αυτονόητο πως ο ισχυρισμός σου είναι αναληθής. Θα έλεγα το κλισέ επίσης "μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια" όχι με αρνητική έννοια αλλά με την έννοια ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και σκεφτόμαστε και πράττουμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Συν τοις άλλοις προσωπικά μιλώντας, με ενδιαφέρει να... κουβαλάει αποκλειστικά αιδοίο ανάμεσα στα πόδια... το έτερον ήμισυ εφόσον μιλάμε για ερωτικές επιλογές. Εάν ο καθένας έπραττε κατά τον τρόπο που εκθειάζεις, ανάλογα δηλαδή με το ποιόν του ανθρώπου του κάθενος, τότε όλοι στον πλανήτη αυτόν θα ήμασταν αμφισεξουαλικοί. Οπότε από μόνη της καταρρίπτεται η θεωρία σου.

    Δεν νομίζω πως υπάρχει κάστα bdsm, ούτε παρεμφερής μειονότητα στον έξω κόσμο. Και επίσης δεν νομίζω πως ο κάθε θιασώτης του bdsm θα αισθάνεται διαφορετικός από έναν vanilla. Ούτε θα θέλει να βροντοφωνάξει στον έξω κόσμο τι κάνει κάποιος στο κρεβάτι (ίσως και πέρα από αυτό) μιας και ο καθένας τελικά κάνει ΚΑΤΙ στο κρεβάτι του, που δεν είναι ίδιο με αυτό που κάνει κάποιος άλλος. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν υπάρχει διασύνδεση του bdsm με τους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι πράγματι σαν ομάδα αποτελούν μειοψηφία στην κοινωνία όπως τόσες άλλες μειοψηφίες (από διάφορες σκοπιές) υπάρχουν και μπορούν να υπάρχουν σε μία δημοκρατική κοινωνία. Και οι μειοψηφίες έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στην πλειοψηφία.
     
  3. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Αρα και οι str8 που πανε με γυναικες μονο, το ιδιο κλειστομυαλοι ειναι?
    Πρεπει καποιος να κανει σεξ ακομη και με κατι που δεν τον διεγειρει μονο και μονο για να μην χαρακτηριστει κλειστομυαλος?????
    Εαν εμενα προσωπικα μου αρεσει να την βρισκω μονο στο μπανιο, ενω αντιθετα εσυ την βρισκεις και στο μπανιο και στο κρεββατι, κινδυνευω να θεωρηθω ως μονοπλευρη και αντιερωτικη?
    Ο καθενας κανει τις επιλογες του και διαθετει το σωμα του οπως νομιζει καλλιτερα.
    Ουδεις εχει το δικαιωμα απο την στιγμη που δεν βλαπτει κανεναν να τον κρινει. 
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Είμαι ανώμαλη, γιατί αυτό που είμαι δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφεία.
    Ανώμαλος δεν σημαίνει ούτε χειρότερος, ούτε ελαττωματικός - όπως αναφέρεται πιο πάνω- απλά σημαίνει διαφορετικός.
    Πιστεύω με αυτή την έννοια πραγματεύεται η Syrah την ανωμαλία και όχι με την έννοια ανώμαλος=άρρωστος που χρησιμοποιείται αρκετά από άτομα προσβλητικά. (αν κάνω λάθος διόρθωσε με)

    Το να έχουν οι μειοψηφείες δικαιώματα κοινωνικοπολιτικά είναι ένα, το να προσπαθούμε να επιβάλουμε τις επιλογές μας σε όλους τους υπόλοιπους σαν κάτι φυσιολογικό, επειδή εμείς το αντιλαμβανόμαστε για μας καθ΄ αυτόν τον τρόπο είναι ανέφικτο και φασιστικό προς όλους τους υπόλοιπους.

    Το σεξ έχει σαν πρώτιστο ρόλο την διαιώνιση του DNA. Αν εμείς το απολαμβάνουμε με 10000 άλλους τρόπους αποκόβοντας το από την αρχική του λειτουργία δεν σημαίνει πως παυει από το να αποτελεί "ανωμαλία".

    Προσωπικά κατέληξα πως είμαι αμφι όταν ξεπέρασε το σεξουαλικό μέρος η έλξη μου προς κάποιες γυναίκες και αντιληφθηκα πως θα μπορούσα να έχω μαζί τους σχέση.
    Δεν σημαίνει πως αυτό που εγώ είμαι ειναι φυσιολογικό, όπως δεν είναι φυσιολογικό πως γουστάρω να με κατουράνε να με ξεφτιλίζουν και να με πονάνε.
    Έχω διακαίωμα να είμαι όλα αυτά? Ναι. Με κάνει καλύτερη ή χειρότερη? Όχι.
    Έχω ανάγκη να με πουν ομαλή και φυσιολογική για να αποδεχτώ το ποια είμαι και να νιώσω καλά μ΄ εαυτό? Όχι.

    Γι' αυτό και δεν κρατάω πανό και δεν διαδηλώνω αλλά απολαμβάνω αυτό που είμαι.

    Πανό θα κρατούσα ίσως αν μου έλεγαν δεν μπορείς να ψηφίσεις, να εργαστείς, να παντρευτείς (ναι είμαι υπερ των γάμων ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους) επειδή είσαι αυτό κι αυτό.
     
  5. Maley

    Maley Contributor

    δεν υπαρχει φυσιολογικο και αφυσικο..ως ποτε αυτες οι συζητησεις?
     
  6. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    δεν ειναι BDSM ουτε offtopic οποτε πηγε στο fetish που δεν εχει daily limit
     
  7. Lady_in_Red

    Lady_in_Red Regular Member

    Αυτό είναι προσωπική πληροφορία που τυγχάνει να έχεις γιατί κάποιος σε εμπιστεύτηκε φανταζομαι...Μην προδίδεις την εμπιστοσύνη του ακόμα και αν σου είναι αδιάφορη και συγκεντώσου στο θέμα.
     
  8. latexduck

    latexduck Contributor

    Δεν άρχισα εγώ την επίθεση και μιλάω υποθετικά....
     
  9. Lady_in_Red

    Lady_in_Red Regular Member

    Γνωρίζω πώς η λογική μου δεν ικανοποιεί αρκετούς όπως και η λογική αρκετών δεν ικανοποιεί την δική μου. Παραπέμποντας σας στην πρώτη παράγραφο της αρχικής μου τοποθέτησης θεωρώ πως όλες οι απόψεις προέρχονται από προσωπική αναζήτηση και τίποτα παραπάνω. Επιχειρήματα που λένε ότι εφόσον δεν συμβαίνει κάτι πλειοψηφικά ή δεν συμβαινει σε όλους αρκει για να μας πείσει για το ορθόν του πράγματος, δεν ταιριάζουν απλώς στη λογική μου. Για την κοινωνία που ζούμε και για τον τρόπο που μεγαλώσαμε αυτό που λέω ίσως να ακούγεται αδιανόητο. Ίσως σε 30 χρόνια το δικό μου αδιανόητο να γίνει κατανοητό όπως και τώρα έγινε κατανοητή η ομοφυλοφιλία, όταν πριν 30 χρόνια υπήρχαν μόνο ψίθυροι ντροπής και ανασφάλειας.

    μην υποτιμας την νοημοσύνη μας σε παρακαλώ.......Και μιλάω υποθετικά!!!!
     
    Last edited: 6 Μαρτίου 2008
  10. latexduck

    latexduck Contributor

    Καλά   το σταματάω εδώ αλλά δεν ξέφυγα εγώ από το θέμα και δεν επιτέθηκα πρώτος, όπως είπες δεν ξεχωρίζεις τους ανθρώπους με το φύλο αλλά μάλλον το κάνεις...
     
  11. chemical23

    chemical23 Regular Member

    Όχι ότι θέλω να μιλήσω με εμπάθεια (κάθε άλλο) αλλά από πού πηγάζει αυτός ο μεγαλοιδεατισμός σου?Εννοείς πως την δική σου κατάκτηση, θα χρειαστούν (τρόπος του λέγειν) 30 χρόνια και πλέον να την κάνουμε και δική μας. Άρα ή είμαστε 30 χρόνια πίσω ή είσαι 30 χρόνια μπροστά και μάλιστα δείχνεις και βέβαιη για αυτό. Αδυνατούμε να συλλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι μια και είσαι τόσο μπροστά. Λίγο υποτιμητικό μου ακούγεται αυτό.

    Και ποιος ορίζει τι είναι ορθόν ή όχι? Εσύ, εγώ ή ο καθένας? Αυτός που προσπαθεί επειγόντως να πείσει για το ορθόν φαίνεται να είσαι εσύ και μάλιστα ζητάς από όλους να το αποδεχτούν. Δεν στέκει όμως λογικά αυτό που υποστηρίζεις. Και κάποιος είτε ανήκει στην πλειοψηφία είτε στην μειοψηφία δεν νομίζω να διαθέτει το μονοπώλιο της σωστής κρίσης σε όλα απαραίτητα.
     
  12. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Ομοφυλοφιλία: Ας ανοιχτούμε επιτέλους...

    Φυσιολογικο και αφυσικο υπαρχει.Οπως υπαρχει ομαλο και ανωμαλο.Ο ομοφυλοφιλος, ο μαζοχιστης και ο μυωψ ειναι ανωμαλοι ανθρωποι.Οι δυο πρωτοι εχουν ανωμαλη σεξουαλικη συμπεριφορα,ο τριτος εχει ανωμαλη οραση.Περιεργως(  το επιθετο ανωμαλος φορτιζεται αρνητικα οταν προσδιοριζει την σεξουαλικοτητα ακομα και απο ανθρωπους που υποτιθεται χαρακτηριζονται απο ευρυτητα σκεψης.
    Θεωρω τον εαυτο μου ανωμαλο επειδη ειμαι μυωψ,φετιχιστης και ψιλουποτακτικος.
    Θεωρω επισης οτι και ο Μανος Χατζιδακις,ο αγαπημενος μου Ελληνας συνθετης ηταν ανωμαλος,επειδη ηταν ομοφυλοφιλος.
    Κατανοω και σεβομαι την ανωμαλια,δεν την κατηγορω.

    Μην ενοχοποιειτε τις λεξεις.Ενοχοποιειστε αυτους που τις χρησιμοποιουν για να στιγματισουν,περιθωριοποιησουν,καταδικασουν την διαφορετικοτητα.
    Ενοχοποιειστε τον φασισμο,σ'ολες του τις εκφανσεις.
    Αυτος ειναι η μονη πραγματικη ανωμαλια.