Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 21 Μαρτίου 2011.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

    Όλα παίζουν ρόλο από ποια οπτική γωνία βλέπει τα πράγματα ο καθένας μας.
    Π.χ. εγώ την στάση που έβαλε την δώρα ο Κ της, την βλέπω αρκετά ερεθιστική γιατί βλέπω ένα γυναικείο σώμα και μάλιστα σκλάβας, αν όμως στην στάση της δώρας ήταν ένας σκλάβος θα με έπιαναν τα γέλια ή ίσως και να έκανα εμετό.
     
    Last edited: 24 Μαρτίου 2011
  2. Απάντηση: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

    Επειδή διάβασα το νήμα και θέλω να είμαι αντικειμενική, εφόσον και να ήθελα να είμαι υποκειμενική δεν γνωρίζω την dora_salonica, θα πω τα εξής:

    θεωρώ ότι είναι μια υπέροχη πρωτοβουλία από μια bottom να μοιράζεται μαζί μας κάτι τόσο προσωπικό που έχει βιώσει- τον θησαυρό της όπως αναφέρει χαρακτηριστικά

    Δεν εκθέτει ανθρώπους, δεν λέει ονόματα, αναφέρει μόνο όμορφες στιγμές, συνειδητοποιήσεις, λόγια.

    Δεν μπαίνει καν στο 'τρυπάκι' του να εκθέσει είτε θετικά είτε αρνητικά κάποιον. Που υπάρχει έκθεση; Γιατί μια γυναίκα να μην μπορεί να μοιραστεί μαζί μας κάτι όμορφο και να θεωρούμε ότι δεν εννοείται μια σκλάβα να μιλήσει για το τι έχει βιώσει; Αν θέλετε, ποια μεγαλύτερη 'έκθεση' από το να αποκαλύπτει τον ίδιο της τον εαυτό;

    Από εμένα ένα μπράβο στην dora_salonica γιατί πραγματικά το θεωρώ αξιόλογο νήμα, και αν θέλετε, δεν είμαι ούτε εγώ ούτε κανένας μας σε θέση να κρίνει λόγια και credo ανθρώπων , Κ στην προκειμένω περίπτωση. Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε τις επιλογές ενός Κ, το τι κάνει, το τι λέει, το πως θέλει να εκπαιδεύσει. Ο καθένας το τι κάνει είναι his/her own bussiness και δεν μπορούμε να κρίνουμε αν είναι σωστό , λάθος, καυλωτικό ή μη.
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

    @Do
    Το συγκεκριμένο σημείωμα στο οποίο αναφέρθηκα μου προκάλκεσε γέλιο. Φαντάστηκα έναν Κ. σοβαρός σοβαρός να γράφει: "Ανέβα στο κρεββάτι, Τούρλωσε τον κώλο σου προς την πόρτα και περισκέψου περί της σκλαβοσύνης σου επί 20'". Ε, δεν μπορώ να πώ ότι δεν γέλασα με αυτόν, όχι με την Ντόρα.

    Διευκρινίζω ότι αυτό το σημείωμα και όχι τα άλλα που η Δώρα ανήρτησε μου προκάλεσε γέλιο. Μην γενικεύεις.  Ούτε έχω θέμα που τα δημοσιεύει

    Aλλά τίθεται ένα θέμα όταν μια σ κ λ ά β α δημοσιεύει έστω και επιλεκτικά όσα επικοινώνησε με Κ της ή γενικότερα με Κ. Αυτό λέει ο σκληρός πυρήνας του βδσμ. Μη νομίζεις τον ξέρω καλύτερα από όσο παριστάνω.

    Επαναλαμβάνω, γέλασα με το συγκεκριμένο σημείωμα του συγκεκριμένου Κ. Ούτε με τη Δώρα, ούτε με το νήμα. Προσωπικά χρήσιμο μου φαίνεται γιατί επιτρέπει οπτικές γωνίες μας πάνω σε άλλες οπτικές γωνίες και ίσως έτσι μπορούμε να συζητάμε και να φωτίζουμε χωρίς ενοχές και δήθεν βδσμικά πρωτόκολλα και πρακτικές. Έχω λοιπόν το θάρρος να πώ ότι γέλασα με την ψυχή μου όταν διάβασα το σ η μ ε ί ω μ α αυτό.
     
  4. Απάντηση: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

    Καταρχήν, το νήμα πραγματεύεται την Οπτική Γωνία του Κυρίαρχου, κι όχι της σκλάβας ή υποτακτικής ή της βανίλα, πόσο μάλλον της έμπειρης ή της άπειρης.

    Κατά δεύτερον, παρέθεσα μόνο τη φράση του Κ, χωρίς να σχολιάσω αν το βρίσκω σωστό/ λάθος/ κατάλληλο ή μη.

    Για να πω την άποψή μου, θα πρέπει να μοιραστώ κι άλλα στοιχεία του συγκεκριμένου ανθρώπου ή του διαλόγου, κάτι το οποίο δεν θα ήθελα.

    Και τρίτον, θεωρείς ότι η ερώτησή σου είναι εντός θέματος;  
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: re: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου


    εναλακτικα παρε μια πετονια , πηγαινε στην θαλασσα , βαλε ενα δολωμα και πεταξε την στο νερο ...
    μολις βγαλεις τον χανο , κρατησε τον μεσα στα δυο σου χερια , γονατισε πανω στην αμμο προς τον οριζοντα και κοιτα τον χανο στα ματια ... συγκεντρωσου και μεινε ετσι για 21 λεπτα (στα 22 καιγεσαι) και αναρωτησου τι σημαινει να εισαι χανος ....

    Αυτη η ασκηση ονομαζεται philosphers fishing .....
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Δεν θα εκθέσω κανέναν, δεν είμαι ηλίθια, elfcat. Ο συγκεκριμένος Κ υπήρξε Μέντοράς μου και δεν υπάρχει πια, έχει πεθάνει (από καρκίνο). Λυπήθηκα πολύ γι αυτό και σκέφτηκα ότι με αυτό τον τρόπο θα διασώσω κάτι από αυτόν. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, τον εκτιμούσα πάρα πολύ. Δεν θα πω το όνομά του, εξάλλου δεν είναι καν Έλληνας και δεν τον ξέρει κανένας από το δικό μας σινάφι και ούτε και πρόκειται να τον γνωρίσει σ' αυτή τη ζωή.

    Για τους υπόλοιπους των οποίων την οπτική γωνία θα δώσω, έστω και για μια στιγμή, έχω πάρει την άδεια. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν θα εκθέσω κανέναν Κ, ούτε από εδώ μέσα, ούτε από την έξω κοινότητα, γιατί ο "σκληρός πυρήνας" του βδσμ λέει ότι οι Κ τραβάνε αυτάκια. Και δεν έχω καμία όρεξη να μου τραβήξουν το δικό μου αυτάκι.

    Ελπίζω λοιπόν να μου επιτραπεί να προχωρήσω. Η κριτική των απόψεων που κατατίθενται εδώ είναι καθ' όλα θεμιτή. Όποιος θέλει γελάει, όποιος θέλει διατυπώνει τις αντιρρήσεις του, όποιος θέλει σκέφτεται. Εγώ έκρινα ότι οι συγκεκριμένοι είναι κανονικότατοι Κ και βρήκα τα λεγόμενά τους εξαιρετικά ενδιαφέροντα, γι αυτό και τα μεταφέρω εδώ.

    Πρέπει να διευκρινίσω κάτι, για να καταλάβεις πόσο ΔΕΝ μπορείς να συγκρίνεις τον συγκεκριμένο με κάποια "εγχώρια" προϊόντα στα οποία αναφέρθηκες. Δεν μου έδωσε ποτέ ΚΑΜΙΑ εντολή. Ούτε μία. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, επρόκειτο για suggestion, πρόταση (ίσως να χάνει στη μετάφραση...). Διευκρινίζω λοιπόν τα εξής:

    Τον καιρό εκείνο ήμουν σε κάπως άσχημη κατάσταση. Είχα γνωρίσει έναν τύπο, με τον οποίο ήξερα ότι δεν μπορώ να κάνω μπιντιεσεμική σχέση του τύπου που επιθυμώ (που έχω ανάγκη μάλλον). Έβγαινα μαζί του αρκετά συχνά, ορμώμενη από φιλικά συναισθήματα κυρίως, αλλά κάποιες φορές παρασυρόμουν και έκανα πράγματα που στην ουσία δεν ήθελα να τα κάνω, ήταν άνευ νοήματος στο πλαίσιο της σχέσης μας. Μετά στεναχωριόμουν. Ένα βράδυ έκανα κάτι αρκετά "χοντρό", αρκετά ακραίο, και το είπα στον συγκεκριμένο Κ για τον οποίο μιλάμε. Ήδη συνομιλούσαμε για κάποιες εβδομάδες και του είχα ζητήσει ένα άτυπο μέντορινγκ. Μου είχε διευκρινίσει όμως ξεκάθαρα, ότι δεν ήθελε να μείνουμε στο μέντορινγκ, αλλά τον ενδιέφερε να προχωρήσουμε την σχέση σε ownership, μόλις θα μας το επέτρεπαν οι συγκυρίες.

    Μου είπε λοιπόν τα εξής (και ανοίγω εκ νέου την Οπτική Γωνία Κ):

    "Η ερώτησή σου σχετικά με το πώς τα καταφέρνεις και μπλέκεις σε προβλήματα με τους φίλους σου είναι μάλλον ρητορική. Καταλαβαίνεις πολύ καλά πώς συμβαίνει αυτό. Όμως, ρισκάροντας να σε κάνω να βαρεθείς μέχρι θανάτου, θα σου τα πω στα γρήγορα, σε περίπτωση που κάτι σου έχει διαφύγει:
    • Είσαι 'ελεύθερη' - πράγμα που οι περισσότεροι άντρες ερμηνεύουν ως διαθέσιμη
    • Είσαι ελκυστική...σε έναν κόσμο όπου οι διαθέσιμες γυναίκες δεν είναι και πολύ ελκυστικές...αν το δικό σας lifestyle μοιάζει καθόλου με αυτό της Αγγλίας, λολ
    • Είσαι φιλική, ομιλητική και πιθανώς καυλιάρα
    • Είσαι μία γυναίκα που θέλει να ευχαριστεί τους γύρω της και έτσι είναι εύκολο για τους άλλους να μετατρέπουν τις δικές τους επιθυμίες σε δικές σου υποχρεώσεις τις οποίες εσύ αποδέχεσαι
    • Έχεις τρομακτική δυσκολία να λες 'Όχι' σε οποιονδήποτε είναι έστω και ελάχιστα κυριαρχικός"

    Αυτά μου είπε κι έβαλα τα κλάματα. Ήταν πολύ χοντρό αυτό που είχα αφήσει να μου κάνουν, δεν θέλω να πω τί ήταν και δεν ξέρω γιατί το έκανα, το μόνο που ξέρω είναι ότι ένιωθα άσχημα. Του είπα λοιπόν ότι, μπράβο, τώρα με έκανες να κλάψω (με έκανε να κλάψω επειδή μου μιλούσε με απίστευτη κατανόηση και αποδοχή) και τότε μου απάντησε:

    "Λυπάμαι πολύ που σε έκανα να κλάψεις, δεν ήταν πρόθεσή μου. Προσπαθούσα, και ακόμη το προσπαθώ, να βοηθήσω. Μην στεναχωριέσαι για τις κακές αποφάσεις που παίρνεις. Το να αποφασίζεις για τέτοια πράγματα δεν είναι μέρος της ιδιοσυγκρασίας σου. Η έλλειψη της ικανότητας να λες Όχι δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. Είναι το ποια είσαι και το τί είσαι και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι αυτή την αλήθεια σου.

    Θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να πω 'Τώρα θα πάρω τον έλεγχο' και να αρχίσω να σου δίνω όλων των ειδών τις διαταγές. Αλλά αυτό είναι online και κανένας από τους δυο μας δεν το θέλει αυτό, έτσι δεν είναι; Αντί γι αυτό λοιπόν, θα προτείνω κάποια πράγματα πότε πότε και πιστεύω ότι θα σε ωφελούσε αρκετά αν τους έδινες την προσοχή σου."

    Έτσι άρχισε το μέντορινγκ ο γλυκύτατος. Και όχι με το "χύσε σκύλα", αγαπητή μου elfcat.

    ΥΓ. Βρίσκω τα ανωτέρω πολύ επίκαιρα και εποικοδομητικά στην παρούσα χρονική περίοδο που διανύει το φόρουμ μας.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

    Αυτά προσωπικά τα κρατάω.
    Η κάθε πρόταση θα μπορούσε να είναι και καινούριο νήμα.
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

    @Dora
    Ο νεκρός δεδικαίωται.
     
  9. Master DO

    Master DO Regular Member

    Απάντηση: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

    Αγαπημένη,
    το έπιασα το υπονοούμενο,
    πήγαινε καρφί για το ποστ που μου απάντησες
    αλλά ακόμα να αναρτήσεις δημόσια...

    Βρε ατιμούτσικο, αφού θες να τα λέμε πριβέ
    παίρνε με τηλέφωνο. 

    Κατά τα άλλα,
    dora, μου άρεσαν πολυ όσα έγραψες,
    με πήγες χρόνιοα πίσω σε άλλες εποχές κι' άλλους ανθρώπους.

    Να 'σαι καλά.
     
  10. vautrin

    vautrin Contributor

    Για να πω τη μαύρη αλήθεια, όταν διάβασα το επίμαχο σχόλιο και φαντάστηκα την προτεινόμενη στάση περισυλλογής, ένα μειδίαμα σχηματίστηκε στα άλικα, σαρκώδη και υγρά χείλια μου.  Όταν όμως η Δώρα έδωσε τις διευκρινήσεις της, τότε η εικόνα του μέντορά της προέβαλλε πιο ζωντανή κι ανθρώπινη ενώ σκιαγραφήθηκε καλύτερα η μεταξύ τους σχέση κι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούσαν.

    Αν η φήμη των κυριάρχων κινδυνεύει από κάτι, αυτό δεν είναι τόσο η δημόσια έκθεση των λόγων και των πεπραγμένων τους, (εφόσον βέβαια έχουν δώσει τη σχετική έγκριση), όσο η αποσπασματική τους παρουσίαση. Μια ατάκα, μια φράση, μια παραίνεση ή διαταγή αποκομμένη από τον τόπο και τον χρόνο που δόθηκε, δίχως αναφορές στην προϊστορία του ανθρώπου που την λέει κι εκείνου που τη δέχεται, χωρίς να διαγράφεται το περίγραμμα της σχέσης που τους συνδέει, φαίνεται ανόητη ή και κωμική ακόμη στα μάτια ενός ανίδεου παρατηρητή.

    Νομίζω πως ο καθένας, κυρίαρχος ή υποτακτικός, δικαιούται να κριθεί από τη συνολική πορεία του στο χώρο κι όχι από μια μεμονωμένη στιγμή ή ατάκα. Υπ’ αυτήν την έννοια διατηρώ αρκετές, καλοπροαίρετες θέλω να πιστεύω, επιφυλάξεις για το εγχείρημα να παρουσιαστούν μεμονωμένες απόψεις κυριάρχων δίχως να τις συνδέει κάποιος συνεκτικός ιστός ή μια ευρύτερη θεώρηση περί κυριαρχίας κι υποταγής.
     
  11. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

    Έχω την εντύπωση ότι γνωρίζοντας πόσο ανάγκη έχει και πόσα εμπόδια συναντάει ένα υποτακτικό άτομο στο να αποδεχτεί τη φύση του, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να καταλάβει γιατί αυτή η πρακτική θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη, σε τι είδους άτομα και σε τι φάση της ζωής τους.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί άτομα που δεν είναι Μ ή s(slaves), που δεν θέλουν να γίνουν M ή s θεωρούν ότι μπορούν να έχουν πλήρη αντίληψη του τρόπου λειτουργίας των Masters και των slaves , θεωρούν ότι έχουμε όλοι της ίδιας ποιότητας κατάλοιπα του παρελθόντος, ότι λειτουργούμε όλοι με τις ίδιες βιωματικές συνισταμένες και δεν μπορούν να αναρωτηθούν μόνοι τους τις επεξηγήσεις που έδωσε η D.
     
  12. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Οπτική Γωνία Κυρίαρχου

    Νομιζω πως οι τροποι και οι δρομοι με τους οποιους το σωμα μπορει να ξεκουρασει,να βοηθησει η να οδηγησει τη σκεψη ειναι πολυ περισσοτεροι απο οσους προτεινονται απο τη γιογκα η οποια αλλη μεθοδο διαλογισμου.
    Απο κει και περα και κρινοντας εκ του αποτελεσματος,σκεψου την πιθανοτητα να προκειται για εναν οξυδερκη Κ,ο οποιος σε παρομοιο δικο σου προβλημα,θα σου προτεινε κατι τελειως διαφορετικο,κατι που η dora η καποιος αλλος θα το εβρισκε ανουσιο η και αστειο.Κατι ομως που για σενα θα ηταν λειτουργικο και αποτελεσματικο.

    Ενας ανιδεος παρατηρητης θα βρει ανουσια η κωμικα πολλα περισσοτερα εδω μεσα και στο bdsm γενικοτερα,απο τη συγκεκριμενη προταση.Στην περιπτωση του,το μονο προσον που απαιτειται ειναι το ανοιχτο μυαλο απεναντι στο αγνωστο και διαφορετικο.Αν δεν το διαθετει,η κριση του μαλλον θα παρεμενε η ιδια,οσο αναλυτικα και περιγραφικα κι αν παρουσιαστει το οτιδηποτε.
    Ακομα και ο αποσπασματικος λογος που απομονωνει αλλα και εφιστα την προσοχη σε συγκεκριμενες πτυχες ενος θεματος μπορει να αποτελει τροφη για σκεψη,για οποιον την επιθυμει και τη χρειαζεται.
    Αν δε ισχυει πως ο,τι επιλεγουμε,ο,τι ξεχωριζουμε απο το σωρο,λεει πραγματα για τον εαυτο μας,μπορεις να δεις αυτο το νημα σαν απολυτα προσωπικο,στα ορια του εξομολογητικου.

    (Eνδιαφερον το οτι αν η συγκεκριμενη προταση παρουσιαζοταν σαν ενα απλο task,θα περνουσε by )