Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Οψεις Κυριαρχίας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος DreamMaster, στις 19 Δεκεμβρίου 2005.

 1. DreamMaster

  DreamMaster Regular Member

  Διαβάζοντας το φόρουμ, θα μπορούσε κανείς να αποκομίσει την εντύπωση ότι το βάρος της περιγραφής και της ανάλυσης που αφιερώνουμε στα υποτακτικά άτομα είναι ανάλογο της περίπλοκης κατάστασής τους. Κατ΄αντίστιξη, τα Κυριαρχικά άτομα είναι αρκετά απλές «κατασκευές» που ακολουθούν εν πολλοίς τη «φύση» τους, μιας που η κοινωνία μας ανέχεται τις επιλογές τους λίγο περισσότερο, ιδίως αν πρόκειται για άνδρες που "γαμούν και δέρνουν". Είναι έτσι;

  Σκέφτηκα να αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση από τα (δικτυακά) βασικά. Τουλάχιστον τρεις τύποι Κυρίαρχων ατόμων φιγουράρουν στην online «σελιδογραφία»:

  Controlling Dominant – ένα κυριαρχικό άτομο που θέλει μόνο να ελέγχει κάποιο υποτακτικό άτομο και απολαμβάνει τον έλεγχό του. Λένε συχνά για να το εντοπίσουν: «δεν είναι πως δεν ξέρει, ή δεν καταλαβαίνει. Απλώς αδιαφορεί.»

  Nurturing Dominant – ένα κυριαρχικό άτομο που επιθυμεί να βλέπει το υποτακτικό άτομο να αναπτύσσεται μέσα σε κλίμα αγάπης, αποδοχής και καθοδήγησης. Ελέγχει μέσα από την ανάλυση, την απαίτηση για ειλικρίνεια και δήλωση και των πιο σκοτεινών και αρνητικών σκέψεων του υποτακτικού ατόμου, αλλά και την τιμωρία, ψυχική και σωματική.

  Domineering Dominant – ο κακός του χωριού, ο Ανέστης Βλάχος του BDSM, (όνομα και πράμα!) ή η Τασσώ Καββαδία (γλυκύτατη στη ζωή), ένα Κυριαρχικό άτομο που θέλει απλώς να παίρνει και δεν είναι διατεθειμένο να αναλάβει ευθύνες.

  Θεωρώ αυτονόητο, ότι καθένας που δηλώνει Κυρίαρχο άτομο έχει ψήγματα των παραπάνω σε διάφορα ποσοστά (και στιγμές!) καθώς επίσης ότι κανένα από αυτά τα «πρότυπα» δεν είναι «σωστό» ή πιο «απολαυστικό» για κάποιο υποτακτικό άτομο.

  Βλέπετε και κάποιες άλλες όψεις ή μήπως κι αυτές ήδη είναι πολλές και αποτελούν σύμπτωμα ορολαγνείας;

  (η τελευταία λέξη είναι τεστ για να δω αν διαβάζετε αυτά που γράφω ή αυτά που... σκέφτεστε!)

  Dream
   
 2. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  ~Ξεκαρδίζεται και σηκώνει χεράκι~

  Κύριε, Κύριε...

  Τα διάβασα... αλήθεια! Είπατε ουρολαγνεία
  Κυριε DreamMaster νομίζω πως καλύψατε τις βασικές κατγηγορίες και τις ανάλογες αποχρώσεις, άρτια και με δυο κουβέντες... θα μου επιτρέψετε όμως κάποιο homework επί του θέματος ~angelic smile~

  ΥΓ Για τον κάθε υποτακτικό υπάρχει και ο ανάλογος Κυρίαρχος... μην τα βάζετε μαζί μου επειδή δεν το είπα ανάποδα... απλώς μεταφέρω τα λόγια Ενός Κυρίαρχου  
   
 3. Maley

  Maley Contributor

  Κρινοντας απο αυτα που διαβάζω εχω την εντύπωση οτι οι Κυριαρχοι του forum ειναι πιο ξεκαθαροι, πιο κατασταλαγμενοι, αν το θέλεις σε αυτα που ζητούν, που έχουν αναγκη, που απαιτούν...
  οσον αφορα τις κατηγοριες, οι περισσότεροι ανήκουν στη δευτερη,τουλαχιστον όπως βγαινει απο τα posts.Και επισης δεν ειδα κανενα -προσωπικα εγω-που να ανηκει στην τριτη..
   
 4. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Έτσι ή απλώς τα Κυριαρχικά άτομα αρέσκονται να αναλύουν (και τα υποτακτικά να αναλύονται, είναι και αυτό μια ένδειξη αφιέρωσης χρόνου / πόσο needy είναι ένα υποτακτικό άτομο στο θέμα αυτό και πόσο απαιτητικό (με ή χωρίς εισαγωγικά) τολμάει να γίνει; ) και παρ' ότι αναλύουν δεν τολμούν να διατυπώσουν τα πορίσματα των αναλύσεών τους (θά έπρεπέ; <s> ) , ενω για τους Κυρίαρχους που αναλύουν άλους Κυρίαρχους ισχύει το ..."τα εν οίκω, μη εν δήμω" ;
   
 5. DreamMaster

  DreamMaster Regular Member

  RE: RE: Οψεις Κυριαρχίας

  Σοφός ο Κύριος που το διατύπωσε, προφανώς δεν είναι "ένα-προς-ένα" και "επί" η συνάρτηση όπως λέγαμε και στο σχολείο, όσοι δεν χασμουριόμασταν, και δεν αντιστρέφεται!

  Δεν πιστεύω να ανοίξουμε τώρα και κανά thread για polyamorous υποτακτικούς, ε:-;

  Dream
   
 6. G_E

  G_E Contributor

  Διαβάζοντας το θέμα, αναρωτήθηκα όπως είναι φυσικό. Εγώ που ανήκω?

  Θα γράψω λοιπόν «αυτοβιογραφικά».

  Η αυθόρμητη απάντηση ήταν Nurturing Dominant (στα ελληνικά εκείνος που εκπαιδεύει, γαλουχεί, καθοδηγεί).

  Το σκέφτηκα λίγο περισσότερο.

  Στα νεανικά μου χρόνια, όσο και αν ήμουν Dominant, θα χαρακτηριζόμουν ως Domineering (στα ελληνικά τυραννικός, αυταρχικός). Εγώ και οι ευθύνες είμαστε θανάσιμοι εχθροί.

  Aνώριμος, όσο κι αν το μυαλό ήταν γεμάτο θεωρίες και προβληματισμούς, δεν έβλεπα πέρα απ' τη μύτη μου. Βασάνιζα αδιάκριτα όποια έμπαινε στο δρόμο μου. Και καθώς ήμουν γοητευτικός, δεν πολυνοιαζόμουν για όσες φεύγανε βρίζοντας ή κλαίγοντας ή και τα δύο– έρχονταν άλλες. Δεν περνούσα κι άσχημα.

  Όμως εδώ πληρώνονται όλα. Η ανωριμότητα αργά ή γρήγορα γίνεται εμπόδιο στη ζωή και εκείνος που τελικά υποφέρει είναι αυτός που στρουθοκαμηλίζει και αρνείται να μεγαλώσει.

  Όχι, δεν έφαγα καμιά «ερωτική σφαλιάρα» και συνήλθα - απ’ αυτές αντέχω – έχω πολύ καλό μεταβολισμό. Απλά άρχισαν τα άγχη, οι σωματοποιήσεις των νευρώσεων, οι αυτοκαταστροφικές πρακτικές και όλα αυτά που συνοψίζονται στο «νιώθω χάλια – δεν ξέρω τι μου φταίει – δεν έχω όρεξη για τίποτα».

  Εκεί οι γενικές θεωρίες, οι νεανικοί προβληματισμοί, οι εμπειρίες και η καλλιέργεια απέκτησαν πραγματικό αντικείμενο εφαρμογής – εμένα. Καθώς ωρίμαζα και δούλευα τον εαυτό μου άρχισαν και οι ουσιαστικές σχέσεις της ζωής μου. Σιγά σιγά μεταμορφώθηκα σε Nurturing Κύριο και αργότερα συνειδητό Nurturing Dominant και αυτό εξακολουθώ κατά πολύ να είμαι.

  Αυτό είχε και έχει και τις δυσκολίες του. Καθώς η καθοδήγηση των άλλων συνοδευόταν από τη δικιά μου παράλληλη ανάπτυξη, οι ενδοιασμοί, κάποιες ενοχές, και ασταθής συμπεριφορά δεν έλειπαν. Αυτό είχε αντίκτυπο και στις σχέσεις μου. Πολλές φορές ήμουν εγώ στην υπηρεσία της σκλάβας, υποχρεωμένος να την καταλαβαίνω, να καταστρώνω σχέδια βελτίωσης, να επαγρυπνώ για την υλοποίησή τους με τρόπο ψυχναγκαστικό, σαν διατεταγμένη υπηρεσία.

  Καθώς προχωράω, όλο και πιο πολύ εμπεδώνεται μέσα μου μια μορφή Controlling Dominant σε συνδυασμό πάντα με το Nurturing Dominant. Όπως έγραψε και ο Dream – Controlling Dominant είναι ένα κυριαρχικό άτομο που θέλει να ελέγχει κάποιο υποτακτικό άτομο και απολαμβάνει τον έλεγχό του.

  Ξέρω, καταλαβαίνω, αλλά μερικές φορές πλέον «κάνω πως δεν καταλαβαίνω». Απλώς ευχαριστιέμαι τον έλεγχο, τα αγαθά που προκύπτουν από τον έλεγχο και πολλά άλλα.

  Η συμπεριφορά μου ως Nurturing Dominant άλλαξει στόχο. Ενώ γινόταν «για λόγους αρχής» τώρα γίνεται κυρίως σαν «επένδυση» με στόχο τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση στο σύντομο μέλλον (όχι του αγίου ποτέ) και στη καλύτερη διαχείριση του παρόντος. Εχω πια και τις απαιτήσεις μου από το τώρα. Κι αυτό, χωρίς πολλές αναλύσεις.
   
 7. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  Κύριε MasterJp ελπίζω ο κανόνας για τις αναλύσεις να έχει κάποιες εξαιρέσεις τις οποίες να αποδέχεστε ~cute smile~

  Κύριε DreamMaster πού τόσο αγαπάτε το παιχνίδι των λέξεων, Σας πληροφορώ πως συγγενικό thread για submissive polyamory έχει ανοίξει και έκανε πάταγο... λολ

  Όσο για τις βασικές κατηγορίες Dom/me και τις παραφυάδες τους, παρά το homework, ψεγάδι ή κάτι να προσθέσω, δεν βρήκα.  

  ΥΓ για την φίλη που μου το επισήμανε... ορολαγνεία, ουρολαγνεία... και αυτά, πέραν την ομοιότητας, κατά την έννοια του ότι βρέξει ας κατεβάσει συγγενικά είναι... τόσο που όποιος θέλει μπορεί και να παίξει  
   
 8. john_slave96

  john_slave96 Contributor

  Μια βοήθεια Σας παρακαλώ: τους όρους γιατί να μην τους έχουμε και στα ελληνικά για να είναι κατανοητά και σε εμάς που δεν κατέχουμε καλά το αντικείμενο. Πάντως αυτό το site θέλει να μιλάμε ελληνικά.

  Εγώ πάντως μέχρι σήμερα συνάντησα Αφέντρες που ανήκαν ανάμεσα στη 2η και 3η κατηγορία, όχι όμως ξεκάθαρα στη μια ή στην άλλη, πράγμα που σημαίνει ότι τα όρια αν και είναι ευδιάκριτα, είναι πολύ εύκολο Κάποιος/α να τα παραβιάσει.
   
 9. DreamMaster

  DreamMaster Regular Member

  john_slave96,

  είμαι λάτρης της ελληνικής, κι έχω βγάλει τις φοιτητικές μου μπύρες μεταφράζοντας από και προς, αλλά εδώ τα βρήκα σκούρα, γι αυτό το έβαλα στα Αγγλικά, με επεξηγήσεις. Μια (ατελής) προσπάθεια:

  Controlling Dominant: Κυριαρχία δια του Ελέγχου
  Nurturing Dominant: Κυριαρχία δια της Στήριξης
  Domineering Dominant: Σαρωτική Κυριαρχία

  Καμμιά καλύτερη ιδέα;
   
 10. Astarty

  Astarty Contributor

  Νομίζω πως οι επεξηγήσεις σου DreamMaster ήταν κατατοπιστικές.
  Ερμηνευόντας όμως το Domineering Dominant ως σαρωτική Κυριαρχία δίνουμε στον όρο το περιθώριο να μπορεί να περικλύει και τα άλλα δύο (Controlling & Nurturing). Κάτι που πιστεύω ότι δεν γίνεται.
  Έχω λάθος;

  Αστάρτη
   
 11. DreamMaster

  DreamMaster Regular Member

  Αμ, γι αυτό δεν μετάφραζα 

  Domineering Dominant (που επί λέξη θα 'ταν "Κυριαρχικός Κυρίαρχος" - ζαβό..) θέλει να πει πως είσαι ισοπεδωτικός, παίρνεις τον άλλον αμπάριζα, τον θεωρείς ras, πράγμα, στην συνολική σου αντιμετώπιση, όχι μόνο σε μια στιγμή "παιχνιδιού".

  ΥΓ. Σωστά διορθώνει ο MasterJp, res (και όχι ras) είναι το "πράγμα" στα Λατινικά - η βότκα όπως εξηγώ παρακάτω είχε αρχίσει να λειτουργεί ήδη στα ακροδάχτυλα 
   
 12. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  ras or res ?

  Θα πρότεινα το "τυρανικός" για το Domineering με την αρχαία ελληνική έννοιά του