Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο "Δάσκαλος"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Discerning, στις 23 Ιουνίου 2020.

 1. Discerning

  Discerning Contributor

  Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος. Δηλαδή, για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά, μας λέει ο Δημόκριτος. Παραφράζοντας τα λόγια αυτού του σπουδαίου και εξαιρετικά πολύμαθου πνεύματος, η απειρία, η ατυχία, η άγνοια, αλλά φυσικά και η ανοησία, έχει γίνει μεγάλος δάσκαλος αλλά και ταυτόχρονα δισεπίλυτο εμπόδιο ή λιμνάζουσα κατάσταση για πολλές s.

  Και σωστά αφού η λογική εν γένει έχει βαρεθεί τον άνθρωπο, καιρό τώρα, και έφυγε για άλλα μέρη. Πολλώ μάλλον στον εδώ και χρόνια αχανή και ολοένα πιο ξεχειλωμένο χώρο του BDSM.

  Στο κενό που άφησε η απουσία της, κυριαρχεί ένα πρωτόγονο υπερφορτισμένο συναίσθημα που ξεσπάει όπου νάναι και όπως βρεί, χαοτικά και απρόβλεπτα. Η ψυχραιμία είναι σωτήρια, αλλά συνάμα δυσεύρετη και ακριβή να την συντηρήσει η πληγωμένη s. Συνήθως, την πληρώνει με μοναξιά ή με λάθος επιλογές. Για ακόμα μια φορά λάθος επιλογές…

  Μιλάω σιβυλλικά, μεταφορικά και γενικά γιατί βλέπω, πως πολλοί/ες εμπλεκόμενοι/ες, το έχουν χάσει πιά το δάσος από τα μάτια τους. Αν βλέπανε τουλάχιστον κανένα δένδρο ολόκληρο κάτι θα γινόταν. (Οταν βλέπουν, γίνεται). Βλέπουν όμως μόνο κάτι σκόρπια κλαδιά και προσπαθούν να βγάλουν άκρη από αυτά, μέσα στον λαβύρινθο της BDSMικής ζωής. Αλλά εν τέλει, έτσι όπως την αντικρίζουν, άκρη δεν βγάζουν... Και δεν έχουν και μίτο. Οσο για την Αριάδνη...

  Πιστεύετε - γνωρίζετε, πως αυτός ο “δάσκαλος” είναι για τις s:

  Α. Ευεργετικός;
  Β. Αναπόφευκτος;
  Γ. Χρήσιμος;
  Δ. Επιθυμητός;
  Ε. Ομογάλακτος;
  ΣΤ. Επιβλαβής;
  Ζ. Aλλο;

  Kαι το κυριότερο. Αν είναι θέμα καθαρά έλλειψης πείρας, αδαημοσύνης, βιασύνης, αδηφαγίας, ευπιστίας … τι εξήγηση δίνετε στο γεγονός ότι συμβαίνει και σε έμπειρες s, που κάθε άλλο από ανυποψίαστες είναι;
   
 2. Lady in Corslet

  Lady in Corslet Mind the gap...

  Το τι θα είναι ο εκάστοτε Δάσκαλος για την εκάστοτε υ, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, εξαρτάται από την ίδια...
   
 3. Discerning

  Discerning Contributor

  Nα διευκρινίσω. Ως "Δάσκαλο" αναφέρομαι, σε αποτυχημένες εμπειρίες, αλλά και σε άστοχες ή ατελέσφορες. Οχι κατ΄ ανάγκη τραυματικές. Ιδίως όμως σε εμπειρίες, που η s έχει δώσει εαυτό, και εν τέλει, αποδείχτηκε πως σκορπίστηκε σε "τύπο" που η μόνη του συσχέτιση με το Κ είναι το κίβδηλος και το κάλπικος. Σ' εκείνη τη πίκρα που νιώθει πως χαρίστηκε...
   
 4. dina

  dina Σκλαβα της Brt Contributor

  Στο χέρι της είναι το πώς θα μεταφράσει την κάθε εμπειρία.
  Μπορεί να κάθεται και κλαίγεται για την "ατυχία" της,είτε μπορεί να το αναγάγει σε μάθημα και να πάει παρακάτω με περισσότερη γνώση.
   
 5. tithon

  tithon Contributor

  είναι και των καιρών μας σημάδι την διάψευσή μας να την χρεώνουμε σε τρίτους που μας χρωστούσαν να την επιβεβαιώσουν.
  η μισή ποίηση είναι κλάματα, απ' τα χρόνια του ευριπίδη, τουλάχιστον.
   
 6. Arioch

  Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  Οι λάθος επιλογές είναι αυτό ακριβώς, λάθος επιλογές: Είτε μαθαίνεις και γίνεσαι σοφότερος είτε δε μαθαίνεις και ας πρόσεχες.

  Ποιο απλό δε γίνεται.
   
 7. margarita_nikolayevna

  margarita_nikolayevna owned Contributor

  Να είμαι ειλικρινής, διάβασα αρκετές φορές το εισαγωγικό ποστ, με αντιφατικές μεταξύ τους αισθήσεις κάθε φορά.
  Ας κάνω κάποιες ερωτήσεις και βλέπουμε... ήταν η συνισταμένη  

  Δεν θα το έλεγα... Νομίζω πως έχει πάνω - κάτω ίδιους "θιασώτες" όπως είχε ανά τους αιώνες. Γιατί λιγότερο;

  Τι διαφορά έχει στο προκείμενο ο "χώρος";

  Σιβυλλικά;

  Όποιος βλέπει σκόρπια κλαδιά, δεν τα βλέπει μόνον στην bdsmικη του ζωή.
  Επανέρχεται το ερώτημα τι διαφορά έχει εν προκειμένω;

  Ο αριθμός των "εμπειριών" δεν κάνει αναγκαία έναν άνθρωπο έμπειρο.
  Το περνάει και δεν ακουμπάει, το από το ένα μπαίνει από το άλλο βγαίνει, η εθελοτυφλία και πολλά άλλα τέτοια είναι κάποιες πολύ απλές εξηγήσεις. Υπάρχουν κι άλλες.
   
 8. espimain

  espimain Contributor

  Ατυχές.
  Τι είναι γκάλοπ;
  Θα γράψετε κάποια στιγμή και την προσωπική σας άποψη;
  Υπήρξατε ποτέ "δάσκαλος";
  Θα θέλατε να είστε κάποια στιγμή "δάσκαλος" ;
   
 9. Afsana

  Afsana Batida de coco

  Προσωπικά έχω πέσει θύμα της ευπιστίας μου , κάτι ο έρωτας κάτι οι συναισθηματικά χειριστικές ικανότητες του άλλου δεν ήθελε πολύ. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται για πάντα..
  Μεγάλο μάθημα λοιπόν και αν στην αρχή ένιωσα πόνο βαθύ τώρα ξέρω να προσέχω δίπλα αλλά και να εκτιμώ την ειλικρίνεια σε μεγαλύτερο βαθμό.
   
 10. Discerning

  Discerning Contributor

  Σαφώς, μπορεί να χαρακτηριστεί (αλλά και να βιωθεί) ως κάτι απλό. Το ερώτημά μου είναι σε ποια κατάσταση, απ' όσες έθεσα, μπορεί να τοποθετηθεί, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζετε, στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

  Μπορεί για παράδειγμα να είναι ευεργετικό ή ακόμα και επιθυμητό ή συνήθως αφήνει αρνητικά κατάλοιπα που επηρεάζουν ως ένα βαθμό την μεταγενέστερη πορεία; Eίναι βέβαιο πως τις δυναμώνει ή φέρει αντίθετα αποτελέσματα; Στατιστικά που θα τοποθετούσες το ένα ή το άλλο;
   
 11. entelweis

  entelweis Regular Member

  Η εμπειρία καλή η κακη πάντα διδάσκει....πόσο μάλλον όταν κάποιος την πατήσει....αυτό το πάθημα γίνεται μάθημα για να χειρίζεται ίσως πλέον πιο ώριμα κάποιες καταστάσεις στη ζωή του, να μην εντυπωσιάζεται τόσο εύκολα και σίγουρα να γίνει πιο σκληρός κι πιο δυνατός σαν χαρακτήρας.... προφανώς την έχω πατήσει κι εγώ....γιατί στην αρχή εντυπωσιάζεσαι κι ίσως πιστεύεις ότι σου πουλάει ο άλλος...αλλά μετά το αρχικό πόνο που ακολουθεί όταν πέφτεις από το συννεφάκι πάντα ωριμάζεις κι συνεχίζεις ....
   
 12. Discerning

  Discerning Contributor

  Ολες οι απόψεις σεβαστές. (Εκτός κάποιες που είναι παντελώς αδιάφορες)

  Κάθε εποχή, έχει τις παραφωνίες της, πλην όμως όσο περνούν τα χρόνια, αυτό που εισπράττω, τόσο στις εν γένει κοινωνικές μου επαφές, όσο και στην επαγγελματική μου ενασχόληση, είναι πως ολοένα και περισσότερο χάνεται η λογική και το μέτρο. Ενα από τα πολλά παραδείγματα, είναι η ανοήτως εκφραζόμενη πολιτική ορθότητα, το 3ο και 4ο κύμα φεμινισμού κλπ.

  Ο κάθε άνθρωπος σε πλείστες δραστηριότητες και επιλογές του, συναντά και έχει να αντιμετωπίσει τομείς που είναι συγκεκριμένοι. Που έστω υπάρχει μια κοινή συνισταμένη. Οταν γνώρισα το BDSM το ακρωνύμιο περιελάμβανε 6 λέξεις - έννοιες. Τώρα, ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί, τι δουλειά έχουν στο ΒDSM οι προσδιορισμοί brat, princess, daddy, mommy, voyeur, hotwife, babygirl, babyboy, furry... έως και feminizer που είναι (ανοησίες κατά τη γνώμη μου) των kinky vanila. Απολύτως ξεχειλωμένος λοιπόν ο χώρος.

  Επίσης, μπορεί να δει κάποιος/α σκόρπια κλαδιά μόνο στην ερωτική του ζωή. Ιδίως σε ότι αφορά τον ερωτισμό που εκφράζεται ή προσπαθεί να εκφραστεί μέσα από το BDSM.

  Το βίωμα μιας κατάστασης, αποτελεί τη μια από τις βασικές έννοιες της εμπειρίας, και αναμφισβήτητα προστίθεται στη συνολική εμπειρία του ανθρώπου. Πολλά βιώματα, αυξημένη εμπειρία είναι το σύνηθες...
   
  Last edited: 24 Ιουνίου 2020