Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Νομπουγιόσι Αράκι φωτογραφίζει kinky γυμνές γυναίκες - αλλά όχι μόνο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Art and Literature' που ξεκίνησε από το μέλος SAP, στις 25 Μαρτίου 2015.

1. SAP

SAP η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά Contributor

http://m.lifo.gr/team/bitsandpieces/50775

Για τον Αράκι, τα S/M και τα δεμένα κορμιά είναι ένα είδος Αγκαλιάς, μια τρυφερή λαβή που, ουσιαστικά, συμβολίζει την ασφάλεια. Πέρα όμως από τους συμβολισμούς και την αποενοχοποιητική συναίνεση των μοντέλων, οι εικόνες δεν παύουν να απεικονίζουν γυμνές γυναίκες που βασανίζονται (για την τέχνη). Ο Αράκι απαντάει απλά: «Το απολαμβάνουν όσο κι εγώ.»

2. Aν και παραμένει αγαπημένος (και ήταν από τους 1ους φωτογράφους που ανακάλυψα πίσω στα 1997), ο Αράκι φωτογραφίζει ΚΑΙ Ιαπωνικό Δέσιμο αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό - έχει μεγάλο φάσμα θεματικών), ο Αράκι θεωρώ ότι λανθασμένα θεωρείται κύριος εκπρόσωπος του Ιαπ. Δεσίματος από τους Δυτικούς (είναι λογικό μιας και αυτόν λάνσαραν οι τεχνοκριτικοί στην Δύση για τους μη γνωρίζοντες πολλά - ρωτάς στην Ελλάδα για τα Iαπωνικά Ερ. Φιλμ τα Pinku Eiga πχ και σου αναφέρουν όλοι τον Ναγκισα Οσιμα και την Αυτοκρατορία των Αισθήσεων, αλλά ποτέ άλλους δημιουργούς του Ιαπ. Ερωτικού Σινεμα).
    Ένας από τους δικούς μου αγαπημένους (κορυφαίοι nawashi - είναι αυτοί που κάνουν τα δεσίματα - έχουν συνεργαστεί μαζί του) είναι ο Sugiura Norio... (από τους αρχαιότερους φωτογράφους Iαπωνικού Δεσίματος).

Bέβαια, είναι αρκετά πιο πορνογραφικός και χρησιμοποιεί τεχνικές πηγές στον φωτισμό του (ο Araki δουλεύει πολύ με το φυσικό φώς ή με flash direct πολλές φορές).

Αλλά, εντάξει lifo... τι να περιμένεις από τον Δημοκίδη...

Last edited: 25 Μαρτίου 2015
  3. Tenebra_Silente

Tenebra_Silente Ανά την έξοδο σας, παρακαλώ κλείστε τα φώτα...

Οι φώτος Νο4, 9, 11, 13 (για τα δικά μου γούστα) είναι απίθανες...

Last edited: 26 Μαρτίου 2015
  4. @Tenebra_Silente Eπειδή για τους επόμενους μήνες θα είμαι πολύ επιλεκτικός στις εμφανίσεις-performances (πρέπει να έχω κάνει σύνολο 10 μέσα σε ένα 5μηνο - και συνειδητοποίησα πως.... i peaked - με το Ελληνικό κοινό, επιτέλους, να έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται ως τέχνη sui generis), ίσως να μην με πετύχεις εύκολα, κι επειδή η κύρια ασχολία μου είναι αυτή του φωτογράφου / εικαστικού (με το shibari να αποτελεί και για μένα μια συχνή θεματική των εικόνων μου) πάρε μια επιλογή από κατά καιρούς... πονήματα.

5. Tenebra_Silente

@Seirios_79 Εδώ να εξηγήσω ότι έκανα edit την πρότερη μου παρέμβαση, γιατί δεν ήθελα να παρεξηγηθώ, ότι σου έκανα "καντάδα"...
    Σε θεωρώ καλλιτέχνη, γιατί είχα δει ήδη κάποια πονήματα σου και ειλικρινά μου άρεσαν...
    Ευτυχώς τους επόμενους μήνες θα συνεχίσω να είμαι εκτός χώρας...
    Αλλά ας είναι καλά το φόρουμ...
    Έτσι θα σε "ελέγχω" χααχα και αργά η γρήγορα θα σε "πετύχω"...
    Αν δεν απατώμαι εκτός από τις αναπαραστάσεις στις φωτογραφίες που έβαλες...
    Και οι φωτογραφίες είναι δικός σου κόπος...
    Συγχαρητήρια δυο φορές λοιπόν, σου εύχομαι ότι το καλύτερο για την καριέρα σου και σ' ευχαριστώ για το "δώρο"...  

Υ.Γ. Το μοντέλο στην πρώτη κάποια μου θυμίζει... 

6. Αν και έχω κάνει, επιλεκτικά, δεσίματα, χάρην άλλων συναδέλφων φωτογράφων (χώρια τα live που δεν μπορώ να τραβάω εγώ - και επιλέγω φωτογράφους ικανούς στην ματιά χωρίς flash και όχι απλά αρπακολλατζήδες που βαράνε το flash στην μάπα του performer ή φετιχιστές με μηχανή που αντί να φωτογραφίζουν τα δεσίματα, φωτογραφίζουν τις πατούσες της δεμένης),
    όσα από τα φωτογραφικά πονήματα παραθέτω (φωτισμοί, καδράρισμα, ελαφρό post editing - στο χρώμα κυρίως) είναι δικά μου. Και φυσικά και τα δεσίματα.
    Αυτό, γιατί συνειδητοποίησα πως λίγοι είναι οι φωτογράφοι που "σέβονται" με το φως τους την τέχνη ενός άλλου, και οι περισσότεροι απλά προσπαθούν να βάλουν πρωτότυπες δουλειές στα credits τους για να κομπάσουν απλά μετά....
    Δεν θα ξεχάσω μια μ....η, η οποία αντιλαμβανόταν την φωτογράφηση shibari ως fashion concept (jesus christ superstar).

Είθε το πνεύμα του Πατέρα του Ιαπωνικού Δεσίματος Seiu Ito να μας προστατεύει (lol)

http://en.wikipedia.org/wiki/Seiu_Ito

7. Όπως....????

8. Tenebra_Silente

Η φωτογραφία είναι από τις δυσκολότερες μορφές τέχνης...
    Πρέπει να έχεις μεγάλο πάθος για ν' ασχοληθείς μαζί της...
    Ως προς τον σεβασμό του φωτογράφου στην τέχνη ενός άλλου, θέλει ψυχή και αγάπη για την τέχνη φίλτατε, για να φερθεί κάποιος με τον τρόπο που ανέφερες...
    Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στον αληθινό καλλιτέχνη (που είναι εραστής της τέχνης πάνω απ' όλα, εραστής και υπηρέτης εκείνης, της ψυχής του και "σύμμαχος" των άλλων ) και εκείνον που έχει "μαγαζάκι" με νεοτερισμούς...
    Με αυτά που έγραψες, μου έδωσες να καταλάβω ότι δεν σ' ενδιαφέρει το "καπέλωμα" του "συνάδελφου" σου, αλλά η ανάδειξη του...
    Και γι' αυτό "μπακάλης" ποτέ δεν θα γίνεις, ούτε ετερόφωτος...  

Υ.Γ. Έχω μια τρελή ιδέα (για την επόμενη πλέον φορά, πρέπει να ελέγξω το "ημερολόγιο")...
    Σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό, να προτείνω μια εκδρομή (σίγουρα όχι για το 2015) στην γείτονα χώρα για όσους/ες από το φόρουμ θα ήθελαν...
    Με σίγουρη "στάση" την biennale της Βενετίας και μετά "γεύση" της εκεί BDSMικης σκηνής...

9. Tenebra_Silente

Να πω η @Madeleine Rk δεν νομίζω να έκανα λάθος...
    Πάντως για να μην το παίζω τσάμπα μάγκας...
    Νομίζω ότι την είχε βάλει κι εκείνη στο gallery

10. Όχι δεν είχα για μοντέλο / bunny / m-jo ποτέ μου την Mad. Δεν έτυχε.

11. Εγώ θα πρότεινα τσάρκα στο Schwelle 7 (όπου έχω ξαναπάει και πέρασα υπέροχα) στο πρώην Α. Βερολίνο....(Σχολή για Yoga, BDSM και Shibari).

12. Tenebra_Silente

Σε κάθε περίπτωση πολύ όμορφη φωτογραφία...