Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο Σαδομαζοχισμός σαν Πνευματική Διαδρομή

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος dora_salonica, στις 4 Ιανουαρίου 2010.

  1. Ορίστε αυτά παθαίνω όταν βιάζομαι!! ..Σαφέστατα και μέχρι να φτάσει στο σημείο να μετουσιώνει η σκλάβα σε ηδονή τα πάντα (αν φτάσει ποτέ)έχει πολύ δρόμο με διάφορα και ποικίλα συναισθήματα πολλές φορές όχι τόσο όμορφα...συναισθήματα αγωνίας,φόβου,καύλας,ηδονής,πόνου,λύπης,μοναξιάς και άλλα πολλά που όμως εκ του αποτελέσματος το μόνο που μένει είναι χαρά και ικανοποίηση..αν μένει κάτι άλλο είναι αυτό που θα πρέπει να δουλέψει και περισσότερο μαζί με τον Κύριο της .

    Αγαπητέ ελπίζω να σε κάλυψα με τα παραπάνω και σένα! 
     
  2. Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

     
  3. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

    Θα πώ κάτι μόνο και μόνο για να δείξω ότι τα φαινόμενα συχνά απατούν.

    H πιο συνετή απάντηση σε αυτό είναι ότι συχνά οι μουσικοί αναγνωρίζουν την αυθεντία του μαέστρου διότι κάποιος τους πληρώνει να το κάνουν. Συχνά μέσα τους τον βρίζουν αλλά τι να γίνει που μπήκαν στην συγκεκριμένη ορχήστρα με βύσμα και την προτιμούν από τα σκυλάδικα..  

    Συχνά δε ο μαέστρος ταπεινώνει και χρησιμοποιεί ψυχολογική βία. Η χρήση τέτοιων πρακτικών ως ξέσπασμα (κόμπλεξ) σε αυτές τις περιπτώσεις είναι Ανάλογη του βύσματος...Ειδικά στις ορχήστρες ...σε αυτή τη χώρα.

    Από την άλλη, δεν είναι μικρή η σχολή των μαέστρων που οι ίδιοι ακολουθούν την ορχήστρα αναγνωρίζοντας πως οι μουσικοί γνωρίζουν την σωστή εκτέλεση των κομματιών. Υπάρχουν σαφώς και αυτοί στους οποίους όλη η ορχήστρα υποκλίνεται στην ευφυΐα τους. Σε αυτούς συνήθως υποκλίνεται όλος ο κόσμος.

    Αντιστοιχίστε το.

    Στο συγκεκριμένο νήμα θεωρώ οτι η πρακτική του SM είναι κάτι σαν ένα απο τα ναρκωτικά που χρησιμοποιούν κάποια ζευγάρια. Ο καταλύτης έναρξης των απαραίτητων χημικών διαδικασιών που σε συνδυασμό με όλα τα άλλα στοιχεία θα οδηγήσει στην πεμπτουσία του οργασμού (πνευματικό και σωματικό), αλλά θεωρώ το θέμα άκρως υποκειμενικό για να εκφέρω πιο αναλυτική άποψη.

    Θεωρώ οτι υπάρχουν τρόποι ικανοποίησης του σαδιστή χωρίς η πράξη να βλάπτει ουσιαστικά τον μαζοχιστή και χωρίς ο μαζοχιστής να το απολαμβάνει.
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

    Και τι θα παριστανει στην ολη φαση ο μαζοχιστης;γιατι να συμμετασχει;
     
  5. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

    Ίσως για το γεγονός οτι δεν θα το απολαμβάνει. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους. Για άλλους είναι η η υποταγή για άλλους η έλλειψη απόλαυσης συμπεριλαμβάνει την αυτοθυσία, άλλοι αναπτύσσονται συναισθηματικά μέσω του ελέγχου που παραδίδουν, 'αλλοι περνάνε σε τρανς (υπάρχουν πολλά είδη), 'αλλοι παρασύρονται από την ροή μιας εμπειρίας και άλλοι αναπτύσσονται συνολικά ανάλογα τον λόγο για τον οποίο έχει επιβληθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται (την οποία δεν απολαμβάνουν ως εκπλήρωση του μαζοχιμού τους). ΤΟ σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι θεωρούν πως θα έχουν κάποιο κέρδος. Στον απολογισμό ίσως το θεωρήσουν την απώλεια μεγαλύτερη της θυσίας και τότε τίθεται το θέμα του είδους της σχέσης (D/s, M/s κτλ). Δυστυχώς δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να μιλήσω για τους πάντες. Οι παραπάνω είναι υποθέσεις.
     
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

    Επισης είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε και να υπογραμμίσουμε τη διαφορά μεταξύ αποδοχής, ανοχής και συνειδητής επιλογής.

    Είναι δεδομένο οτι ένας σκλάβος δεν θα απολαμβάνει πάντα αλλά πάντα θα είναι σε θέση να επιλέξει. Θεωρώ οτι αν αφαιρέσουμε το πλαίσιο της σχέσης D/s και κρατήσουμε μόνο τη σχέση SM ο μαζοχιστής λογικά δεν θα συμμετέχει αν δεν ικανοποιείται η ανάγκη του για πόνο. (λογικά.. υποθέτω και πάλι)

    Ακούγεται εξίσου λογική η υπόθεση οτι θα μπορούσε ο μαζοοχιστής να ικανοποιείται χωρίς να απολαμβάνει ... Σημειώνω και πάλι το θέμα είναι εντελώς υποκειμενικό. Θεωρώ πως αναπτύσσοντάς το μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα οτι "λογικά" αποδεικνύονται όλες οι απόψεις. Μία κατάσταση ανάλυσης του "ουροβόρου" η οποία θεωρώ πως ουσιαστικά δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση. Περί ορέξεως...
     
  7. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή


    ...Απο την πρωτη απαντηση κραταω την εκτιμηση ο,τι ο μαζοχιστης θεωρει πως θα εχει καποιο κερδος.Για να προσδιορισουμε βεβαια ποιο θα μπορουσε να ειναι αυτο θα πρεπει να μπλεξουμε σ'ενα κυκεωνα (αυθαιρετων) υποθεσεων και παραδοχων,μερος των οποιων προσπαθησες να διερευνησεις ,με εντελως αυθαιρετα επομενως συμπερασματα,οποτε αστο καλυτερα.
    Πανω στη δευτερη ,εχω να σημειωσω αλλα και να ρωτησω τα εξης:
    Ασφαλως υπαρχει διαφορα μεταξυ ανοχης και αποδοχης.Συνειδητες επιλογες μπορει να ειναι και τα δυο.Η ανοχη μπορει να γινει λογικα αποδεκτη,με βαση τις υποθεσεις που ανεφερες προηγουμενως,η αποδοχη ομως δεν ειναι λογικα αποδεκτη (επιλογη).
    Εξηγησε μου ομως και κατι ακομα:Τι εννοεις οταν λες πως ο μαζοχιστης μπορει να ικανοποιειται χωρις να απολαμβανει;Πως γινεται αυτο;(αν θεωρησουμε πως δεν ειναι υ)
    Επισης,τι θα ειναι παντα σε θεση ο σκλαβος να επιλεξει; τη σκλαβια του η τιποτ'αλλο;(αυτο το τιποτ'αλλο,αν υπαρχει ,μου ακουγεται ρηξικελευθο και πολυ ενδιαφερον , ...   )
     
  8. vautrin

    vautrin Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

    Δεν κατάλαβα αν και που διαφωνείς. Ακριβώς αυτό είπα, πως η κυριαρχία μπορεί να επιτευχθεί με ποικίλλους τρόπους, με σωματική ή ψυχική βία, με πειθώ, με το κύρος της αυθεντίας, ίσως και με την εξαγορά.
    Αλλά αν ο μουσικός νοιάζεται για χρήματα, θα πάει σε σκυλάδικο, όχι σ' ορχήστρα... 
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

    Δεν διαφωνώ. Μία εξτρά παράμετρο παρέθεσα η οποία κατά τη γνώμη μου ουσιαστικά αλλάζει την ποιότητα κάθε "τέχνης"/ (Είτε αναφερόμαστε σε D/s σχέση είτε σε υπαλληλική σχέση). Οι μουσικοί παίζουν σε ορχήστρες για να βγάλουν λεφτά γιατι η ορχήστρα πληρώνει και ως δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μεγαλύτερο κέρδος (λόγο συνθηκών και χρηματικών απολαβών)και μεγαλύτερη σιγουριά από αυτούς που παίζουν σε σκυλάδικα που το ψυχικό και σωματικό κόστος είναι μεγάλο)Είναι εκεί γιατί έχουν υποταχθεί στις ανάγκες του οικονομικού συστήματος και όχι απαραίτητα στην ευφυΐα του μαέστρου. Θεωρώ οτι οι λόγοι που υποτάσσεται κάποιος σε κάποιον άλλο παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα και την ουσία της σχέσης.
     
  10. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

    Αυτό ακριβώς ήταν που προσπάθησα να δείξω. Το πόσο αφθαίρετες μπορεί να είναι τέτοιες υποθέσεις και άρα πόσο ασύνδετο με την ουσία του θέματος μπορεί να είναι ένα τέτοιο ερώτημα.

    Στην αρχή σκέφτηκα να το αφήσω αλλά αποφάσισα οτι είναι πρωτιμότερο να το δείξω έμπρακτα.

    Όχι.Προφανώς δεν το διατύπωσα αρκετά ξεκάθαρα. ΓΙα να μην διευκρινίζω μεχρι μεθάυριο αναδιατυπώνοντας , Πιστεύω οτι σου απαντάει το ότι είπα παρακάτω πως όλες οι απόψεις είναι δυνατόν να αποδειχτούν λογικά ακόμα και οι πλεόν παράλογες.

    Αν ο μαζοχιστής έπρεπε να απολαμβάνει για να ικανοποιείται, κατα πάσα πιθανότητα δεν θα ήταν μαζοχιστής.

    Βλέπε παραδείγματα ανθρώπων που γκρινιάζουν για καταστάσεις που τους βασανίζουν αλλά παρ'ολα αυτά παραμένουν στις καταστάσεις και δεν κάνουν ποτέ και τίποτα να τις αλλάξουν . Μόνο τις "υπομένουν"....lol Με οδηγεί στο να "υποθέσω" και να επιβεβαιώσω σε κάθε τέτοια περίπτωση που έχω συναντήσει- πως οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοποιημένοι. ΜΕ άλλα λόγια είναι ευτυχισμένοι υποφέροντας.

    Κατα τη γνώμη μου -πάντα- τη σκλαβιά του, μόνο και πάντα (δηλαδή πάντα θα πρέπει να είναι συνειδητός και ικανός να ανταπεξέρχεται στην απόφαση που έχει ήδη πάρει).
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

    Ας μην βάζουμε όλους τους μαζοχιστές, όλων των ειδών σε ένα καλάθι.

    Οι άνθρωποι που περιγράφεις στη 2η παράγραφο, είναι δειλοί, με έλλειψη αυτοεκτίμησης, έλλειψη θάρρους, άτομα που είναι ανίκανα να αποδεχτούν την υπευθυνότητα τους για την ζωή τους, ανίκανοι να τολμήσουν να κάνουν εκείνο το πρώτο βήμα για να βγουν απ τη μιζέρια που οι ίδιοι καταδίκασαν τον εαυτό τους, άτομα που για όλα φταίνε οι άλλοι, οι περιστάσεις, ο κακός καιρός, η πολλή ζέστη κ.ο.κ. Άτομα που κλαψουρίζουν για την άσκημη ζωή τους αλλά δεν κάνουν τίποτα γι αυτό, επειδή απολαμβάνουν διαστρεβλωμένα την μιζέρια τους, το γνωστό περιβάλλον γι αυτούς.
    Περιγράφω ένα τεράστιο ποσοστό απλών καθημερινών ανθρώπων.

    Πιθανόν ένας ηθικά μαζοχιστής, με τρομερά μεγάλη έλλειψη αυτογνωσίας και χαμηλό επίπεδο προσωπικής ανάπτυξης, ο οποίος μάλιστα πάσχει κι από κατάθλιψη, να "φωτογραφίζεται" από αυτά που λες και που συμπλήρωσα.

    Αλλά ακόμα και οι ηθικοί μαζοχιστές, όταν συνειδητοποιήσουν πλέον και αναγνωρίσουν το μαζοχισμό τους, μπορούν να μάθουν να ελέγχουν τις όποιες αυτοκαταστροφικές τάσεις. Αν δε, έχουν κότσια και θάρρος και έχουν αναπτύξει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση τους, χεράκι με μια δυνατή προσωπικότητα, τότε όχι δεν μοιάζουν σε τίποτα με την πιο πάνω περιγραφή.

    Όσον αφορά τον Σεξουαλικό μαζοχιστή δε, είναι μια διαφορετική κατηγορία.
    Ο στόχος του σεξουαλικού μαζοχισμού είναι η σεξουαλική διέγερση και ευχαρίστηση.
    Ο σεξουαλικός μαζοχισμός δεν είναι καν "προνόμιο" των υποτακτικών. Σεξουαλικά μαζοχιστής μπορεί να είναι και κάποιος Κυρίαρχος. Και μοναδικός του στόχος η απόλαυση.  
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το SM σαν Πνευματική Διαδρομή

    αει γειά σου και γι αυτό και για τα άλλα που έγραψες...