Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο ιός HPV ενοχοποιείται και για τον καρκίνο του πέους

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 25 Αυγούστου 2009.

 1. Konstantinos

  Konstantinos Staff Member

  Ο σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός HPV, ο οποίος προκαλεί καρκίνο του τραχήλου ενοχοποιείται και για τα μισά περιστατικά καρκίνου του πέους, ανακοίνωσαν Ισπανοί ερευνητές.

  Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι τα ήδη διαθέσιμα εμβόλια κατά του ιού HPV για τον καρκίνο του τραχήλου μπορεί πιθανόν να είναι αποτελεσματικά στη μάχη κατά του καρκίνου του πέους, δήλωσαν γιατροί από το Ινστιτούτο Ογκολογίας της Καταλονίας, στη Βαρκελώνη.

  Ο καρκίνος του πέους είναι πολύ πιο σπάνιος από του τραχήλου και αφορά λιγότερο από το 1% των καρκίνων ενηλίκων αντρών στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική, αν και τα περιστατικά μπορεί να φτάσουν έως το 10% σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας. Παγκοσμίως, σημειώνονται περισσότερα από 26.000 νέα περιστατικά κάθε χρόνο.

  Η Dr. Silvia de Sanjose και οι συνεργάτες της επισκόπησαν περιστατικά καρκίνου του πέους που είχαν αναφερθεί σε έρευνες μεταξύ του 1986 και 2008 και ανακάλυψαν ότι ποσοστό 46,9% των όγκων συνδέονταν με τον ιό HPV.

  Σχεδόν όλοι από αυτούς συνδέονταν με τα στελέχη 16 και 18, του ιού HPV, τους δυο τύπους που πιο συχνά προκαλούν καρκίνο του τραχήλου και στους οποίους στοχεύουν τα εμβόλια κατά του τραχήλου, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό 'Journal of Clinical Pathology'.  Πηγή