Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο λόγος να σε υποτάξω

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος john_slave96, στις 31 Ιανουαρίου 2008.

  1. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Είναι ένα μικρό στιχάκι από ένα τραγούδι. Τα άκουγα χτες. Τότε μου ήρθε η ιδέα να κάνω ένα θέμα συζήτησης. Και αμέσως σκέφτηκα ότι αυτή η συζήτηση κρύβει μια παγίδα. Ποια είναι αυτή; Είναι ότι, από την πρώτη ματιά, το θέμα φαίνεται προφανές. Δεν είναι όμως.

    Για να το πιάσω από την αρχή.

    Δε μιλάμε για το λόγο, την δικαιολογία, δηλαδή, που θέλει κάποιος να υποτάξει κάποιον άλλον. Γιατί θέλεις αυτό το άτομο για υποτακτικό; Οι απαντήσεις είναι πολλές και εδώ μπαίνουν τα προσωπικά κριτήρια του καθενός. Δεν μας ενδιαφέρει, όμως, αυτή η πλευρά του θέματος στην παρούσα συζήτηση. Αν και είναι εξαιρετικά σοβαρή, δεν μας ενδιαφέρει.

    Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας καθαρά στην υποταγή και πως αυτή μπορεί να επιτευχθεί. Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται ο λόγος. Όταν λέμε "λόγος" εννοούμε τόσο ο προφορικός ή ο γραπτός όσο και μια οποιαδήποτε εκφορά της γλώσσας. Θα γίνω πιο συγκεκριμένος.

    Ως γλώσσα θα όριζα ότι έχει δικούς της, καινούργιους, κανόνες. Με αυτή την έννοια μπορούμε να μιλάμε τόσο για τη γλώσσα που μιλάμε όσο και για τη γλώσσα του σώματος. Και στις δύο υπάρχουν πολλές εκφάνσεις, κατά συνέπεια πολλοί λόγοι, διαφορετικοί για το κάθε άτομο. Έτσι το κάθε άτομο προς το άλλο εκφέρει το δικό του, μοναδικό, πολλές φορές, λόγο. Ερχόμαστε λοιπόν στην υποταγή.

    Έτσι όπως ορίστηκε ο λόγος, πιστεύετε ότι είναι αυτός που υποτάσσει τελικά το άλλο άτομο; Η έκφανση μιας γλώσσας, προφορικής, γραπτής ή άλλης (όπως του σώματος), ο λόγος, λοιπόν, είναι αυτός που αποκλειστικά και μόνο υποτάσσει; Μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, σε μια καθαρά εγκεφαλική διεργασία;

    Πάρτε παραδείγματα που σας έχουν συμβεί ή που έχετε ακούσει και πάρτε την πιο ακραία μορφή όπου απουσιάζει εντελώς ο προφορικός ή ο γραπτός λογος. Η υποταγή εδώ πως λειτουργεί, μάλιστα σε μια αμφίδρομη διαδικασία (από και προς τον Κυρίαρχο, το ίδιο για τον υποτακτικό); Τελικά τίθεται το εξής ερώτημα είναι ο λόγος (έτσι όπως ορίστηκε πιο πάνω) που υποτάσσει ή το άτομο;

    (Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα τη γνώμη ατόμων όπως του MasterJP, της Syrah κ.ά. των οποίων η γνώμη τους σαν κυρίαρχοι βαρύνει.)
     
  2. Kits

    Kits Contributor

    ας τους επαιρνες τηλ αφου καιγεσαι τοσο πολυ...
     
  3. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Δεν είπα μόνο αυτούς. Αμάν αυτές οι παρεξηγήσεις εδώ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σκύψουμε λίγο από αυτό το πνευματικό και εγκεφαλικό κομμάτι του bdsm, το οποίο το ξέρουμε πολύ καλά όλοι ότι υπάρχει.
     
  4. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Ο λόγος να σε υποτάξω

    Δεν υπάρχουν στεγανά εφόσον η υποταγή προέρχεται από εσωτερικές διεργασίες του υποτακτικού.Τώρα,το πως ενεργοποιούνται αυτές είναι θένα και υποτακτικού και Κυρίαρχου ,καθώς και χώρου,χρόνου και διάθεσης..
    Όσο καλύτερη χρήση λεκτικού ή σωματικού λόγου(εφόσον βάζεις μέσα στο θέμα και τη γλώσσα του σώματος-μπράβο) υπάρξει και όσο πιο "ανοιχτός"και "έτοιμος" είναι ο υποτακτικός ,ώστε να αποκωδικοποιήσει τη γλώσα αυτή(και ήθελα να βάλω θέμα σήμερα για την αποκωδικοποίηση-αλλά δε βρήκα έναν καλό τρόπο να το εκθέσω-και πάλι μπράβο) ,τόσο πιο θεμιτά θα είναι τα αποτελέσματα γενικότερα και κατ επέκταση-μέρος αυτών- η συνεδρία ή οι συνεδρίες..

    Δεν ξέρω αν απάντησα..Απλά θυμήθηκα πως κάποτε είχα βάλει θέμα για το βλέμμα του Κυρίαρχου(άλλη γλώσσα δεν είναι και αυτή   και πήρα τα ππρια(όπως λέει και ο Άπο σε σημερινό νήμα) μου.. Τρίτο μπράβο φίλε Γιάννη  
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση john_slave96, θα απαντήσω σύντομα.
     
  6. Renata

    Renata New Member

    αφού είσαι slave, ή μας δουλεύεις?
     
  7. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Ο λόγος να σε υποτάξω

    Μερικά καλά θέματα,πάνε στον κάλαθο...Α ρε μάνα πόσο δίκιο είχες..
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Ο λόγος να σε υποτάξω

    @Incomplete: αγάλι αγαλι γίνεται η αγουρίδα μέλι

    @Renata: Πιστεύω πως μπορείς να είσαι προσεκτικότερη στις εκφράσεις σου
     
  9. soutzoukakia

    soutzoukakia His precious

    Απάντηση: Ο λόγος να σε υποτάξω

    Άσχετο: Ελπίζω να μη σε πειράζει να βάλω τους στίχους από ολόκληρο το τραγούδι  

    Εγώ με τις ιδέες μου
    Στίχοι: Νικόλας Άσιμος
    Μουσική: Νικόλας Άσιμος
    Πρώτη εκτέλεση: Σωτηρία Λεονάρδου

    Εγώ με τις ιδέες μου
    κι εσείς με τα λεφτά σας,
    νομίζω πως τα θέλετε μονά ζυγά δικά σας,
    δε θέλω την κουβέντα σας
    ούτε τη γνωριμιά σας.

    Θα χτυπήσω εκεί που σας πονάει,
    κανένα δε θα αφήσω εμένα να κερνάει.
    θα με χρίσω ιππότη και τζεντάι
    και άμα ξεμεθύσω
    σας λέω και γκουντμπάι.

    Και οι θεοί σαν πείθονται
    εάν υπάρχει ανάγκα,
    για πόλεμο δεν έκανα
    ποτέ εγώ το μάγκα
    και ούτε νεροπίστολο
    δεν έχω στην παράγκα.

    Θα τραβήξω το δρόμο μου όσο πάει
    κανένα δε θα αφήσω
    εμένα να κερνάει,
    Θα απολύσω κι όποιον με περιγελάει,
    χιλιάδες δυο αλήθειες
    ο πόνος μου γεννάει.

    Εγώ στα δίνω έτοιμα
    κι εσύ τα θες δικά σου
    λιγούρα που σε έδερνε
    παρ' όλα τα λεφτά σου
    και ούτε στο νυχάκι μου
    δε φτάνει η αφεντιά σου.

    Δε σε παίρνει εμένα να κοιτάξεις
    χωρίς καμιά ουσία εσύ
    θα τα τινάξεις.
    Είσαι θύμα του νόμου και της τάξης
    δεν ξέρεις καν το λόγο
    για να με υποτάξεις


     

    ______________
    Όσον αφορά το ερώτημα σου έχω απορίες:
    Αν η οποιαδήποτε εκφορά γλώσσας (γραπτός προφορικός, γλώσσα σώματος) φέρει το αποτέλεσμα της επικοινωνίας κατανοώ το ερώτημα σου ως εξής:
    Η ύπαρξη οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας υποτάσσει; Ή το άτομο;
    Σωστά κατανόησα το ερώτημα;
    Το πώς νοείται συσχετισμός υποταγής (ή άλλος) στο άτομο χωρίς την οποιαδήποτε είδους επικοινωνία μαζί του δεν βρίσκω τρόπο να το συλλάβω,
    εκτός αν με/μας βοηθήσεις.  
     
  10. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: Ο λόγος να σε υποτάξω

    Η υποταγη(ή εστω η διαθεση για υποταγη) μπορει να αρχισει απο κατι ανεπαισθητο,κατι που δεν απαιτει καποιο ειδος "λογου" απο τον αλλο.Απλα με το να τον κοιταξεις,οι αναλογιες του σωματος του σου μιλανε με τροπο που να το θεωρεις σχεδον αναγκη σου να τον υποταξεις.
    Πολλες φορες μου εχει τυχει να νιωσω αυτη την αναγκη μονο και μονο με μια προσωπικη ιστορια που ακουω για καποιον χωρις καν να τον εχω γνωρισει.
    Κι ας μην εξαιρουμε την περιπτωση τού να μη μας κανει αισθηση καποιος που παρατηρουμε να αλληλεπιδρα με τους γυρω του,αλλα η αλλαγη της συμπεριφορας του οταν επικοινωνει με σενα να σε εξιταρει σε ενα επιπεδο που δε μπορεις να προσδιορισεις.Κι αν ειχατε μιλησει πριν ειχες προσεξει πώς φαιρεται με τριτους,μπορει να μη σου εκανε καθολου αισθηση.Το εχω νιωσει αυτο με ανθρωπους που μου ειναι αδιαφοροι ή σχεδον αντιπαθω οταν τους βλεπω να μιλουν με τους γυρω τους,αλλα να αλλαζουν οταν μιλουν μαζι μου,να τους βγαζω μια διαφορετικη πλευρα του χαρακτηρα τους και αυτο να με κερδιζει.(φανταζομαι αυτο μπορει να συμβει αντιστοιχα και σε εναν sub.)
    Ελπιζω καλυψα καπως το θεμα.
    Αυτα για τωρα.
     
  11. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Είχα πρόβλημα με το διαδίκτυο και τώρα μπόρεσα να μπω. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε. Renata έβαλα το θέμα, δεν είπα ότι θέλω εγώ να υποτάξω. Αν θέλεις τώρα μπορείς να απαντήσεις.

    Μου άρεσε πολύ η απάντηση του Incomplete, πιάνει πολλά θέματα. Σαφώς και το βλέμμα είναι γλώσσα. Επίσης μια διάσταση του θέματος έβαλε το perfect number. Τέλος να ευχαριστήσω την soutzoukakia για την παράθεση των στίχων του Νικόλα Άσιμου.

    Για να προχωρήσουμε, τώρα το θέμα, θα πρότεινα να επικεντρώσουμε μόνο στο πως αυτά τα δύο άτομα επικοινωνούν, χωρίς να μιλάνε και ο ένας από αυτούς δέχεται να υποταχθεί, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από τον άλλο.
     
  12. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: Re: Ο λόγος να σε υποτάξω

    O perfect number,φιλε μου.Θα με υποχρεωνες