Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ο πραγματικός πόνος…

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος GRD, στις 10 Σεπτεμβρίου 2011.

  1. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Ο πραγματικός πόνος…

    @Andy. Τι σημαίνει «δέξου το»;
    Ποιος είπε πως είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ τις προτάσεις του άλλου όταν δε μου φαίνονται λογικές;
    Κανείς και γι’ αυτό δε θα γίνει.

    @tender_lilly. Η συναισθηματική επικοινωνία σ’ ένα ηλεκτρονικό forum είναι πάρα πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Ίσως είναι προτιμότερος ο πρώτος τρόπος που ανέφερες.



    Κατά τα λοιπά, επιστρέψαμε… για μια ακόμη φορά…

    Ποιος είναι πιο bdsmer; Εγώ η αυτός;
    Ποιανού τα γραπτά έχουν μεγαλύτερη σχέση με το bdsm. Του δικού μας γνωστού ή του άλλου (που είναι και vanilla);
    Ποιος έχει δικαίωμα να μιλήσει για το x θέμα; O sub ή ο slave;

    Η λύση και η ανάλυση των παραπάνω στα καφεδάκια.

    Εδώ (στο forum) θα συζητάμε ισότιμα.

    Ξέρω ότι «πονάει» αλλά έτσι θα γίνει.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Ο πραγματικός πόνος…

    Το BDSM είναι ένα μεγάλο θεατρικό με τους δικούς του κανόνες και νόρμες το οποίο είναι αρκούντως "ευλύγιστο" ώστε όλοι οι καλοί να χωράνε.

    Και η llazouli και ο Stalker και ο Elysium και η Dora και η lara[E-p] έχουν δίκιο ο καθένας από την οπτική του.

    Πολύ απλά κυριαρχικά άτομα σαν εμένα ή τον Elysium δε θα κάναμε χωριό με υποτακτικά άτομα σαν την Dora και την lara[E-p] για τις οποίες η σωματική τιμωρία είναι αποδεκτή μέθοδος σωφρονισμού. Πολύ απλά υποτακτικά άτομα σαν την llazouli δεν θα έκαναν χωριό με κυριαρχικά άτομα σαν το Stalker τα οποία επίσης θεωρούν την σωματική τιμωρία ως αποδεκτή μέθοδο σωφρονισμού.

    Δεν κάνουν όλοι για όλους και δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τη ζαχαρένια μας και να τη βγάζουμε έξω για να τη μετρήσουμε.

    Έκαστος εφ' ω ετάχθη.
     
    Last edited: 13 Σεπτεμβρίου 2011
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Ο πραγματικός πόνος…

    Aγαπητέ Stalker, ελπίζω να μπορεις να αποδεχτείς ότι όλοι κάποτε και οι καλύτεροι εξ ημών έχουμε ανόητες ιδέες. Αυτό δεν μας καθιστά ανόητους. Η llazouli, σε παρακαλώ να ξαναδιαβάσεις τί έγραψε, μη απευθυνόμενη σε σένα, είπε ότι οι τιμωρίες μεταξύ ενηλίκων είναι άρες μάρες κουκουνάρες, όχι ό,τι όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι ανόητος. Αυτό το συμπλήρωσες αυθαίρετα από μόνος σου. (δεν είναι σοφό να ταυτίζευται κανείς με τις απόψει ςτου) Ο τρόπος που το χειρίστηκες από εκεί και μετά ήταν ένας τρόπος που ήθελε να επιβάλλει ότι κάποιοι είναι ειδήμονες και κάποιοι άλλοι όχι και οπότε καλό είναι να προσέχουν τί λένε και πώς το λένε. Αυτό λέγεται κυριαρχικότητα δια της επιβολής. (αφού παραπέμπει σε αυθεντίες και σε αδαείς) Με το παράδειγμα του βίντεο, αντιπαραβολικά ήθελα να δείξω τί εννοώ υποβολή της κυριαρχίας Προφανώς απέτυχα να γίνει κατανοητό τί εννοώ. Δε βαριέσαι. Δεν έχασε και τίποτε σπουδαίο η ανθρωπότητα.  
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Ο πραγματικός πόνος…

    Βασικά δεν μπορείς να ταυτιστείς με τις απόψεις σου γιατί well, αυτές είναι απόψεις και εσύ homo sapiens. Αυτό που οφείλεις να κάνεις, αν θέλεις να σε παίρνουν στα σοβαρά, είναι η συμπεριφορά σου να συνάδει με τις απόψεις σου.

    Εφόσον λοιπόν θεωρείς κάτι ως χαζομάρα από πού και ως πού δεν χαρακτηρίζεις αυτούς που το πράττουν;
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Ναι, θα θεωρηθείς ασεβής σε ένα BDSM φόρουμ. Μπορείς όμως να βρεις άλλο φόρουμ, που να εγκρίνει την κριτική επί των ερωτικών προτιμήσεων. Πρέπων σεβασμός είναι αυτός που δεν επεμβαίνει στις προσωπικές ερωτικές επιθυμίες των άλλων. Στις μέρες μας, το μόνο που φροντίζουμε να μην εγκρίνουμε, καθότι ψιλοπαράνομο και θα μπλέξει ο ιδιοκτήτης, είναι ο φόνος και η παιδεραστία και η μη συναινετική κακοποίηση. Σε κάποια φόρα όπως ετούτο εδώ, απέχουμε και από νεκροφιλία και από bestiality.

    Σε ένα BDSM φόρουμ του εξωτερικού, η llazouli θα είχε εκδιωχθεί και πολύ σωστά κατά την άποψή μου. Το μόνο που θα είχε δικαίωμα να πει θα ήταν ότι η ίδια προσωπικά δεν θεωρεί την τιμωρία θεμιτό εργαλείο σε BDSM σχέσεις.

    Δεν παριστάνουμε τις αυθεντίες όσοι θέλουμε να συνδιαλλεγόμαστε σε BDSM φόρουμ χωρίς να μας σπάνε τα ούμπαλα οι βανίλλες.

    Καταλάβαμε τί σου αρέσει. Δεν είναι απαραίτητο να το συμμεριστούμε, έτσι δεν είναι;

    Πολύ σωστά. Όταν κάτι δεν μου ταιριάζει, δεν πάω να τριφτώ σε όσους το εφαρμόζουν λέγοντας ότι είναι βλακεία...  Απλά δεν το εφαρμόζω εγώ...
     
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: Ο πραγματικός πόνος…

    Ετσι ειναι.
    Απορρεουν απο τον χαρακτηρα μεν,αλλα αυτες εηρρεαζονται και απο αλλους παραγοντες και μπορουν να αλλαξουν,σε αντιθεση με το χαρακτηρα ενος ενηλικου ανθρωπου,ο οποιος ειναι,νομιζω,πολυ δυσκολο εως αδυνατο να αλλαξει.
    Για να επανελθω στο θεμα μας,προσωπικα δεν θα προσπαθησω να αλλαξω το χαρακτηρα μιας υποτακτικης γιατι δεν γνωριζω αν και πως μπορει να γινει αυτο.Μπορω ομως να αλλαξω τη συμπεριφορα της,ειδικα σε οτι εχει να κανει με μενα,αλλα ισως και γενικοτερα.
    Για παραδειγμα,εστω μια τεμπελα υποτακτικη.Απορροια της τεμπελιας της ειναι πως το σπιτι της ειναι σαν δρομος που του περασαν καλωδια που ελεγε και ο Α.Προυσαλης στην αξεχαστη εκεινη ελληνικη ταινια.
    Εγω θελω να βλεπω τα παντα τακτοποιημενα στην εντελεια και θα το επιτυχω χρησιμοποιωντας μεταξυ αλλων και τον μηχανισμο επιβραβευσης-τιμωριας,που λεγαμε.
    Η αν το πληθωρικον του χαρακτηρος της,την ωθει σε συμπεριφορες που,κατα την κριση μου,εκθετουν εμενα κι εκεινη στις συναναστροφες μας,αυτες οι συμπεριφορες θα αλλαξουν.
    Η,ας πουμε ειναι σπαταλη και ξοδευοντας τα χρηματα της σε μαλακιες,στη μεση του μηνα βγαινει στη γυρα για δανεικα.Αυτο μπορω ευκολα να το αλλαξω,ελεγχοντας απολυτα τα εξοδα(και τα εσοδα,ε; )της και οχι μονο..
    Δεν ισχυριζομαι οτι ολες οι συμπεριφορες μπορουν να αλλαξουν,ουτε ξερω αν η οποια αλλαγη συμπεριφορας θα επηρρεασει τον χαρακτηρα της και να σου πω την αληθεια.λιγο με ενδιαφερει.
    Αν κατι δεν μου αρεσει και κρινω πως μπορω να το αλλαξω,θα μετελθω καθε μεσου και θα το καταφερω.
    Ο Skinner εχει περιγραψει ενα μοντελο αλλαγης συμπεριφορας που νομιζω μου ταιριαζει πολυ,αλλα οι γνωσεις μου δεν μου επιτρεπουν να το αναπτυξω και δεν θελω να παπαγαλισω.
     
  7. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Ο πραγματικός πόνος…

    Φυσικά και έχει διαφορά να εκφέρεις άποψη ως προς μια πρακτική από το να χαρακτηρίσεις συνολικά έναν άνθρωπο ανόητο, ρίχνοντάς τον στον Καιάδα.
    Όταν είπα ότι η σωματική τιμωρία με τους μεγαλεπίβολους στόχους διαμόρφωσης χαρακτήρα είναι για μένα άρες μάρες κουκουνάρες, δεν απευθύνθηκα σε κάποιον προσωπικά με σκοπό να τον απαξιώσω ούτε ισχυρίστηκα ποτέ πως η δική μου αλήθεια έχει συμπαντική ισχύ.

    Οι συμφορουμίτες/σες που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ολέθρια μόλυνση από τους βανίλα, μου φαίνεται ξεχνάνε πως δεν τους χωρίζει καμιά άβυσσος απ' τον βανίλα κόσμο, ούτε διακτινίστηκαν από bdsmiko γαλαξία. Εδώ ζήσαμε και μεγαλώσαμε οι περισσότεροι με την ακλόνητη πεποίθηση πως..το 'ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο!'.
    Ε, τώρα που συντελέσθηκαν κοσμογονικές αλλαγές και ανακύψαμε τη bdsmikh μας φύση, προσθέσαμε...το (συναινετικό) ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο!!

    ….όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…

    Ποιος ξέρει, ίσως και για κα(υ)λό.. )
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Ο πραγματικός πόνος…

    Δεν ισχυρίζεται κανείς το αντίθετο. Μπορεί να μην θεωρείς καθ'ολοκληρίαν "ανόητους" κάποιους που κάνουν κάτι συγκεκριμένο ωστόσο χαρακτηρίζοντας ως "ανοησία" την συγκεκριμένη πράξη πώς μπορείς να ισχυρισθείς ότι δεν τους παίρνουν έστω και πλαγίως τα σκάγια;

    Σε δύο άτομα που συμφωνούν μεταξύ τους το "άρες-μάρες" παίρνει την διάσταση την οποία φαντάζομαι πως εννοούσες. Σε ένα φόρουμ ωστόσο που υπάρχουν και άτομα με ριζικά διαφορετική άποψη το "άρες-μάρες" ακούγεται βαρύ.

    Συντάσσομαι μαζί σου πως η σωματική τιμωρία ως μέσο σωφρονισμού είναι παντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ[ σε εμένα και σε εσένα και σε άλλους ] πρακτική. Μια D/s - M/s σχέση -στα πλαίσια του BDSM- έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την συμφωνία δύο συναινούντων ενήλικων.

    Αν λοιπόν ο ένας εκ των δύο έχει αρκετή ωριμότητα ώστε να μπορεί να μπει σε μια τέτοιου είδους σχέση θεωρώ πως η ωριμότητα αυτή είναι αρκετή ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιήσω μεθόδους που παραπέμπουν από μεγάλωμα παιδιού ως εκπαίδευση μαϊμούς.

    Ε, υπάρχουν άνθρωποι που είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν έτσι. Εγώ τους αποφεύγω ωστόσο κάποιος άλλος κυριαρχικός μπορεί εκεί να βρίσκει τη νιρβάνα του.

    Είπαμε, έκαστος εφ' ω ετάχθη.
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ο πραγματικός πόνος…

    Ειλικρινά επειδή είναι ένα αρκετά "βαρύ" θέμα το οποίο και βέβαια συζητήσαμε στο παρελθόν και βεβαια ο καθένας όπως ηταν παραμένει στην άποψη του, μια άποψη μου φάνηκε πως θα μπορούσε να είχε ζουμί και μου έβαλαν τραγουδάκι ως απάντηση έτσι και πάλι καταλήγουμε να μην διαλεγόμαστε αλλά να λέμε κάποιοι τεκμηριωμένα και κάποιοι εντελώς ατεκμηρίωτα τα δικά μας κι επειδή εγώ σε σημαντικές ερωτήσεις δεν μπορώ να ..απαντώ.. καταθέτοντας τραγουδάκια σε ρωτώ ευθέως.
    Ρωτάς επειδή πραγματικά σ ενδιαφέρει ή απλά για να κάνεις άλλη μια πάσα?

    Προσωπικά θεωρώ πως τα πιο κάτω αποσπάσματα από το Εξαιρετικό κείμενο Του MasterJp επεξηγεί σε όποιον πραγματικά επιθυμεί να καταλάβει, όχι για να ασπαστεί την χρησιμότητα της τιμωρίας, αλλά για να κατανοήσει γιατί κάποιοι έχουν αυτή την πεποίθηση.
    @Arioch συμφωνώ κι αυτή είναι η πάγια θέση μου. Δεν ταιριάζουν όλοι με όλους και δεν είναι όλα για όλους. Μπορεί απλά ο καθενας με ευγένεια να επεξηγεί και να τεκμηριώνει αν είναι δυνατό τη θέση του. Το να επιτίθεται στις σχέσεις των άλλων είναι χυδαία γελοιότητα. Σαν να βγαίνω τώρα εγώ και να λέω, όσοι δεν γουστάρουν τιμωρίες δεν είναι αυθεντικοί, παραμυθιάζονται πως κάνουν bdsm, είναι υποκριτές κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο ακούστηκε εδω μέσα για όσους ούτε καν είπαν πως γουστάρουν τις τιμωρίες, αλλά πως απλά τις θεωρούν χρήσιμες.

    Υ.Γ. Προσωπικά ούτε εγώ ούτε κανείς από οσους ασπάζονται την χρήση της τιμωρίας δεν είπαμε πως είμαστε καλύτεροι bdsmers. Αντίθετα είπαμε δεχόμαστε το δικό σας, απλά σκεφτόμαστε διαφορετικά.
    Τα κόμπλεξ του ο καθένας ας τα επιλύσει πηγαίνοντας σ ένα ειδικό, ειλικρινά κατάντησε κουραστικό όπου δεν έχει κάποιος τρόπο να τεκμηριώσει την άποψη του να φωναζει πως οι άλλοι προσπαθούν να του επιβάλουν πως την έχουν μεγαλύτερη.

    Ας βάλω κι εγώ ένα τραγουδάκι λοιπόν γιατί τελικά σ αυτό το χώρο μονο τραγουδάκια καταντήσαμε να μπορούμε να βάλουμε χωρίς να δεχόμαστε προσβολές.

     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  10. GRD

    GRD Great Red Dragon

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόνος…

    Να τους πεις να ρωτούν εμένα... που άλλωστε έχω και καυλωτικές εμπνεύσεις στο τομέα (βλ. παλ. post μου που είχες κάνει +rep - lol)

    Δεν είμαι σίγουρος... διαφορετικά θα είχαμε απλά ένα φαινόμενο να μπει μια υποτακτική εδώ και με ένα PM να καπαρωθεί... A... ναι... ξέχασα... έτσι συμβαίνει   ΛΟΛ Πάντως δε νομίζω ότι έχουμε και πολλές πραγματικά υποτακτικές που μπαίνουν τώρα (1-2% ίσως) ή από παλιά - όπως επίσης ούτε και ότι εγώ είμαι ο απόλυτα Κυριαρχικός (για να μιλήσω μόνο για μένα και για κανέναν άλλο - μην έχουμε άλλα τώρα...   )

    Αχαχαχα... Εγώ εγώ... θα στηθώ, θα σε σκύψω στα 4 πίσω μου και πριιιιιτς... δε το έχω κάνει... κρίμα δεν είναι; λολ...


    Ανδρ(ε)ας

    ---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:37 ----------

    Εμένα καθόλου δε με πονά...   Άλλωστε το πόνο πήγα να αποφύγω... και ξεκίνησα τη συζήτηση... και όλα αυτά τα post σας είναι off-topic  

    Το "δέξου το" είναι στη διαφορετικότητα... που εσύ μετά ζητάς... να αποδεχθούμε (τη δική σου μόνο)...   Μάλλον συμφωνούμε διαφωνόντας ή απλά σε ενοχλεί η προστακτική. Λυπάμαι... ξέρω ότι "πονάει"... αλλά έτσι θα γίνει    

    Ανδρ(ε)ας
     
    Last edited: 14 Σεπτεμβρίου 2011
  11. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόνος…

    Φυσικά και δεν έιναι απαραίτητο και ούτε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

    Μου αρκεί που το συμμερίζεται Αυτός με τον οποίον είμαι...
     
  12. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο πραγματικός πόνος…

    Δεν λέει και πολλά πάντως. Πίστεψέ με... 

    Πολύ σωστά. Συμφωνώ. Ο καθένας κάνει το BDSM που του ταιριάζει, με αυτόν που του ταιριάζει. Δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά...

    @Λάρα, πολύ καλό το ποστ. Σ' ευχαριστούμε για την παράθεση του κειμένου του MasterJp.

    @Arioch, πολύ καλή η τοποθέτησή σου, όσον αφορά τη διατήρηση ισορροπιών μέσα σε ένα φόρουμ ενηλίκων.