Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πέρα από την καύλα, τι άλλο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Seras Victoria, στις 4 Δεκεμβρίου 2017.

  1. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Και σου απαντάω, αλλά δεν το διαβάζεις και το μεταφράζεις όπως θέλεις. Γι αυτό λέω μου φαίνεται οτι ψάχνεις μια πολυ συγκεκριμενη απάντηση, δεν το είπα για το εισαγωγικό ποστ που δεν σχολίασα και δεν χρειαζόταν να το αναφέρεις σαν να σου είπα κάτι για αυτό, γιατί δεν είπα. Ενιγουει

    Μια τελευταία προσπάθεια.
    Όχι, δεν είναι η μόνη σου ευθύνη να ακολουθείς.

    Εχεις ευθύνη όταν ακολουθείς. Που σημαίνει ότι αν πάει να γίνει κάτι που δεν θες πχ η ξέρεις εσύ, άσχετα τι πιστεύει Εκείνος οτι θα βγει σε κακό και το κάνεις και τελικά βγει καλό ή κακό..Εχεις και εσυ ευθύνη που το ακολουθήσες.

    Εχεις ευθύνη όταν δεν ακολουθείς. Αν κάτι δεν.. σου πάει δεν το μπορείς δεν βγει ( ανθρώπινο ) Εχεις και εσύ ευθύνη για το όποιο αποτελεσμα.

    Έχεις ευθύνη που διάλεξες το Κ αυτο, που διάλεξες το Ντι/ες αυτό, δεν μπορείς εκ των υστέρων να τα ρίχνεις πχ στο Κ αν πάει κατι στραβά και δεν μπορείς να λες ότι το Κ είναι μονο, όταν όλα πάνε καλά

    Και τέλος, Εχεις ευθύνη για το πως ακολουθείς. Αν ακολουθείς ευχάριστα για το Κ σου ή με βάρος για το Κ σου. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθείς αλλά αν είναι να έχει γίνει η διαδρομή προς την επιτυχία γολγοθας ή κάτι ματζικ έχει διαφορά και εχεις και εκεί ευθύνη.
     
  2. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση; Να πάρω άλλο στυλ τότε, θα προτιμούσα όχι όμως.

    Έχω τις απορίες μου, προσπαθώ να καταλάβω και όχι, σε καμία περίπτωση δεν περιμένω να πει κάποιος κάτι συγκεκριμένο. Ίσα ίσα που δεν είχα ιδέα τι μπορεί να απαντηθει όταν άνοιξα το νήμα και είμαι πολύ ανοιχτή σε άλλες οπτικές από αυτές που έχω στο μυαλό μου.
    Το να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για το πώς σκέφτομαι ή τι ζητάω δεν νομίζω ότι βοηθάει σε κάτι.

    Το υπόλοιπο κομμάτι της απάντησης σου το οποίο αφορά το νήμα το διάβασα με ενδιαφέρον.
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Για μένα το κυριότερο και το πιο επίμονο κίνητρο ήταν η αυτοπραγμάτωση, η ερωτική αυτοπραγμάτωση. Ήταν και είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούσα πραγματικά να συνδεθώ με άνθρωπο, η υποταγή και η Κυριαρχία. Η μόνη αυθεντική έκφραση του είναι μου. Ίσως το μόνο πράγμα που έχω πραγματικά διεκδικήσει στην προσωπική ζωή μου να είναι η δυνατότητα να εκφράζομαι αυθεντικά.

    Όσον αφορά τον έλεγχο, γιατί δεν είναι μόνον ο έλεγχος σε μια σχέση D/s μπορεί να είναι το πλέον χαρακτηριστικό αλλά δεν είναι το μόνο, ο έλεγχος για μένα δεν είναι αυτοσκοπός ούτε κάβλα από μόνος του. Ο έλεγχος για μένα είναι τρία πράγματα, το ένα και πάντα σταθερό είναι η ταπείνωση που με κάνει να νιώθω, και τα άλλα δύο έχουν να κάνουν με το πώς εκφράζεται ο έλεγχος είτε με πίεση είτε με στέρηση και τα τρία αυτά μπορούν να με απογειώσουν σεξουαλικά. Ο έλεγχος από μόνος του αφήνει αισθήσεις που δεν είναι όμως ακριβώς ερωτικές, είναι ένα άλλο φάσμα.
     
  4. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Ναι, μπορώ να το δω αυτό, το πώς η ταπείνωση πέρα από καύλα μπορεί να προσφέρει και μαθήματα αλλά και ένα βαθύτερο τρόπο να συνδεθείς με τον άλλον.  

    (Αν κατάλαβα καλά και εννοείς αυτό)
     
  5. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Αχ μωρέ Σερας.

    Καμία αντιπαράθεση, πια.
    Κράτα οτι θες.

    Απλά οταν σου γράφουν κάτι συγκεκριμένο, ξεκάθαρο και απαντάς " δώσε παράδειγμα" δλδ να προσπαθήσεις να το συγκεκριμενοποίησεις και να το χωρέσει σε μια περίπτωση της υποπεριπτωσης, που δεν θα λειτουργήσει εκεί ακριβώς γιατί είναι συγκεκριμένο, προσωπικά μου δείχνει οτι δεν θες να δεις τι σου λένε.

    Και απαντάω και εγώ, και πάλι λες κάτι που δεν είπα " οτι η ευθύνη είναι να ακολουθείς"

    Και μέσα σε ολα, ξανά αναφέρεις το αρχικό ποστ και τις απορίες σου που ούτε κατηγόρησα ουτε με ενοχλούν και καλά κάνουν και υπάρχουν.

    Απλά, οταν ρωτάμε, γενικά..Πρέπει να θέλουμε όντως να δούμε απαντήσεις και άλλες οπτικές οπως λες.

    Συγγνώμη αν σε αναστάτωσα. Νοτ μαι σταιλ πάντως σίγουρα. Απλά γράφω αυτά που σκέφτομαι, διαβάζοντας όλο.
     
  6. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Αν μου επιτρέπεις, αντί τοποθέτησης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:

    Κάποιος δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει κάποιος άλλος τον έλεγχο της ζωής του,
    αλλά από την άλλη όσο πιο πολύ έλεγχο έχει πάνω του ο άλλος τόσο πιο πολύ τον βλέπει και συνδέεται μαζί του ερωτικά,
    το αντίθετο δηλαδή.

    Αυτή η αντίθεση τι να σημαίνει άραγε και πώς να εξηγείται;
     
    Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2017
  7. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Όταν ζητάμε παράδειγμα προσπαθούμε να καταλάβουμε καλύτερα κάτι it's that simple. Τα άλλα που λες βγαίνουν από το δικό σου μυαλό.

    Να με αναστατώσεις γιατί;
    Εσύ μου φαίνεσαι λίγο αναστατωμένη που προσπαθείς να αποδείξεις κάτι που δεν έχει καμία σημασία να το αποδείξεις: το τι κάνω εγώ δηλαδή με τις απαντήσεις. Ασχολησου με κάτι άλλο, προσφερες την γνώμη σου στο νήμα, την διαβασα. Το πώς θα το εκλαβω και τι θα καταλάβω ή δεν θα καταλάβω εγώ είναι δική μου υπόθεση.

    Πάμε παρακάτω γιατί με ενδιαφέρει τώρα να συνεχιστεί το νήμα και να διαβάσω απόψεις σχετικά.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Απλά με στέλνει σε μια τελείως άλλη διάσταση - καταλαβαίνω ότι δεν βοηθώ ιδιαίτερα και λυπάμαι. Το θέμα των μαθημάτων μέσω ταπείνωσης, ειλικρινά, δεν το έχω επιλύσει μέχρι σήμερα, ίσως σε κάποια χρόνια να ξέρω να πω περισσότερα  
     
  9. lexy

    lexy .ti.va.

    Με αφορμή ό,τι γράφει η @gaby_m σχετικά με την ταπείνωση...

    Δεν το έχω νοιώσει ποτέ. Ανέκαθεν το πλαίσιο λειτουργούσε τόσο πολύ προστατευτικά, που δεν το έχω νοιώσει. Έχω σκεφτεί και μόνη, απίθανα και παρδαλά σενάρια...μα και πάλι, όχι.

    Πως είναι; Θέλω γ....ο  
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria Danger! Danger! High Voltage! Contributor

    Ε, ναι η καύλα του πράγματος!
    Αλλά κάτι θα έχει να μας μάθει και η ταπείνωση εκεί που την επιλέγουμε, δεν ξέρω, όταν το βρω κι εγώ θα επανέλθω επί του θέματος  
    Ίσως κάτι στην γιαπωνέζικη φιλοσοφία που είχα διαβάσει κάποτε εδώ μέσα αλλά γαμ@ την μνήμη μου δεν το συγκράτησα.
    Όχι από την χριστιανική πάντως.
     
  11. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    προσωπικά δεν το έχω εντοπίσει. και δεν με ενδιαφέρει ούτε κι έχω καμιά όρεξη να το εντοπίσω, να το αναλύσω, να το κατανοήσω.

    η ανάλυση, η κατανόηση και η ερμηνεία τέτοιων καταστάσεων συχνά περνιέται για συνειδητοποίηση. για συγκρότηση. βάλε και λίγη μπιντιεσεμική μελούρα η μπιντιεσεμικό λόγο αν προτημάς και έχεις ένα αρκετά attractive πακετάκι τουλάχιστον για το manistream.

    η αλήθεια είναι οτι όλες οι αναλύσεις, οι ερμηνείες και οι εντοπισμοί δεν είναι τίποτα άλλο από προσπάθεια ελέγχου. οι περιπτώσεις που κάποιος το κάνει από καθαρή περιέργεια είναι απειροελάχιστες. (προσωπικά έχω γνωρίσει μόνο έναν). ο απώτερος σκοπός του νιανιά είναι ο έλεγχος και τίποτα παραπάνω. γι αυτό και είναι και το χόμπι των Κ. γιατί θέλουν να ελέγξουν.

    ο δρόμος ο δικός μου είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. είναι στο να κόβω τον εαυτό μου ακόμα και τις λίγες φορές που τον πιάνω να αναλύει. ο στόχος μου είναι να το κατανοήσω όσο το δυνατόν λιγότερο και να κάνω flow μέσα σ' αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο. να μπορώ να το ζω δηλαδή όσο πιο δυνατά γίνεται χωρίς να έχω την ανάγκη να καταλάβω, να ερμηνεύσω, να αναλύσω.
     
  12. katerina

    katerina Regular Member

    Η πληροτητα ηταν μεγαλο κινητρο για μενα.
    Ο ελεγχος ηταν και ειναι για μενα αποδειξη ενδιαφεροντος.
    Κατα τη πορεια μου διαπιστωσα οτι εχω πολυ εντονα τον μαζοχισμο μεσα μου (πνευματικο-συναισθματικο-σωματικο) αυτο ομως δεν μπορουσε να εξελιχθει χωρις την υποταγη....

    Βιωματικα λοιπον μιλωντας καλυπτα τον μαζοχισμο μου με ολους τους λαθος τροπους! Εδω ερχεται ακριβως το μεριδιο ευθυνης μου... Γιατι? Διοτι πολυ απλα οφειλα να μπορω να κρινω σωστα μεχρι που επρεπε να φτασω, γιατι, και με ποιον. Πραγμα το οποιο δεν εκανα.
    Θα μου πεις... μα το μετρο δεν το κρατα ο Κ ? Ναι. Η επιλογη του ομως ηταν δικη μου.
    Να σημειωσω εδω οτι τοτε δεν γνωριζα ολα αυτα. Δυσκολα στρεφουμε το βλεμμα προς το μεσα μας...

    Ελπιζω να μη βγηκα εκτος θεματος, και να μη σε μπερδεψα περισσοτερο!