Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Παρερμηνείας το ανάγνωσμα (Αλτ! Τις ει;)

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Nickname, στις 28 Ιουλίου 2020.

  1. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Το θέμα γυρνάει στο μυαλό μου αρκετοί καιρό. Έχω διαβάσει πολλές φορές σχόλια του τύπου «Δεν είναι κακό να είσαι οτιδήποτε, κακό είναι να δηλώνεις κάτι που δεν είσαι».
    Επειδή τα σχόλια αφορούσαν το bdsm, δε θα το γενικεύσω. Δεν θα πω το αυτονόητο, ότι δηλαδή αυτό μπορεί να συμβαίνει παντού και πάντα.
    Σε καμία περίπτωση δεν θα ισχυριστώ ότι όσοι το επικαλούνται κάνουν λάθος. Η σκέψη που με προβληματίζει είναι το αν υπάρχουν περιθώρια να μην κάνει κάποιος αυτό το λάθος.

    Αποφάσισα να γράψω τελικά, με αφορμή την ερώτηση αν το τρένο είναι τελικά τρένο και όχι πεπόνι. Αν το «δικό μου» bdsm είναι αποδεχτό, γιατί κάποιος να δηλώσει κάτι που δεν είναι και πως μπορώ να προστατευτώ.

    Ας δούμε λοιπόν πιθανές περιπτώσεις.

    1) Face to face, τυχαία γνωριμία. Αν και εφόσον γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο δεν υπάρχει το ενδεχόμενο, μακριά από την όποια τέτοιου είδους κοινότητα, να μπουν κάποιες ταμπέλες. Δεν θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου να συστήθηκα με το «Γεια! Είμαι ο Νίκος και είμαι Κυρίαρχος!». Από την άλλη πάλι, δεν ρώτησα και ποτέ «Συγγνώμη, μήπως είσθε υποτακτικής ψυχολογίας;». Εκεί είσαι αυτό που βλέπει ο άλλος, αυτό που εισπράττει από εσένα, αυτό που του βγάζεις. Όποια παρερμηνεία οφείλεται σε απειρία και όχι στις ταμπέλες. Αφήνουμε έξω αυτή την περίπτωση και πάμε παρακάτω.

    2) Face to face, γνωριμία μέσα από bdsm κύκλο, όχι ιντερνετικό. Εκεί θα υπάρχουν ταμπέλες. Το θέμα είναι ότι, εφόσον ο νταλαβερτζής είναι κι αυτός μέσα στον κύκλο, οι πληροφορίες που θα έχεις για αυτόν θα έρθουν από παντού. Θέλεις δεν θέλεις. Είναι χαρακτηριστικά εύκολο να τις αξιοποιήσεις. Αν δεν το κάνεις και αρκεστείς στο «Εγώ είμαι Μάστερ», τότε συγγνώμη, είσαι άξια της μοίρας σου.

    3) Πάμε και στις ιντερνετικές γνωριμίες. Εδώ είναι το ζουμί.
    Σε αυτό το φόρουμ λοιπόν, και στο κάθε άλλο, αν θέλετε, τα μέλη που πέρασαν την πόρτα του είναι χιλιάδες. Αν θυμάμαι καλά, τη στιγμή που γράφω είναι 18.790. Ξεχωρίζω κάποιες πιθανές περιπτώσεις. Προσοχή!!! Ο διαχωρισμός γίνεται βάσει του τι έχουν επιλέξει για status, ο λόγος που μπήκαν στο φόρουμ δεν μας αφορά, τουλάχιστον εδώ.

    Ο άπειρος.
    Ο τύπος αυτός δεν έχει / μπορεί και να μην έχει καμία σχέση με την πράξη. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θέλει να κοροϊδέψει κάποιον. Δηλώνει status σύμφωνα με την επιθυμία του και για μένα, πολύ καλά κάνει. Ας με συγχωρέσουν οι διαφωνούντες, δεν είδα πουθενά όταν έκανα εγγραφή, διπλά σε κάθε στάτους υποσημείωση του τύπου

    Βανίλα (0-1 χρονιά εμπειρία)
    Τοπ (2-3)
    Ντομ(4-7)
    Μάστερ (8 και βάλε)

    Το στάτους μας είναι το τι νιώθουμε, το τι θέλουμε, το τι επιδιώκουμε, όχι η εμπειρία μας. Αν ο αυτοπροσδιορισμός μας γινόταν βάσει εμπειρίας τότε κανένας δεν είναι straight όσο είναι παρθένος και κανένας δεν είναι gay αν δεν έχει πρώτα συνευρεθεί με άντρα.


    Ο αδιάβαστος.
    Αυτός μπορεί να επιλέξει λάθος στάτους αλλά από άγνοια και μόνο. Αν δεν έχεις μπει σε μια κοινότητα, δεν έχεις μάθει κανόνες και ορολογία επιλέγεις την λέξη που γνωρίζεις. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γράψεις λάθος λέξη, αλλά στη σωστή κατεύθυνση.
    Παίζει να υπάρχουν καμία χιλιάδα εγγεγραμμένοι 18χρονοι στο φόρουμ που δηλώνουν Μάστερ γιατί τους αρέσει να δίνουν μια σφαλιάρα στον κώλο. Κάνουν λάθος; Ναι. Θέλουν να σε ξεγελάσουν; Όχι.

    Οι μη συνειδητοποιημένοι
    Έκπληξη. Ούτε αυτοί λένε ψέματα. Τουλάχιστον όχι περισσότερο στους τρίτους από αυτά που μπορεί να λένε στον εαυτό τους. Λυπάμαι, ούτε σε αυτούς μπορείς να ζητήσεις το λόγο.
    Ξέρουν / υποψιάζονται ότι ανήκουν εδώ, δεν ξέρουν τη θέση τους. Το στάτους όμως είναι εκεί και πρέπει να το συμπληρώσουν. Νταξ, είμαι υποτακτική, αλλά τι να βάλω; Όχι, περίμενε, μήπως δεν είμαι; Μήπως είμαι μαζοχίστρια; Μα, μου αρέσει και να αλλάζω ρόλους! Να γράψω switch?

    Οι πιστεύω ότι είμαι.
    Όχι, μην περιμένεις να γράψουν βανίλα, δεν θα το κάνουν. Και καλά θα κάνουν γιατί δεν πιστεύουν ότι είναι αυτό. Από τη στιγμή που το στάτους δεν είναι αξίωμα θα γράψουν αυτό που νιώθουν ότι τους εκφράζει περισσότερο. Τα παραδείγματα των μη συνειδητοποιημένων μπορεί να κολλάνε κι εδώ.

    Ρωτάω λοιπόν, όλους αυτούς γιατί θα πρέπει να τους κρίνω; Πως περιμένω να δηλώσουν τι είναι από τη στιγμή που δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι;
    Μη μου πει κανένας να διαβάσουν για να μάθουν. Κάποιοι για αυτό έρχονται εδώ. Μόνο που το στάτους το δηλώνεις στην πόρτα.
    Αφήνω στην άκρη τους καινούργιους, τους καινούργιους που δεν φαίνονται και το μόνο μέρος που μπορείς να τους δεις είναι στο pm.

    Πάμε σε αυτούς που φαίνονται. Δυο υποκατηγορίες.

    Αρχίζω από τη μεγάλη. Όλοι εσείς που είσαστε χρόνια τώρα μέλη του φόρουμ, έχετε γνωριστεί, έχετε συναντηθεί, έχετε πιει καφέ μαζί, έχετε αλληλεπιδράσει με όλους τους τρόπους. Περιμένετε να δείτε το στάτους για να κρίνεται ο ένας τον άλλο;
    Οι καινούργιοι, δεν βλέπετε; Κάποιοι έχετε διαβάσει το μισό φόρουμ, δεν έχετε σχηματίσει άποψη για το ποιος είναι ο καθένας; Αν ένας άνθρωπος έχει εκθέσει τις απόψεις του κατ’ επανάληψη, θα τον κρίνεται, από που ακριβώς είπαμε; Από το status?

    Και οι μικρή υποκατηγορία. Είμαστε και μερικοί καινούργιοι στο φόρουμ που φαινόμαστε. Ισχύει ότι ισχύει και για τους παλιούς. Γραφώ, παίρνω θέση, με διαβάζεις. Δηλαδή πως περιμένεις να προστατευτείς ακριβώς από εμένα και τον κάθε ένα σαν εμένα; Το πρόβλημα σου είναι αν στο προφίλ μου δηλώνω Dom ή Master? Με συγχωρείς δηλαδή, το αν είμαι μαλάκας θα πρέπει να διαβάσεις το στάτους για να το διαπιστώσεις; Ένα βιβλίο σχόλια έχω κάνει. Παίρνω σαν παράδειγμα τον εαυτό μου για καθαρά αφηγηματικούς λόγους. Προφανώς δεν είμαι μόνο εγώ.

    Μπορεί ο καθένας να δηλώνει ότι θέλει. Το τι είναι φαίνεται παντού. Δε χρειάζεται να κάνεις σχέση μαζί του για να το μάθεις.
    Ο κόσμος είναι γεμάτος κυρίαρχους που δεν έχουν κυριαρχήσει ούτε στον κώλο τους και φανταστικιές υποτακτικιές που είναι έτοιμες να πάρουν το τιμόνι. Δηλαδή πόσο κυριαρχικό μπορεί να μοιάζει στα μάτια σου το Ιάσο Κοκλα; Έστω και με τη σωστή ορθογραφία, πόσο; Πόσο κυριαρχικό το «Ήρθα, προσκυνήστε;»

    Δεν έχω σκοπό να υποβάλω ερώτηση. Ο καθένας παίρνει θέση με οποίον τρόπο θέλει, αν θέλει.

    Γνωρίζω ότι η λίστα μου δεν είναι πλήρης. Ήθελα να επικεντρωθώ στην κριτική για το αν κάποιος δηλώνει κάτι που δεν είναι ή όχι και στο αν χρειάζομαι προστασία από αυτόν.

    Υ.Γ. 1: Επειδή το status από μόνο του εμένα προσωπικά δε μου λέει και πολλά πράγματα, θα ανοίξω προσεχώς ένα νήμα με τίτλο «Το δικό μου bdsm», οπού και έχω σκοπό να εκτεθώ πρώτος. Οποίος είναι αρχιδάτος μάγκας ή μουνάτη τσίφτισσα ακολουθεί.

    Υ.Γ. 2: Χρησιμοποιώ σε όλο το κείμενο το Κυρίαρχος υποτακτική. Ο μόνος λόγος που το κάνω είναι για ευκολία. Δεν είχα σκοπό να γεμίσω μια σελίδα με το Κυρίαρχος/η υποτακτικός/η.
     
  2. Discerning

    Discerning Contributor

    Ωραίο νήμα. Θα έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις που θα κατατεθούν (αλλά και αυτές που δεν...)
    Η θέση μου: Συμφωνώ στα περισσότερα, έχω τις επιφυλάξεις μου σε λίγα, διαφωνώ σε ελάχιστα.

    (Προσωπικά, αναμένω το Y.Γ 1)
     
  3. iolanda

    iolanda Contributor

    Οι περισσότερες παρερμηνείες αφορούν το στάτους Μαστερ. Όχι τυχαία.
    Το "Μαστερ" δεν είναι αναβάθμιση ανάλογα τα χρόνια που είναι κανείς στον χώρο.
     
    Last edited: 28 Ιουλίου 2020
  4. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Έγραψα με αφορμή το νήμα σας, όχι για να σας κρίνω. Ούτε σας ούτε κανέναν.

    Προφανώς και δεν θεωρώ το στάτους αναβάθμιση. Νομίζω φαίνεται στο κείμενο μου.

    Το έχω διαβάσει το κείμενο. Είναι ίσως ότι πιο ουσιαστικό διάβασα.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μάλιστα,

    Κανονικά τέτοια θέματα πρέπει να ανοίγονται Παρασκευή βράδυ αλλά ας είναι.

    Οι θέσεις μου είναι πολύ απλές. Είσαι ελεύθερος να δηλώσεις ό,τι θέλεις ωστόσο:
    1. Οι υπόλοιποι είναι εξίσου ελεύθεροι να μη σε πάρουν στα σοβαρά.
    2. Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.
    3. Μπορεί να ισχύει "στη Ρώμη κάνε ό,τι οι Ρωμαίοι" αλλά επίσης ισχύει "αν δεν είσαι Ρωμαίος πας γυρεύοντας για μπελάδες"
    4. Οι κανόνες του παιχνιδιού σου ΔΕΝ είναι απαραίτητα οι κανόνες του παιχνιδιού.
    5. Οι κοινότητες τείνουν να αυτορυθμίζονται, σε όποιον δεν αρέσει, κουβαδάκι, παραλία κλπ.
    Πόσα "δικά μου BDSM" θα ανοιχτούν; Το ένα που υπάρχει δε μας φτάνει;
     
  6. Discerning

    Discerning Contributor

    Ωραία. Αλληλεπιδρά λοιπόν η υ, με έναν πολύ μελετηρό και by the book μέλος. Κάποιον που θεωρητικώς τα γνωρίζει εξαιρετικά, και που τοποθετείται δημόσια, με "Αβραμοπουλικό" τρόπο. So? Τι ακριβώς εχέγγυα δίνει στην υ αυτό, πέρα από το ότι δεν χάνει το χρόνο της να συνομιλεί με κάποιον τύπου "2 λαλούν και 3 χορεύουν";
     
  7. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Νομίζω ότι το 1, 2 και 5 αναλύω και δεν πιστεύω ότι έγραψα κάτι διαφορετικό.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

     
  9. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Σαφώς @Arioch . Και καλά έκανες και ευχαριστώ. Απλά είχα απορία μήπως άφηνα να εννοηθεί κάτι διαφορετικό
     
  10. iolanda

    iolanda Contributor

    Δεν ανταπέδωσα την επίσκεψη επειδή θίχτηκα   παρά μόνο για να σχολιάσω που εντοπίζω την παρερμηνεία .
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    @Nickname

    έχεις παρερμηνεύσει  

    δεν εμποδίζεται κανένας να δηλώνει ροκάς, ακούγοντας κλαψομούνικα σκυλάδικα, και να πιστεύει πως είναι ροκάς.
    δεν συνιστά κίνδυνο να δηλώνει ροκάς, ο κλαψομούνης σκυλάς, γιατί οποιαδήποτε γατούλα μπορεί στο τρίλεπτο να διακρίνει την σκυλάδικη εισαγωγή απ την ροκάδικη.
    στο μουνί της γατούλας η ροκ αν μαγευτεί απ τον σκυλά.

    ο ισχυρισμός οτι δεν υπάρχει ροκ, δεν έχει χαρακτηριστικά η ροκ, δεν έχει κανόνες, δεν υφίσταται αλλά ορίζω εγώ την δική μου, αντιφατικά, επιφανειακά και γελοία, σηκώνει μπάτσες.
     
  12. Nickname

    Nickname Όμορφος, έξυπνος και μετριόφρων Contributor

    Λέω ακριβώς αυτό:
    Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ασχολήθηκα με αυτό: