Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πειθαρχία - Τιμωρία

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 16 Νοεμβρίου 2005.

 1. little_slut[PieR]

  little_slut[PieR] Regular Member

  Καλή η θεωρία και η παράθεση ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ πειθαρχίας και τιμωρίας, μήπως όμως θα είχε ενδιαφέρον να συζητήσουμε και τρόπους και τεχνικές πειθαρχίας (μια και υπάρχει αντίστοιχο thread για τεχνικές τιμωρίας);
   
 2. Katerine

  Katerine New Member

  Πρόκειται για διαφορετικούς όρους.
  Η πειθαρχία είναι η υπακοή σε κανόνες και φόρμες συμπεριφοράς.
  Τιμωρία είναι η ποινή που επιβάλλεται σε περίπτωση μη συμόρφωσης με τους παραπάνω κανόνες.
   
 3. Maley

  Maley Contributor

  Ο πιο ουσιαστικος τροπος πειθαρχιας είναι ο έλεγχος του/της sub. Ανα δευτερόλεπτο αν ειναι δυνατον. Τότε μονο ξερεις οτι ο/η σκλαβα πειθαρχει αλλα και αυτος/η οτι δεν παιζεις...
   
 4. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: RE: Πειθαρχία - Τιμωρία

  Μάλλον ξεχάστηκε το θέμα γιατι δεν μπορω να φανταστω πως κανεις δεν εχει να πει κατι για το τοσο ενδιαφερον αυτό θέμα  
   
 5. filoktitis

  filoktitis Guest

  Θεωρώ το θέμα που αρχικά ετέθη από την tender_lilly ως ένα από τα σπουδαιότερα θέματα που έχουν τεθεί σε thread, σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που είμαι μέλος στο site. Το βέβαιο είναι ένα. Πως μία τιμωρία δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, κανέναν απολύτως σκοπό και όφελος από τη στιγμή που δεν προκύπτει ως αποτέλεσμα "παραβατικής" συμπεριφοράς σε σχέση με συμφωνημένους κανόνες. Η τήρηση των κανόνων αυτών είναι οπωσδήποτε θέμα πειθαρχίας. Δεν έχει γόνιμο συναισθηματικό υπόβαθρο μία αιτιολογία τιμωρίας της μορφής: "σε τιμωρώ επειδή έτσι θέλω ή σε τιμωρώ επειδή μου κατέβηκε ένας κανόνας στο κεφάλι τον οποίο από εδώ και στο εξής πρέπει να τηρείς". Και τα συναισθήματα που δημιουργούνται σε έναν σκλάβο τη στιγμή που τιμωρείται (όπως και τη στιγμή που επιβραβεύεται) από τον Κυρίαρχο, είναι καθοριστικά στη μετέπειτα εξέλιξη της bdsm σχέσης.
   
 6. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Ακρως αληθές filoktitis, άλλο το "σου προκαλώ πόνο (ή οτιδήποτε μπορεί να συναντηθεί και στην τιμωρία) επειδή με διασκεδάζει / ευχαριστεί / μου κάπνισε" και άλλο το "σε τιμωρώ επειδή έτσι θέλω ή σε τιμωρώ επειδή μου κατέβηκε ένας κανόνας στο κεφάλι τον οποίο από εδώ και στο εξής πρέπει να τηρείς"

  Η τιμωρία δεν πρέπει να είναι ποτέ ούτε αδικαιολόγητη ούτε ανερμάστη, κάτι τέτοιο οδηγεί με μαθηματική κατά την γνώμη μου ακρίβεια στον κλονισμό του σεβασμού του υποτακτικού στοιχείου προς το Κυρίαρχο.

  Όπως επίσης δεν πρέπει κανείς να συγχέει την αυξημένη αυστηρότητα, που συχνά έλκει male slaves με την ανερμάτιστη τιμωρία.

  Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως τίποτε κατά την γνώμη μου δεν δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια σε μια σκλάβα (δεν γνωρίζω αν ισχύει το ίδιο και για σκλάβους, φαντάζομαι πως ναι) από την έλλειψη κανόνων ή την μη εκ των προτέρων σαφή διατύπωσή τους. Η εμπειρία μου μου έχει δείξει πως το υποτακτικής φύσεως άτομο έχει ανάγκη να γνωρίζει τι περιμένουν από αυτό.
   
 7. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  RE: RE: Πειθαρχία - Τιμωρία

  Αναμφισβήτητα το να γνωρίζουμε τι περιμένουν από μας, είναι ευλογία!
  Εκείνο που θα ήθελα να ρωτήσω, σχετικά μ΄ αυτό, είναι το εξής:

  Πως μπορεί μια σκλάβα να γνωρίζει, τι Περιμένει απ΄ αυτήν Ο Κύριος της, αν δεν παίρνει ξεκάθαρα με λεκτικό τρόπο οδηγείες, και παίρνει μόνο γενικές κατευθύνσεις? Αυτή η στάση δεν μοιάζει σε μένα με σαφή διατύπωση των κανόνων, οπότε εύκολα, μπορεί μια σκλάβα να μην πειθαρχήσει, όχι επειδή δεν επιθυμεί να το κάνει, αλλά γιατί δεν γνωρίζει σε τι και με ποιούς τρόπους να το κάνει.
  Θα Μπορούσατε Σας παρακαλώ να μου Λέγατε, τι Εννοείτε Κύριε με τη σαφή διατύπωση των κανόνων?
   
 8. zinnia

  zinnia Contributor

  RE: RE: Πειθαρχία - Τιμωρία

  αναρωτιεμαι αν καποτε θα πρεπει να ξεχωρισουμε τις φαντασιωσεις μας απο την πραγματικοτητα , η εστω να ξερουμε ποτε ειναι φαντασιωσεις και να μην τις μπλεκουμε με την πραγματικη μας ζωη...
   
 9. gaby

  gaby Guest

  RE: RE: RE: Πειθαρχία - Τιμωρία


  Για Κ/κάποιους μπορεί να είναι φαντασιώσεις zinnia για Κ/κάποιους όμως είναι απτή πραγματικότητα και ισχύει σε μεγάλο βαθμό ο στενός έλεγχος, όχι μόνο για να πειθαρχεί η σκλάβα και να ξέρει ότι ο Κύριός της δεν Παίζει, αλλά επειδή αυτό Α/αρέσει και στους Δ/δύο  
   
 10. Tlatoani

  Tlatoani Guest

  Έχουν γίνει πολύ πετυχημένα σχόλια σε αυτό το thread. Maley, MasterJp, και lara[E-p] και filoktitis πιστεύω πως έχετε θέσει πολύ σωστά το θέμα για το τι είναι η Πειθαρχία και η Τιμωρία:

  Θα σταθώ σε ένα παλαιότερο σχόλιο της katerine:
  Στο thread από την αρχή τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα. Για όλους είναι ξεκάθαρο πως η Πειθαρχία είναι από τους πιο βασικούς στόχους μιας σχέσης D/s και είναι αυτό για το οποίο πασχίζουμε και πονάμε Ο/όλοι - ορισμένοι βέβαια αναπόφευκτα πονάνε πιο πολύ από τους Υπόλοιπους!  .

  Όπως λέει και η Miss Brooke, διάσημη και ιδιαίτερα Αυταρχική Αμερικάνα-Ασιάτισσα Dominatrix: "Χωρίς Πειθαρχία θα υπάρχει χάος! Και δεν θέλουμε χάος!"  

  Όμως υπάρχει μια ασάφεια για το τι πραγματικά αποτελεί "Τιμωρία". Για πολλούς sub, η τιμωρία αποτελεί αυτοσκοπό, σεξουαλική ικανοποίηση, πόθο. Για αυτό και πολλοί δηλώνουν "άτακτοι" και την επιζητούν. Αυτό είναι εντάξει για μια εισαγωγή στο BDSM, είναι σίγουρα ένας πολύ ευχάριστος τρόπος για να περάσεις το απόγευμά σου!  

  Όμως, αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Η ποινή δεν είναι μέσο επιβεβαίωσης και Ανταμοιβής, αλλά εργαλείο επιβολής της θέλησης Tου/Tης Κυριάρχου πάνω στους sub. Συμφωνώ με το σχόλιο του MasterJP, που λέει πως θα πρέπει να χρησιμοποιείται σποραδικά, μόνο σαν εργαλείο εκπαίδευσης και βελτίωσής τους.

  Θα παραθέσω εδώ ένα απόσπασμα από το περιβόητο βιβλίο The Story of "O" που περιγράφει ιδανικά αυτό που θέλω να πω:

  Εκεί βρίσκεται η "Σκοτεινή Καρδιά" του BDSM. Στο πως να ξεπεράσουμε το στάδιο της ηδονής και να περάσουμε στο στάδιο της Έκστασης. Στο στάδιο της συνειδητοποίησης του Ε/εαυτού μας και της υπέρβασής Του/του, στην Έκσταση που προκαλεί το αίσθημα να ανήκεις σε κάποιον, να γίνεσαι Ένα μαζί του. Είναι ακριβώς η ίδια αρχή πάνω στην οποία βασίζεται το Tantra Yoga - γνωστό και ως Ταντρικό Sex στα mainstream περιοδικά - που πετυχαίνει το ίδιο, με τελείως άλλο τρόπο. Για να το πετύχουμε αυτό μέσω του BDSM, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε το στάδιο της ηδονής.

  Η πραγματική και δομημένη Τιμωρία είναι το εργαλείο για να το κατορθώσουμε αυτό. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιείται μόνο σαν μέσω επιβολής της θέλησης του/της Κυριάρχου με σκοπό της συμμόρφωση στους κανόνες και καταστολής κάθε απειθαρχίας. Ξανά θα αναφερθώ στο σχόλιο του MasterJp, πως η Τιμωρία θα πρέπει να χρησιμοποιείται σπάνια και με συγκεκριμένο σκοπό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Και ο/η sub πρέπει να γνωρίζει πάντα γιατί τιμωρείται.

  Θέλω να προσθέσω πως όταν ο πόνος, ο εξευτελισμός, το δέσιμο, και οποιαδήποτε "κακομεταχείρηση" από μέρους Σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μέσο Ανταμοιβής, όταν οι sub ή οι slave σας έχουν επιτελέσει με επιτυχία το καθήκον τους.

  Όταν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεχωρίζει ψυχολογικά από την Τιμωρία. Θα πρέπει να της/του γίνεται ξεκάθαρο πως Σας ικανοποιεί. Θα πρέπει να του/της αναφέρεται ρητά πως είναι Ανταμοιβή και πως το υφίσταται γιατί ήταν "καλή σκλάβα" (ή αντίστοιχα "καλός σκλάβος"). Καλό είναι να συνδυάζεται με ευχάριστα και ηδονικά πράγματα, όπως π.χ. για τις κυρίες, να της δοθεί η άδεια να φορέσει κάποια αγαπημένα της φετιχιστικά ρούχα ή κουστούμια, να της επιτραπεί να εκφράσει την αφοσίωσή της λατρεύοντας τα παπούτσια ή τις μπότες σας, να υποστεί ένα ελαφρύ και αισθησιακό μαστίγωμα, ή να έχει πολλαπλούς οργασμούς για να Σας ευχαριστήσει.  

  Αγαπητοί μου Κυρίαρχικοι: Ο Pavlov μας έχει δείξει τον δρόμο!  

  Tlatoani
   
 11. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor

  Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν γίνονται διευκρινίσεις σε κάποια πράγματα όπως χαίρομαι και με παλαιότερα θέματα που επανέρχονται στο φως.
  Αφ' ενός γιατί η επανάληψη βοηθάει στην εμπέδωση, αφ' εταίρου γιατί μπαίνουν διαρκώς νέα μέλη και δεν είναι συχνά εφικτό να διαβάζουν τα παλαιότερα threads αλλά και γιατί πάντα υπάρχει κάτι να αναφερθεί και να μάθουμε.

  O Κύριος Tlatoani πέρα από τις ουσιαστικές επισημάνσεις Του στο θέμα της πειθαρχίας αναφέρθηκε με πολύ συνοπτικό αλλά ξεκάθαρο τρόπο στις ερμηνείες της λέξης τιμωρία που είχαν που είχαν συζητηθεί στο thread " Ποια η διαφορά μεταξύ πραγματικής τιμωρίας και "τιμωρίας"/παιχνίδι. " .
   
 12. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Τα posts που αφορούν στην διευκρίνηση του moondance αναφορικά με το post του Tlatoani έχουν μεταφερθεί εδώ: https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=1730 μετά την διόρθωση από τον Tlatoani του σημείου που προκάλεσε την διευκρίνηση ώς άσχετα με το θέμα του νήματος.

  Ευκαιρείας δοθείσης (δοσμένης <s> ), αν τα μέλη το επιθυμούν μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση εκεί καθώς το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον.