Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πειθαρχία vs Ικανότητα Διαχείρισης Κρίσης & Πειθαρχία vs Υπακοή

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 9 Ιουλίου 2007.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Κάνεις λόγο για την αναγκαιότητα της τιμωρίας στην εκπαίδευση;

    Γιατί η έννοια της πειθαρχίας παραπέμπει αυθόρμητα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις;; Η πειθαρχία αφορά και σε μικρά καθημερινά θέματα, όπως λ.χ. το μέτρο στη διατροφή (που ήταν η αφορμή για αυτό το νήμα), η ικανότητα να σιωπούμε όταν πρέπει, η τήρηση χρονοδιαγραμμάτων κ.α.
    Όταν δε, γίνεται λόγος για σχέση Master/slave προκύπτει ξεκάθαρα κατά την κρίση μου, η αναγκαιότητα όχι μονάχα για υποτακτικότητα από την πλευρά του σκλάβου, και για ειλικρινή διάθεσή του για υπακοή, αλλά και για ύπαρξη μίας γενικότερης παιδείας προσανατολισμένης σε θέματα Αρχών.
    Φυσικά αυτό έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια του σκλάβου: σκλάβο - Σπαρτιάτη, ή σκλάβο - είλωτα; Έχω δει να ισχύει και το δεύτερο, όχι όμως από Masters και Mistresses.
     
  2. Guest05

    Guest05 Guest


    Για πολλούς λόγους παραπέμπει. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω έναν και μόνο θα διάλεγα τον παρακάτω.

    Οι μίστρες ( από όσο διαβάζω στις προσωπικές εμπειρίες άλλων ) απευθύνονται στους υποτακτικούς τους, όπως ακριβώς απευθύνονται στους φαντάρους οι καραβανάδες.
    Και δια του λόγου το αληθές ρίξε μια ματιά εδώ

    Πολύ θα ήθελα να με πείσεις πως δεν είναι έτσι ...μα αν προσπαθήσεις να το κάνεις ...θα βαρεθείς να διαβάζεις παραπομπές.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Heinrich: Παραπέμπει ή επηρεάζεται από την εικόνα που έχει ο καθένας στο κεφάλι του για την πειθαρχία και την επιβολή της;
     
  4. Guest05

    Guest05 Guest

    Δεν ξέρω ΜάστερJP. Μα αν κάποιος που τώρα θα έμπαινε σε αυτόν το χώρο και θα αποδελτίωνε τον τρόπο που η πειθαρχία επιβάλετε ( δεν λέω εμπνέεται ) δεν θα ήταν μακρυά, δεδομένης και της γκαρτναρόμπας, στο να πιστέψει πως το bdsm είναι κάτι σαν τις παραστρατιωτικές οργανώσεις του 50.
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Μιλώ για την αποσαφήνιση των ορίων του υποτακτικού από τον ίδιο. Πρέπει να μάθει ότι οτιδήποτε βρίσκεται αρκετά εκτός ορίων πρέπει να το δηλώνει παρά την ανάγκη του στο να υπακούσει. Ο κυρίαρχος δεν είναι Θεός. Μπορεί κάποια στιγμή να σφάλλει στις προβλέψεις του για τα όρια του υποτακτικού. Και όταν αυτός πέφτει έξω περιμένει από τον υποτακτικό να το δηλώσει, έστω και αν αυτό σημαίνει ανυπακοή την συγκεκριμένη στιγμή.
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Heinrich: Δεν θα διαφωνήσω, όσον αφορά αυτόν τον κάποιο, ταυτόχρονα όμως θα το θεωρήσω βιαστικό συμπέρασμα, πιστεύεις πως κάποιος που ακολουθει αυτή την τακτική θα ευδοκιμήσει στον χώρο ;

    Ας μην εξετάσουμε το αν έχει θέση σε αυτόν, έχει ήδη συμβεί
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Επικίνδυνη ατραπός Ηλία, εκτός αν το "υ" ωθείται εξ επι τούτου στο είδος της ανυπακοής που αναφέρεις από το "Κ", δηλαδή η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο ασχετα αν φαίνεται το αντίθετο.
     
  8. Guest05

    Guest05 Guest

    Προφανώς και θα ευδοκιμήσει ΜάστερJP. Κι όχι μόνον θα ευδοκιμήσει μα θα συνεχίσει το ίδιο τροπάρι.

    Όσο ο χώρος δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Όσο ο χώρος περιχαρακώνετε από το λάιφστάιλ το μαστιγίου, του βινίλ, της αγένειας, της αγραμματοσύνης, κλπ τόσο η «παραγωγή» θα είναι φτηνό αντίγραφο ιλουστρασιόν ωφελιμιτζίδων .

    Θα άντεχες να γράψω για αυτό; Θα άντεχες να πούμε επιτέλους τα πράγματα όπως είναι;
    Εγώ δεν θα το άντεχα. Όχι το να τα πω. Αλλά τη σιωπή που θα ακολουθήσει.
     
  9. Syrah

    Syrah Contributor

    Δεν θα ήθελα να προσπαθήσω να σε πείσω, γιατί με ενδιαφέρει η γνώμη σου, όχι η συμφωνία σου.

    Λαμβάνεις υπόψη το cuckolding ως δόκιμη μέθοδο επιβολής πειθαρχίας;
     
  10. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ακριβώς για αυτήν την περίπτωση μιλώ Όμορφε. Το έχουμε ξανασυζητήσει κάποια στιγμή στο παρελθόν αν θυμάμαι καλά.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Ηλίας: Θυμάμαι <χ>, η δημόσια όμως μεταφορά καλόν είναι κατά την γνώμη μου να μην αφήνει αδιευκρίνηστα σημεία, διαφωνείς;
     
  12. Guest05

    Guest05 Guest

    Η γνώμη μου λοιπόν είναι πως το bdsm όπως παρουσιάζεται από τους μετέχοντες σε αυτό είναι μια κακοστημένη ερασιτεχνική παράσταση, που τον μόνο σκοπό που εξυπηρετεί είναι η βραχυπρόθεσμη ανακούφιση από τις κάβλες τις στιγμής. Δεν συναρπάζει, δεν προκαλεί έκπληξη, και κυρίως δεν εξελίσσεται.

    Παραμένει ένα εργαστήριο κοσμοπολίτικης συνείδησης που δεν έχει θάρρος να δει πως ο κόσμος γύρω του το προσπερνά.

    Η υπακοή και η πειθαρχία λοιπόν για μένα είναι ένα ακόμη βαρίδι που δεν βοηθά την εξέλιξη, και αφήνει το βδsm να παραμένει ακόμα ένα θεατρικό δρώμενο.

    Υ.Γ. Την παραπομπή στο κεράτωμα την έκανα για να παραλληλίσω την γλώσσα των καραβανάδων ( και λιμενεργατών ) με την γλώσσα που σε αυτό το θεατρικό χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες.