Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πειθαρχία?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 15 Ιουλίου 2006.

 1. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Μέρος του τριπτύχου bdsm είναι και το Discipline άλλως Πειθαρχία.
  Τι αρκιβώς εννοούμε με την πειθαρχία? Ποιές είναι οι εκδηλώσεις της Πειθαρχίας σε μια Ds, Ms σχέση?
   
 2. G_E

  G_E Contributor

  Πειθαρχία … μια λέξη που μου προκαλεί αλλεργία όταν αναφέρεται σε μένα αλλά την απαιτώ απ’ όσους ορίζω.

  Με αφορμή αυτό το «παραπεταμένο» thread της lara [E-p]   (στο τσακ το πρόλαβα να μη φύγει απ' τα today's posts) είπα να το ψάξω λίγο και να σκεφτώ. Σ’ αυτό το post θα δώσω μόνο πληροφορία……δε θα σκεφτώ.
  Διαβάζω σε λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής:
  Πειθαρχέω = πείθομαι τοις άρχουσι – είμαι ευπειθής – υπακούω στους άρχοντες/ στις αρχές.
  Πείθομαι τοις ….(δοτ.)= υπακούω, συμμορφούμαι, πιστεύω είς, εμπιστεύομαι..

  Στο νετ (Κυπριακή σελίδα) διαβάζω:
  Σύμφωνα με το Στρατ/τικό Καν. η πειθαρχία ορίζεται ως εξής:
  «Η πειθαρχία είναι η κύρια δύναμη του Στρατού: Εφαρμόζεται σε όλους γενικά, χωρίς διάκριση βαθμού ή θέσης. Προσδιορίζει το καθήκον του καθενός και δεν επιτρέπει την αποδιοργάνωση του Στρατεύματος» … Σ’ αυτή την αρχή υπάγονται όλοι από τον στρατιώτη ως το στρατηγό.

  Κρατώ τα εξής πράγματα:

  1) H πειθαρχία είναι η λειτουργία που συνδέεται με την η αυστηρή τήρηση των κανόνων της ιεραρχίας και την υπακοή στους ανωτέρους. Ως ιδανική βάση της είναι η έννοια της «πειθούς», ότι όλοι δηλαδή αναγνωρίζουν οτι η πειθαρχία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του συστήματος και είναι πεπεισμένοι για την ανάγκη τήρησης των κανόνων υπακοής ως θέμα αρχής (όχι την απαίτηση να πείθονται για τη σκοπιμότητα κάθε συγκεκριμένης εντολής).

  2) Η πειθαρχία δεν είναι τιμωρία. Μπορεί η εφαρμογή των εντολών που έχουν δοθεί να είναι επώδυνη ή βασανιστική αλλά αυτό γίνεται στα πλαίσια της λειτουργίας του μηχανισμού – όχι με σκοπό να τιμωρηθεί κάποιος. Η απειθαρχία ωστόσο μπορεί να επισύρει τιμωρία.

  3) Η πειθαρχία δεν είναι και δεν αποσκοπεί στην εκπαίδευση αλλά στη λειτουργίας του συστήματος. Αντίθετα, η εκπαίδευση αποσκοπεί στην επίτευξη της πειθαρχίας και στην στην προσαρμογή του εκπαιδευομένου στους κανόνες της.

  4) Η πειθαρχία διαφοροποιείται από την υποτέλεια. Η πειθαρχία δεν είναι αναφέρεται μόνο στην υπακοή στον άρχοντα, στον ανώτερο αλλά και στην υπακοή προς την αρχή, τη δομή ιεράρχησης, τους κανόνες. Με αυτή την έννοια διαφοροποιείται από την υποτέλεια ή τη σκλαβιά όπου ο Άρχοντας ή ο Ιδιοκτήτης μπορεί να είναι ασύδοτος. Ο Ανώτερος είναι υποχρεωμένος να υπακούει κι αυτός στους κανόνες, στο σύστημα. Στο στρατό ο Στρατηγός μπορεί να τιμωρηθεί για απείθεια. Στο BDSM o Κυρίαρχος «πρέπει να αυτό-πειθαρχεί» (Εξ ου και η απαίτηση υποτακτικών και σκλάβων για συγκεκριμένη συμπεριφορά εκ’ μέρους των Κυριάρχων).

  Αυτά ως προς την πλούσια σε νοήματα ελληνική γλώσσα.

  Κι επειδή εδώ πολλοί ασχολούνται με εισαγωγές προτεσταντικών και μέϊντ ιν γιού ες έι πολιτισμικών προτύπων ας πάμε κι από κει – «όπως αμερική».

  Εδώ τα πράγματα διαφοροποιούνται:

  Η λέξη “discipline” δεν είναι ακριβώς συνώνυμο του ελληνικού όρου «πειθαρχία». Συνδέεται πιο πολύ με την εκπαίδευση και την «εκπαιδευτική τιμωρία». Πλησιάζει πιο πολύ στην "πειθάρχηση", το "πειθαρχείο".

  Discipline από το Λατινικό disciplina "εντολές που δίνονται προς discipulus (μαθητές, βοηθούς) – (οι λατινομαθείς μπορούν να συνεισφέρουν)

  Διαβάζω στη Wikipedia
  What is discipline? There are a lot of meanings of discipline.
  1. Μέθοδος εκπαίδευσης με σκοπό την υπακοή και τον αυτοέλεγχο (σχολείο, στρατός)
  2. Η κατάσταση τάξης, ιεραρχίας και ελέγχου (κατά το ελληνικό πειθαρχία) ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσης
  3. Τιμωρία που με σκοπό να παράγει «συμμόρφωση στους κανόνες και μη παραβίασή τους»
  4. Κλάδος επιστήμης.

  Discipline (BDSM) (Wikipedia) Η χρήση κανόνων και τιμωριών για τον έλεγχο ανάρμοστης (?) συμπεριφοράς (overt behaviour).

  Τυχαία από bdsm sites

  DISCIPLINE: Any activity in which one person trains another person to act or behave in a specified way, often by enforcing rigid codes of conduct or by inflicting punishment for failure to behave in the prescribed way.

  DISCIPLINE- DISCIPLINE can have various meanings. It can be a synonym for a system of TRAINING. It can also be what happens to you when you are a bad subaltern.

  PLAY DISCIPLINE (or PLAY PUNISHMENT) is a term that denotes that a punishment is not serious, but strictly for fun, e.g., when He Who Must Be Obeyed bends a giggling subaltern over his knee and spanks her rather theatrically.


  Αυτά προς το παρόν…
   
  Last edited: 16 Ιουλίου 2006
 3. Maley

  Maley Contributor

  Πειθαρχια ειναι η υπακοη στις εντολες του Κυριαρχου/ης..τοσο απλο..
   
 4. G_E

  G_E Contributor

  Τόσο απλό … αλλά έχω όρεξη για γράψιμο (δε φέρω ευθύνη αν κουραστούν κάποιοι – για την ακρίβεια είμαι εδώ για να κουράζω)

  Η πειθαρχία, είτε βασισμένη στην ελληνική «πειθώ», είτε στην προτεσταντική «a priori ενοχή» και «πειθάρχηση», είναι κατ’ εξοχήν vanilla σύλληψη και πρακτική. Οι γερμανοί λέμε, είναι πειθαρχημένος λαός. Πειθαρχούμε στο σχολείο, στο στρατό, στην επαγγελματική δεοντολογία, την κοινωνική δεοντολογία, στην ενδυματολογική, εκφραστική δεοντολογία….. Η εντός και εκτός γάμου ερωτικές συμπεριφορές είναι εν γένει καθορισμένες και οι άνθρωποι πειθαρχούν, αυτό-πειθαρχούν ή απειθαρχούν λάθρα και εν κρυπτώ. Η αποκάλυψη επισύρει κοινωνικές, νομικές και επαγγελματικές κυρώσεις.

  Σε κοινωνίες πιο πρωτόγονες, η ερωτική απειθαρχία τιμωρείται ακόμα και με θάνατο (διάβαζα σήμερα για τον εξαναγκασμό σε αυτοκτονία κοριτσιών στην Τουρκία από συγγενείς τους για λόγους τιμής).

  Αυτή η πειθαρχία βασίζεται σ΄ ένα καθεστώς, ένα σύστημα που όλοι, θέλοντας ή μη πείθονται ή εξαναγκάζονται ή πιέζονται να δεχθούν και να προσαρμοστούν – πειθαρχήσουν.

  Το BDSM ως αντισυμβατική ερωτική πρακτική, θα περίμενε κάποιος να γράφει στ’ @@ του τα συστήματα και τις πειθαρχίες τους.

  Η πειθαρχία εδώ, θα περίμενε κάποιος να είναι βίτσιο. Τα βίτσια δεν είναι δημοκρατικά.
  Κανένας δεν υποχρέωσε τη sub να γίνει sub. Θα περίμενε λοιπόν για το BDSM «πειθαρχία να είναι η υπακοή στις εντολές του Κυριάρχου/ης " κι εκεί να τελειώνει το θέμα.

  Τι βλέπει όμως αυτός ο κάποιος εδώ και στα διεθνή BDSM sites? Βλέπει κώδικες συμπεριφοράς , αξίες και αρχές που διέπουν όσους ασχολούνται με το BDSM. Βλέπει πλήρες σύστημα (με το κερασάκι οτι όλοι είναι διαφορετικοί).

  Οι Κυρίαρχοι, όπως και οι στρατηγοί στο στρατό πρέπει να πειθαρχούν / αυτο-πειθαρχούν στο “Σύστημα BDSM” και κρίνονται αναλόγως από τις κοινότητες (και από τις sub). Αυτό ενθαρρύνει το «συνδικαλισμό» των υποτακτικών και ενισχύει τις απαιτήσεις τους (βρίθει το forum απο τέτοια).

  Με άλλα λόγια το αμερικανοτραφές BDSM αναπαράγει ένα πλέγμα υποχρεώσεων (γνωστό από τη ζωή του στρατού, των επιχειρήσεων και των vanilla σχέσεων) δημιουργεί "σύστημα", που εξαναγκάζει τους Κυριάρχους ίσως σε πιο αυστηρή πειθαρχία από τους υποτακτικούς.

  Και ερωτώ… δεν είναι βαρύ το τίμημα για να κάνει κανείς το βίτσιο του?


  ΥΓ. Δε πηδάω βάσει συστήματος, ούτε πειθαρχώ στο γιαποbdsmισμό. Μου φτανουν οι αλλες πειθαρχίες.
   
  Last edited: 17 Ιουλίου 2006
 5. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Degustibus non est disputantum KyriosG.

  Όσο για το βαρύ του τιμήματος, βλέπε ανωτέρω <χ>
   
 6. G_E

  G_E Contributor

  Η επιθυμια είναι αδιαπράγματευτη MasterJp? Τη βοήθεια του κοινού. Δεν ξερω λατινικά

  Αν είναι έτσι συμφωνώ και υπερθεματίζω.
   
  Last edited: 16 Ιουλίου 2006
 7. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  ουσιαστικά αυτό ακριβώς KyriosG, επί το ελληνικότερον, περί ορέξεως ...
   
 8. gaby

  gaby Guest

  Το κοινό σπεύδει προς βοήθεια: περί ορέξεως ουδείς λόγος.

  ................................................................................................................................

  Η πειθαρχία του BDSM είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τον έλεγχο του BDSM.

  Tο τμήμα BD - bondage & discipline του BDSM διαβάζεται με δύο βασικούς τρόπους:

  ο ένας είναι ότι δένουμε με βαρύ μεταξωτό σκοινί (ή οτιδήποτε άλλο) την υποτακτική και εφαρμόζουμε σωματική πειθαρχία πάνω της, δηλαδή με το μαστίγιο, την βίτσα, τις πένσες, το κερί και πολλά άλλα.

  ο δεύτερος είναι ότι την περιορίζουμε και την ελέγχουμε ψυχολογικά - ας πούμε ότι η femsub μαθαίνει και επιθυμεί την ταπείνωση του να ζητά την άδειά Του για ολοένα και περισσότερα πράγματα και αποδέχεται τους όποιους περιορισμούς προκύψουν από αυτήν την διαδικασία. Η πειθαρχία σ αυτήν την περίπτωση είναι το ψυχολογικό ντρεσάρισμα για να μαθαίνει η femsub στην πράξη να αποδέχεται (με χάρη) τον έλεγχο και να γίνεται υπάκουη και "όπως διάολο την θέλει ο Αφέντης της". Και να Τον ευγνωμονεί γι αυτό. Τουλάχιστον από τις μέχρι σήμερα εμπειρίες μου.

  Η lara[E-p] νομίζω ότι αναφέρεται σ αυτήν την δεύτερη περίπτωση.

  Η πειθαρχία όπως την ξέρω είναι η διαρκής επιρροή και έλεγχος του Αφέντη πάνω στην femsub, η καθοδήγηση για να γίνεται αυτή όπως την θέλει Αυτός.

  Μπορεί να είναι τόσο απαλή όσο μία φιλική υπόδειξη γενικού χαρακτήρα - φιλική στην συμπεριφορά, γιατί στην ουσία πρόκειται για εντολή μη διαπραγματεύσιμη και η femsub οφείλει να την τηρήσει.

  Μπορεί να είναι ελαφριά πίεση για προσαρμογή σε νέες συνθήκες.

  Μπορεί να είναι πίεση πιό έντονη, με συγκριμένες υποδείξεις.

  Μπορεί να είναι σχεδόν τιμωρητική πίεση, που αποσκοπεί στο να διορθώσει μόνη της κάποια γενικά σφάλματά της η femsub. Ένα ψυχολογικό υγρό πυρ, που η femsub νιώθει να την κατακαίει σύψυχα, που όμως κάνει τη δουλειά του και δεν αφήνει ουλές. Αφήνει πίσω του καθαρό αποτέλεσμα - είναι εντυπωσιακό για όποιαν το βιώνει. Είναι ένα σκληρό βίωμα, ομολογώ, που μου αφήνει την αίσθηση της κατακυριαρχημένης και όχι ακριβώς υποταγής αλλά παράδοσης.

  Η πειθαρχία αυτής της μορφής δεν είναι τιμωρία, με την έννοια ότι δεν είναι κατασταλτική και δεν είναι πάντα για συγκεκριμένα σφάλματα και ότι η πίεση που ασκείται με την πειθαρχία και στην πιό βαριά περίπτωση ακόμα, είναι μικρότερη από την πίεση της τιμωρίας.

  Μιά φορά είχα παρομοιάσει την πειθαρχία με ομοιοπαθητική ιατρική, εκεί που η τιμωρία είναι χειρουργική εξαγωγής δοντιού χωρίς αναισθητικό... Είχε γίνει δεκτή η παρομοίωσή μου <χ>.

  Η πειθαρχία είναι ως συναισθηματική εμπειρία για την femsub το ακριβώς αντίθετο του ξαφνικού, σβέλτου, παρενθετικού έρωτα, του λεγόμενου love fling.

  Αρχίζει ξαφνικά, απροσδόκητα, αλλά όταν η femsub είναι έτοιμη γι αυτήν και σχεδόν την αποζητά, ως εδώ είναι το ίδιο με τον έρωτα.

  Αλλά...

  ... όταν αρχίζει η πειθαρχία η femsub νιώθει ότι η ζωή δεν μπορεί να είναι χειρότερη, όταν τελειώνει, νιώθει ότι η ζωή δεν μπορεί να είναι ωραιότερη.

  Η πειθαρχία αυτής της μορφής ενδέχεται να λήγει ως τρέχουσα φάση με μία κορύφωση, ένα είδος "σπασίματος" της femsub, που με το "σπάσιμο" αυτό, έχει αποδεχτεί μία νέα εκχώρηση ελέγχου. Είναι θέμα από κει και πέρα του Κυρίου της το ποιό ακριβώς σχήμα και μορφή θα δώσει σ αυτήν την εκχώρηση - προς τα που θα οδηγήσει την femsub.

  Γεγονός είναι, ότι αυτά που προσωπικά έχω μάθει με κάθε τέτοια σχεδόν τιμωρητική πειθαρχία δεν τα ξεχνώ.
  ..................................................................................................................................

  Κάποιοι από σας, θα πουν, ίσως τώρα: γιατί όλο αυτό, ποιός ο λόγος, για soft BDSM για ευγενή, μιξοπάρθενα και απαιτητικά κοράσια πρόκειται, κλπ, κλπ.

  Και όμως... έτσι όπως το έχω αντιληφθεί είναι ένας καθαρά σαδομαζοχιστικός διάλογος αυτό το δίπολο ελέγχου και πειθαρχίας, που προκαλεί και σωματικές αισθήσεις και που οδηγεί σε πιό απτές σαδομαζοχιστικές εμπειρίες.

  Για Κ/κάποιους είναι μία πολύ βασική έκφραση Κυριαρχίας και υποταγής και ακόμα και η πεμπτουσία του Σαδομαζοχισμού.

  ...........................................................................................

  Κλείνοντας το ποστ θα ήθελα να ρωτήσω Κυρίαρχους που εφαρμόζουν αυτές τις μορφές ψυχολογικής πειθαρχίας, τί συναισθήματα Τους προκαλεί και αν την απολαμβάνουν και με ποιόν τρόπο.
   
 9. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποιος να υποταχθεί , χωρίς να τον αναγκάσουν να πειθαρχήσει .
  Μπορεί μια προσωπικότητα να κυριαρχεί δίχως να επιβάλει πειθαρχία ;
   
 10. G_E

  G_E Contributor

  Οχι - αλλά δε θα του πουν οι κυριαρχούμενοι, συνεπικουρούμενοι από τα bdsm-adapted στρατιωτικά manuals πως να το κάνει.
   
 11. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Όταν άνοιξα το νήμα΄, είχα στο μυαλό μου την έννοια πειθαρχίας, πάνω κάτω όπως αναφέρει η tender lilly:
  Η πειθαρχία όπως την περιγράφει πιο πάνω η tender lilly είναι μια πολύ αγαπητή μέθοδος εκπαίδευσης Στον Κύριο μου και ειλικρινά απίστευτα αποδοτική ως προς τα αποτελέσματα, ίσως αποδοτικότερη από οτιδήποτε άλλο, στην δική μου περίπτωση.

  Είμαι ένα άτομο το οποίο άκουγε τη λέξη πειθαρχία και πάθαινε αλλεργία.
  Οι πρώτες προσπάθειας επιβολής πειθαρχίας πάνω μου, είχαν σαν αποτέλεσμα απίστευτα έντονες αντιδράσεις.
  Οι αντιδράσεις αυτές έφερναν την απομάκρυνση Του Κυρίου μου, σαν άλλο ένα είδος πειθαρχίας και έμενα να βράζω στο ζουμί μου, να τρελλαίνομαι, να θυμώνω, να αναρωτιέμαι γιατί δεν μου Επιβάλλει μια τιμωρία να τελειώνουμε, να βγαίνει όλος ο εγωισμός μου - κάθε πιθανή αντίδραση προς το BDSM γενικότερα και Τον Κύριο μου ειδικότερα, για να αρχίζω στη συνέχεια, μια και καμμιά παράκληση για συζήτηση δεν είχε απήχηση, να ξεπερνώ όλα τα πιο πάνω, για να σκεφτώ, να αναλύσω, να "δω" τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο και από διαφορετική σκοπιά από ότι στην αρχή και δεν ξέρω πως, πάντα το Γνωρίζει πως είμαι έτοιμη και Επέτρεπε την συζήτηση, όπου εγώ άρχιζα να λέω όλα όσα ένιωσα και ανακάλυψα- τα περισσότερα εκ των οποίων μου τα είχε ήδη Πει, αλλά δεν τα είχα "πιάσει".
  Με την πιο πάνω μέθοδο, ξεπέρασα πολλά όρια μου, άλλαξαν πολλές αντιλήψεις μου και σίγουρα άλλαξε απίστευτα η στάσεις και συμπεριφορές μου.

  Το παράδοξο, είναι πως όλα αυτά, ένα απίστευτο δώρο Του Κυρίου μου, μόνο πολύ πρόσφατα άρχισα να το εκλαμβάνω όντως σαν δώρο και να το εκτιμώ ανάλογα.
  Θεωρούσα πως Έβγαζε απλά το σαδισμό Του - Τον οποίο Έχει πολύ- πάνω μου μια και η πειθαρχία δεν επιβαλλόταν, όταν έκανα κάτι κακό απαραίτητα, αλλά και σε πολλές ανύποπτες στιγμές και μόλις πρόσφατα είδα, πως με αυτή τη μέθοδο, έγιναν όλες μα όλες οι σημαντικές μετατροπές και αλλαγές μέσα μου.

  Με ποιούς τρόπους και τι μεθόδους πειθαρχίας Χρησιμοποιείτε ή έχουν χρησιμοποιήσει με σας?
   
 12. TheWildOne

  TheWildOne Regular Member

  Πειθαρχία με ποια έννοια; Της σωματικής βίας; Της λεκτικής βίας;

  Πιστεύω πως η χειρότερη είναι η ψυχολογική βία και ίσως και η πιο αποτελεσματική. Θέλει δεξιοτεχνία όμως και ίσως δε ταιριάζει σε SM σχέσεις... Απο την άλλη, δεν υπάρχουν όρια οπότε...