Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πειθαρχία?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 15 Ιουλίου 2006.

 1. gaby

  gaby Guest

  Αν καταλαβαίνω καλά, ο Ηλίας εννοεί ότι η πειθαρχία που επιβάλλεται από τον Κυρίαρχο στην υποτακτική σε μία D/s ή M/s σχέσης είναι εκ των ουκ άνευ για τον Κυρίαρχο;

  Ένας συνδυασμός διαίσθησης, τέχνης, τεχνικής και αυτογνωσίας που έχει ως αποτέλεσμα ένα είδος εγκεφαλικής απόλαυσης για τον Κυρίαρχο; Απόλαυσης από την πειθαρχία αυτή καθ εαυτή εννοώ, από το ότι Αυτός παρατηρεί τις αντιδράσεις της υποτακτικής ίσως, πέρα από την ικανοποίηση του αποτελέσματος της δουλειάς Του;

  Δεν είμαι καθόλου βέβαιη αν είναι στην πράξη εφικτό να υποταχτεί κάποια χωρίς να έχει υποστεί κάποιες πειθαρχίες. Μϊα λεπτομέρεια μονάχα: δεν την "αναγκάζουν" να πειθαρχήσει, θέλει και πειθαρχεί.

  Η πειθαρχία δεν είναι ακριβώς βία κατά τη γνώμη μου. Δεν την έχω βιώσει ως άσκηση βίας πάνω μου τουλάχιστον.

  Η πειθαρχία όπως την ξέρω είναι μία μορφή πίεσης, λιγώτερο ή περισσότερο έντονης, ή απόλυτα έντονης, τόσο που να νιώθεις ότι λυγάς. Αυτή η πίεση, από τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου δεν είναι ούτε σωματική "βία" ή βία, ούτε λεκτική "βία" ή βία. Αυτοί οι τρόποι θα έβγαζαν στην επιφάνεια άμυνες και άρνηση, ιδίως αν η υφιστάμενη την πειθαρχία υποτακτική ήταν άπειρη.

  Η πειθαρχία που έχω στο νου μου, διότι υπάρχουν και άλλες μορφές που δεν γνωρίζω, ασκείται πάνω στην υποτακτική όταν αυτή κάνει κάτι λάθος ή κάνει κάτι όχι σωστά πλέον. Ασκείται όταν η υποτακτική είναι ώριμη να αναγνωρίσει το λάθος και να το διορθώσει.

  Έχει την μορφή της ψυχολογικής πίεσης που ασκείται μέσα από περιορισμούς που δεν είναι ευχάριστοι.
   
 2. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Αυτό που θέλω να πω τρυφερή μου δαιμόνισσα είναι το εξής . Μία υποτακτική ή ένας υποτακτικός , γνωρίζει έναν ή μία κυρίαρχο που το μεγαλείο της προσωπικότητας του (θα μπορούσε και οτιδήποτε άλλο , που θα έκανε τον υπό να θελήσει την υποταγή στον/στην υπέρ) την/τον ωθεί στην αυτοπειθαρχία του , στην αυτοαποδόμηση και στην εκ νέου αναδόμηση σύμφωνα με τα δεδομένα του υπέρ και στην , με αυτόν τον τρόπο , υποταγή στα θέλω του υπέρ . Δίχως ο υπέρ να επιβάλει κανενός είδους πειθαρχία στον υπό .
  Είναι δυνατό το παραπάνω ;
  Ίσως να έχεις βιώσει κάτι ανάλογο στο παρελθόν…
   
 3. gaby

  gaby Guest

  Αποδέχτηκα πλήρως ότι το BDSM πράγματι υπάρχει και ότι εγώ είμαι μία femsub, την ώρα και τη στιγμή που ξεκινούσε η πρώτη μου πειθαρχία, που διάρκεσε ένα μήνα. Τότε, τελείως απροσδόκητα, βίωσα για πρώτη φορά και το submode, που ως τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε.

  Ήταν θέμα μίας απειροελάχιστης μετακίνησης σε επίπεδο εσωτερικών αποδοχών το να μη δεχτώ να βιώσω εκείνη την δυσκολότατη τότε για μένα πειθαρχία. Μπορούσα άνετα να μετακινηθώ. Δεν το έκανα. Ήταν κι εκείνο το submode που δούλεψε...

  Αρα συμφωνώ με τη θέση σου.

  Απλά ήθελα να γνωρίζω πώς νιώθει η Άλλη πλευρά, κακό είναι αυτό; <χαμόγελο>
   
 4. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Καθόλου κακό  
   
 5. anasia

  anasia Contributor


  Δεν καταλαβαίνω γιατί και πως συνδέετε η πειθαρχεία με την σωματική βία η την λεκτική , και γενικά την ψυχολογική βία
  και όταν λες ‘’ δεν υπάρχουν όρια ‘’ ,
  τι ακριβώς θέλεις να πεις ,
  και τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά μεταξύ τους
  και κατ επέκταση με το bdsm και μια σχέση Μ/ς .

  Στο δικό μου μυαλό ποτέ δεν συσχετίστηκαν αυτά
  και ουδεμία σχέση έχουν με την πειθαρχεία .

  Ο Κύριος KyriosG έγραψε δυο ποστ το nο 2 και το nο 4 .
  Διαβάζοντας το nο 2 ,
  βρήκα μια πιο σωστή ,
  - ας πούμε - ,
  σχέση της πειθαρχίας , αν και με αρκετά κενά με το bdsm και με μια σχέση Μ/ς , αφηρημένα κάπως , αλλά κοντινή προσέγγιση .
  Στο νο 4 διάβασα το ακριβώς αντίθετο ,
  και προβληματίστηκα είναι η αλήθεια ,
  μια και τελικά δεν έχω καταλάβει που ο Κύριος KyriosG καταλήγει ,
  αν θέλει να καταληξει καπου προσωπικα ,
  η απλά παρέθεσε κάποια πράγματα .....,
  όπως επίσης και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η πειθαρχεία με το βίτσιο .
  Δηλαδή Θέλει να πεί πως η πειθαρχεία είναι ένα είδος βίτσιου γενικότερα
  η εγώ είμαι τόσο πολύ κουρασμένη που δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω ?
  και αν ναι , δεν κανω λαθος , που στηρίζετε αυτό ?

  ?
   
 6. G_E

  G_E Contributor

  Έχεις δίκιο Anasia. Δεν καταλήγω – αναρωτιέμαι.

  Στο post 2 απλά παραθέτω την έννοια της ελληνικής λέξης πειθαρχία και της αγγλικής – λατινικής discipline. Στo post 4 μεταφέρω έναν προβληματισμό σε σχέση με την πειθάρχηση του Κυριάρχου που δεν είναι του παρόντος να αναλυθεί μιας και είναι στις παρυφές του παρόντος θέματος. Θα υπάρξει η ευκαιρία γι αυτό.
   
 7. TheWildOne

  TheWildOne Regular Member

  Δε βρήκα πρόχειρο κανα online ελληνικό λεξικό οπότε παραθέτω απο το dictionary.com

  Violence
  1. Physical force exerted for the purpose of violating, damaging, or abusing: crimes of violence.
  2. The act or an instance of violent action or behavior.
  3. Intensity or severity, as in natural phenomena; untamed force: the violence of a tornado.
  4. Abusive or unjust exercise of power.
  5. Abuse or injury to meaning, content, or intent: do violence to a text.
  6. Vehemence of feeling or expression; fervor.

  Νομίζω το 4 και το 6 ταιριάζουν καλύτερα στην περίπτωση μας.

  Ίσως όντως ο όρος βία να μη πάει πακέτο με την πειθαρχία αφού είναι συναινετική. Ταιριάζει όμως με την έννοια ότι μια δράση είναι έντονη.

  Δεν έχω λάβει μέρος σε εκπαίδευση αλλά από αυτά που λέει η lilly και η ψυχολογική "βία" είναι μέρος του παιχνιδιού (πέρα από τα συνηθισμένα καρδιοχτύπια).
   
 8. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor  Για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω...Δεν μπορεί να υπάρχει abuse σε μια Ms σχέση και αν υπάρχει τότε δεν είναι Ms.

  Και η tenderlillyΔΕΝ μίλησε για ψυχολογική βία, με ή χωρίς εισαγωγικά αλλά για ψυχολογική πίεση, και δεν βρίσκω να είναι συνώνυμα.  Με βρίσκουν σύμφωνη τα πιο πάνω.  Αν η σκλάβα είχε την απόλυτη ικανότητα, για αυτοπειθαρχία και αυτοαποδόμηση και εκ νέου αναδόμηση, σε τι θα χρειαζόταν τον Κυρίαρχο? Και μιλώ για απόλυτη, γιατί πολλά άτομα έχουν μια επι μέρους ικανότητα για ανάλυση, δόμηση αποδόμηση, άσχετα με το στατους τους.

  To Θέμα βρίσκεται κατά την άποψη μου, στο ότι η σκλάβα δεν έχει ακριβώς αυτή την αυτοπειθαρχία που χρειάζεται για να τα φέρει αυτά εις πέρας και συχνά προσπαθεί να βρει τρόπους να αποφύγει ότι δεν είναι απόλυτα αναγκαίο να κάνει για να επιβιώσει.

  Αρκετές φορές η ύπαρξη και μόνο του Αφέντη μπορεί να ΄δράσει καταλυτικά και να επιφέρει αυτές τις αλλαγές, χωρίς ιδιαίτερη από μέρους του προσπάθεια, αλλά όχι σε όλα.

  Σε ένα άλλο νήμα, https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=5474 που συζητήθηκαν η πειθαρχία σε σχέση με την τιμωρία, είχαν λεχθεί τα εξής:

  Θα μπορούσαμε να δούμε μερικά παραδείγματα πειθαρχίας, ίσως τότε να γινόταν πιο κατανοητό το τι ακριβώς είναι η πειθαρχία?
   
  Last edited: 24 Ιουλίου 2006
 9. Master_Aris

  Master_Aris New Member

  δεν νομιζω να υπάρχει ενοιολογική ταύτιση της ελλινικής λέξεις ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και της λατινικής Discipline. Θεωρώ ότι η λέξη Discipline είναι ο μανδύας που ντύνουμε την επιδίωξή μας να τιμωρήσουμε (ή απλά να βασανίσουμε) τον υποτακτικό μας.
   
 10. gaby

  gaby Guest

  Αν έχω αποφύγει ως τώρα να δώσω παραδείγματα πειθαρχιών που έχω δεχτεί είναι για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι το πώς και πότε μου Επιβάλει κάποια πειθαρχία δεν είναι δικό μου θέμα και δική μου τέχνη αλλά δική Του, οπότε είναι λίγο λεπτό το θέμα του να πει μία υποτακτική τί ακριβώς πειθαρχίες έχει δεχτεί.

  Ο άλλος είναι ότι έχω και μία φήμη και μία υπόληψη σε τούτο το φόρουμ και δεν μου είναι εύκολο να γνωρίζει σύμπασα η κοινωνία του φόρουμ πόσο εύκολα "σπάω" <χαμόγελο>.

  Γενικές μορφές πειθαρχίας, μεταξύ πολλών άλλων, είναι, από την πιό απαλή μέχρι την πιό σκληρή:

  Η στέρηση ενός "προνομίου" όπως το να είσαι βαμμένη στη δουλειά ή στην βραδυνή έξοδο.

  Η στέρηση ενός προνομίου όπως το να ακούσεις τη μουσική που σου αρέσει, να διαβάσεις ένα βιβλίο που σου κάνει κέφι, να βγεις μία έξοδο μ έναν φίλο, να παρακολουθήσεις ένα θέαμα ή κάτι άλλο.

  Η προσωρινή αλλά για άγνωστο χρονικό διάστημα αναστολή ενός τασκ ακόμα και αντιπαθητικού. Αυτή είναι μία λίγο πιό σκληρή πίεση από τις προηγούμενες, γιατί νιώθεις ότι Αυτός σε απομακραίνει από τους στόχους που σου Έχει ορίσει.

  ...
  ...
  ...

  Η σιωπή Του. Ιδίως η ανεξήγητη.

  Αυτές όλες και άλλες πολλές, είναι μορφές πίεσης απλά ώστε να σκεφτείς το λάθος / τα λάθη σου και να τα διορθώσεις.

  Υπάρχουν πειθαρχίες που δίνονται χωρίς να έχουν προηγηθεί εξηγήσεις και αυτές είναι για να συνειδητοποιήσεις ορισμένα πράγματα και πειθαρχίες κατόπιν εξηγήσεων που είναι για να διορθώσεις σφάλματα με τρόπο που εσύ θα βρεις και για τον οποίον Αυτός θα σε κρίνει και αξιολογήσει.
   
 11. carissa[L_T]

  carissa[L_T] Contributor


  Διακρίνω την έλλειψη των λέξεων εκπαιδεύσουμε, καθοδηγήσουμε αν μιλάτε και για M/s σχέσεις πέραν των D/s με βασικό SM χαρακτήρα. Είναι τυχαίο?
   
 12. TheWildOne

  TheWildOne Regular Member

  Νομίζω ότι η έλλειψη συνεννόησης μας οφείλετε στο γεγονός ότι μιλάμε από M/s σκοπιές. Αν πχ κάποια πράξη πειθαρχίας μιας s ασκούταν πάνω μου θα το θεωρούσα βία. Ίσως γιαυτο μπερδευόμαστε.