Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πειθαρχία?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 15 Ιουλίου 2006.

 1. gaby

  gaby Guest

  Η πειθαρχία είμαι μία γενική και στάνταρ διαδικασία που ασκείται τόσο επί υποτακτικής - D/s δηλαδή όσο και επί σκλάβας - Μ/s δηλαδή. Δείτε και σχετικα ποστ του Ηλία.

  Πιθανότατα όχι με τον ίδιο τρόπο.

  Ασφαλώς έχει τεράστια διαφορά ότι όλων των μορφών οι πειθαρχίες ασκούνται σε πρόσωπα που έχουν επί της αρχής συναινέσει σε αυτό. Αλλιώς γίνονται βία και κακομεταχείριση και χίλια δύο άλλα πράγματα ίσως.
   
 2. slv_lina[T-W]

  slv_lina[T-W] New Member

  Από όλα τα posts που έχω διαβάσει αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι στην "πειθαρχία" έχει δοθεί μόνο αρνητική χροιά.
  Για μένα πειθαρχία είναι ένα σταθερό οικοδόμημα το οποίο θέτει ο Κυρίαρχος στην σκλάβα Του γεμάτο από προσδοκίες Του για συγκεκριμένες συμπεριφορές, πράξεις, τρόπους σκέψης της σκλάβας σύμφωνα με τις δικές Του ανάγκες και επιθυμίες, και μέσα στα τείχη αυτού του οικοδομήματος η σκλάβα αναπτύσσεται και προσπαθεί να Τον ικανοποιήσει. Αν ξεφύγει από το μονοπάτι της ή χάσει τον προσανατολισμό της τότε ο Κυρίαρχος έχει δύο εργαλεία για να την επαναφέρει αν και μόνο αν το Επιθυμήσει, το εργαλείο της Διόρθωσης και το εργαλείο της Τιμωρίας. Η τρίτη επιλογή είναι απλή: ο Κυρίαρχος δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει ούτε τον δρόμο της διόρθωσης ούτε και της τιμωρίας αν δεν το επιθυμεί. Μπορεί αυτή η τρίτη επιλογή να μην είναι το ίδιο αποτελεσματική όσο θα ήταν οι άλλες δύο αλλά σίγουρα είναι δικαίωμά Του.
  Η Τιμωρία και η Διόρθωση είναι επίσης δύο διαφορετικές έννοιες και κάθε μία ξεχωριστά παίζει τον δικό της ρόλο στην διατήρηση της Πειθαρχίας. Η Διόρθωση είναι μάθημα, ενώ η Τιμωρία έχει σχεδιαστεί για να σταματάει ή να εξασθενεί αρνητικές συμπεριφορές. Αυτά τα δύο εργαλεία μπορούν να δουλέψουν μαζί, συνδιασμένα με αρνητική ή θετική ενίσχυση για καλύτερο αποτέλεσμα ή να είναι αποτελεσματικά από μόνα τους το καθένα ξεχωριστά. Αυτό είναι καθαρά στην κρίση του Κυρίαρχου γιατί είναι ο μόνος που γνωρίζει την σκλάβα Του, τον τρόπο σκέψης και τις αντιδράσεις της.
   
 3. Astarty

  Astarty Contributor

  Διαβάζω και διαβάζω...πόσα εργαλεία έχει στα χέρια του αυτός ο ερμός κυρίαρχος. Διόρθωση, Πειθαρχία, Τιμωρία, Επιβράβευση...και ο κατάλογος συνεχίζεται.
  Λες και περιμένουμε τα "πάντα" και "όλα" να φτιάξουν από έναν παντοδύναμο κυρίαρχο.
  Να σμιλεύσει αυτό που ίσως χρειάζεται μια ολόκληρη ζωή για να γίνει και ίσως να μην επιτευχθεί ούτε τότε. Βιώματα και τριβή που μόνο τα μονοπάτια της ζωής σου δίνουν.

  Αστάρτη
   
 4. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Πως ακριβώς ορίζεις την "αρνητική χροιά?" Γιατί για μένα σίγουρα η πειθαρχία δεν είναι κάτι αρνητικό, και αν κατάφερα μέσα από τα γραφόμενα μου να δείξω εντελώς το αντίθετο από αυτό που πιστεύω, μπράβο μου !!! 
   
 5. slv_lina[T-W]

  slv_lina[T-W] New Member

  lara[E-p] γλυκιά μου δεν εννοούσα ότι μεμονομένα το δικό σου post μου άφησε μια "αρνητική χροιά" μια αρνητική γεύση περι πειθαρχίας.  
  Ίσως είναι από τα λίγα threads που έχουν κρατηθεί μέχρι τώρα χωρίς αποπροσανατολισμούς και διαλόγους ασχετους με το αντικείμενο μεταξύ αυτών που έχουν γράψει σ' αυτό και γι αυτό και το διάβασα δύο φορές ολόκληρο και στο τέλος μου έμεινε μια γενική εντύπωση ότι η πειθαρχία αφορά μόνο περιορισμούς και ελέγχους και οτι μαθαίνουμε να πειθαρχούμε με τον "σκληρό" τρόπο. Και θα αναφέρω μερικά παραδείγματα γιατί μου δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση

  Για μένα δεν είναι μόνο αυτό, είναι πολλά περισσότερα. Πειθαρχία είναι και το να Διατάξει ο Κυρίαρχος την σκλάβα Του να περιποιείται τον εαυτό της το πρωί, πειθαρχία είναι και το να της Ορίσει συγκεκριμένη διατροφή, πειθαρχία είναι και να της Ορίσει συγκεκριμένη συμπεριφορά απέναντι σε ορισμένα άτομα.

  Όπως ήδη έχει ειπωθεί σε άλλο thread παλιότερα υπάρχουν οι σκλάβες που είναι "ήρεμα άλογα" αλλά υπάρχουν κι αυτές που είναι "ατίθασα" και lara[E-p] ξέρω ότι ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία   οπότε λογικό το βλέπω να συνδέεις άμεσα την πειθαρχία με την τιμωρία.
   
 6. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Δεν νομίζω, να υπήρχε η ανάγκη πειθαρχίας, ακόμη και σε θέματα που αφορούν διατροφή ή προσωπική φροντίδα, αν για τη σκλάβα κάτι τέτοιο θα ήταν αυτονόητο και εύκολο, έτσι δεν είναι? Οπότε πως θα μπορούσε να είναι άσχετη είτε με την τιμωρία, είτε με την ανταμοιβή, από τη στιγμή που η πειθαρχία είναι αυτό που της επιβάλλεται με τις αντίστοιχες συνέπειες?

  Δεν θεωρώ πως είναι άσχετες μεταξύ τους δραστηριότητες, όπως δεν είναι άσχετη δραστηριότητα και η ανταμοιβή για τους λόγους που Αναφέρει Ο MasterJp.
   
 7. slv_lina[T-W]

  slv_lina[T-W] New Member

  Τα αυτονόητα δεν είναι όλα ίδια για όλους lara[E-p]. Πειθαρχούμε ακόμη και στο χρώμα του βερνικιού των νυχιών που Κάποιος Κυρίαρχος μπορεί να Επιβάλει στην σκλάβα Του.

  Μπορεί εσύ να το θεωρείς αυτονόητο οτι θα το κάνεις για σκέψου όμως μια σκλάβα η οποία συχαίνεται το φουξ το χρώμα και της Επιβάλλει να έχει τα νύχια της βαμμένα φουξ  

  Η ουσία είναι ότι πειθαρχείς ακόμη και σ' αυτό που είναι εύκολο.

  Λέμε νομίζω τα ίδια πράγματα με διαφορετικές λέξεις... Εγώ την τιμωρία την ανέφερα ως ένα από τα εργαλεία Του στην απείθαρχη σκλάβα.
   
 8. lara

  lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

  Κατ΄ ακρίβεια είπα πως ΑΝ ήταν αυτονόητο και εύκολο κάτι συγκεκριμένο για τη σκλάβα, τότε δεν θα χρειαζόταν η επιβολή συγκεκριμένης πειθαρχίας γι΄ αυτό το συγκεκριμένο. Θα το έκανε από μόνη της.