Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υποτακτικές ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 28 Δεκεμβρίου 2010.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Αν δεν κάνω λάθος Σύντροφε, αυτοί που τρο(μ)πάρουν...
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Επιμένω... δεν υπἀρχουν μη ασύμμετρες ανθρώπινες σχέσεις. Κατα τα άλλα μια χαρά...
     
  3. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Πολύ σωστά, με την διαφορά ότι η σχέση Κ/υ είναι προσυμφωνημένη συναινετικά και απο τα δύο μέλη ασύμμετρη σχέση γιατί αυτό βολεύει και τους δύο, οπότε κατ΄ουσία δεν είναι ασύμμετρη σχέση. Ρόλοι είναι, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η παράσταση της καύλας και των δύο μελών.

    Κατ΄ εμε ασύμμετρη σχέση κατ΄ουσία είναι μόνο η σχέση που έχει ό ιδιοκτήτης ενός κατοικίδιου ζώου... που μπορεί να το κάνει ότι θέλει αυτός χωρίς να συναινεί το κατοικίδιο.  

    Μεταξύ ανθρώπων δεν υπάρχει κατ΄ουσίαν ασύμμετρη σχέση.
     
    Last edited: 30 Δεκεμβρίου 2010
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Σύμμετρες σχέσεις μεταξύ ανθρώπινων όντων δεν υπήρχαν ποτέ.
    Επιμένω...
    Σκεφτείτε το!
     
  5. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?


    Αγαπητέ νεφεληγερέτη, διαπιστώνω ότι πέρα από καλή χρήση του λόγου, διαθέτεις και αρκετή αυτογνωσία, για να χρησιμοποιείς το παραπάνω επίθετο. Και εγώ έχω διαπιστώσει, πολλές, όχι μια και δύο φορές, ότι σου αρέσει να προκαλείς τους συνομιλητές σου, χρησιμοποιώντας προσβλητικά λόγια και ύφος. Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία της αντιπαράθεσης χαρακτηρισμών. Η μετριοπάθεια που προσπαθώ, πολλές φορές με κόπο, να χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις μου, πιστεύω ότι αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο αν σέβομαι ή όχι τους ανθρώπους,αυτούς που υποτάσσονται σε εμένα, αν υπάρχουν τέτοιοι, ή ακόμη και αυτούς που απλά έχουν κάποιας μορφής συναναστροφή μαζί μου. Θα πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι εσύ δε σέβεσαι τουλάχιστον τους συνομιλητές σου, καθότι δεν τηρείς ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς που θα απαιτούσαν να ακούς, να εκφέρεις τη γνώμη σου και να βλέπεις με κριτικό και ανοιχτό "μάτι" αυτά που λέγονται, αντί να χαρακτηρίζεις και να προσβάλεις ανθρώπους που ΔΕΝ γνωρίζεις, ούτε στην προσωπική, ούτε και στην λοιπή τους διαδρομή. Ελπίζω τουλάχιστον να σέβεσαι τις υ σου, όποιες και όσες έχεις περισσότερο από τους συνφορουμίτες σου. Μάλλον είμαι σίγουρος ότι το κάνεις, σε πλείστες περιπτώσεις εξάλλου έχω διαπιστώσει το υψηλότατο επίπεδο της σκέψεώς σου και θα υποθέσω ότι απλά αρέσκεσαι στους υψηλούς τόνους, για κάποιον προς εμέ ακατανόητο λόγο.

    Τι δεν είναι ξεκάθαρο από τους ορισμούς που παρέθεσα? Τα είπα με τρόπο μαθηματικό και πιστεύω εύκολα κατανοητό, από όλους και όχι μόνο από ανθρώπους του δικού σου επιπέδου. Για να μην επαναλαμβάνομαι και κουράζω το φόρουμ λοιπόν, χρησιμοποιώντας άλλα λόγια, μήπως και τα καταφέρω να διευκρινίσω καλύτερα το τι εννοώ (εξάλλου και η dora_salonica είπε ότι είχα αστοχίες έκφρασης, άρα για να είστε δύο μάλλον κάπου εγώ θα φταίω): Σέβομαι απόλυτα την υ και οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο για αυτό που είναι. Για την οντότητά του, για την ύπαρξή του, όποια και αν είναι αυτή. ΔΕΝ σέβομαι χαρακτηριστικά που δεν χαίρουν του σεβασμού μου, όπως είναι η ασυνέπεια κ.λπ. κ.λπ. Αυτό δεν αποτελεί μισό σεβασμό. Αποτελεί πλήρη σεβασμό, που περιλαμβάνει την αναγνώριση και τη δυσαρέσκεια για κάποια χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσα να είναι διαφορετικά (και δε θα προσπαθούσα να αλλάξω, όπως ανέφερα σε άλλο post). Εσύ δηλαδή σέβεσαι σε κάποιο συνάδελφό σου το να αργεί καθημερινά στη δουλειά? Σέβεσαι το να σε πουλάει η φίλη σου τις μισές φορές που έχετε κανονίσει να πάτε με παρέα για φαγητό? Σέβεσαι το να σε λέει τσιγγούνη επειδή δεν της πήρες τα μανολο μπλανικ (ή πως αλλιώς τα λένε)? Με αναγκάζεις να χρησιμοποιώ γελοία παραδείγματα για να δείξω το αυτονόητο. Σεβόμαστε τον κάθε έναν που διατηρεί κάποια συνεπή και ηθική στάση απέναντί μας και υποχρεωνόμαστε (και θέλουμε) να τηρούμε προς αυτόν την πρέπουσα συμπεριφορά που πηγάζει από αυτο το σεβασμό.

    Θέλεις να με βοηθήσεις λέγοντας την άποψή σου? Η δική μου, αν και έχει καταγραφεί επαρκώς, είναι η εξής:
    Πρώτα απ' όλα αναγκάζομαι να γενικεύσω, μια που δε μιλάμε για συγκεκριμένο άτομο αλλά για το υ στάτους. Επί συγκεκριμένου παραδείγματος, θα μπορούσα να γίνω και εγώ πιο συγκεκριμένος.
    Αφήνω κατά μέρους το σωματικό μέρος - είναι το εύκολο να εξηγηθεί. Κάποιες μαζοχιστικές τάσεις οδηγούν στην υποτακτική προσωπικότητα. Στο πνευματικό - συναισθηματικό κομμάτι τώρα, θεωρώ, από τη λίγη εμπειρία που έχω, ότι βασικό λόγο αποτελεί η αδυναμία (ή η αποστροφή) διαχείρισης των ανασφαλειών που έχει η υ, όπως και των απαιτήσεων της καθημερινότητας. Θέλει να παραδώσει τον έλεγχο για να μπορέσει να νιώσει πιο ήρεμη και ασφαλής. Χρειάζεται (ή απλά θέλει) καθοδήγηση. Ο τύπος της προσωπικότητας που περιλαμβάνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, πολλές φορές χαρακτηρίζεται από άλλα παράπλευρα, όπως είναι η κυκλοθυμία και η αυτοκαταστροφικότητα. Πολλά ακόμη θα μπορούσα να πω, αλλά η κεντρική ιδέα είναι αυτή.
    Σε ότι αφορά το ειρωνκό ερώτημά σου περί μελετών και στατιστικών, φαντάζομαι γνωρίζεις ότι δεν μπορούν να γίνουν έρευνες τυχαίου δείγματος, που παρέχουν ασφαλή συμπεράσματα, σε θέματα όπως το ΒΔΣΜ.

    Συνεχίζω να ανθίσταμαι στις επαναλαμβανόμενες και άσκοπες επιθέσεις σου, επιστρέφοντάς σου ως σχόλιο ότι άνθρωπος του δικού σου επιπέδου θα έπρεπε να διαχειρίζεται καλύτερα την οργή του.
    Φυσικά και έχω και εγώ αδυναμίες. Όποιες έχω διαπιστώσει, προσπαθώ, άλλες επιτυχώς, άλλες μερικώς επιτυχώς και άλλες ανεπιτυχώς να αλλάξω. Και είμαι ανοιχτός σε προτάσεις καλοπροαίρετων ανθρώπων. Και φυσικά δεν υποθέτω ότι υπάρχουν Κ χωρίς αδυναμίες. Δε μπορώ να καταλάβω από που συνάγεται αυτό σου το σχόλιο.



    Εάν θεωρείς ότι ο εξευτελισμός, κοινή πρακτική σε μία Κ/υ σχέση, αποτελεί ένδειξη σεβασμού, ή έχει θέση, ως τεχνική λεπτομέρεια - κάπου παρακάτω λες κάτι τέτοιο - σε μια βανίλα σχέση, τότε, την επόμενη φορά που θα είσαι με μια κοπέλα που δεν έχει σχέση με το ΒΔΣΜ, να της ρίξεις ένα χαστούκι επειδή σου έβαλε λίγη ζάχαρη στο τσάϊ σου, ή καλύτερα να τη στείλεις σε μια δημόσια τουαλέτα να περιμένει τον πρώτο να του πάρει μια πίπα. Ίσως επειδή τελικά επιδεικνύω περισσότερο σεβασμό από ότι θα έπρεπε, αναγνωρίζω πολλές από τις πρακτικές που ασκώ σε μια ΒΔΣΜ σχέση ως μη παρέχουσες σεβασμό. Με ντροπή λέω ότι έχω ρίξει δημοσίως χαστούκι σε υ, ότι η υ μου πηγαίνει να μου φέρει κάτι που θέλω είτε στο σπίτι είτε έξω, ότι έχει τύχει να της ζητήσω να βγάλει το εσώρουχό της και να ανοίξει τα πόδια της προς τον απέναντι, άγνωστο μας. Αναγνωρίζω όμως ότι αυτές δεν είναι πράξεις που αποπνέουν σεβασμό. Στις υ που έγιναν αποδέκτες όμως, άρεσαν και δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αυτές. Σε μια βανίλα σχέση μου (είχα και τέτοιες - ελλείψει υ - δεν είμαι από αυτούς που μπορούν να μείνουν άγαμοι επί μακρόν, ή από αυτούς που έχουν τις υ ουρά να περιμένουν, όπως άλλοι σκληροπυρηνικοί ΒΔΣΜερς), δεν θα την άφηνα να πάει αυτή να φέρει το ποτό ή την τυρόπιτα, και δε θα την έβαζα στη διαδικασία του εξευτελισμού, αφού δε θα της ταίριαζε και φυσικά δε θα το έκανε κιόλας. Αντίστοιχα βέβαια, δε θα δημιουργούσα και μια τόσο ισχυρή ομπρέλα προστασίας (συναισθηματικής κυρίως αν και όχι μόνο), όπως κάνω σε μια υ.
    Αυτές, ή μάλλον αυτού του επιπέδου, είναι οι διαφορές. Κατά τ΄άλλα, η υ θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό από τον Κ σε σχέση με τη βανίλα σχέση, γιατί του έχει δώσει πολύ περισσότερα.

    Τι θα πει θέλεις οπωσδήποτε? Περνάω κάποιας μορφής εξέταση εδώ και δεν το έχω καταλάβει? Αντιπαρέρχομαι και ρωτώ εάν καλύφθηκες, σε ότι αφορά την άποψή μου βέβαια, όχι αν πείσθηκες - αυτό δεν το θεωρώ ιδιαιτέρως πιθανό να συμβεί - έτσι ώστε να δώσω κάποιες συμπληρωματικές διευκρινίσεις για να βοηθήσω στο ordo ab chao του έρμου του ΒΔΣΜ.


    Διαπιστώνω με χαρά μου, ότι ανήκεις σε αυτούς που δηλώνουν Dom και όχι Master, όπως και εγώ. Σήμερα το πρόσεξα αυτό. Φαντάζομαι ότι οι λόγοι που δηλώνεις αυτό και όχι το άλλο στάτους είναι παρόμοιοι με τους δικούς μου, άρα νομίζω ότι δε χρειάζεται να απαντήσω σε αυτό. Το έχω άλλωστε και στο προφίλ μου. Δεν ακολουθώ πρωτόκολλα (αν και με βλέπω να αλλάζω σιγά σιγά όσο εμπλέκομαι περισσότερο σε αυτό εδώ το φόρουμ), δεν απαιτώ από καμία υ πληθυντικό και ΧΕΖΟΜΑΙ κανονικά για τα υ και τα κ.

    Κάτι έλεγες για μισόλογα και ασάφειες λίγο παραπάνω. Θεωρείς ότι εδώ, με τα παραπάνω, εξηγείς την ασυμμετρία των ΒΔΣΜ σχέσεων?? Μιλάς για σύμμετρους ανθρώπους που συνάπτουν μια ασύμμετρη σχέση??? Πως γίνεται αυτό φίλε μου??? Για να είναι ασύμμετρη η σχέση, θα μου φαινόταν πιο λογικό να ήταν ασύμμετροι οι άνθρωποι αλλά με μια τελική ισορροπία - κάτι σαν τον αρνητικό και το θετικό πόλο που έλκονται και αλληλοσυμπληρώνονται, ουδετεροποιώντας το δυναμικό. Μπερδεύτηκα και ο ίδιος, με τις σκέψεις που με έβαλες να κάνω.Αν θέλεις πάντως να ξέρεις, στο σύμπαν δεν υπάρχουν και πολλά συμμετρικά πράγματα.

    Η ικανότητά σου στη ρητορική είναι αδιαμφισβήτητη. Εάν είχες λίγο καλύτερο τρόπο θα μπορούσες να πουλήσεις παγάκια σε εσκιμώο. Από που στο καλό εξάγεται και αυτό πάλι? Θαυμάζω κάποιον για τα επιτεύγματά του, για την ομορφιά του για κάτι που έχει κάνει που ξεφεύγει κατά πολύ από το μέσο όρο. Ούτε τον εαυτό μου θαυμάζω, ούτε την υ ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλον. Και ούτε φοβάμαι την υ-ψιλον-ποίησή μου. Αυτό που φοβάμαι είναι μόνο μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα και νομίζω ότι μπορώ να επιβληθώ σε κάποιον χωρίς να το θέλει. Και προσέχω να μην το κάνω.
    Ο τρόπος που εφαρμόζω το "κακώς"... κ.λπ. κ.λπ. γράφτηκε και από εμένα και από την Beatrix. Με το να προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Και με το να δείχνω την καλή πλευρά αυτού. Με απόλυτη ειλικρίνεια.

    Τεχνική λεπτομέρεια?? Δες το σχόλιο που έκανα παραπάνω και εφάρμοσέ το (εάν έχεις και βανίλα σχέσεις κατά καιρούς - μπορεί εσύ να μην τις χρειάζεσαι - όπως εγώ) και μετά πες στη βανίλα ότι αυτό ήταν μια τεχνική λεπτομέρεια. Μόλις το αντιστρέψεις, θα δεις γιατί δεν είναι τεχνική λεπτομέρεια στη ΒΔΣΜ σχέση αλλά βασικό συστατικό της.


    Η λύση του εκάστοτε προβλήματος πρέπει να είναι εξατομικευμένη. Εδώ, εκ των πραγμάτων γενικολογούμε, αλλά οι λύσεις δεν είναι και δεν πρέπει να είναι γενικές. Θα μπορούσα να μιλήσω για λύσεις που έχω εφαρμόσει αλλά και για άλλες που θα μπορούσα να εφαρμόσω, επί συγκεκριμένων προβλημάτων.

    Επειδή πάντως είναι 3.30 και κουράστηκα με την απάντησή μου στο post σου, θα αφήσω τις όποιες άλλες αναζητήσεις για αύριο. Και επειδή ο χρόνος μου είναι λιγοστός - τώρα βρίσκομαι σε χειμερινές διακοπές και διαθέτω λίγο περισσότερο, έτσι ώστε να συμμετέχω λίγο πιο ενεργά - δε σκοπεύω να τον αναλώνω σε αντιπαραθέσεις και κόντρες, ιδίως με άτομ των οποίων τη σκέψη εκτιμώ. Εδώ είμαι για να περνάω καλά, να ακούω απόψεις, να συζητάω θέματα και να γνωρίζω και κόσμο. Σίγουρα δε με ικανοποιεί να αντιπαρατίθεμαι και να υφίσταμαι διαδικτυακές προσβολές, σαν αυτές που με υποβάλλεις σήμερα. Δε θα κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά θα ήθελα να σε παρακαλέσω να σέβεσαι τον χρόνο μου και την αισθητική μου σε όποια απάντηση μου δώσεις.

    Σκέψεις, ορθές και στραβές, μπορείς όμως να βρεις σε ένα καλό ή και σε ένα όχι και τόσο καλό φόρουμ.Μπριζόλες όχι.
    Άσε που εδώ στη Σαλονίκη, στους κύκλους του ΒΔΣΜ, δε μας αρέσει ιδιαίτερα η μπριζόλα. Προτιμούμε το φιλέτο. Και εγώ προτιμώ το φιλέτο. Σενιάν. Και το σέβομαι το φιλέτο μου, άσχετα αν αυτό δεν το καταλαβαίνει.

    Καληνύχτα

    The King
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Κοίτα, άμα το ψωμί είναι ευλογημένο, δεν τελειώνει ποτέ...

    Πέραν τούτου, ουδείς αναντικατάστατος...
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    θα συμφωνήσω μ αυτό, το είχαμε ξανασυζητήσει αρκετά πιο παλια κατά πόσο όλες οι ανθρωπινες σχεσεις, ακόμη και με τον μπακάλη σου, είναι ασύμμετρες.
    Απλά δεν είναι αυτό σχετικό με το παρόν νήμα πιστεύω.
    Γενικά ανοίχτηκαν ενδιαφέροντα θέματα.

    Στη φράση που μαύρισα βρίσκεται και η ουσία αυτών που ήθελα να πω.
    Γι αυτό και είπα πως δεν περιμένω να σεβαστεί κάποιος την αυτοκαταστροφικότητα μου κ.ο.κ., αλλά περιμένω να την κατανοήσει εφόσον κι η ίδια κάνω προσπάθειες να την διορθώσω και να σεβαστεί το γεγονός πως κάνω ότι καλύτερο μπορώ.
    Σ εκείνο που δεν συμφωνώ είναι το πιο κάτω:
    Εδώ λοιπόν βλέπω μία κατά τη γνώμη μου συχνότατη παρανόηση που αφορά το αγαπημένο μου θέμα. Αυτό του εξευτελισμού.
    Έχω απόσχει από νήμα που συζητούσε το συγκεκριμένο πρόσφατα, επειδή δεν θέλω να γίνομαι γραφική και να επεμβαίνω με τις απόψεις μου παντού   ιδιαίτερα όταν η άποψη "δεν υπάρχει τίποτα εξευτελιστικό για μια σκλάβα" με κάνει να γελώ με την καρδιά μου για την τεράστια ανάγκη εξιδανίκευσης και εκλογίκευσης τέτοιων θεμάτων προς αποφυγή της πραγματικότητας από πολλά άτομα υποτακτικά και μη. Αλλά στα πιο πάνω γραφόμενα σου δεν αντέχω να μην σχολιάσω.
    Κι αυτό επειδή η ίδια είχα παρόμοια άποψη.

    Είχα περάσει μια κρίση. Λέω πως είναι δυνατό να με σέβεται όταν κάνω όλα όσα κάνω, αυνανίζομαι μπροστά στους φίλους του, ξεγυμνώνομαι όπου μου πει,
    λέω σε βανίλλα φίλους άμα ρωτήσουν πως είμαι η πόρνη του, η σκλάβα του κ.ο.κ. Πως μπορεί να νιώθει σεβασμό όταν με χαστουκίζει μέσα στο club ή χώνει οδοντογλυφίδες στο στήθος μου το οποίο βγάζει προς κοινή θέα κ.τ.λ.?
    Πως μπορεί να με εκτιμά και να μην με περιφρονεί για όλα αυτά?
    Όταν το συζήτησα μαζί του, μου λέει "τι είναι αυτές οι μαλακιες που σου ρχονται στο μυαλο? Νομίζεις πως όλοι κουβαλάνε τις αρχές και αξίες της μάνας σου? Ποτέ να μην σκεφτείς ξανά πως εγώ είτε δεν σε εκτιμώ, είτε ντρέπομαι για σένα."
    Ο εξευτελισμός λοιπόν μέσα στα πλαίσια του bdsm δεν έχει σχέση με τον εξευτελισμό εκτός. Όταν με χαστουκίζει δημόσια ως βανίλλα θα το αντιληφθώ ως έλλειψη σεβασμού. Ως σκλάβα όμως όχι. Εκτός κι αν ακόμη κουβαλάω πολύ βανίλλα μέσα μου. Είμαι σκλάβα. Είμαι σε μια σχέση που η ίδια η αγάπη και εκτίμηση μου δίνεται και με εναλλακτικούς τρόπους. Μπορείς να σεβαστείς ως δικιά σου σκλάβα κάποια που δεν ανέχεται και προσβάλλεται με κάτι που εσένα σου προσφέρει ευχαρίστηση, επειδή θα σκεφτεί ίσως έτσι ο διπλανός που ιδέα δεν έχει για το είδος της σχέσης?

    Πάλι ο χρόνος με πιέζει και νιώθω πως δεν απάντησα όπως θα ήθελα. Αλλά θέλω να πιστεύω πως έδωσα να κατανοήσεις τι εννοώ.  
    Αλλιώς επανέρχομαι αργότερα! (Δεν είναι απειλή κι ας ακούστηκε ως τέτοια  )
     
  8. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Επειδή μία σχετική έρευνα και αντίστοιχα quotes από την ψυχιατρική απλά θα επεκτείνουν την συζήτηση στο άπειρο, θα εστιάσω στο παρόν θέμα και θα ορίσω ως ψυχικά , συναισθηματικά και σωματικά//υλικά υγιή αυτόν που δεν είναι ευάλωτος σε εκβιασμούς ψυχικούς, συναισθηματικούς και σωματικούς ή υλικούς.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1.. Όσο υποκειμενική και να είναι μία άποψη, αν ένας/μία υ σου φέρνουν τις παντόφλες σου, από φόβο πως αν δεν το κάνουν θα μείνουν μόνοι, ΔΕΝ είναι ψυχικά και συναισθηματικά υγιείς. Θα πρέπει να στις φέρνουν γιατί αυτό τους προσφέρει απόλαυση, που μπορούν να ζήσουν ευχαριστημένοι χωρίς αυτήν. Όπως εμένα μ'αρεσει το παστίτσιο αλλά θα δεν θα πέσω σε κατάθλιψη αν δεν ξαναφάω ποτέ στη ζωή μου. Αυτό τους κάνει ισορροπημένους και υγιείς.

    Οι σχέσεις δεν είναι αντικαταστατά αντικαταθλιπτικών.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2. Το πρεζόνι το συμπονάμε ίσως, και το στέλνουμε σε κέντρο αποτοξίνωσης. Δεν το κάνουμε γκομενο/α μας, τον/την κλείνουμε σε ένα δωμάτιο μέχρι να αποτοξινωθεί, παρεμπιπτόντως το πηδάμε τα βράδια, του πληρώνουμε τα φάρμακα αποτοξίνωσης και μετά το παντρευόμαστε. Είναι άλλο πράγμα να σταθούμε δίπλα σε ένα πρεζόνι μέχρι να αποτοξινωθεί και μετά αν τον/την γουστάρουμε να κάνουμε σχέση μαζί του/της και άλλο Να κάνουμε σχέση και μάλιστα ΒΔΣΜική υπό αυτές τις συνθήκες.

    Ο MM το διατύπωσε τέλεια.

    Υπάρχουν εκατομμύρια ανόητοι που χρησιμοποιούν ουσίες με κάθε αφορμή.Πράγματι όλοι αυτοί θα έπρεπε να δεχτούν επαγγελματική βοήθεια και όχι εναν /μία Κ.


    Αυτό ήταν διευκρίνηση του ορισμού του λεξικού που ανάρτησες.
    Διευκρίνισα ότι σέβομαι τον ΝΟΜΟ//ΔΙΑΤΑΞΗ//ΟΡΟ δεν σημαίνει υπακούω αλλά οριοθετώ τις πράξεις μου στα πλαίσια του ΝΟΜΟΥ//ΔΙΑΤΑΞΗΣ//ΟΡΟΥ.
    Κατά τον ιδιο τρόπο ο/η υ και ο/η Κ οριοθετούνται ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ στα πλαίσια των αναγκών ο ενός του άλλου. Για να το κάνουν αυτό πιο ενδιαφέρον , απολαυστικό κτλ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟΥΣ.

    Το αν το BDSM θα έπρεπε να είναι παράνομο είναι θέμα που ίσως θα έπρεπε να γίνει νήμα απο μόνο του.
     
    Last edited: 30 Δεκεμβρίου 2010
  9. Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    lara, ακριβώς αυτό θέλω να πω. Ακριβώς αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι σεβόμαστε την υ ως άνθρωπο... και ως εκεί. Αυτή η έλλειψη σεβασμού προς την υ (βάσει βανίλα προτύπων) υπάρχει σε μια ΒΔΣΜ σχέση χωρίς καθόλου να μειώνει το γεγονός ότι ο Κ σέβεται την υ, ίσως πολύ περισσότερο από ότι ο βανίλα την βανίλα!
     
  10. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Re: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Αν ήσουν βοσκός θα το σεβόσουν ίσως περισσότερο και από το παιδί σου που θα του το δώσεις να το φάει.

    Δεν νομίζω ότι η στάση "δεν σέβομαι το ζώο που σκοτώνω για να φάω" αφενός έχει πλήρη αντιστοιχία στο BDSM και αφετέρου είναι σωστή ακόμα και όταν αναφερόμαστε στην τροφή μας. Η έλλειψη σεβασμού που έχουμε δείξει σε όλα αυτά τα ζωντανά (βλέπε τρελές αγελάδες) είναι που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούμε να φάμε τα μισά ζωντανά του πλανήτη.
     
  11. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Εγραψε πιο πανω η lara[E-p]..
    "Έχω απόσχει από νήμα που συζητούσε το συγκεκριμένο πρόσφατα, επειδή δεν θέλω να γίνομαι γραφική και να επεμβαίνω με τις απόψεις μου παντού   ιδιαίτερα όταν η άποψη "δεν υπάρχει τίποτα εξευτελιστικό για μια σκλάβα" με κάνει να γελώ με την καρδιά μου για την τεράστια ανάγκη εξιδανίκευσης και εκλογίκευσης τέτοιων θεμάτων προς αποφυγή της πραγματικότητας από πολλά άτομα υποτακτικά και μη. Αλλά στα πιο πάνω γραφόμενα σου δεν αντέχω να μην σχολιάσω.
    Κι αυτό επειδή η ίδια είχα παρόμοια άποψη.

    Είχα περάσει μια κρίση. Λέω πως είναι δυνατό να με σέβεται όταν κάνω όλα όσα κάνω, αυνανίζομαι μπροστά στους φίλους του, ξεγυμνώνομαι όπου μου πει,
    λέω σε βανίλλα φίλους άμα ρωτήσουν πως είμαι η πόρνη του, η σκλάβα του κ.ο.κ. Πως μπορεί να νιώθει σεβασμό όταν με χαστουκίζει μέσα στο club ή χώνει οδοντογλυφίδες στο στήθος μου το οποίο βγάζει προς κοινή θέα κ.τ.λ.?
    Πως μπορεί να με εκτιμά και να μην με περιφρονεί για όλα αυτά?
    Όταν το συζήτησα μαζί του, μου λέει "τι είναι αυτές οι μαλακιες που σου ρχονται στο μυαλο? Νομίζεις πως όλοι κουβαλάνε τις αρχές και αξίες της μάνας σου? Ποτέ να μην σκεφτείς ξανά πως εγώ είτε δεν σε εκτιμώ, είτε ντρέπομαι για σένα."
    Ο εξευτελισμός λοιπόν μέσα στα πλαίσια του bdsm δεν έχει σχέση με τον εξευτελισμό εκτός. Όταν με χαστουκίζει δημόσια ως βανίλλα θα το αντιληφθώ ως έλλειψη σεβασμού. Ως σκλάβα όμως όχι. Εκτός κι αν ακόμη κουβαλάω πολύ βανίλλα μέσα μου. Είμαι σκλάβα. Είμαι σε μια σχέση που η ίδια η αγάπη και εκτίμηση μου δίνεται και με εναλλακτικούς τρόπους. Μπορείς να σεβαστείς ως δικιά σου σκλάβα κάποια που δεν ανέχεται και προσβάλλεται με κάτι που εσένα σου προσφέρει ευχαρίστηση, επειδή θα σκεφτεί ίσως έτσι ο διπλανός που ιδέα δεν έχει για το είδος της σχέσης?"


    Ο εξευτελισμος λοιπον.Στον οποιο υποβαλλεται η σκλαβα και ειναι ερεθιστικος ειτε και για τους δυο,ειτε για τον εναν,ειτε για κανεναν οποτε γινεται για αλλους λογους,να μην το πιασουμε εδω.
    Απαιτειται και γινεται ομως μονο οταν ειναι πραγματικος.Και εξηγουμαι με ενα ας το πουμε παραδειγμα.
    Ειναι εξευτελιστικο οταν κανει ολα αυτα που αναφερεις στο club,στο δρομο,μπροστα σε βανιλα φιλους,κλπ.Δεν ειναι εξευτελιστικο αν θα απαιτουσε και θα εκανε τα ιδια ακριβως σε μια απο τις kinky βραδιες που διοργανωνει ο Master Perris.Εκει μπορει να ειναι ερεθιστικο σαν θεαμα,απολαυστικο σαν πραξη,αλλα εξευτελιστικο δεν ειναι.
    Δεν υπαρχει τιποτε το εξευτελιστικο για μια σκλαβα;Τι δυστυχια να σου τυχει μια τετοια!Ποσο περιοριστικο θα ηταν αυτο!
    Αποψη μου;..ο εξευτελισμος μεσα στην bdsm σχεση δεν εχει τιποτε να κανει με το σεβασμο για τον οποιο συζηταμε.
    Αν καποιος ισχυριστει το αντιθετο,θα πω οτι αν ειναι να επιλεξω μεταξυ σεβασμου και της καυλας μου,θα επιλεξω ασυζητητι το δευτερο.Και αντιθετα με τον The King δεν θα ντραπω καθολου γι αυτο.Εκεινη,ελπιζω πως ναι.
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: "Περισσεύει" εκτίμηση & σεβασμός γιά τις Υ ?

    Θα το θέλαμε, αλλά δεν είμαι βέβαιη. Θεωρητικά και δεοντολογικά έτσι είναι βεβαίως τα πράγματα σε διάλεκτο βανιλλίστικη ή BDSMικη αλλά στην πράξη μπορεί να μην ...

    Εμένα δεν με πείθει ο αφορισμός ούτε και άλλοι ανάλογοι. Έχω πετσί ευαίσθητο και όταν υπάρχει προσβολή στον εξευτελισμό τη νιώθω, όταν δεν υπάρχει το γνωρίζω, αλλά μην φαντάζεστε ότι επειδή ο εξευτελισμός είναι BDSM αποκλείεται να έίναι "κακός" με έλλειψη σεβασμού, να υπογραμμίζει τη μη εκτίμηση και ούτω καθ εξής...

    Για τη vanilla προσβολή δε με νοιάζει  

    @ soutzoukakia,
    εκτός από τα αναλώσιμα, όπως το φιλέττο ή ενδεχομένως αναλώσιμα με τα οποία δεν ξεμπερδεύει ποτέ κανείς και ούτε έχουν ημερομηνία λήξης, πχ κόλλα UHU, υπάρχουν και τα διαρκείας, όπως πίνακες ζωγραφικής, καναπέδες κ.λπ.
     
    Last edited by a moderator: 30 Δεκεμβρίου 2010