Περισσότερο σεξ μεγαλύτερη επιτυχία στη γονιμοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και υγεία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 2 Ιουλίου 2009.

 1. Konstantinos

  Konstantinos Staff Member

  Βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος παρατηρείται σε όσους κάνουν καθημερινά σεξ, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων για αυτό και συστήνεται στα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν απογόνους.


  Μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε διαφωνία στο εάν θα πρέπει οι άνδρες να απέχουν λίγες μέρες από την “σεξουαλική” δράση πριν ξεκινήσουν τις προσπάθειες για να αποκτήσουν παιδί. Ο δρ Ντέιβιντ Γκρίνινγκ του Sydney IVF, βάσει μελέτης που έγινε στο κέντρο κέντρου θεραπείας για τη γονιμότητα και την τεχνητή γονιμοποίηση στην Αυστραλία, υποστηρίζει πως η αποχή δεν είναι ότι καλύτερο για επιτυχημένα αποτελέσματα.
  Συγκεκριμένα, ο Γκρίνινγκ ύστερα από δείγμα 118 περιπτώσεων διαπίστωσε πως υπήρξε μεγάλη βελτίωση σε εκείνους που τους ζητήθηκε επί μια εβδομάδα καθημερινά να έρχονται σε σεξουαλική επαφή.

  Μάλιστα, ο δείκτης DNA του σπέρματος που δείχνει το βαθμό ζημιάς που παρουσιάζει, μειώθηκε από 34% σε 26%, όπως ανέφερε ο γιατρός στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας ενώ προσέθεσε πως δεν δημιουργείται πρόβλημα από τη μείωση του όγκου του σπέρματος.

  "Μπορούμε να συμπεράνουμε με κάποια ασφάλεια ότι τα ζευγάρια με σχετικά φυσιολογικές παραμέτρους σπέρματος θα πρέπει να κάνουν σεξ καθημερινά για έως και μία εβδομάδα πριν από την ημερομηνία της ωορρηξίας.

  Στο πλαίσιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αυτή η απλή συνταγή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος και τελικά στην επίτευξη μιας εγκυμοσύνης.

  Είναι πιθανό η συχνή εκσπερμάτιση να οδηγεί σε βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, καθώς μειώνει το χρόνο που εκτίθεται σε δυνάμει επιβλαβή μόρια στους όρχεις”, τόνισε ο δρ Ντέιβιντ Γκρίνινγκ.

  Cosmo.gr - Life & Style
   
 2. madlene

  madlene Contributor

  Eτοιμάζεσαι για απογόνους;:p