Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περι Ιδιωτικότητας και προάσπισης αυτής

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Νόμος' που ξεκίνησε από το μέλος DeSade, στις 4 Μαρτίου 2018.

  1. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Η ιδιωτικοτητα και η ανευ ορων προασπιση της ειναι και θα επρεπε να ειναι αυτονοητη στον ευαισθητο χωρο του bdsm. Τον αποκαλω ευαισθητο γιατι το κυνηγι μαγισσων συνεχιζεται ακομα και σε χωρες πολυ πιο εξοικειωμένες και ανεκτικες ,σε σχεση με την Ελλαδα ,στο bdsm .
    Λιγοτερο απο ενα χρονο πριν ενα ατομο εχασε τη δουλεια του ως προγραμματιστης στην Αμερικη του γιατι μαθευτηκε ( απο διαφορους ψιθιριστες-καλοθελητες) οτι ηταν bdsmer .Δειτε εδω την προσωπικη του μαρτυρια και την προσπαθεια του να πεισει οτι δεν ειναι ελεφαντας https://www.garfieldtech.com/blog/tmi-outing
    Το παραδειγμα αυτο καταδεικνύει με τον πιο εμφατικο τροπο οτι καθε λογης ρουφιανεμα- ηθελημένο η μη- προσωπικων πληροφοριων που γνωριζουμε για οποιοδηποτε μελος της bdsm κοινοτητας θετει σε κινδυνο το ατομο του οποιου τα στοιχεια ,ή μερος αυτων, γνωστοποιουνται.

    Ειδικη επισήμανση για Κυριαρχικα ατομα: Οταν δηλωνεις Κυριαρχικος, ισχυριζεσαι οτι μπορεις να διαχειριστεις ψυχισμους , αναστολες, φοβιες , τη λιμπιντο , το κορμι και πολλα αλλα των υποτακτικων ατομων. Πως διαολο μπορεις να υποστηριζεις κατι τετοιο οταν δεν μπορεις να κανεις κατι στοιχειωδες οπως να κρατησεις το κωλο στομα σου κλειστο;
     
  2. skia

    skia Contributor

    Θελω να σου πω οτι ειναι θεμα χαρακτηρα το θεμα συμπεριφορα. Δεν ειναι μονο χαρακτηριστικο καποιων Κ. Ειναι και καποιων υπο. Λιγο πολυ ολοι εχουμε αντιμετωπισει τετοια κατασταση.
    Απο την αλλη ομως, μηπως οι ιδιοι εκτιθεμεθα παραπανω απο οτι ειμαστε ικανοι να αντεξουμε;
     
    Last edited: 4 Μαρτίου 2018
  3. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Εγώ θα έλεγα καλύτερα να μη "τρομοκρατούμε" το κόσμο που είναι εδώ...
    Ο καθένας προσέχει (υποτίθεται) σε ποιον απευθύνεται και τι αναφέρει.
    Διαδικτυακοί κίνδυνοι όπως η διάρρευση προσωπικών πληροφοριών που αναφέρθηκε υπάρχουν σχεδόν παντού.
    Δεν ωφελεί πουθενά να δημοσιεύουμε τα αυτονόητα με δόση πανικού στο λόγο μας.
     
    Last edited: 4 Μαρτίου 2018
  4. t.n.b.t.

    t.n.b.t. Αν δε φαντάζεσαι φωτιές με κάρβουνα μην παίζεις...

    Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, σαφέστατα η ιδιωτικότητα πρέπει να προστατεύεται απόλυτα, αλλά αυτό κατά κύριο λόγο γίνεται από εμάς πρώτα από όλα. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα του Larry Garfield, ο ίδιος όπως λέει και στο κείμενό του εκμυστηρεύτηκε σε κάποια άτομα από την εταιρεία το ότι είναι bdsmer, αντίστοιχα στα σχόλια από κάτω μία κοπέλα η οποία συνεργαζόταν μαζί του και βγήκαν ραντεβού έγραψε ότι της ξεκαθάρισε ο ίδιος τις προθέσεις του εξαρχής όταν βγήκαν και τι θέλει και τι ψάχνει και το θέμα δεν προχώρησε. Αν ο ίδιος εμπιστεύτηκε στα λάθος άτομα τις προτιμήσεις του χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του, δεν είναι καθόλου παράξενο το πώς αυτές βγήκαν παραέξω, κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να συζητάνε πολύ θέματα που δεν τους αφορούν και ειδικά στον επαγγελματικό τομέα που τα πράγματα είναι πολύ ανταγωνιστικά, ο καθένας χρησιμοποιεί το παραμικρό για να βγάλει τον άλλο από τη μέση, αν του δοθεί πάτημα. (όπου ο καθένας βάλε ο καθένας που έχει αυτόν τον χαρακτήρα)

    Θα έπρεπε να ζούμε σε μία κοινωνία που δεν παίζει κανένα ρόλο τι φυλή είσαι, τι φύλο είσαι, τι σεξουαλικές προτιμήσεις έχεις, τι φετίχ έχεις ή αν είσαι γεμάτος τατού στο αν κάνεις τη δουλειά σου καλά ή όχι και στον αν αξίζεις σεβασμό ή όχι. Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει όμως, για αυτό πέφτει και στον καθένα ατομικά το βάρος του πώς θα προστατέψει τον εαυτό του από οποιονδήποτε μπορεί να θέλει να τον βλάψει στην επαγγελματική ή προσωπική του ζωή. Καθένας από εμάς, έμμεσα ή άμεσα εκθέτει τον εαυτό του επιλεκτικά, και βασιζόμαστε στην εχεμύθεια των ανθρώπων που συναντάμε εδώ μέσα, που μας ενώνει κάτι πολύ συγκεκριμένο, για να μην μιλήσουν παραέξω. Πάντα όμως υπάρχει ο κίνδυνος αυτό να γίνει, όταν επιλέγω εγώ να βάλω φωτογραφία με το πρόσωπό μου εδώ, γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί αυτό αύριο μεθαύριο εναντίον μου. Δε θα έπρεπε να γίνεται αυτό, είναι απαράδεκτο το ότι γίνεται, αλλά δυστυχώς, όταν το μόνο στο οποίο μπορεί να βασιστεί κανείς είναι η καλή θέληση του άλλου να σεβαστεί την ιδιωτικότητά σου, πρέπει να αναγνωρίζεις ότι αυτό δε γίνεται πάντα, γιατί δεν είναι όλοι οι χαρακτήρες ίδιοι.
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Για τον Αφέντη και για μένα κοντά του είναι εκ των ουκ άνευ η ιδιωτικότητα της επιλογής M/s. Που σημαίνει όχι κουβέντες, όχι φροϋδικά ολισθήματα, όχι φωτογραφίες - ούτε καν φαινομενικά μη ταυτοποιήσιμες, όχι οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση.

    Αλλά επειδή όλα αυτά είναι κατά βάση ημίμετρα που πάντα αφήνουν ένα περιθώριο τυχαίου σφάλματος και η στραβή μπορεί να συμβεί,
    θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι υπάρχει και κάτι που λέγεται "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" και προστατεύεται με νόμο εθνικό και ενωσιακό. Όσον αφορά τον καθένα που μπορεί να κάνει BDSM, ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο ενδεχομένως να είναι η "ερωτική ταυτότητα" και σίγουρα είναι η "ερωτική ζωή" που σημαίνει φωτογραφίες πχ, προφίλ σε ιστοσελίδες ερωτικών γνωριμιών και άλλα.

    Συνεπώς, αν προσέχουμε και δεν ομολογούμε τίποτα, τότε όποιος μας βγάλει στη σέντρα με τον όποιο τρόπο ας είναι εκτεθειμένος νομικά λόγω παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μας, εξαιτίας των ενεργειών του που οδήγησαν να γνωρίζει και να μπορεί να μας συνδέσει επωνύμως με κάτι που εμείς προστατεύαμε όπως είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε.
     
    Last edited: 4 Μαρτίου 2018
  6. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Χρησιμοποιείς ως ψευδώνυμο το όνομα κάποιου που όλη του τη ζωή πάλεψε για τη διαφάνεια. Τίποτα δεν πρέπει να μένει κρυφό κι όποιος κρύβεται δίνει το δικαίωμα στους άλλους ν' αποκτούν ισχύ πάνω του.
     
  7. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Το πλέον βασικό στην όλη κουβέντα, είναι πως η δημοσίευση σε τρίτα πρόσωπα των προσωπικών στοιχείων κάποιου χωρίς τη συναίνεσή του, είναι
    είναι όχι απλά κατακριτέα, αλλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

    Επίσης, πιστεύω πως υπάρχουν διαφορετικά κίνητρα που κάποιος κάνει κάτι τέτοιο:

    - Ίσως επειδή τα βλέπει όλα για πλάκα: "δε βαριέσαι, δε γαμιέται, και τι έγινε, σιγά το πράγμα, κανείς δεν είναι κανενός", κλπ, κλπ.

    - Ίσως μεταφέρει άθελά του λάσπη: "Λοιπόν, έμαθα πληροφορία από ένα παλιό άτομο του χώρου, που ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Μου είπε για τον "kinky-Popay", αυτόν τον νοστιμούλη που τα γράφει ωραία στα νήματα ότι τον έχει μικρό, πολύ μικρό, πιο μικρό εξαφανίζεται. Γι' αυτό και δεν έχει στεριώσει με καμία εδώ μέσα. Ναι σου λέω, σιγουράκι, αυτός ο παλιός είναι έγκυρη πηγή".

    - Ίσως για λόγους χαζο - κουτσομπολιού: "Σου έχω τρομερά νέα. Ο "master-τιμωρός" είναι από δω, από την πόλη μας. Ναι βρε, μου τα είπε η Μαρία, που γνώρισε στο munch την "sub-johana" που πέρυσι ήτανε μαζί του. Αλήθεια, δεν είναι καθόλου ψηλός, οι φώτο που ανεβάζει δεν είναι δικές του (ειδικά αυτή με τα πόδια, είναι του Καραγκούνη και την έχει πειράξει). Και ξέρεις τι άλλο μου είπε; Τον λένε Νίκο, δουλεύει delivery και τις Κυριακές κάνει μεροκάματα ψάλτης στην εκκλησία της κεντρικής πλατείας. Λες κάθε φορά που "τιμωρεί" να λέει και ένα Αμήν; χαχαχαχα".

    Αναρωτιέμαι ποιο από τα παραπάνω "Ίσως", είναι το χειρότερο.
     
  8. t.n.b.t.

    t.n.b.t. Αν δε φαντάζεσαι φωτιές με κάρβουνα μην παίζεις...

    Υπάρχει και το εσκεμμένο το "θέλω να σου κάνω ζημιά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο", το οποίο προσωπικά θεωρώ χυδαιότερο όλων. Βέβαια με δεδομένο ότι όλα το ίδιο αποτέλεσμα έχουν, θα έλεγα ότι είναι εξίσου άσχημα, το κίνητρο στην προκειμένη κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Το θέμα είναι ότι σε όλους φτάνουν κατά καιρούς "πληροφορίες" για τον τάδε ή τον δείνα, έγκειται στην ιδιοσυγκρασία του καθενός αν θα κρατήσει το στόμα του κλειστό ή θα συνεχίσει αυτό το χαλασμένο τηλέφωνο.
     
  9. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Ο καθένας είναι υπόλογος και υπεύθυνος των πράξεων του.

    Εάν εγώ, ζω σε μια κοινωνία, που κατ' εμέ είναι πουριτανική,
    και εφόσον θέλω να το παίξω προοδευτικός, θα υποστώ και τις
    συνέπειες αυτές.

    Δεν υπάρχει μάχη χωρίς να χυθεί αίμα.

    Προσωπικά, δεν θα τον αντιμετώπιζα ως "μάρτυρα", για εμένα, ότι
    κάνω στο κρεββάτι (και όχι μόνο) αφορά εμένα και το εκάστοτε
    υ. Αλλά αυτό, είναι δικιά μου θεώρηση.

    Δεν έχω καμία διάθεση και όρεξη να αλλάξει όλη η κοινωνία, ώστε
    να θεωρεί το bdsm, κάτι το φυσικό. Στο κάτω κάτω, αυτό θα αφαιρούσε
    και θα στερούσε την μοναδικότητα του, το μυστήριο του.
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ας ξεκινήσουμε από τα απλά...
    Στην εποχή μας δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει ιδιωτικότητα, έτσι κι αλλιώς...

    Αυτό που λέμε "ιδιωτικότητα" ουσιαστικά αποτυπώνει την συμπεριφορά ατόμων και ομάδων να σέβονται και να μην εκθέτουν,
    στον βαθμό που αντιλαμβάνονται και μπορούν, τα προσωπικά δεδομένα του όποιου κύκλου τους με την ΕΜΠΡΑΚΤΗ συμπεριφορά τους.
    Και ως πρός την πιθανότητα έκθεσης και ως προς την προάσπιση αν χρειαστεί.
    Αυτά...
     
  11. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν όλοι να αρέσουν σε όλους, ούτε καν να γίνονται ανεκτοί από όλους.

    Και το άλλο βέβαιο είναι ότι κανένα νομικό πλαίσιο, ούτε εθνικό ούτε διεθνές (για εμάς ενωσιακό), με όποιες ποινικές ρήτρες και δικλείδες ασφαλείας και αν προβλέπουν, δεν είναι αρκετά για να προστατεύσουν τους πάντες συνέχεια, από εκμετάλλευση από τρίτους προσωπικών στοιχείων η χρήση των οποίων θα μπορούσε να τους βλάψει.
    Και αυτό για δύο λόγους που δεν αλλάζουν ούτε επηρεάζονται σε ευρεία κλίμακα:

    - Λειτουργεί περισσότερο εκ των υστέρων κι λιγότερο προληπτικά-ανασταλτικά.

    - Καμία κοινωνία δεν είναι στο σύνολό της τόσο ανεκτική, σε όσα επιδέχονται ασφαλούς ανοχής, όσο θα ήθελε ή ισχυρίζεται ή νομίζουμε ότι είναι.
    Αυτό αξιολογείται μόνο συγκριτικά με άλλες κοινωνίες και χωρίς να υπάρχει διεθνές κοινά αποδεκτό ιδανικό πρότυπο.
    Κι επειδή εκτός του Γραπτού Δικαίου υπάρχει και το Άγραφο, που ενίοτε έχει ισχυρότερη επίδραση από το Γραπτό, η οποιαδήποτε νομική προστασία αποδυναμώνεται περαιτέρω.

    Είναι λοιπόν ενθαρρυντικό που υπάρχει μεν νομοθεσία που προστατεύει και προσφέρει εφόδια άμυνας και αποκατάστασης σε δυνητικούς παθόντες, και είναι οπωσδήποτε προτιμότερο και δείγμα προόδου που υπάρχει από το να μην υπήρχε,
    αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, ούτε θα γίνει ποτέ τόσο επαρκές που να εκμηδενίζει κινδύνους, εκτός αν οδηγηθούμε σε καταστάσεις πρόληψης και καταστολής που θα παραβίαζαν άλλα Θεμελιώδη Ανιρώπινα Δικαιώματα.

    Αυτά είναι κάποια από τα κακά νέα.

    Τα καλά νέα είναι ότι οι κοινωνίες επίσης είναι σήμερα συγκριτικά ανοιχτότερες και ανεκτικότερες, τουλάχιστον στον Δυτικό Κόσμο, σε σχέση με παλαιότερα,
    και ως πολυπληθή σύνολα ατόμων πάντα υπάρχουν εκεί έξω παραπάνω από πολλοί άνθρωποι που δεν επηρεάζονται από το τι λένε τρίτοι για κάποιον,
    και πολλοί επίσης με τους οποίους μπορεί κανείς να μοιραστεί και να χαρεί οποιαδήποτε επιθυμία του.

    Οι υπόλοιποι δεν έχουν σημασία.

    "Δεν θα φτάσεις έγκαιρα και εύκολα στον προορισμό σου αν κοντοστέκεσαι να πετροβολάς το κάθε μαντρόσκυλο στην πορεία". Έχει ειπωθεί.

    Κι από εκεί και πέρα, είναι πλέον και πάντα ενεργά και διαθέσιμα και τα νομικά εργαλεία και πλέον υπάρχει και ικανή νομολογία που δίνει πλεονέκτημα και επαρκή εφόδια σε όποιον έχει υποστεί αποδείξιμη βλάβη, να αποζημιωθεί και να αποκατασταθεί, και ο τυχόν υπόλογος να τιμωρηθεί επαρκώς αυστηρά ώστε να του κοστίσει ακριβά.
     
    Last edited: 4 Μαρτίου 2018
  12. S/M Healing

    S/M Healing Et Ιn Arcadia Εgo

    Η ρουφιανιά φίλε μου ειδικά στις μέρες μας έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Ακόμη και οι ανώνυμες πληροφορίες ειναι θεμιτές. Γιατί, πιστεύεις οτι δεν υπάρχουν μυστικοί αστυνομικοί εδω μέσα; Σε όλους τους χώρους υπάρχουν, σε κόμματα, σε οργανώσεις, στο ίντερνετ παντού. Κάποιοι κάνουν την "χοντροδουλειά" το να μαζέψουν δηλαδή τις πληροφορίες, κάποιοι άλλοι τις ξεσκαρτάρουν και σε τρίτη φάση τα "κόκκινα" προφίλ δίνονται σε ειδικούς αναλυτές οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στο να βγάζουν συμπεράσματα. Παρ όλα αυτά, πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις οτι έχεις κάνει κάτι παράνομο. Στο φόρουμ ότι και να "ισχυριστείς" δεν λέει κάτι. Φυσικά κάποιοι ισχυρισμοί πέραν κάποιων ορίων αρκούν για να σε "σταμπάρουν" αλλα όχι για να σε καταδικάσουν για κάτι. Μπορεί να είσαι μυθομανής και να λες και να δηλώνεις ό,τι σου κατέβει, αυτό σημαίνει οτι τα έχεις κάνει και στην πράξη;