Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περι ελευθερίας...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 11 Ιανουαρίου 2008.

 1. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  Με εναυσμα το ακόλουθο post
  Θα ήθελα να σας προσκαλέσω σε μια αναλύση της έννοιας ελευθερία.

  Ειναι γνωστό (οι μη επιφανειακοι αναγνωσται του μαρκησιου καταλαβαινουν σε τι αναφέρομαι αλλα είναι και πιο "κοντινο" στην κατεστημένη αντίληψη της περί ης ο λόγος έννοιας) πως η συμμετοχη σε μια σχέση του τύπου που αφορά το φόρουμ ως "Κ" αυξάνει (διευρύνει) την ελευθερία του.

  Ισχύει το ίδιο και για την "αντίπερα" όχθη, το "υ" και γιατί.

  Πέραν της φιλοσοφικής προσέγγισης στο θέμα είναι ευπρόσδεκτη φυσικά και η βιωματική. Πόσο ελευθερο αισθανεται λοιπόν ενα "υ", όπως αναφέρει η SMiss_angel2307, γιατί και πως το βιώνει;
   
  Last edited: 24 Σεπτεμβρίου 2008
 2. Apollyon

  Apollyon God's Demon Contributor

  Ειναι πολυ γενικη η εννοια της ελευθεριας ετσι οπως την θετεις.Θετικη?Αποθετικη?Κοινωνικη?Ποια μορφη πρεπει να αναλυσουμε ?
   
 3. zinnia

  zinnia Contributor

  η αποδοχη και η βαθεια γνωση αυτου που ειμαστε φερνει την ελευθερια , ετσι ακομα και κατω απο τα ποδια του, εισαι ελευθερη και πετας..
   
 4. blindfold

  blindfold Contributor

  κατ'εμέ ουσιαστική ελευθερία είναι όταν είσαι απόλυτα υπεύθηνος για τον εαυτό σου και τις πράξεις του ,δηλαδή την υπάρξη σου συνολικά
   
 5. MasterJp

  MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

  @Apollyon: αυτη που πιστευεις πως αφορα τον χωρο αγαπητε.
   
 6. Apollyon

  Apollyon God's Demon Contributor

  Θα προτιμησω τοτε να μην εκφρασω αποψη  
   
 7. SMiss_angel2307

  SMiss_angel2307 Regular Member

  Νιώθω ελεύθερη μέσω της υποτακτικότητας μου κ μακραν περισσότερο απ'ότι ένιωθα στις βανίλλα σχέσεις μου, αν κ ναι... Εκείνος ελέγχει το μυαλό μου κ μέσω των επιθυμιών Του... των διαταγών Του κάνεις "εκτος χωρου" θα μπορούσε να μιλήσει για άρση της ελευθερίας μου ως σκεπτόμενο κ ανεξάρτητο ον...... Αμ δε! Το να νιώθω πως Κυριαρχεί το μυαλό μου κ το να κάνω αυτό που μου Ζητήσει κ θα τον Ευχαριστήσει μου προσφέρει την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας!... γιατι απλά βιώνω κάτι που με εκφράζει... το οποίο αλλιώς δεν θα μπορούσα να το ζήσω.
   
 8. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Περι ελευθερίας...

  Η έννοια της ελευθερίας απορρέει από την καταπίεση,είτε αυτή βιώνεται άμεσα ή έμμεσα.Συνήθως βιωματικά γνωρίζουμε την άμεση ή την έμμεση προέλευση της.Όμως μια ζωή που υπήρξε ή υπάρχει χειμμαρώδης σε συνδυασμό με διάφορα πολλά ή λίγα κοινά βιώματα που φιλτραρίστηκαν από το μακρινό ή κοντινό(πολλά διαζευκτικά,το ξέρω,προσπαθώ να γίνω σαφής γμτ..) περιβάλλον,δημιουργούν συγκεχυμένες εικόνες και συναισθήματα.Η ρίζα μπερδεύεται με τον κορμό.Αυτό επηρρεάζει την έννοια της ελευθερίας.Μπορεί κάποιος/α να νιώθει μεγαλύτερη ή μικρότερη ελευθερία από αυτή που "δικαιάται".
  Επίσης η ελευθερία ευδοκιμεί διαφορετικά στους επιμέρους κοινωνικούς τομείς που έχουν επίδραση στο είναι του καθένα.Μπορεί κάποιος που καταπιέζεται καθ΄ όλη την καθημερινότητα να νιώθει ερωτικά ελεύθερος;Μπορεί;Πως όμως μπορεί να είναι αληθινό σε όλη του τη διάσταση,όταν οι περισσότερες του καθημερινές σχέσεις έχουν ποικίλα προβλήματα;Αυτό το θέμα είναι δικό του και ας αναζητήσει μόνος μια λύση..

  Είμαι ελεύθερος;Σε πολλούς τομείς ναι,σε άλλους όχι..Καταπιέζομαι;Ίσως ναι σε κάποιους πάλι τομείς αλλά γμ το..Γι αυτό υπάρχουν και οι ελιγμοί..
  Στη σεξουαλικότητα μου και στις διάφορες εκφράσεις της;Ναι.Εκεί είμαι ελεύθερος και ας μην έχω πάντα αυτό που θέλω.Μα πόσο ελεύθερος πάλι μπορώ να είμαι ,όταν συμβιβάζομαι στο target group μου;Είμαι..Αρκετά ,όπως προείπα,αλλά όχι τόσο όσο θέλω..Πολλές φορές όμως νιώθω πως η ελευθερία μου περιορίζεται από την ελευθερία των άλλων..Ποιος θα ενώσει τους κρίκους;
   
 9. john_slave96

  john_slave96 Contributor

  Νομίζω ότι η ελευθερία αρχίζει όταν κάποιος ξέρει τα περιθώρια, μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί. Μέσα σε αυτά τα περιθώρια μπορεί να αισθανθεί ελελυθερος, ενώ, φαινομενικά, καταπιέζεται. Αν, λοιπόν, ακολουθήσουμε αυτή τη χεγκελιανή και μαρξιστική άποψη περί ελευθερίας, και, επίσης, θεωρήσουμε ότι αυτά τα περιθώρια μπορεί να διαρηχθούν, δηλαδή να φτάσουμε στην υπέρβασή μας, τότε μπορούμε να αναλύσουμε με ακρίβεια την ελευθερία στο χώρο μας (εννοώ στο bdsm γενικότερα).

  Το να υπηρετείς ένα κυρίαρχο άτομο, Αφέντρα ή Αφέντη, δεν είναι παρά ένας προσδιορισμός του εαυτού σου μέσα από πολύ αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς. Αυτοί οι κανόνες σε καλούν να κάνεις την υπέρβασή σου. Να γίνεις πιο καλός, με την ένοια της ηθικής, της χρησιμότητας και της αρετής. Ακόμα και αν δεν έχεις δείκτες από το κυρίαρχο άτομο, ξέρεις ότι κάνεις την υπέρβασή σου. Και προχωράς. Αρχίζει, λοιπόν, η ελευθερία σου, αυτή που σου προσφέρεται από αυτόν που σε κυριαρχεί.

  Μπορεί να είναι σχήμα οξύμωρο, όμως μέσα στο slavery βρίσκουμε υψηλά ποσοστά ελευθερίας, αφού ο ίδιος ο σκλάβος έχει διαλάξει αυτόν τον τρόπο επκοινωνίας. Δεν του έχει επιβληθεί με το ζόρι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εγκαταλείψει. Αν όμως εγκαταλείψει, τότε θα χάσει το στοίχημα με τον εαυτό του, κατά πρώτο λόγο, και αυτό θα του στοιχίσει περισσότερο. Νομίζω ότι εξέφρασα κάποιες βασικές σκέψεις μου πάνω σε αυτό το πολύ θεμελιώδες θέμα και επιφυλλάσσομαι για το μέλλον.
   
 10. Elysium

  Elysium Contributor

  Γιατί ένας υποτακτικός αισθάνεται "ελεύθερος" σε μια D/s – M/s σχέση κι όχι απλά ευτυχισμένος;

  Μήπως δεν εκφράζει σωστά αυτό που νιώθει;
   
 11. john_slave96

  john_slave96 Contributor

  Η ευτυχία είναι απόρροια της ελευθερίας και όχι το αντίστροφο. Άρα αισθάνεται πρώτα ελεύθερος και μετά, φυσικά, ευτυχισμένος. Μπορεί όμως και δυστυχισμένος, αν αισθανθεί καταπίεση από τον ίδιο τον ρόλο του: να κάνει πάντα και πάντα την υπέρβαση του εαυτού του.

  Από τη μεριά των Κυρίαρχων, δεν μπορώ να το κρίνω. Ας μιλήσουν άλλοι για αυτό.
   
 12. Elysium

  Elysium Contributor


  Η ευτυχία μπορεί να προκύπτει από το γεγονός πως κάποιος έχει βρει το σεξουαλικό του προσανατολισμό και τον κατάλληλο σύντροφο.
  Δεν κατανοώ γιατί αυτό πρέπει να συνδέεται με την ελευθερία σαν έννοια...