Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περι Gor ο λόγος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master_Spiler, στις 6 Ιουνίου 2006.

  1. Mavrobasilis

    Mavrobasilis Regular Member

    ...στοιχείο που πολλοί φαίνεται πως λησμονούν.
     
  2. Astarty

    Astarty Contributor

    Λέτε να είχε την εισπρακτική επιτυχία του Άρχοντα των δαχτυλιδιών μια μεταφορά των νουβέλων στην μεγάλη οθόνη;
     
  3. latexduck

    latexduck Contributor

    εμένα πάλι όλα αυτα μου φαίνονται βαρετά και πολύπλοκα όσες φορές και αν προσπάθησα να τα προσεγκίσω... ίσως μου κάνει ιδιαίτερα ο Master_Spiler  
     
  4. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Astarty μου θα έλεγα οτι είναι τελείως αδιάφορο, έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη ήδη μια-δυο φορές στο παρελθόν με σχετική αποτυχία.

    Jim πολύ ευχαρίστως, αν και είμαι της άποψης οτι το link στην ιστοσελίδα που δίνω στο πρώτο post μου στο συγκεκριμένο νήμα είναι πολύ πιο επεξηγηματικό απ'όσο θα μπορούσα να το κάνω εγώ. Δυστυχώς για πολλούς είναι στα αγγλικά αλλά περιλαμβάνει περίπου 900+ σελίδες με πληροφορίες και αναλύσεις πάνω στον Gorean τρόπο ζωής.
     
  5. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Περι Gor ο λόγος

    Νουβελων τις οποιες τις αγοραζει καποιος.... και λεει και σε ενα φιλο του να τις αγορασει και αυτος.... και αυτος λεει σε αλλο φιλο...κοκ κοκ κοκ ........!!!
    και καποιος με την καλη του την ψυχουλα και αθελα του το διαφημηζει και στο φορουμ και καποιος που θα το διαβασει το thread αυτο μπορει να τις αγορασει και μετα να το πει και σε εναν φιλο του να τις αγορασει και αυτος..κοκ κοκ κοκ..!!!
    Εχεις δικιο τελικα... το κερδος δεν εχει καμια σημασια... ειναι lifestyle.....ts ts ts!!!
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Re: Απάντηση: Περι Gor ο λόγος

    1)
    Κατά την ίδια έννοια και οι κομμουνιστές που διαδίδουν τις ιδέες τους το κάνουν ηθελημένα ή άθελα για να πουλήσουν βιβλία του Μαρξ και του Λενιν ή όταν γράφαμε για τον Εμπειρίκο εδώ προωθούσαμε τις σχετικές εκδόσεις. Κάποιο μέτρο χρειάζεται στην κριτική μας για την εμπορευματοποίηση.

    2) Τα επόμενα δεν αναφέρονται στο πρoηγούμενο quote του Kits

    O Μaster Spiler άνοιξε ένα thread για να πει κάποια πράγματα. Δυο posts έκανε ο άνθρωπος και άκουσε ειρωνική ομοβροντία. Είμαι άσχετος με το gor και κατά καιρούς έχω εκφραστεί κριτικά για τη γενικότερη λογική του, αλλά η ειρωνία και το στυλάκι μου ακούγονται λιγότερο σοβαρά από το να πιστεύει κανείς σε υποτιθέμενα παραμύθια. Άλλωστε όλοι μας έχουμε τα δικά μας παραμύθια, ακόμα κι αν αυτά είναι η μυθοποίηση του εαυτού μας.

    Ας ακούσουμε λοιπόν το "παραμύθι" (απ’ ότι ξέρω οι οπαδοί του gor δεν πιστεύουν την πραγματική ύπαρξη του πλανήτη αλλά έχουν δημιουργήσει μια δικιά τους λογική) κι ας κάνουμε την κριτική μας (αν θέλουμε) με επιχειρήματα.
     
    Last edited: 7 Ιουνίου 2006
  7. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Περι Gor ο λόγος


    ok σταματαω εδω!!
    εδω δινουν τα λεφτα τους σε παπαδες και εκκλησιες στου gor δεν θα δωσουν...
    Δωσαμε δωσαμε!!!

    (Υ.Γ. τι σχεση το gorean lifestyle με το BDSM και ποιος ο λογος που αναφερθηκε στο Forum???)
     
  8. G_E

    G_E Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περι Gor ο λόγος

    Εννοείς οτι το gor ειναι μια επιχείρηση όπως οι εκκλησίες με δομή, κεντρικό σχεδιασμό κλπ? Αν είναι έτσι, κακώς σταματάς εδω. Θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί αυτή η άποψη (αν φυσικά έχει βάση).
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    To Gor είναι άλλο ένα εναλλακτικό lifestyle kits, όπως και το Domestic Discipline, που είτε αρέσει είτε δεν αρέσει (περί ορέξεως...) παραμένει σχετικό και επηρεασμένο (αμφίδρομη η επιροή) από το BDSM.

    Πολύ σχετικώτερο με το BDSM από το swinging επί παραδείγματι, η απόσταση που το χωρίζει δεν είναι ούτε μεγαλύτερη ούτε μικρότερη από αυτή που χωρίζει το BDSM από τον σαδισμό του deSade και την σαδική φιλοσοφία.
     
  10. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περι Gor ο λόγος


    Δεν εχω ασχοληθει ποτε με gor και οτι αυτο περιλαμβάνει, αλλα το εχω συναντησει πολλες φορες μπροστα μου σε φορουμ που ασχολουνται με το BDSM, και απο οτι εχω δει ηταν παντα η αιτια να υπαρξουν παρεξηγησεις και τριβες αναμεσα στα μελη...
    Σιγουρα δεν ειναι τοσο αθωο οσο το βλεπουμε, μια και υπαρχουν οργανομενες κοινωνιες που ελεγχοντε απο ''καποιους''. Οσο και καλη διαθεση να εχεις αμα ελεγχεις μαζα ανθρωπων δεν ειναι και οτι αθωο... στο 2006 ζουμε σε κοινωνια δυτικων... τα συμφεροντα πολλα!!!
    Για παραδειγμα θα αναφερω ομαδικη αυτοκτονια απο gorean το 1995 στην Ιρλανδια οι οποιοι νομιζαν πως μετα το θανατο τους οι ψυχες τους θα μεταφερθουν εκει ''που ΠΡΕΠΕΙ να ειναι''

    ( εχω και το σχετικο λινκ για το παραπανω, αλλα θα το δημοσιευσω σε λιγες μερες που θα γυρισω στο σπιτι και θα το βρω... )
     
  11. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Περι Gor ο λόγος

    το τι ειναι σχετικο και το τι οχι αυτο εξαρταται με το πως το αντιλαμβανεται ο καθενας... ( οπως ειπες ''περι ορεξεος''
    Παντως συνεχιζω να διαφωνω πως το gor ειναι σχετικο με το BDSM...
    Το gor ειναι κατασκευασμα καποιου η καποιων και απο οτι εχω καταλαβει εχει καποιο σκοπο.
    Το BDSM ειναι ''γεννημενο'' και οχι κατασκευασμενο... υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει!!
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Θα ήθελες να μας πείς πως γεννήθηκε, και ποια κατά την γνώμη σου η διαφορά του "γεννώ" από το "κατασκευάζω" στην προκειμένη περίπτωση;

    Λέω να αφήσουμε το "υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει" (βλ. ων, ην, ερχόμενος) για τις θρησκείες και τις επερχόμενες γενεές

    ΥΓ. Δεν είμαι Gorean με ενοχλούν απλώς οι απόλυτες απόψεις (και δή οι τονισμένες με θαυμαστικά) όταν ... όλα είναι σχετικά