Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περι Gor ο λόγος

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Master_Spiler, στις 6 Ιουνίου 2006.

  1. month

    month Regular Member

    Δεν βλέπω γιατί να πας τόσο μακριά ώστε να ανδυκνείεις ένα τρόπο ζωής που βγαίνει μέσα απο μια σειρά βιβλίων. Αν θες να δείς παρόμοια παραδείγματα, υπάρχουν σε αρκετούς αρχαίους πολυτισμούς που είχαν τις γυναίκες απο κάτω, και σε καθόλου καμία εκτίμηση. Ο κόσμος του Γκόρ είναι ένα φανταστικό πόνημα, του ευρύτερου sword and sorcerry τύπου, που αντιγράφει μοτίβα και καταστάσεις που έχουμε δει στο Κόναν του Howard. Και ίσως σε χειρώτερη γραφή.
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Θα τολμούσα να πω, πως το gorean lifestyle, είναι πολύ πιο κοντά στο bdsm παρά το DD, το οποίο αν δεν κάνω λάθος, ασχολείται απλά με τιμωρία.

    Έχω ασχοληθεί πριν μερικά χρόνια με το Gor, το θεωρώ ένα πολύ καλό rpg, έχει πολύ καλά στοιχεία, όπως π.χ οι διάφορες στάσεις της σκλάβας και μια ενδιαφέρουσα φιλοσοφία, με την οποία συμφωνώ σε πολλά - ουσιαστικά όλα όσα υπάρχουν και στο bdsm και διαφωνώ σε άλλα τόσα.

    Από τον Νόρμαν έχω διαβάσει τα πρώτα 5 βιβλία, λογοτεχνική αξία δεν βλέπω να έχει καμμιά, αλλά είναι πολλά τα στοιχεία που μπορεί να πάρει κάποιος του bdsm απ΄ αυτά.

    Θεωρώ πως το Gor σαν rpg θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή εκπαίδευση για μια συνειδητή ήδη σκλάβα, αλλά όχι για μια καινούρια στο χώρο.

    Είναι μια διέξοδος για αρκετά άτομα, είχα γνωρίσει άτομα που ξέφευγαν από την άσκημη πραγματικότητα τους, όπως π.χ. μια παραπληγική κοπέλα που μπορούσε να βιώσει την απόλαυση του χορού, μόνο μέσα από αυτά και γενικά είναι ικανό να δημιουργήσει πολύ έντονα συναισθήματα μέσα από την εικονική του πραγματικότητα.

    Εντωμεταξύ οι gorean στο νετ, έχουν δημιουργήσει δικούς τους κανονισμούς, ουσιαστικά άσχετους με τα βιβλία του Norman και σε όποιο room μπεις έχει και διαφορετικούς κανονισμούς. Γενικά υπάρχει η τάση για σοβαρά κολλήματα σε τυπικότητες παρά στα ουσιαστικά πράγματα, τουλάχιστο σε αυτά που εγώ θεωρώ ουσιαστικά, μια και όλα αυτά δεν είναι παρά η προσωπική μου άποψη.

    Σαν επιπλέον γνώση πάντως είναι αξιόλογη.
     
  3. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Περι Gor ο λόγος

    Απλα το BDSM υπηρχε στον ανθρωπο παντα και οταν ακομα δεν ηξερε τι ειναι... ενω το gor ''καποιος'' το κατασκευασε...
    Ειναι σαν την τροφη. Ο ανθρωπος παντα ετρωγε... αργοτερα φτιαχτηκαν κουζινες και ντελικατέσεν.. 
    Οσο το αμα ειναι απολυτη η γνωμη μου εδω θα διαφωνησω.. μαλλον τα βλεπω πιο ρεαλιστικά. Παντως οτιδήποτε που οδηγει σε φανατισμο και εξαρτηση ειμαι κατά.. και επειδη εχω δει ανθρωπους να ασχολουντε με το gor και να μην ''σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους'' με κανει να μην το εχω παρει με καλο ματι.
    Παντως εκφραζω προσωπικη αποψη και ειμαι ανοιχτο σε καθε τι καινουριο...
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Περι Gor ο λόγος

    Τα βιβλία του Gor αγαπητέ Kits, εχουν πουληθει σε πάνω απο 12 εκατομύρια αντίτυπα μέχρι το 2004, οταν ο Norman "αποκλεισθηκε" από τους εκδοτικούς οίκους. Δεν θα ήταν παρακινδυνευμένο να υποθέσουμε πως όλοι όσοι τα αγόρασαν δεν έβλεπαν κάτι από τον εαυτό τους σε αυτά;

    Αυτό που προυπήρχε ήταν, όπως έχει πλειστάκις αναλυθεί σε αυτό το forum, αφ' ενός η σεξουαλική επιθυμία του ανθρώπου όχι για αυστηρά αναπαραγωγικές ανάγκες και αφ' ετέρου η επίθυμία για κυριαρχία, που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση / αναγνώριση της επιθυμίας για υποταγή και αυτό ακριβώς πραγματεύονται τα βιβλία του Norman, ασχέτως αν επικεντρόνωνται κατά βάση στην ανδρική κυριαρχία και την γυναικεία υποταγή (απο αυτή την οπτική γωνία ίσως οι πλεον αληθινοί Goreans του forum είναι ο Heinrich και ο Μαυροβασίλης   ).

    Ουτε λοιπόν κάποιος ανάγκασε τους οπαδούς του Gor να διαβάσουν τα βιβλία του Norman (οι στατιστικές δίνουν 50/50 m/f) ουτε, πολύ περισσότερο να τα εφαρμόσουν ως τρόπο ζωής. Όσον αφορά τον φανατισμό και την εξάρτιση, θυμίσου τις αντιδράσεις που γέννησε η ερώτιση "είναι απόδεκτό σε έναν κυρίαρχο να απολαμβάνει το bondage από την πλευρά του δέκτη;".

    Εν κατακλείδει, μήπως υπερασπιζόμενος αδιάλακτα το ένα υποπίπτεις στο ίδιο παράπτωμα με αυτούς που υποστηρίζουν το αντίθετο;

    Θυμήσου τον Βολταίρο.
     
  5. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι Gor ο λόγος

    Ισως....
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Έχω διαβάσει τις περισσότερες από τις Gorean νουβέλλες του John Norman.

    Αν τις προσεγγίσει Κ/κανείς ως lifestyler, έχουν ορισμένες αρετές δυσεύρετες. Όπως και να έγραφε ο Νόρμαν, είχε εξαιρετικό αισθητήριο για το τί είναι, πώς σκέπτεται, πώς αισθάνεται και πώς λειτουργεί μία σκλάβα γυναίκα. Αυτή ήταν η αίσθηση που αποκόμησα προσωπικά, ότι το μόνο για το οποίο ήταν απολύτως αξιόπιστος ο συγγραφέας είναι οι σκλάβες.

    Επίσης απολαμβάνω το Gorean positioning, στο βαθμό που με αφορά. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να κάνει μία γυναίκα να αισθάνεται σκλάβα ψυχή τε και σώματι.

    Καταλαβαίνω απολύτως την επίπτωση που είχαν αυτές οι νουβέλλες στο σύγχρονο BDSM lifestyle, και μάλιστα είχε συζητηθεί το αν είναι ο ίδιος ο Νόρμαν lifestyler, πράγμα που αρνήθηκε σε συνέντευξη που είχε δώσει πάνω σ αυτό.

    Αν διαβάσει Κ/κανείς τις ίδιες νουβέλες ως κάποιος που αγαπάει το διάβασμα ως μορφή ψυχαγωγίας και έχει διαβάσει πολύ λογοτεχνία, θα τις βρει επιεικώς μέτριες.

    Η λανθάνουσα ιδεολογία είναι στην ουσία φασιστική τύπου άσπρο - μαύρο.

    Λογοτεχνική οικονομία δεν υπάρχει με την έννοια ότι καταστάσεις που μπορούσε ο Νόρμαν να αποδώσει με πραγματικά δεδομένα προτιμά να τις δίνει σε μία γκροτέσκα και επίπεδη μορφή με φανταστικά δεδομένα.

    Και Ο/όποιος θέλει να διαβάσει για κοινωνίες που απασχολούσαν σκλάβους και για τη ζωή των σκλάβων στην αρχαιότητα μπορεί κάλλιστα να απολαύσει διάβασμα με τα βιβλία του Μίκα Βαλτάρι π.χ. καθώς και με πολλά άλλα.

    Η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ο Prof. John Lange πρέπει να ήταν από εκείνους τους Αμερικάνους καθηγητές που, όταν τους έλεγε ο Πρύτανης του νέου κολλεγίου - πανεπιστημίου της καινούργιας περιοχής στην οποία μόλις είχαν φτάσει "πολύ θα θέλαμε να σας προσλάβουμε, αλλά ανησυχούμε για τις γυναίκες και τις ερωμένες μας, οι φήμες σας θέλουν εξαιρετικά ζωηρό και δυναμικό σ αυτόν τον τομέα", αυτός θα απαντούσε "να μην ανησυχείτε καθόλου γι αυτό τις έχω ήδη πάρει όλες και δε λένε και πολλά πράγματα".
     
  7. Kits wrote:
    "φανατισμο και εξαρτηση ειμαι κατά.. και επειδη εχω δει ανθρωπους να ασχολουντε με το gor και να μην ''σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους'' με κανει να μην το εχω παρει με καλο ματι."

    Mια θαυμάσια διακωμόδιση της (ηλίθιας εννουμένης) φανατίλας και εξάρτησης είναι μια ιστορία του κομίστα Χρήστου Δημητρίού δημοσιευμένη στο περιοδικό ΒΑΒΕΛ (μήνας δεκέμβριος χρονολογία κάπου μέσα με τέλη 1990) και έφερε τον τίτλο "ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ"
    (κάποια στιγμή αν έχω χρόνο θα την ποστάρω).
    Σε αυτή την ιστορία παρακολουθούμε (με μια σουρεαλ αισθητική που αρμοζει στην περίσταση) την προσπάθεια ενος ανθρωπάκου να γίνει "κόκκινος" με κάθε τίμημα και την διαμάχη του με έναν "κίτρινο" της διπλανής "κίτρινης" σύνοικίας. Το τέλος είναι κωμικοτραγικό με τον κόκκινο να καταλήγει νεκρός μετά από ομαδικό κίτρινο γαμήσι.
    Μέσα σε ένα μπαλονάκι στο τελευταίο καρέ ο κώλος του ξεπροβάλει μέσα απο ένα βαρέλι με την ταμπέλα ΤΕΛΟΣ χωμένη στο επίμαχο σημείο, δίπλα σε ένα τοίχο διαβάζουμε τα εξής:

    "Με το νέο έτος οι κίτρινοι ενώθηκαν με τους κόκκινους και μισούσανε τους μπλέ"
     
  8. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Ποιά περίσταση Sweet_Distress;
     
  9. Της ιστορίας SadalMelik
     
  10. Master T

    Master T New Member

    Απάντηση: Περι Gor ο λόγος

    GOR is a lifestyle is not show   like BDSM. A master is 24/7 master and the kajira is 24/7 kajira   Don't mix them  
     
  11. Απάντηση: Περι Gor ο λόγος

    Στο Gor υπάρχει μόνο ένας Master (*). Όλοι οι άλλοι υποτάσσονται στη βούλησή του.


    (*) John Norman.


    .
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Απάντηση: Περι Gor ο λόγος

    Βασικά οι πραγματικοί αφέντες του Γκορ είναι οι εντομόμορφοι Priest Kings αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα