Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περι switch

Συζήτηση στο φόρουμ 'Switches' που ξεκίνησε από το μέλος TheWildOne, στις 2 Ιανουαρίου 2007.

 1. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Περι switch

  Σα να λέμε:
  της κουκουβάγιας το παιδί...
  άλλη καμιά δε γέννησε..
  αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...

  κτλ
  κτλ

  Δεν ειρωνεύομαι φίλε μου.Απλά αν μπεις στη διαδικασία να αναδείξεις το ένα status,σημαίνει πως δε μπήκες στη διαδικασία να κατανοήσεις τα υπόλοιπα.Και αν δε μπήκες στη διαδικασία λόγω έλλειψης ερεθισμάτων ή λόγω φυγοπονίας ,τότε μικρό το πρόβλημα.Αν όμως δε μπήκες λόγω ελλείψει αντίληψης,τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο και θα φανεί και στην ίδια σου τη συμπεριφορά και όχι μόνο..Μπορεί να χρησιμοποίησα 2ο ενικό,αλλά μιλάω γενικά.Τίποτα προσωπικό..
   
 2. scissorhand

  scissorhand Member

  είμαι όλος αυτιά...

  Ας αρχίσουμε από το πώς «αντιλαμβάνεσαι» το δικό σου «σπίτι»;
  Όχι εσύ προσωπικά αλλά όποιος «εσύ» ζει μέσα σ' αυτό;
   
 3. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Περι switch

  Το πως αντιλαμβάνομαι το δικό μου σπίτι έχει να κάνει με μία διαρκή μετάβαση φίλε μου.Όποιον και να ρωτήσεις για το σπίτι του θα σου μιλήσει για έναν κόσμο σύνθετο.Γιατί;Άλλο θέμα αυτό κακό ή καλό και πολυδιάστατο.

  Στο δικό μου σπίτι έχω μόνο επισκέπτες για την ώρα ,λόγω της γενικότερης γεωγραφικής θέσης που βρίσκομαι.Δυστυχώς παίζει βασικό ρόλο,αν θεωρήσουμε πως εξελισόμαστε κυρίως μέσα από τα βιώματα μας.Η απάντηση που θα σου έδινα , λοιπόν , θα ήταν δύσκολη και από πλευράς γραφής και από πλευράς κατανόησης,λόγω διαφόρων εξωτερικών παραγόντων.

  Δε σου ζητάω να μου κάνεις άλλη ερώτηση.Απλά να την αναπροσαρμόσεις λίγο σε κάτι πιο ειδικό.

  Σε ευχαριστώ
   
 4. scissorhand

  scissorhand Member

  Νομίζω πως η ερώτηση που έκανα (όχι μόνο σε εσένα, που αρνήθηκες πλαγίως να απαντήσεις) δεν μπορούσε να είναι πιο ειδική.

  Ρώτησα λοιπόν τί σημαίνει για εσένα το status Dom και πως το αντιλαμβάνονται οι γύρω σου περιμένοντας κάποια στοιχεία συγκεκριμένα που κάνουν την ειδοποιό διαφορά με τα άλλα status. Αυτή η διασταύρωση: σημαίνει για μένα και πως με αντιλαμβάνονται οι γύρω μου είναι κάπως πιο ασφαλής.Για να είμαστε λίγο πιο «επίκαιροι» και όχι στον κόσμο μας...

  Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος από τη στιγμή που είμαι νέος στο χώρο και δεν γνωρίζω αλλά και δεν θα είχε νόημα αφού δεν ξέρω τι εμπειρίες είχες ή δεν είχες οι οποίες σε οδήγησαν στο συγκεκριμένο ρόλο.

  Το αν είναι δύσκολη μια απάντηση νομίζω πως αυτό κρίνεται από τη στιγμή που τη δίνεις. Συνήθως μια ερώτηση είναι δύσκολη. Αλλά και για σένα ακόμα δεν θά 'πρεπε να είναι δύσκολο να απαντήσεις αφού αφορά την ταυτότητά σου και το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις ήταν να κατέχεις αυτές τις «πολυδιαστάσεις» αν θέλεις φυσικά να λέγεσαι και να αναγνωρίζεσαι έτσι όπως λες και φυσικά να μπορείς να το εκφράσεις με απλά λόγια.

  Οι επισκέπτες έρχονται και παρέρχονται. Ο οικοδεσπότης παρ' όλα αυτά μένει ο ίδιος. Αυτόν ρώτησα.

  Βεβαίως και εξελισσόμαστε όλοι από τις εμπειρίες μας. Εξέλιξη σημαίνει και μετάβαση (όχι διαρκή). Και μετάβαση σημαίνει συν τοις άλλοις και αλλαγή. Αλλαγή μεθοδολογίας, χώρου γεωγραφικού (ρε μπας και αυτό εννοούσες;   ) συντρόφων, ρόλων αλλά σημαίνει και αναθεώρηση. Αν αναθεωρείς status μάλλον μου γνωστοποίησες τι δεν μπορείς να μου δώσεις κάτι που δεν μπορούσα να το ξέρω από πριν. Για να μην ξεχνιόμαστε.

  Αν από την άλλη δεν χρησιμοποιήθηκαν οι κατάλληλες λέξεις, λυπάμαι αυτές διάβασα.

  Μετά τη δεύτερη παράγραφο χρησιμοποίησα δεύτερο ενικό και τον εννοούσα.

  Next.
   
  Last edited: 8 Ιανουαρίου 2007
 5. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Περι switch

  Δικέ μου,είσαι ελαφρά είρων;
   
 6. scissorhand

  scissorhand Member

  Άν σου πω όχι θα το πίστευες;
   
 7. Incomplete_

  Incomplete_ Contributor

  Απάντηση: Re: Περι switch

  Mάλλον δεν έχει σημασία...Θα σου απαντήσω ,όπως και θα σου απαντώ εν καιρώ..
   
 8. L_Strike

  L_Strike Contributor

  Προσωπική απορία (και θα ήθελα να απαντηθεί από άτομα που δηλώνουν/είναι switch):

  Η επιθυμία για εναλλαγή ρόλων προέρχεται αμιγώς από εσωτερική τους "κλίση" ή είναι απόρροια των συναισθημάτων που τους προκαλεί ο άνθρωπος που βρίσκεται μαζί τους;

  Με άλλα λόγια, είναι στάση που εκφράζεται συνειδητά για την κάλυψη των προσωπικών επιθυμιών ή κλίση ευμετάβλητη και άμεσα συνυφασμένη με την "αύρα" του απέναντι;
   
 9. Panacotta_of_Doom

  Panacotta_of_Doom Regular Member

  Και τα δύο. Άλλες φορές νιώθεις την ανάγκη της υποταγής, άλλες της κυριαρχίας. Εξαρτάται από πάμπολλους παράγοντες (οι οποίοι με τη σειρά τους εξαρτώνται από τον/την switch και μπορεί να είναι πολύ προσωπικοί). Ένας από τους κοινότερους παράγοντες είναι ο/η απέναντι, oι δικές του/της προτιμήσεις κλπ.

  Αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, το τι σου ξυπνάει κάποιος δεν είναι συμβατό με τις επιθυμίες σου της στιγμής. Switch δε σημαίνει άβουλο πλάσμα, ούτε χαμελέοντας του BDSM.

  Αν αντί για 'switch' βάλεις 'αμφιφυλόφιλος' και ξανακάνεις την ερώτηση στον εαυτό σου, θα αποκτήσεις μια κάπως πιο πλήρη ιδέα του πώς λειτουργεί αυτός ο «μηχανισμός».
   
 10. Hamailewn_f

  Hamailewn_f Member

  Δεν ξέρω αν είμαι το μόνο female που δηλώνει switch εδώ μέσα, αλλά από μια πρόχειρη ματιά που έριξα, μάλλον είμαι  
  Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσπρα ή μαύρα αγαπητέ L_Strike, δεν είναι ή το ένα, ή το άλλο αυτό που σε οδηγεί στο να δηλώσεις (και κυρίως να νιώσεις) switch. Το να βιώνεις σύνθετες διαθέσεις, κυριαρχικές και υποτακτικές εξαρτάται τόσο από την ανάγκη για διαφορετικότητα -ακόμη και την περιέργεια- όσο και από την αύρα που αποπνέει ο/η σύντροφός σου.
  Το να είσαι και τα δύο δεν είναι μπέρδεμα, αρκεί να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι σου καλύπτει αυτό κάθε φορά.
  (Αλήθεια, ας μου απαντήσει κάποιος, γιατί δεν βρήκα άλλο female switch εδώ? Θεωρείται η γυναίκα πιο "ξεκάθαρης" ψυχολογικής διάθεσης? Η μήπως αφορά σε φόβο του να εξερευνήσει όλες τις πτυχές της ψυχοσύνθεσής του?)
   
 11. L_Strike

  L_Strike Contributor

  Δεν θα χαρακτίριζα κάποιον "άβουλο" από το status που δηλώνει.

  Κάνοντας την ίδια ερώτηση και αντικαθιστώντας την λέξη "switch" με "αμφίφυλος", αντιλαμβάνομαι πως ανάλογα τις επιθυμίες του την δεδομένη στιγμή, υπάρχει και η αντίστοιχη ανταπόκριση στο συναίσθημα που του προκαλεί ο απέναντί του. Επί του θέματος, αυτό που κάποιοι αποκαλούν "ανοιχτό νου" και άλλοι το χρεώνουν ως "έλλειψη σεξουαλικής ταυτότητας" προσωπικά το ονομάζω σεξουαλική - συναισθηματική ακροβασία. Θεωρώ πως δεν υπάρχουν άνθρωποι με απόλυτα μοιρασμένη την τάση της Κυριαρχίας και της υποταγής μέσα τους, κάπου κλίνουν περισσότερο (λόγω ιδιοσυγκρασίας, λόγω ψυχοσύνθεσης, λόγω επιθυμιών, λόγω... λόγω... λόγω...). Μοιραία, η εντονότερη επιθυμία τους αυτή βρίσκεται διαρκώς μέσα τους (έστω και σε λανθάνουσα μορφή) και η εξωτερίκευσή της εξαρτάται και από το πρόσωπο που έχουν απέναντί τους.
   
 12. Hamailewn_f

  Hamailewn_f Member

  Πολύ όμορφη τοποθέτηση L_Strike, κι ακόμη περισσότερο από κάποιον που, αν και δηλώνει κυριαρχικός, μπορεί να αντιληφθεί την "σεξουαλική-συναισθηματική" ακροβασία ενός switch.
  Θα ήθελα να δώσω μια παραπάνω διάσταση στο θέμα:
  Μπορείτε να αντιληφθείτε την ένταση της δύναμης που νιώθει κάποιος ο οποίος πριν μια βδομάδα λειτουργούσε υποτακτικά ενώ σήμερα είναι ο κυρίαρχος? Όλη η ψυχική δύναμη που απαιτείται από έναν υποτακτικό ζυμώνεται και εκ νέου διοχετεύεται σε άλλο πρόσωπο. Σαν αντανάκλαση, σαν καθρέφτισμα...
  Μπορείτε να αντιληφθείτε την ένταση των συναισθημάτων κάποιου που πριν μια βδομάδα λειτουργούσε κυριαρχικά όταν σήμερα βρίσκεται γονατισμένος? Πόσο οξύμωρα συναισθήματα..."εκεί που ήσουν ήμουνα...κι εκεί που είσαι θά' ρθω"...
  Συναισθηματική ακροβασία L_Strike, καλά το είπες. Που δίνει δύναμη, ικανοποίηση, που σε γεμίζει ακραία συναισθήματα και δοκιμάζει τον εαυτό σου.