Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πιθανές αιτίες αίτησης αποδέσμευσης, αιτιολόγησή τους, δυσκολίες στη λήψη της απόφασης αίτησης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος melted sugar, στις 13 Ιουνίου 2019.

  1. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    ευνοητο, οτι δεν μπορει να λειτουργησει το "όπως το βλέπει ο καθ' ένας"..
    Ας περιοριστουμε αρχικα σε 10-12 εκδοχες, και βλεπουμε.
     
     
  2. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Και σε αυτό ακριβώς αφορούσε η απάντηση μου. Στην σχετικότητα, και επειδή δεν υπάρχει μια κοινή
    άποψη/ηθική/αλήθεια. Για να απαντηθεί, είτε θα πρέπει να τιν ορίσουμε συνολικά, είτε θα πρέπει να
    μας δοθεί η άποψη του συγκεκριμένου Κ, η άποψη της συγκεκριμένης υ, ώστε οποιοδήποτε σχόλιο/απάντηση
    να αφορά τις συγκεκριμένες κοσμοθεωρίες και όχι τις δικές μας οπτικές.
     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2019
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Θα εκτιμούσα μια προσπάθεια συνεισφοράς προς αυτή την κατεύθυνση.
     
  4. MrEntropy

    MrEntropy Regular Member

    Μόλις μας δοθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες/παράμετροι
    θα επανέλθω δριμύτερος.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Το "γενικά" αντιβαίνει στο "συγκεκριμένα".

    Όποτε προαιρείσθε, αρκεί να είναι στην κατεύθυνση που προανέφερα.
     
  6. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Εάν όντως το παραπάνω ήταν αποτέλεσμα προσωπικής σου δουλειάς και μόνο είναι για μένα απορίας άξιον το ότι έφτασες και έμεινες όσο έμεινες στο σημείο που αναφέρεις. Ο φλογερός ενθουσιασμός και η βουτιά με το κεφάλι…
    Το να μάθεις να βλέπεις τον κόσμο και κατ’ επέκταση τον εαυτό σου(και συμβαίνει με αυτή τη σειρά) με τα μάτια του, είναι από τους πιο δύσκολους στόχους που μπορεί να θέσει ο Κυρίαρχος στο Κ/υ και απαιτεί προσπάθεια, συγκεκριμένες, επιλεγμένες κατά περίπτωση ενέργειες και χρόνο, πολύ χρόνο αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ εγγυημένο. Όμως, άλλος τρόπος για να φτάσεις στο σημείο να λες «αυτό διαλέγει για μένα, άρα αυτό μου αξίζει» γαλήνια και χωρίς «τζίβα» δεν υπάρχει. Για να καταδειχτεί το μέγεθος της δυσκολίας του κυριαρχικού εγχειρήματος αναφέρω παραδειγματικά το να μάθεις να βλέπεις πια τις σωματικές σου ατέλειες(όπως εσύ τις θεωρείς) ως όμορφες ακριβώς επειδή εκείνος τις βρίσκει όμορφες και ελκυστικές. Και αυτή η καινούρια αντίληψη να πάει τόσο βαθιά που να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.


    Η δέσμευση είτε απέναντι στον εαυτό σου είτε απέναντι στον Κυρίαρχο ότι θα καταφέρεις το οτιδήποτε, προϋποθέτει είτε υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας είτε αντίστοιχα άριστη γνώση από πλευράς Κ του ανθρώπου που έχει στα χέρια του. Καλό είναι να θυμάται κανείς πως επειδή σε κάποιες περιπτώσεις ούτε αυτός είναι απόλυτα βέβαιος για την γνώση του, συνήθως του αρκεί το να κάνεις ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να τα καταφέρεις ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αυτό θα πρέπει να αρκεί και σε σένα.



    Εάν έχει εγκαθιδρυθεί ένας μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας ο οποίος περιλαμβάνει την απαίτηση να τα λέει το υ όλα, μα όλα αφιλτράριστα, χωρίς αυτολογοκρισία και με τον τρόπο που έχει διδαχτεί( έτσι ώστε να μην υπάρχουν δισταγμοί, αμφιβολίες, άγχη κλπ) και ταυτόχρονα ο Κυρίαρχος συνεχίζει να παρατηρεί το υ ασταμάτητα(αντιλαμβάνεσαι ότι έτσι από ένα σημείο και μετά πιάνει στον αέρα πράγματα και συχνά δέχεσαι τη σχετική ερώτηση του τι συμβαίνει πριν καν ανοίξεις το στόμα σου, όσο κι αν έχεις προσπαθήσεις να το κρύψεις), τότε αυτός ο συνδυασμός είναι υπεραρκετός και βεβαίως διαρκεί όσο διαρκεί και η σχέση.



    Η εμπιστοσύνη θα πρέπει ως γνωστόν να αποδεικνύεται στην πράξη.


    Το μπορεί και όχι και η αμφιβολία που το συνοδεύει καλό είναι να μην υπάρχει. Εάν δεν μπορεί να δει είναι υποχρεωμένος να έχει άλλους τρόπους για να μαθαίνει ότι επιθυμεί και χρειάζεται.


    Η απάντηση στο πώς είναι δυνατόν να γνωρίζεις κάτι τέτοιο δίνεται κατά κάποιον τρόπο και εμμέσως κάπου πιο κάτω.



    Καταλαβαίνω τι λες. Ελπίζω κι εσύ να καταλαβαίνεις πως από την στιγμή που θα αποφασίσεις(!) τις εκπτώσεις για να μην τον χάσεις , το μπαμ είναι αναπόφευκτο. Δεν αντέχονται οι εκπτώσεις σε βάθος χρόνου από κανέναν.



    Η εξήγηση αυτή σε συνδυασμό με το εξής: «Αντίθετα, εάν παρά την επιθυμία και τις οδηγίες μου διαπιστώσω ότι δεν μου έχεις πει το παραμικρό που σε απασχολεί και με τον τρόπο που θα σου υποδείξω, θα υπάρξουν συνέπειες.»



    Ελπίζω κι εσύ με τη σειρά σου να με πιστέψεις αν σου πω ότι το να αποδέχεται το υ στην αρχή πράγματα τα οποία δεν είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να αντέξει,(τα οποία είναι βέβαιο ότι θα τα βρει μπροστά του και απλά θεωρεί πως όταν έρθει η ώρα θα τα ξεπεράσει) και αυτό λόγω της καύλας και της προσδοκίας της αρχής είναι τόσο μα τόσο συνηθισμένο.Στο μητρικό νήμα από το οποίο προήλθε το παρόν σε κάποιο σημείο ο @MasterJp αναφέρεται στη διερεύνηση που μπορεί να κρατήσει εως και μήνες αν χρειαστεί. Ενας από τους λόγους και τους στόχους της διερεύνησης είναι και το παραπάνω.Οπως έχουμε ξαναπεί ο Κυρίαρχος ξέρει να περιμένει(βασικό χαρακτηριστικό) και έχει σοβαρούς λόγους για να το κάνει, θα πρόσθετα.

    Δεν θεωρώ ασφαλές το να βασίζεται ένας Κυρίαρχος στην εμπειρία του υ για το οτιδήποτε.Να λαμβάνεται υπόψιν ναι,αλλά μέχρι εκεί.


    Κατά την προσωπική μου αντίληψη αυτού του είδους οι ουλές κακοφορμίζουν.


    Ή δεκτικότητα στην επιλεγμένη κάθε φορά εκπαίδευση θεωρώ ότι είναι κομμάτι της εν BDSM συμβατότητας.



    Aνακεφαλαιώνοντας κατά κάποιον τρόπο θα προσθέσω το εξής. Ένας Κυρίαρχος είναι καλό να έχει κατά νου το ότι αγκυλώσεις όπως αυτές που συζητάμε είναι εξαιρετικά πιθανόν να τις βρει μπροστά του σχεδόν σε κάθε σχέση δυνητικά και αν δεν έχει προβλέψει και πράξει αναλόγως και έγκαιρα, όταν το πρόβλημα θα του σκάσει στα μούτρα, είναι πια αργά, σπανίως μαζεύεται και συχνά η μόνη απομένουσα λύση είναι η αποδέσμευση.
     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2019
  7. tithon

    tithon Contributor

    στον αντίποδα του "όπως το βλέπει ο καθένας" και του ομότιμου "όπως νομίζω πως θα 'πρεπε", υπάρχει και η εκ του αποτελέσματος διαπίστωση. που δεν συμπεριλαμβάνει (ή προϋποθέτει) έγκαιρη ρητή διατύπωση από καμιά πλευρά, ούτε έγκαιρη διαχείριση αναστολών, επίσης από καμιά πλευρά. αλλά αμφιβάλλω αν καλύπτεται απ τον τίτλο του νήματος.

    μια εν τοις πράγμασι προσέγγιση επιχειρείται, ωστόσο, από δύο τουλάχιστον συζητητες.
     
    Last edited: 18 Ιουνίου 2019
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει μια λίστα με τις αιτίες αποδέσμευσης γιατί ο κάθε άνθρωπος δίνει δυνητικά διαφορετικές βαρύτητες ακόμα και σε παρόμοιες καταστάσεις ανάλογα με το πώς αισθάνεται/σκέφτεται/λειτουργεί σε σχέση με τον απέναντί του.

    Ο ισχυρισμός είναι πως για να ζητηθεί αποδέσμευση αυτός που τη ζητάει κρίνει ότι κάτι δεν τον καλύπτει σύμφωνα με τη δική του αντίληψη.

    Μπορώ μόνο να εικάσω καθώς δεν έχω προσωπικό βίωμα ότι αυτό σε μια Κ/υ σχέση δεν γίνεται ελαφρά την καρδία ωστόσο ακόμα και αυτό εξαρτάται στο πώς έχουν ορίσει τα μέλη της σχέσης αυτής το Κ/υ στοιχείο και έχω διαπιστώσει από τις εδώ συζητήσεις ότι το Κ/υ είναι απλά consensus και η ερμηνεία του lies to the eyes of the beholders.

    Δεν ισχυρίζομαι ότι το παραπάνω είναι σωστό (ή λάθος), it just is.
     
  9. Katemou

    Katemou Εκτός λειτουργίας

    Ο Κ είναι Κ και το κέφι Του θα κάνει.. δεν κρίνει το υ το αν τιμά η όχι..
    Για μένα το να φλερτάρεις με κάποιον άλλον είναι προδοσία..κοροϊδία..πρώτα από όλα στον ευατό μας.Και αυτό δυστυχώς είναι το χειρότερο.
    Ο Κ έχει τον χαρακτήρα Του και δεν αλλάζει.. εαν δεν θέλουμε να προσαρμοστούμε...σκούρα τα πράματα..
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Οι όποιες δυνητικά αιτίες αποδέσμευσης/αποχώρησης είναι γνωστές και στους δυο, στους κάθε δυο, εξ αρχής.
    Η διαχείριση ποικίλει και είναι συνάρτηση του σχεσιακού τιμήματος της αμφοτέρων προσδοκίας.
    (Ω, ναι, η ανθρώπινη γκλάβα κάνει παλαβά delete, reset κλπ, ανεξαρτήτως συνεπειών)...
    Σε κάθε περίπτωση εξαιρείται η όποια περίπτωση άπτεται ψυχοπαθολογικών παραμέτρων...
     
  11. brenda

    brenda FU very much

    Εμένα ένας εναλλακτικός τίτλος μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τις διάφορες βαρύγδουπες απόψεις, που φρονώ πως λέγονται για να λέγονται καμιά φορά και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική τους πραγματικότητα.

    "Αποδέσμευση Κυρίαρχου, το τέλος της παπάντζας."
     
  12. Οι αιτίες που πιθανολογώ θα με έφερναν στο σημείο της αποδέσμευσης εντός bdsm είναι οι ίδιες και σε βανιλα σχέση. Ανακολουθία λόγων και πράξεων, έλλειψη αυτοσεβασμού, έλλειψη σεβασμού, ανειλικρινεια, μη ικανοποίηση των αναγκών μου ( προφανώς για να επιλέξω να βρίσκομαι στη συγκεκριμένη θέση/σχέση κάποιες ανάγκες καλύπτω). Η καταπάτηση των δικών μου κόκκινων γραμμών εννοείτε. Εάν φτάσω μέχρι τη σκέψη η πράξη, δεν είναι μακριά. Το τέλος είναι στην επόμενη στροφή.

    Το μεγάλο πρόβλημα είναι να μπορέσω να τα επικοινωνήσω/εκφράσω ήρεμα από τη θέση που βρίσκομαι. Πολύ πολύ δύσκολο για εμένα. Προηγούμενη τακτική κρατάω μαζεύω.....και.....ΜΠΟΥΜ.....μετά από αυτό τίποτα δεν σώζεται και κάνεις δεν θέλει κιόλας να σώσει.!
    Στη προηγούμενη σχέση, από κάποιο σημείο και μετά περίμενα το "τι έχεις/το συμβαίνει?". Τώρα είναι μικρές ελεγχόμενες εκρήξεις. Οι μικρουλες ελέγχονται και από εμένα την ίδια. Οι λίγο μεγαλύτερες με "βοήθεια" 

    Δεν μπαίνω προκαταβολικά στο τριπακι αν τον χάσω τι θα γίνει.
    Σε ό,τι και αν έχει συμβεί στη ζωή μου πάντα μου δίνω 3 μέρες περιθώριο. Είναι 3 μέρες με ελεύθερη πτώση στη προσωπική μου κόλαση και διαμονή με όλα όσα αυτή συμπεριλαμβάνει. Μετά καμία ανοχή για μένα από εμένα. Με τραβάω από τα μαλλιά αλλά απαιτώ να κινηθώ προς τα πάνω έστω και ένα χιλιοστό!

    Ωραίος ο έρωτας ωραίο και το φλερτ και όλα. Όταν όμως είμαι κάπου, είμαι ολοκληρωτικά και όχι λίγο εδώ στα φανερά και λίγο παραπέρα στα κρυφά.....χαλάει η συνταγή.

    Θες να φλερταρεις/διερευνήσεις/ψαχτεις για τον οποιοδήποτε λόγο, βγάλε το κολάρο, τη βέρα το οτιδήποτε συμβολίζει/ζε για εσένα ή τον άλλον το οτιδήποτε και φλέρταρε ελεύθερα χωρίς κρυφτούλι . Στη τελική πάρε τις αποφάσεις, κάνε τις επιλογές σου και λουσου τις συνέπειες αυτών. Καλές και κακές.
    Τις έχω λουστεί στο παρελθόν και θα τις ξανά λουστω στο άμεσο μέλλον. Πονάει είναι δύσκολο, κτλ κτλ. That 's life ....επιλογές