Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποια έκφραση μαζοχισμού θεωρείται άρρωστη και γιατί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 30 Ιανουαρίου 2008.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ποια είναι τα όρια που κατά τη άποψη σας, διαχωρίζουν την υγιής έκφραση από την μη, του μαζοχισμού;

    Ποια η αιτιολόγηση σας για αυτή την άποψη;
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Ποια έκφραση μαζοχισμού θεωρείται άρρωστη και γιατί;

    Όπως έγραψα και για το σαδισμό,το blood(δεν ξέρω την ορολογία ,παρά το into blood για όποιν αρέσκεται σε αυτό)..Στο σαδισμό μίλησα για αυτοκαταστροφικότητα.Η αυτοκαταστροφικότητα εδώ είναι άμεση,εφόσον στις πληγές μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε παρενέργεια.Μόλυνσεις(αν δεν έχουν αποστειρωθεί με όργανα με τα οποία θα γίνει η χαράκωση) μπορούν να επιφέρουν μεγάλες ζημιές στον οργανισμό.Η ροή του αίματος πολλές φορές αποτελεί ένα μέσο εξαγνισμού.Ο μαζοχιστής πέρα από ευχαρίστηση πιστεύει ότι αποβάλει μέσα από το αίμα του και στοιχεία που τον καθιστούν μιαρό ή νοσηρό(και εδώ έγκειται η μεγάλη αντίφαση).
    Επιπλέον ο μαζοχιστής δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει και βάλει ένα όρι για το αίμα που θα χάσει.Εδώ λοιπόν είναι καθοριστικός ο ρόλος του σαδιστή,αν μπορεί να προνοήσει για τα όρια..
    Σε γενικές γραμμές ο άνθρωπος που στιγματίζει το σώμα του με πιο μακροπρόθεσμα ίχνη από βίαιη συμπεριφορά,έχει κάποια διαταραχή,η οποία χρειάζεται άλλου είδους αντιμετώπιση..
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποια έκφραση μαζοχισμού θεωρείται άρρωστη και γιατί;

    Η επικρατέστερη αντίληψη είναι οι αυτοτραυματισμοί και το αίμα, το τελευταίο υποθέτω επειδή παραπέμπει σε φόνο. Εμένα δεν μου φταίει τίποτα από αυτά τα δύο.

    Θα πήγαινα σε ψυχίατρο να με θεραπεύσει αν ο μαζοχισμός μου με έκανε δυστυχισμένη και δεν με άφηνε να ζήσω τη ζωή που θέλω. Ή αν ήταν τόσο έντονος ή ανεξέλεγκτος που με ωθούσε να σχετίζομαι με άτομα ο σαδισμός των οποίων θα με απωθούσε και δεν θα με άφηνε να τα εμπιστεύομαι. Ή με άτομα που θα με κάλυπταν μόνον ως προς τις μαζοχιστικές μου ανάγκες αλλά όχι σε προσωπικό επίπεδο.

    Αν ήθελα πολύ μια βανίλλα ζωή αλλά λόγω της ιδιοσυγκρασίας μου δεν μπορούσα να τη χαρώ, τότε θα αναζητούσα θεραπεία.

    Εκνευρίζομαι καμιά φορά και σκέφτομαι τη διέξοδο της mainstream ψυχολογικής υποστήριξης όταν διάφορα προβλήματα προσωπικότητας που μάλλον πηγάζουν από τη νεύρωσή μου, όπως παθητικότητα και μη διεκδίκηση, ελαφρά αυτοκαταστροφή, σίγουρα αυτοϋπονόμευση, αδυναμία λήψης ασήμαντων ή σημαντικών αποφάσεων κατα καιρούς κ.ά, μου στερούν ηδονές σαδομαζοχιστικές, γιατί και αυτό μπορεί να συμβαίνει. Αλλά μετά ηρεμώ και φροντίζω για τη συγκρότησή μου.