Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποια έκφραση σαδισμού θεωρείται άρρωστη και γιατί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ηλίας, στις 30 Ιανουαρίου 2008.

  1. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ποια είναι τα όρια που κατά τη άποψη σας, διαχωρίζουν την υγιή έκφραση από την μη, του σαδισμού;

    Ποια η αιτιολόγηση σας για αυτή την άποψη;
     
    Last edited by a moderator: 13 Μαρτίου 2008
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Ποια έκφραση σαδισμού θεωρείται άρρωστη και γιατί;

    Το blood..Θεωρώ υγιή έκφραση σαδισμού εκείνη που δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία και κατ επέκταση τη ζωή του μαζοχιστή.Η χαράκωση του δεύτερου ,όσο και με ασφαλές τρόπο και να γίνει ή όσα μέτρα προστασίας και να παρθούνε ,πάντα δημιουργεί κινδύνους και για την σωματική του υγεία και για την ψυχική του,αφού μιλαμε για το μέγιστο βαθμό αυτοκαταστροφής..
     
  3. Kits

    Kits Contributor

    αυτη που δεν εκφραζεται αλλα μενει κρυμενη μεσα στον καθενα και τον τρωει μερα με την μερα...
     
  4. Syrah

    Syrah Contributor

    Έκφραση ή έκφανση Ηλία;
     
  5. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Έκφραση καρδιά μου. Όχι το φαίνεσθαι, αλλά το είναι.
     
  6. female

    female Contributor





    Οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη καταστροφική φθορά του άλλου και μάλιστα ανεπανόρθωτη. Το snuff που έχεις ποστάρει στο art and literature για παράδειγμα, Ηλία, το θεωρώ απολύτως άρρωστο (και θα σου συνιστούσα να το αποσύρρεις, για διάφορους λόγους, από δημόσια θέα, όπως και το ζωοφιλικό). Επίσης, την έκφραση σαδισμού παρόμοια με της, κατά τα άλλα αξιολογότατης συμφορουμίτισσας, που δηλώνει οτι εξιτάρεται με την αδυναμία και την αρρώστια, με την κακοποίηση, σεξουαλική ή άλλη παιδιών, αδυνάτων, γερόντων και ζώων, το φόνο και τη σφαγή. Πιστεύω ακράδαντα οτι τέτοιες ορμές, όσο και υπαρκτές, όσο κι αν τις καταλαβαίνω, χρήζουν είτε ψυχοπαθολογικής φροντίδας, είτε απόλυτου sublimation σε άλλα πεδία. Επί πλέον, αν όλα τα άλλα που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι καταδικαστέα ή παράνομα από την ευρεία κοινωνία και το ποινικό δίκαιο, αυτά, στην περίπτωση πραγμάτωσής τους είναι σοβαρότατα ποινικά αδικήματα. Και καθόλου αδίκως.



    Σε γενικές γραμμές παραμένω αήθης, δηλαδή κρίνω κατά περίσταση -- με εξαίρεση το σεβασμό της ζωής. Ο σαδισμός που στρέφεται κατά της ζωής, σε οποιοδήποτε μέτρο, είναι, κατά τη βανίλλα γνώμη μου, ψυχοπαθολογικός και χρήζει πιθανής θεραπείας και καταστολής με κάθε τρόπο. Επιπλέον, είναι χειρότερα αλαζονικός από αυτόν ενός μεσαιωνικού ηγεμόνα. Καμμία κυριαρχία δεν δίνει καταστροφικό δικαίωμα. Είναι ακριβώς η ίδια αρχή που με κάνει να αντιτίθεμαι σε οποιοδήποτε πόλεμο ή στη θανατική ποινή.



    ( Έχω τουλάχιστον δύο ανθρώπους στον κύκλο των φίλων που έχουν επιθυμίες και φαντασιώσεις σαν τις παραπάνω. Αυτό που γνωρίζουν καλά είναι οτι πρέπει να αποθαρρύνουν αυτοπειθαρχούμενοι και να αποφύγουν με κάθε τρόπο την πραγμάτωσή τους. Όταν ο ένας με παρακάλεσε να τον βοηθήσω στον τρόπο να αποφύγει κάποια ακραία πράξη, και μη όντας κλινική ψυχολόγος, του θύμισα πως αν ξεφύγει από κάποια όρια, πέραν της ηθικής κλπ. θα έχει να αντιμετωπίσει το γεγονός οτι μπορεί να γίνει το γιουσουφάκι κάποιου άλλου στη φυλακή, όπου θα εκτίει ισόβια. Στην περίπτωση αυτή θα είμαι - σχεδόν - σύμφωνη με την δικαστική απόφαση, άσχετα αν θα του πηγαίνω τσιγάρα και βαζελίνη. )




     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Κακώς ανησυχείς ομορφιά μου. Υπάρχουν αναρίθμητοι δίοδοι εκτόνωσης του σαδισμού και απολύτως νόμιμοι, όσο και ποιοτικοί. Φαντασία να έχεις και μεράκι.

    Ένα παράδειγμα…
    Το κόμικ το οποίο έχω εκθέσει και κυκλοφορεί δίχως να θεωρείται εκτός νόμου, προκαλεί ταραχή ίσως και πιο έντονη από μία βουρδουλιά. Αυτή η ταραχή μπορεί να με θρέψει.
     
  8. female

    female Contributor




    Κυκλοφορεί στην Ελλάδα ή έτυχε να γίνει εισαγωγή του; Από πότε είναι νόμιμο το snuff στην Ελλάδα; Από πότε η ζωοφιλία είναι θέμα σ' αυτό το φόρουμ;





     
    Last edited: 13 Μαρτίου 2008
  9. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ο Milo Manara είναι απαγορευμένος; Ο Εμπειρίκος;

    "Το Κάστρο", το έχεις διαβάσει που έχω βάλει μέσα στο φόρουμ; Μέσα εκεί θα βρεις ότι αναφέρεις σε πολύ πιο έντονη μορφή και ακόμα περισσότερα… «Το Κάστρο» είναι δικό μου και από καμία επιτροπή δεν έχει περάσει. Τι λες, μήπως πρέπει να το αφαιρέσω; Δεν είναι ρητορική αλλά καθαρά ειλικρινής η ερώτηση.
     
    Last edited by a moderator: 13 Μαρτίου 2008
  10. female

    female Contributor




    Προσφιλέστατε Ηλία η συγκεκριμένη παρενθετική αναφορά μου αφορά όχι τις προσωπικές μου κρίσεις αλλά ένα μίνιμουμ όριο νομιμότητας του εσωτερικού και εξωτερικού φόρουμ. Δεν προτίθεμαι να κάνω το λογοκριτή. Θεωρώ οτι αποτελεί θέμα συζήτησης και απόφασης μεταξύ των moderators οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με αυτό το ρόλο. Έθεσα τον προβληματισμό μου. Ο Μανάρα και ο Εμπειρίκος αποτελούν πιθανή νομική ευθύνη των εκδοτών τους. Το υλικό του forum ποιών;


     
  11. Syrah

    Syrah Contributor

    Πώς κατέληξες στο συμπέρασμα ότι τις καταλαβαίνεις; Καταλαβαίνεις τον αλγόριθμο μέσα από τον οποίο προκύπτουν; Ή σέβεσαι το τυχαίο στο οποίο οφείλονται; Κάπως αλλιώς ενδεχομένως;

    Για να φτάσεις να προτείνεις λύσεις σημαίνει ότι έχεις διαγνώσει το πρόβλημα, και ότι γνωρίζεις τα αίτιά του, και πώς αυτά δύνανται να εκλείψουν. Εκτός αν μιλώντας για "φροντίδα" δεν κάνεις λόγο για "θεραπεία" αλλά για κάτι άλλο. Τί όμως; Και πώς θα μπορούσε να "βοηθηθεί" ο σαδιστής; Με φαρμακευτική αγωγή; Με ηθική νουθέτηση (λες και ο ίδιος δεν έχει ηθική);

    Επίσης, πώς μεταφράζεις το "sublimation" στα ελληνικά; Έστω περιφραστικά.


    Τι εννοείς με τη φράση που υπογράμμισα; Ο σαδισμός μπορεί να εκφραστεί με ένα χαστούκι, και με έναν αποκεφαλισμό.

    Ή με τη λέξη "μέτρο" μετράς την κοινωνική αξία της ζωής (όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε πολιτισμικό πλαίσιο) στην οποία επιτίθεται; Γιατί βέβαια, άλλο να ποδοπατώ μερικές δεκάδες μυρμήγκια, άλλο να σκοτώνω ένα σκύλο. Για τον δεύτερο πολύ θα εξανίστανται, ενώ για τα πρώτα θα χακτηριζόμουν απλώς ως κακομαθημένη. Επίσης άλλο να σκοτώσω τον κοινό θνητό φίλο μου, και άλλο τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Η Δικαιοσύνη θα με τιμωρήσει πολύ σκληρότερα στη δεύτερη περίπτωση γιατί κοινωνική αξία της ζωής του τελευταίου έχει προστιθέμενη αξία ένεκα της θέσης του στο πολιτικό στερέωμα. Το πώς προσδιορίζεται η αξία καθενός δεν το εξετάζω εδώ, αλλά με ενδιαφέρει να μάθω πώς εννοείς το "μέτρο".

    Εννοείς ότι δεν θα πρέπει να συζητάμε (ούτε) εδώ για κάποιες εκφάνσεις του σαδισμού μας;
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Προσωπικά το όριο μου αναφορικά με το σαδισμό αφορά την οποιαδήποτε κακοποίηση που συντελείται μη συναινετικά, είτε άμεσα είτε λόγω αδυναμίας του υποκειμένου να αντιληφθεί, ορίσει ή να αντιδράσει σε αυτήν.

    Το να διαβάζω για βιασμούς, απαγχονισμούς κ.ο.κ. και να δειεγείρομαι ή ακόμη να κάνω χρήση αυτών των εικόνων στη φαντασία μου ή σε role play δεν είναι ένα και το αυτό με το να τα πράττω. Το βδσμ είναι ένας χώρος ο οποίος περιορίζει με τους διάφορες κανόνες ακριβώς τις ανάγκες/επιθυμίες/εικονες που μας στοιχειώνουν και του επιτρέπουν να εκφράζεται μέσα σε κάποια πλαίσια.

    Υ.Γ.Αν αρχίσουμε να κλείνουμε θέματα επειδή προσβάλλουν την ηθική κάποιων ιδιαίτερα αυτών που εξ αρχής δηλώνουν εκτός του χώρου που αυτό το φόρουμ αντιπροσωπεύει θα ήταν χείριστου είδους φασισμός προς όλους όσους ανήκουν σ΄ αυτό το χώρο και έχουν και την επιθυμία/κότσια/αναγκη να εκφράσουν τα σκοτάδια της ψυχής τους, να τα φωτίσουν,να τα επεξεργαστούν και να τα μοιραστουν με ατομα με παρόμοιες ή ανάλογες ανησυχίες.