Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποια η διαφορά μεταξύ πραγματικής τιμωρίας και "τιμωρίας"/παιχνίδι.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 7 Ιουνίου 2005.

  1. Anastasia_

    Anastasia_ Regular Member

    Απάντηση: Ποια η διαφορά μεταξύ πραγματικής τιμωρίας και "τιμωρίας"/παιχνίδι.

    Εχεις δικιο κι εγω προσωπικα πιστευω πως ειναι λαθος κ δεν βοηθαει και καθολου στην ψυχικη ισορροπια (για μενα μιλαω βεβαια..)Απλως..πιστευω πως ειναι ευλογια το να εχεις καποιους ανθρωπους στη ζωη σου με τους οποιους εστω να εχεις την πεποιθηση πως μπορουν αβιαστα να σου βγαλουν στην επιφανεια αυτα που αλλιως δεν θα μπορουσες να εκδηλωσεις διαφορετικα και που ειναι οι κρυφες σου επιθυμιες..Κι ολο αυτο να γινεται οσο πιο φυσικα και αβιαστα γινεται..και παραλληλα να σε καλυπτει συναισθηματικα..μεγαλη ευλογια!! Αλλα και παραλληλα μεγαλη καταρα..οταν αυτο δεν μπορεις να το βιωσεις σε ολη του την εκταση και να δεις ως που μπορει να φτασει λογω αλλων παραγοντων, που δεν μπορεις να ελεγξεις..
     
  2. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ποια η διαφορά μεταξύ πραγματικής τιμωρίας και "τιμωρίας"/παιχνίδι.

    Πιστεύεις δηλαδή πως αν υπάρχει ο έρωτας στη μέση, και η υποτακτική δηλώνει ότι της είναι αφόρητο να γίνει κάποιου είδους συνεύρεση με τρίτα άτομα, ο κυρίαρχος θα έπρεπε να το εφαρμόσει ή όχι;
    Νομίζω ότι το θέμα αναπτύσσεται χωρίς να έχει ξακαθαριστεί το ποιοί είναι οι στόχοι της σχέσης. Βαλμένο πάνω σε μία ανάγκη να βιώσει κανείς ερωτικά συναισθήματα και δέσμευση δεν αναφέρεσαι καθόλου στους λόγους που εφαρμόζουμε τέτοιες τεχνικές στο βδσμ εκτός απο το να πηδήξουμε το μισό σύμπαν γιατί δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε.

    ΠΙστεύεις ότι όταν έχει ανάγκη μια γυναίκα να την αγαπήσουν το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να βρει έναν Κυρίαρχο και να του πει: "Εγώ θα κάνω τα πάντα αρκεί εσύ να μην πηδηχτείς με άλλες;"

    Περί αυτού πρόκειται και αυτό αφορούν όλα τα νήματα που μπλέκουν συναισθήματα με το bdsm που συζητάμε αυτές τις μέρες.

    Και αυτό που υποστηρίζουμε κάποιοι εδώ και μέρες, είναι ΜΗΝ κατακρεουργείτε τον εαυτό σας επειδή θέλετε να αγαπηθείτε. Μπορείτε να έχετε αγάπη χωρίς πόνο και να βγείτε αλώβητοι, ευτυχισμένοι, και με τις πληγές σας επουλωμένες. Μήπως να το βάλουμε κάτω απο το λογότυπο για αυτούς που πρωτομπαίνουν στο bdsm με την ελπίδα ότι θα αγαπηθούν;
     
    Last edited: 5 Ιανουαρίου 2012
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Ποια η διαφορά μεταξύ πραγματικής τιμωρίας και "τιμωρίας"/παιχνίδι.

    Καλώς ή κακώς μίλησα με όρους BDSMικούς Uther, από κει και πέρα ενήλικοι είμαστε όσοι είμαστε εδώ και μάλιστα για τα καλά, όσο μπορούμε ξέρουμε τι κάνουμε και δεν προσπαθώ να διδάξω πως πρέπει να γίνεται οτιδήποτε σε κανέναν, γιατί στο κάτω κάτω δεν το ξέρω και η ίδια.

    Όμως, όσον αφορά το τρίτο πρόσωπο, όπως σου είπα και στην κατ' ιδίαν ερώτηση που μου έκανες και εφόσον το είπα εκεί το λέω και εδώ, έστω και καταπατώντας τις αρχές μου, αν ειπωθεί σε άτομο υποτακτικό ή υποτακτικίζον για λόγους συναισθηματικών αναγκών ή οτιδήποτε "κάνε το/ δέξου το/ ανέξου το για να ευχαριστηθεί η Κυρία / ο Κύριος / ο έτερος" αυτό είναι κατ εμέ μια προσπάθεια κουκουλώματος του θέματος.

    Στο υποτακτικό άτομο αρέσει αυτό που κάνει γι αυτό που είναι (το πρακτέο) αλλιώς το κάνει για λάθος λόγους. Όταν κάνει κάτι "για να ευχαριστηθεί ο Κύριος" και πάλι του αρέσει για τον λόγο που γίνεται. Αν δεν αρέσει κάτι στο υποτακτικό άτομο, σε σχέση συναινετική, τότε ή είναι θέμα ορίων - πιθανά σκληρών - και εκεί υπάρχει ολόκληρη διαδικασία πώς θα τεντωθούν λίγο λίγο ή δεν γίνεται.

    Στο στάδιο που βρίσκεται ο καθένας μας έχει και τις απόψεις του για τον έρωτα και πώς αυτός συμπλέκεται με το BDSM και με ποια προτεραιότητα.

    Πάντως, η δαιμονοποίηση του έρωτα εν BDSM -κάτι για ξυράφια ή μαχαίρια είχε πάρει το μάτι μου τις προάλλες; - μου φαίνεται αστεία. Τελείως αστεία.
    Πιστεύω πως το θέμα είναι τελείως άσχετο με τον έρωτα και πιστεύω πως αν ο Κυρίαρχος διαπιστώσει εσωτερική αντίσταση του υποτακτικού σκέλους για το τρίτο πρόσωπο πρέπει με κάποιο τρόπο να το χειριστεί, ενδεχομένως και αφήνοντας το τρίτο πρόσωπο κατά μέρος προς το παρόν.

    Ξέρεις, όταν είχα σταλθεί σε τρίτους, εκπαιδευόμενη ακόμα ήμουν, είχα διδαχθεί ότι το επίκεντρο της κατάστασης θα είναι η άλλη υποτακτική, που ήταν με τον Κύριό της, όχι εγώ.
    Πιστεύω πως για κάθε άτομο είναι μια μάλλον κακή ιδέα αυτό, εκ πρώτης όψεως, αν πρόκειται για γενική αντίληψη. Αν πρόκειται για καμπανάκι που χτυπάει σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, είναι άλλο και ίσως να πρέπει να γίνει σεβαστό.
    Ναι; "Μπλέκουν συναισθήματα με το BDSM"! Δεν είναι κακό ξέρεις, είναι τελείως αναμενόμενο και όμορφο. Κάποτε παύει κανείς να φοβάται τα συναισθήματά του...
    Όλοι πηγαίνουν σε πάρα πολλά μέρη με την ελπίδα ότι θα αγαπηθούν και είναι αλήθεια πως όλοι θέλουν να αγαπηθούν. Αν οι άνθρωποι είναι BDSMers, εκκολαπτόμενοι ή προσδιορισμένοι πλέον, που θες να πάνε για να αγαπηθούν; Ή, λες, πρέπει να παραιτηθούν από την αγάπη επειδή είναι BDSMers;

    Από κει και πέρα, εγώ με θεωρώ πολύ λίγη για να δίνω συμβουλές γενικού χαρακτήρα προς όλους, πολλώ δε να τις κάνω και λογότυπο  
     
  4. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ποια η διαφορά μεταξύ πραγματικής τιμωρίας και "τιμωρίας"/παιχνίδι.

    Παρέλειψες δηλαδη το γεγονός ότι η κοπέλα που ρώτησε απασχολείται με ένα συγκεκριμένο δεδομένο και μιλάς γενικότερα. Θα απαντήσω προς το απόγευμα. Εγώ πιστεύω πλέον με όλες όσες μπαίνουν ερωτευμένες που προσπαθούν να κάνουν όσα τους λέει ο Κ και να καταλάβουν γιατι τους ζητάει τόσο "αποτρόπαια" πράγματα προσδίδοντας μια εικονα βαναυσότητας εκεί που δεν υπάρχει, ότι πρέπει να μπει σε λογότυπο.
     
  5. Anastasia_

    Anastasia_ Regular Member

    Απάντηση: Ποια η διαφορά μεταξύ πραγματικής τιμωρίας και "τιμωρίας"/παιχνίδι.

    Καλησπέρα σας. Μαλλον λανθασμενα χρησιμοποιησα αυτο το νημα για να πω τον .."πονο" μου , ας πουμε,γιατι μιλουσα αλληγορικα οχι κυριολεκτικα..και δημιουργηθηκε παρεξηγηση μαλλον..Δεν ειχε τεθει ποτε θεμα "τιμωριας" στη σχεση μου ποτε καταρχας και αν ποτε γινοταν κατι τετοιο θα ηταν σιγουρα με τη μορφη "παιχνιδιου"..Απλως εκανα εναν παραλληλισμο ας πουμε και μιλησα αλληγορικα σε σχεση με το πως νιωθω , οταν αναγκαζομαι να τον βλεπω με το αλλο προσωπο..Ουτε εκεινος το κανει επιτηδες, διευκρινιζω! Επισης μια αλλη διευκρινιση..και σε μενα προυπηρχε η υποτακτικοτητα..αλλα δεν υπηρχαν οι καταλληλες συνθηκες να ερθει στην επιφανεια μεχρι που τον γνωρισα..δεν ειναι οτι, επειδη τον ερωτευτηκα..εγινα υποτακτικη για χαρη του..Αυτα και συγνωμη που εκτροχιαστηκε το νημα απ το θεμα της τιμωριας, για το οποιο και ανοιχτηκε.