Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποια η διαφορά μεταξύ πραγματικής τιμωρίας και "τιμωρίας"/παιχνίδι.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος carissa[L_T], στις 7 Ιουνίου 2005.

  1. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Σωστά λάρα, το BDSM πρέπει είναι fun. Το θεωρούμε δεδομένο πως η μερική ενασχόληση μας με sessions θα είναι fun, πόσο μάλλον μια σχέση ζωής και καθημερινότητας. Μια M/s σχέση δεν πρέπει να διακατέχεται από μαυρίλα και καθημερινή αγωνία. Ποιό το νόημα?
    Καθημερινός λόγος για τιμωρίας δεν υπάρχει εκτός αν μιλάμε για αρχικά στάδια εκπαίδευσης όπου τα λάθη είναι πολλά ή αν μιλάμε για πειθαρχία που και πάλι δεν συμπεριλαμβάνεται στην έννοια τιμωρίας.
    Η τιμωρία δεν είναι ευχάριστη, δεν είναι παιχνίδι, δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο από τον σωφρονισμό και την υπενθύμιση ενός λάθους. Η τιμωρία είναι επώδυνη.
    Το παιχνίδι είναι μέρος της σχέσης. Είναι εκεί που Ο/Η Dominant θα πεί "γιατί δεν άδειασες το τασάκι" και ας έχει μόνο στάχτη μέσα, η καθόλου στάχτη η όταν Ο Μάστερ ρωτήσει "σε έδειρα σήμερα σκλάβα?".
    Όπως και να έχει. Θα σημειώσω ένα τελευταίο. Δεν υπάρχει sub που να παίρνει ικανοποίηση γλιτώνοντας την τιμωρία για ένα λάθος. Μπορεί να την φοβόμαστε, μπορεί να μας απωθεί ως ιδέα αλλά μας χρειάζεται και ας μην το παραδεχόμαστε ανοιχτά.
     
  2. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Να απαντήσω στους προβληματισμούς που έθεσε ο Sempre_Staccato

    1. Εγώ προσωπικά επιδιώκω το ταξίδι και όχι τόσο την Ιθάκη. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να με ικανοποιήσει μια έτοιμη σκλάβα. Μ'αρέσει η όλη διαδικασία να εκπαιδεύσω μια σκλάβα για να μπορεί να ικανοποεί τις δικές μου ανάγκες.

    2. Το BDSM σίγουρα είναι συνεναιτικό και ο καθένας από την πλευρά του προσφέρει τα ανάλογα. Η σκλάβα προσφέρει την υποταγή και την ψυχή της και ο Αφέντης προσφέρει την κυριαρχία και την εκπαίδευση. Οι τιμωρίες όσο επίπονες κι αν είναι όταν γίνονται για σωστούς λόγους που είναι κατανοητοί στη σκλάβα, ακολουθούνται από τη λύτρωση και τη συγχώρεση και προσφέρουν πάρα πολλά στη σχέση, στη γνωριμία και στο δέσιμο των συντρόφων.

    3. Λογικός ο προβληματισμός σου στο κατά πόσο μπορείς να φανείς αντάξιος της σκλάβας σου, αλλά΄ο καθένας προσφέρει με το δικό του τρόπο στη σχέση. Υπάρχουν Αφέντες που προσφέρουν πολλά στη σκλάβα τους ακόμα και λόγω της ύπαρξης τους. Δηλαδή προσφέρουν τη σιγούρια και την ασφάλεια στη σκλάβα, ότι κάποιος νοιάζεται γι αυτήν, έιναι ο μέντορας της, προσπαθεί να καλλιεργήσει τα καλά στοιχεία που έχει μέσα της και να διορθώσει τα αρνητικά. Όλα αυτά κάθως και πολλά άλλα που δεν ανέφερα μπορούν να κανουν μια σκλάβα ευτυχισμένη. Οι μικρές καθημερινές απολαύσεις αλλωστε κάνουν τη ζωή όμορφη. Ακόμα και ένα απλό μπράβο κάνει τη σκλάβα ευτιχισμένη γιατί της δείχνει ότι οι προσπάθειες τις αναγνωρίζονται.
     
  3. BDSM_lover

    BDSM_lover Regular Member

    Μμμμ νομιζω απ' ολες τις απαντησεις που διαβασα, οτι εχουν ειπωθει τα παντα σχετικα με αυτο το θεμα, οποτε οσο και να ξυνω το κεφαλι μου (οχι πυτιριδα δεν εχω, μην φοβαστε), δεν μου ερχεται να γραψω κατι διαφορετικο απο τους προλαλησαντες  
     
  4. τασος0

    τασος0 Regular Member

    δεν θα γραψω τιποτα απλα επιτρεψτε μου να συμφωνησω με οσα ειπαν η faedra , carissa , lara ,kai mistress 4f sybs
     
  5. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Μια σημειωση στο "ετοιμη σκλαβα". Υπάρχει τετοιο πράγμα? Με δεδομενο πως μιλαμε για μια νεα σχεση, η σκλαβα δεν θα πρεπει να μαθει και να προσαρμοστει στα πιο ιδιαιτερα θελω Του νεου Μαστερ/ Μιστρες? Επισης, η επαγρυπνιση παιζει σημαντικο ρολλο στην σχεση, γιατι οσο και να εχει μαθει η σκλαβα/σκλαβος καποια πραγματα, η ρουτινα καμια φορα μας κανει να "ξεχνιομαστε" και τοτε γινονται λαθη που και παλι απαιτουν τιμωρια.
     
  6. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Η τιμωρία είναι το μέσο με το οποίο ο/η Aφέντης/α ασκεί την εξουσία του/της επί του/της υποτακτκτικού/ής.
    Ανάλογα με τον τύπο της συνεδρίας (session) χρησιμοποιούνται λιγότερο ή περισσότερο επώδυνες τιμωρίες.
    Οι πιθανές τιμωρίες είναι αναρίθμητες και η πλήρης απαρίθμησή τους είναι πρακτικά αδύνατη.
    Ωστόσο, αφήνοντας κατά μέρος τις εξωτικές τιμωρίες που μπορεί να δει κανείς σε διάφορους δικτυακούς τόπους και σαδιστικές ταινίες ή να ακούσει σε ιστορίες, οι πιο συνήθεις τιμωρίες μπορούν να ομαδοποιηθούν στις εξής τέσσερις βασικές κατηγορίες:

    Η τιμωρία είναι το μέσο με το οποίο ο/η Aφέντης/α ασκεί την εξουσία του/της επί του/της υποτακτκτικού/ής.
    Ανάλογα με τον τύπο της συνεδρίας (session) χρησιμοποιούνται λιγότερο ή περισσότερο επώδυνες τιμωρίες.
    Οι πιθανές τιμωρίες είναι αναρίθμητες και η πλήρης απαρίθμησή τους είναι πρακτικά αδύνατη.
    Ωστόσο, αφήνοντας κατά μέρος τις εξωτικές τιμωρίες που μπορεί να δει κανείς σε διάφορους δικτυακούς τόπους και σαδιστικές ταινίες ή να ακούσει σε ιστορίες, οι πιο συνήθεις τιμωρίες μπορούν να ομαδοποιηθούν στις εξής τέσσερις βασικές κατηγορίες:

    ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ: Περιλαμβάνει τις τιμωρίες που αποσκοπούν στην υποβάθμιση της προσωπικότητας του/της υποτακτκτικού/ής, ώστε να καταστεί ο έλεγχός του ευκολότερος.

    ΔΕΣΙΜΟ: Περιλαμβάνει τις τιμωρίες που αποσκοπούν στον περιορισμό των δυνατοτήτων άμυνας του/της υποτακτκτικού/ής.

    ΡΑΠΙΣΜΑ: Η κυριότερη κατηγορία τιμωριών. Περιλαμβάνει τα χτυπήματα όλων των μορφών που αποσκοπούν είτε στην πρόκληση πόνου είτε στη δημιουργία ατμόσφαιρας.

    ΛΟΙΠΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ: Περιλαμβάνει ορισμένες μορφές τιμωρίας που χρησιμοποιούνται σχετικά σπάνια, όπως το κάψιμο και ο ανασκολοπισμός. Η παραπάνω ομαδοποίηση δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση όλο το φάσμα των τιμωριών που μπορεί να επιβάλλει ο/η Aφέντης/α. Ωστόσο, περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα τιμωριών και μπορεί, κατά τη γνώμη μου, να ικανοποιήσει την πλειοψηφία των Αφεντών και υποτακτικών.

    Εκείνο που πρέπει να έχουν υπόψη οι Αφέντες/ντρες είναι ότι κάθε τιμωρία από την πιο απλή ως την πιο επώδυνη έχει διαβαθμίσεις. Ακόμα και η φαινομενικά πιο επώδυνη και σκληρή τιμωρία μπορεί να επιβληθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο προκαλούμενος πόνος να είναι μηδαμινός και ακόμα και η φαινομενικά πιο απλή τιμωρία μπορεί να γίνει αφόρητη.
    Ο/Η υποτακτκτικός/ή είναι εκείνος που θα οριοθετήσει την ένταση της τιμωρίας και ο/η Aφέντης/α πρέπει να ελέγχει ότι η αντοχή του του/της υποτακτκτικού/ής επιτρέπει την επιβολή της όποιας τιμωρίας.
     
  7. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Το θέμα αποσκοπούσε στον διαχωρισμό της πραγματικής τιμωρίας σε μια D/s σχέση και το "παιχνίδι" που συναντάμε συνήθως στα scenes η αλλιώς sessions.
    Όπως αναφέρθηκε και στα προηγούμενα post, η λέξη τιμωρία λανθασμένα χρησιμοποιείται για σκηνές που προκαλούν απόλαυση.
     
  8. τασος0

    τασος0 Regular Member

    η ταπεινη μου γνωμη ειναι πως η τιμωρια πρεπει να ειναι τιμωρια!!
    αυστηρη επωδυνη (ειτε σωματικα ειτε ψυχολογικα) και δυσαρεστη για τον σκλαβο.μονο ετσι εχει αξια και μονο ετσι βοηθα τον σκλαβο να βελτιωθει.και η αξια της τιμωριας μεγαλωνει οσο πιο δυσαρεστη ειναι για τον σκλαβο
     
  9. fata_morgana

    fata_morgana Regular Member

    συμφωνω με τον slave0 η τιμωρια ειναι αφτο που δηλωνει και η λεξη:σωφρονισμος για καποιο παραπτωμα.τα υπολοιπα ειναι παιχνιδι και αποσκοπουν στην απολαυση Κυριαρχου και υποτακτικου.προσωπικα μου αρεσει πολυ ο σωματικος πονος και η συνηθως η τιμωριες που μου επιβαλονται ειναι στερηση μιας καταστασης οπως στερηση του να Τον υπηρετω.μονο για παιχνιδι δε μου φαινεται.ποναω και πολλες φορες κλαιω κι ολας.
    επισης η τιμρια πρεπει να ειναι αναλογη του παραπτωματος.ετσι η σκλαβα θα καταλαβει το ποσο στεναχωρησε τον Κυριο της με αφτο που εκανε.
     
  10. τασος0

    τασος0 Regular Member

    επισης πιστευω οτι απο τη στιγμη που υπαρχει παραπτωμα εστω κ μικρο .ασχετα αν η τιμωρια ειναι δυσαναλογη...η τιμωρια κανει καλο ...νομιζω ομως οτι οταν τιμωρειται ενας σκλαβος χωρις καμια αιτια κανει κακο...διοτι οταν ο σκλαβος γνωριζει οτι ειτε ειναι υπακουος ειτε οχι θα τιμωρηθει γιατι να προσπαθει να ειναι καλυτερος?αφου κ στις δυο περιπτωσεις θα τιμωρηθει.οποτε χανεται το νοημα της τιμωριας.ισως κανω λαθος αλλα καπως ετσι το βλεπω
     
  11. Sempre_Staccato

    Sempre_Staccato Regular Member

    Αν υπάρχει αγάπη, κατανόηση και σεβασμός και απο τις 2 μεριές, για ποιό λόγο ένας υποτακτικός να κάνει κάτι τόσο κακό ώστε να υποστεί μια σκληρή τιμωρία γι αυτο? Θεωρώ δεδομένο οτι κάποιος σε μια οποιασδήποτε μορφής σχέση πρέπει να γίνεται όσο καλύτερος γίνεται στα μάτια του άλλου, να αποτελεί παράδειγμα, και απο μόνος του να βελτιώνεται. Όχι να περιμένει μια παραδειγματική τιμωρία για να αλλάξει κάτι που είναι κακό πάνω του. Εκτός πιά αν η έννοια της υποταγής είναι τοσο πλατιά που ο υποτακτικός αποποιείται πραγματικά κάθε ευθύνης και σκεφτεται οτι "είμαι όπως είμαι. Αν θελει ο Κυριός/α μου θα με αλλάξει, όπως θέλει και με όποιο τρόπο θέλει Αυτός/ή". Πραγματικά είμαι περίεργος να ακούσω απο εμπειρία ένα παράπτωμα το οποίο εχει επιφέρει μια σκληρή τιμωρία. (και δεν το λεω ειρωνικά ή με κακή εννοια, απλά δεν μπορώ να φανταστώ εγώ κατι τέτοιο)
     
  12. vodkangel

    vodkangel Guest

    Πραγματική τιμωρία είναι αυτή στην οποία μόνο η πραγματική σκλάβα θα φτάσει σε οργασμό.Η δήθεν σκλάβες δεν την αντέχουν.Μια δοκιμή θα σας πείσει