Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Πολυγαμία" και bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος daffodil, στις 7 Ιουλίου 2005.

  1. female

    female Contributor

    Re: "Πολυγαμία" και bdsm



    Μάταιος κόπος περαιτέρω απόπειρα συζήτησης. Ειδικές ανάγκες....



     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: "Πολυγαμία" και bdsm

    Δεν δίνεις χρόνο στην αντίληψη...
     
  3. female

    female Contributor

    Re: "Πολυγαμία" και bdsm



    Δεν νομίζω πως είναι θέμα χρόνου προς αντίληψη, αλλά διαφορετικών αναγκών, επιθυμιών και άρα οπτικής.



     
  4. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Re: "Πολυγαμία" και bdsm

    Ίσως, ψυχή μου. Ίσως, να έχεις δίκιο.
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Re: "Πολυγαμία" και bdsm


    Εντελως αυθαιρετος αυτος ο διαχωρισμος νομιζω.
    Αναγκη για συντροφικοτητα εχουν ολοι,ανεξαρτητως εξειδικευμενων η μη σεξουαλικων τασεων,απλα οι τελευταιες καθιστουν κοπιωδεστερη την ανευρεση του καταλληλου συντροφου,καθ'οτι αυξανονται οι προδιαγραφες που πρεπει να πληροι.Αντιστοιχως,σεξουαλικες αναγκες εχουν ολοι και πλειστες οσες σχεσεις βασιζονται εκει και οχι στη συναισθηματικη εξαρτηση η την αναγκη συντροφικοτητας..

    Περαν αυτου,η βανιλλα πολυγαμια ειναι ευκολοτερη μεν, ηθικα καταδικαστεα δε απο την πλειοψηφια των βανιλλα(ασχετα αν η ιδια πλειοψηφια επιδιδεται σ'αυτην) ,ενω η βδσμ πολυγαμια δυσκολοτερη,(εκτος αν κινεισαι εντος κλειστου κυκλωματος) αλλα ηθικα ανεκτη ινα μη ειπω και επιβαλλομενη απο την πλειοψηφια των βδσμερς.Τουλαχιστον αυτη ειναι η εκτιμηση μου
     
  6. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: "Πολυγαμία" και bdsm

    H τάση μας προς την μονογαμία ή την πολυγαμία είναι άσχετη από την προτίμησή μας για vanilla ή bdsm σχέσεις...

    Κατα τ' άλλα συμφωνώ με τον underherfeet
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: "Πολυγαμία" και bdsm

    Αν στην θέση των σεξουαλικών άφηνες απλά το εξιδεικευμένες ανάγκες δεν θα είχες λάθος.
    Γιατί ως σκλάβα δεν έχω μόνο σεξουαλίκές ανάγκες.
    Έχω ανάγκη να υποτάσσομαι, να υπακούω, να ευχαριστώ, να παραδίδω εξουσία.
    Αν όλα αυτά με καυλώνουν είναι απλά παρενέργεια  

    Γενικότερα σκέφτομαι κι αναρωτιέμαι γιατί κάποιος να μπει στο bdsm αν δεν έχει ανάγκες σχετικές με αυτό?
    Αν ψάχνω γαμπρό ή αγάπη γιατί να το ψάξω σε ένα χώρο που απευθύνεται σε άτομα με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες τόσο στη ψυχοσύνθεση όσο και στις ερωτικές και σεξουαλικές ανάγκες, αν δεν έχω ο ίδιος ανάλογες ανάγκες?
    Γι αυτό γεμίσαμε δήθεν, γι αυτό διαβάζω την μια μαλακία μετά την άλλη, άσχετες με το ίδιο το bdsm.
    Γιατί ο κάθε αγάμητος κι η κάθε στερημένη που δεν κατόρθωσαν με τίποτα να στεριώσουν σχέση στη ζωή τους, πουλάνε εδώ υποταγές και κυριαρχίες που έχουν τόση σχέση με την ΥΠΟΤΑΓΗ & ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ όση εγώ με την πυρηνική φυσική.
    Και αντί να δέχονται εκείνοι επιθέσεις, δέχεται ο καθένας που συζητά επί της ουσίας.
    Γιατί οι δήθεν όπως και οι ηλίθιοι είναι πάντα περισσότεροι.
     
  8. she_Dragon

    she_Dragon Regular Member

    Re: "Πολυγαμία" και bdsm

    Αν εχεις εντοπισει τετοιου ειδους ατομα που σφετεριζονται το bdsmιο κατονομασε τα, ειδαλλως σωφρον ειναι να συμαζεψεις λιγακι τις υβρεις που απευθυνονται προς πασα κατευθυνση.
     
  9. MiB

    MiB Regular Member

    Re: "Πολυγαμία" και bdsm

    Δηλαδή οι σεξουαλικές ανάγκες αφορούν αποκλειστικά στην καθευατή σεξουαλική πράξη; Η ανάγκη σου για υποταγή, υπακοή και παράδοση εξουσίας δεν έχει σεξουαλικό υπόβαθρο;

    Και στο κάτω κάτω, το bdsm εξ' ορισμού δεν απευθύνεται σε άτομα με εξειδικευμένες σεξουαλικές (κι όχι συναισθηματικές) τάσεις-προτιμήσεις-ιδιαιτερότητες; Πως είναι λοιπόν δυνατόν τα άτομα που αποφασίζουν να μπουν σε αυτόν το χώρο να έχουν άλλου είδους βασικό κίνητρο πέρα του σεξουαλικού;

    Υπό αυτό το πρίσμα ανέφερα πως είναι για μένα λογικό να παρουσιάζεται εντονότερα/συχνότερα το φαινόμενο της πολυγαμίας σε bdsm σχέσεις απ' ότι στις vanilla.

    Βεβαίως, σε όλες τις περιπτώσεις και τους τύπους σχέσεων, η μονογαμία, πολυγαμία, απιστία, κτλ. εξαρτάται κυρίως από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και συμπεριφοράς των ατόμων κι ίσως δευτερεύοντα από το είδος της εκάστοτε σχέσης. Αλλά δε νομίζω πως θα ήταν σωστό να μη λάβουμε καθόλου υπόψη ότι λόγω της ιδιαίτερης "φύσεως" των bdsm σχέσεων, κρίνεται και ως κάποιο βαθμό λογικό μέσω αυτών να "ενθαρύνεται" και κάπως περισσότερο το φαινόμενο της πολυγαμίας σε σχέση με τις vanilla. Αν και στις τελευταίου τύπου σχέσεις η πολυγαμία χαρακτηρίζεται ως απιστία κυρίως..
     
  10. Re: "Πολυγαμία" και bdsm

    δεν με γεμίζει το σεσσιον κ ούτε μπορώ να διανοηθώ ότι ο κύριος μου θα είναι άλλος από τον σύντροφό μου. για εμένα όλα αυτα πάνε πακέτο κ θέλω να τα βρω σε ένα πρόσωπο.

    απιστία is out of question by all means και από την πλευρά του κ από την δική μου
     
    Last edited: 19 Οκτωβρίου 2008
  11. cruelest

    cruelest Regular Member

    Re: "Πολυγαμία" και bdsm

    Νομίζω μπερδεύονται δύο (ή περισσότερα) πράγματα στη συζήτηση.
    Το ένα είναι αν η πολυγαμία είναι ηθική/ανήθικη, νόμιμη/παράνομη, αποδεκτή/κατακριτέα. Εδώ υπάρχει μια κοινωνική αντίληψη και στην κοινωνία που ζούμε είναι σαφές ποια είναι αυτή.
    Αν κάποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό δυσκολεύεται να το σημοσιοποιήσει ακριβώς γιατί κάθε κρατούσα κοινωνική αντίλληψη λειτουργεί ως de facto κανόνας. Άρα αν βγεις και πεις στον κοινωνικό σου περίγυρο το αντίθετο αυτόματα τίθεσαι σε "περιορισμό" ή άμεση αποβολή. Βέβαια μπορείς πάντα να δημιουργήσεις ή να ενταχθείς σ' ένα στενότερο κύκλο όπου η διαφορετική άποψη επικρατεί. Αυτό δε σημαίνει ότι θεωρήσαι λιγότερο "περιθωριακός" από την ευρύτερη κοινωνία. Αυτό ισχύει φυσικά για όλες τις απόψεις όχι ειδικά για την πολυγαμία.
    Η πρακτική είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Από τη συζήτηση έως τώρα δεν έχουν μπει δύο βασικοι παράμετροι. Η παράμετρος της ιδεολογικής άποψης και η παράμετρος του χρόνου. Αν κάποιος λοιπόν πιστεύει ότι πρέπει να είναι πολυγαμικός ιδεολογικά τότε αυτό σημαίνει ότι οι σύντροφοι του και ο κύλος του γνωρίζουν και συμμερίζονται αυτή την άποψη. Με άλλα λόγια μη μπερδεύουμε την πολυγαμία με το ξενογαμήσι. Δεν είναι το ίδιο.
    Η δεύτερη παράμετρος του χρόνου είναι πολύ σημαντική στο θέμα "απιστία", που όπως είπα ήδη, κατά τη γνώμη μου είναι άλλο από το θέμα πολυγαμία. Εδώ όπως όλοι ξέρουμε υπάρχουν ανάγκες και ανάγκες και είναι προφανές ότι υπάρχουν στιγμές ή χρονικές περίοδοι που αυτές οι ανάγκες ικανοποιούνται με τον ένα ή άλλο τρόπο. Συμβαίνει καθημερινά και συμβαίνει παντού!! Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Δε θα ήθελα να θεωρητικοποιήσουμε τη συζήτηση, τι είναι απιστία και ποια είναι η ποιο μεγάλη γιατί θα χαθούμε.
    Έτσι όπως το βλέπω εγώ αν οι ανάγκες αυτές είναι ΒΔΣΜ τότε πρέπει να καλυφθούν στο ΒΔΣΜ "κόσμο", αν και μ' ενοχλεί αυτή η επιλογή λέξεων. Άλλωστε είναι προφανές ότι ΒΔΣΜ είναι τόσο ευρύ και έτσι κι αλλιώς μια σχέση χρειάζεται αμοιβαίο ταίριασμα για να προχωρήσει. Νομίζω το σημαντικό με αυτή την κοινότητα εδώ είναι ότι μπορείς να συζητήσεις θέματα που δεν μπορείς να τα συζητήσεις - ας πούμε στον καφέ με τους συναδέλφους σου. Τώρα αν κάποιοι μπορείτε να το κάνετε, πολύ καλά και μπράβο σας, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι δυσκολεύομαι να το πιστέψω (εκτός αν ζείτε στον κόσμο του Gor - τι να πω)
    Άρα, για να τελειώνω γιατί μ' έπιασε φλυαρία  , ο διαχωρισμός ΒΔΣΜ και μη σε θέματα κοινωνικής αντίληψης όπως η πολυγαμία δε μου λέει και πολλά. Δεν πιστεύω ότι οι απόψεις αυτές σχετίζονται με τις "ειδικές ανάγκες" όπως πολλοί από εσάς προτιμάτε να τις λέτε.