Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"Πολυγαμία" και bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος daffodil, στις 7 Ιουλίου 2005.

  1. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    daffodil,
    afta pou grafo (ke egrapsa) proerhontai apo real empeiria.
     
  2. ipakouos

    ipakouos Regular Member

    Φυσικά και έρχονται στιγμές που περνάει από το μυαλό μου η σκέψη πως κάτι που Αποφασίζει Η Κυρία Phaedra είναι άδικο. Αυτά όμως είναι κατάλοιπα από την προηγούμενη vanilla ζωή μου. Ξέρω καλά πως δεν υπάρχει η ισότητα με την μορφή που υπάρχει στις υπόλοιπες σχέσεις και για την ακρίβεια, δεν υπάρχει ισότητα.
    Για το συγκεκριμένο θέμα τώρα, φυσικά ισχύει το ίδιο ακριβώς. Δεν υπάρχει ισότητα. Απο την στιγμή που μπαίνοντας στην σχέση ήξερα πως θα ισχύει κάτι τέτοιο, θα ήταν και άδικο απο μέρους μου πλέον να παραπονεθώ. Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες για να το αποδεχτώ και ακόμα δεν έχω καταφέρει να εξοικιωθώ με τέτοιες καταστάσεις. Κάθε νέα σχέση Της Κυρίας με κάνει να αγχώνομαι και να έχω ανασφάλειες. Δεν ξέρω αν θα ξεπεράσω ποτέ αυτές τις δυσκολίες και να λειτουργώ σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Το βασικό είναι να δίνω Στην Κυρία αυτές τις δυσκολίες που έχω ώστε να Γνωρίζει που βρίσκομαι ψυχολογικά έτσι ώστε να το Χειριστεί ανάλογα και επίσης, να δουλεύω πάνω στις δυσκολίες και εγώ (όπως σε όλες άλλωστε) και να κάνω τις προσπάθειες που χρειάζονται για να αρχίζω να τις ξεπερνάω στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
    Δεν νοιώθω ότι μου επιβάλλετε κάτι τέτοιο ενώ μου είναι ανυπόφορο. Βρίσκομαι ακόμα στο στάδιο της δικής μου αναζήτησης για το αν μπορώ να ζήσω με αυτό και όπως Είπε και Η Κυρία Phaedra, έχω πάντα την επιλογή αν δω πως δεν μπορώ, να αποχωρήσω (υπάρχει ολόκληρη διαδικασία για αυτό)
     
  3. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Δηλαδή δεν το έχεις αποδεχτεί ακόμα από ότι κατάλαβα από τα λεγομενά σου.. πάντως οι απόψεις εδώ είναι λογικό να διαφέρουν.
    Τελειώς διαφορετικά τα βλέπει τα πράγματα ένας lifestyle slave που η δική του προσωπική ευχαρίστηση είναι να υπηρετεί και τελείως διαφορετική άποψη oi sub και οι switches.
    Επίσης σημαντική είναι η παρατήρηση πως το φαινόμενο αυτό είναι συνηθισμένο όταν έχουμε σχέση Domme/slave
    και όχι τόσο σε Master/fem slave. Ίσως γιατί ο άντρας να δένεται περισσότερο με την σκλάβα του ενώ η Domme λιγότερο με τον σκλάβο της. Άρα μάλλον ένας άντρας σκλάβος ασκεί λιγότερη επιρροή στην Κυρία του από ότι ασκεί μια σκλάβα στιν Αφέντη της.
     
  4. inlx

    inlx Regular Member

    RE: RE: "Πολυγαμία" και bdsm

    Καταρχήν συμφωνώ απολύτως ότι θέμα ισότητας δεν μπορεί να τεθεί, όποιος θέλει ισότητα ασφαλώς δεν μπλέκει με BDSM ή έστω με DS (Domination/Submission = Κυριαρχία/Υποταγή).

    Τον όρο Female Superiority τον χρησιμοποιεί η Elise Sutton που μάλλον εξελίσσεται στην "γκουρού" των FEMDOM μακροχρόνιων σχέσεων - γάμων, στο Ίντερνετ. Το link του site της (στα Αγγλικά) το έχω ήδη δώσει στην κατάλληλη θέση εδώ και καιρό. Είναι ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τι λέει η ίδια για το cuckolding (που για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, στα Αγγλικά σημαίνει απλά "κεράτωμα"). Η δική της στάση είναι πολύ επιφυλακτική. Θεωρεί ότι το κεράτωμα (θα μου επιτρέψετε να το λέω έτσι να μην αλλάζω συνέχεια πληκτρολόγιο) είναι πολύ επικύνδινο παιχνίδι γιατί είναι πιθανό να κλονίσει ανεπανόρθωτα τη σχέση. Δεν λέει ακριβώς αυτό που είπε η GreekMistress, ότι δηλαδή ερεθίζει απίστευτα τον ΚΑΘΕ sub άνδρα, και νομίζω ότι αυτό είναι τραβηγμένο. Θα θεωρούσα τον εαυτό μου sub άνδρα και όχι, δεν με ερεθίζει καθόλου. Η Sutton λέει κάτι άλλο που μου φαίνεται ακριβέστερο, ότι πράγματι υπάρχουν αρκετοί sub άνδρες που τους ερεθίζει αυτό (και το ίντερνετ είναι γεμάτο από τέτοιους!) και, πολλές φορές, είναι αυτοί που το προτείνουν στις αφέντρες τους. Μάλιστα, στις περιπτώσεις (με τις οποίες ασχολείται ιδιαίτερα η Sutton) που ο άντρας είναι εκείνος ο οποίος, σε μια μακροχρόνια σχέση παίρνει την πρωτοβουλία να μυήσει την γυναίκα του στο Femdom, τυχόν επιμονή του άντρα στο κεράτωμα μπορεί να έχει παρενέργειες στην γυναίκα που, πολύ λογικά, μπορεί να θεωρήσει ότι ο άντρας της δεν την θέλει πλέον και κοιτάει να την πασάρει σε κάποιον άλλο!

    Πάντα κατά τη Sutton το κεράτωμα δικαιολογείται μόνο όταν γίνεται με σκοπό την βαθύτερη ταπείνωση του "κερατωμένου" συντρόφου ο οποίος θα πρέπει να συμμετέχει με κάποιον τρόπο στην όλη εμπειρία είτε λ.χ. να είναι παρόν, είτε να του το διηγείται εκ των υστέρων η αφέντρα κλπ. Υποτίθεται ότι το κεράτωμα είναι σεξ, στο σωματικό επίπεδο, με κάποιον τρίτο, αλλά στο πνευματικό επίπεδο ανάμεσα στον σκλάβο και την αφέντρα. Τώρα αυτά εμένα μου φαίνονται και λίγο περίπλοκα και θα μπορούσε να πει κανείς ότι ίσως είναι και περικοκλάδες για να δικαιολογήσουμε μία αμφιλεγόμενη πρακτική, αλλά τέλος πάντων σας μεταφέρω τι γράφει.

    Αυτά ως δική μου συμβουλή (ή, για να είμαστε τίμιοι, μάλλον ως συμβουλή της Sutton  )
     
  5. gaby

    gaby Guest

    RE:

    Κάποιος, κάποτε, που με γνώριζε και ήξερε τι έλεγε, είπε ότι αν δεν υπήρχε η έννοια της μονογαμίας θα την είχα εφεύρει  

    Τόσο το ένστικτό μου όσο και η άποψή μου είναι ότι όταν η υποτακτική είναι με κάποιον Κυρίαρχο, είτε D/s είτε M/s και εφόσον η σχέση είναι ολοκληρωμένη, τότε η υποτακτική δεν μπορεί να ασχολείται ερωτικά με άλλους άντρες, ο Κυρίαρχος έχει αυτή τη δυνατότητα. Είμαι της γνώμης ότι ο Κυρίαρχος έτσι και αλλιώς θα πρέπει να κάνει την υποτακτικη να αισθάνεται ότι οι ανάγκες της καλύπτονται (στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού) στο πλαίσιο της σχέσης της μαζί Του.

    Δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ πώς θα μπορούσε στην πράξη η υποτακτική να έχει άλλες σχέσεις, αν εξαιρέσουμε την προβληματική περίπτωση που ανέφερε ο Master Jp όπου ο ένας οι και οι δύο του BDSM ζευγαριού απατούν τον vanilla σύντροφό τους.

    Ίσως να τη δίνει ο Κυρίαρχος σε άλλους; Δε θα μου ταίριαζε.
     
  6. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Το θέμα εδώ δεν έχει κάνει με την πολυγαμία του υποτακτικού αλλά με την πολυγαμία του Κυρίαρχου..
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Παλαιότερα είχα πει πως το θέμα μονογαμία-πολυγαμία δεν είναι ένα θέμα που αφορά άμεσα το bdsm - όχι περισσότερο απ' ότι αφορά τον βανίλια κόσμο.

    Άκουσα πολλές φορές Κυρίαρχους/ες να χρησιμοποιούν το status τους και να προσπαθούν να "πείσουν" τις υποτακτικές/ους, πως αν ανήκουν στο χώρο, είναι υποχρεωμένες να αποδεχτούν την πολυγαμία-συνήθως τη δικιά τους- σαν αναπόσπαστο μέρος του bdsm.
    Εγώ αυτό απλά θα το έλεγα βολική δικαιολογία για την επιθυμία τους για πολυγαμικότητα.

    Για μένα σε μια Ds σχέση που δεν είναι TPE, η προσπάθεια επιβολής αυτού του συγκεκριμένου θέματος σαν αναπόσπαστο μέρος της όποιας bdsm σχέσης, είναι το ίδιο με το να πει ο οποιοσδήποτε vanilla στον σύντροφό του πως στον γάμο αναπόσπαστο κομμάτι είναι το swinging κ.ο.κ. Αυτό σε μια τέτοια σχέση θεωρώ πως πρέπει να είναι αποδεχτό και από τους 2, αλλιώς πρόκειται για καταπίεση και όχι συναινετική επιβολή των επιθυμιών του/ης Κυρίαρχου στον/ην υποτακτική.

    Σε Ms σχέσεις τώρα, με TPE αυτή η απόφαση επαφίεται εξολοκλήρου στον/ην Κυρίαρχο. Στον/ην σκλάβα δεν πέφτει λόγος έτσι κι αλλιώς.
    Από κει και πέρα, σίγουρα αν η/ο σκλάβα/ος έχει κάποιο πρόβλημα μ' αυτό, θα συζητηθεί, αλλά την απόφαση την παίρνει ο/η Κυρίαρχος και μόνο. Θα μπορούσε ακόμη και να χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο σε τέτοιου είδους σχέση σαν μέρος της εκπαίδευσης, ή για ταπείνωση, ή ακόμη και σαν τιμωρία.

    Αλλά ακόμη κι εκεί, εξαρτάται περισσότερο από τον χαρακτήρα και τις γενικές ανάγκες Του/ης Κυρίαρχου και όχι με το bdsm status. Κάποιοι/ες έχουν την ανάγκη να είναι πολυγαμικοί και κάποιοι όχι.

    Θα διαχωρίσω από την κατηγορία πολυγαμικότητας ωστόσο, την εκπαίδευση άλλων. Το να εκπαιδεύει Ένας Master, περισσότερο από μια σκλάβα δεν πιστεύω πως έχει να κάνει με την πολυγαμικότητα, δηλαδή την ανάγκη να πηδήξει/πηδηχτεί με άλλους, αλλά εξυπηρετεί την επιθυμία και ανάγκη να εκπαιδεύσει κ.τ.λ. Αυτό έχει άμεση σχέση με το status Του και την bdsm σχέση.

    Από κει και πέρα, δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος κανόνας για το συγκεκριμένο θέμα, ή κάποιο πρωτόκολλο. Ούτε δέχομαι πως καθορίζει το status Του/της Κυρίαρχου το συγκεκριμένο θέμα. Είναι απλά θέμα προσωπικών επιλογών.

    η λάρα Του
     
  8. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: "Πολυγαμία" και bdsm

    Apo tin empeiria mou den eho diapistwsei oti afto einai ena thema pou enthousiazei olous tous ipotaktikous antres. Ke iparhoune slaves pou otan anazitoune service einai ksekatharoi sto oti den pistevoune oti mporoune na leitourgisoune se katastasi polyamory. An ke fisika ola afta mporoune na ginoune antikeimeno kata tin ekpaidefsi kapoios pou eks arhis den einai diatethimenos na vrethei ipo tis entoles enos sigkekrimenou polyamorous Kiriarhikou atomou apla den tha ftasei pote sto na viwsei tetoiou eidous training.
    Episis sto sholio:

    thelo na po oti to polyamory den afora sigkekrimena se seksoualikes epafes (i sessions) alla einai enas genikoteros oros pou mporei na anaferetai se pollaplous erotikous sintrofous, vanilla partners, play partners, subs, service boys, servants, houseboys ke slaves. Mia polyamorous ginaika mporei na ehei committed ke sovares, makrohronies (vanilla, BDSM i lifestyle) sheseis me pano apo ena atomo (oute kan aparaititws tou idiou filou.)
     
  9. Sempre_Staccato

    Sempre_Staccato Regular Member

    Θα συμφωνήσω στα περισσότερα σημεία των 2 προηγούμενων posts. Είναι ένα θέμα που μας δεν μας αφορά ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο απο τους vanilla. Σχετικά με τους Κυριαρχικούς, κάποιοι μπορεί να αρέσκονται στο polyamory ως δείγμα εξουσίας, άλλοι μπορεί να αντιτίθενται ως δείγμα σεβασμου προς τον sub, άλλοι μπορεί να απαιτούν αποκλειστική αφοσίωση απο τον sub και άλλοι να μην έχουν πρόβλημα, ή να θέλουν να τον μοιράζονται. Αντίστοιχα συμβαίνει και με τους sub. Για άλλη μια φορά λοιπόν έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές ανάγκες του καθενός αλλά και (το σημαντικότερο) σεβασμό των αναγκών αυτών απο τον εκάστοτε σύντροφο του.
     
  10. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Αν μιλήσω σαν γυναίκα το θέμα πολυγαμίας δεν μου δημιουργεί προσωπικά κανένα πρόβλημα όσο παραμένει στο στάδιο απλής σεξουαλικής επαφης που εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς του ζευγαριού. Δεν θα μπορούσα να δεχτώ μια μόνιμη σχέση του συντρόφου μου με κάποιον άλλο ούτε αν οι λόγοι που τον οδήγησαν εκεί ήταν καθαρά προσωπικοί του όπως πχ έρωτας κτλ.

    Αν μιλήσω σαν σκλάβα κατ'αρχήν δεν μου πέφτει λόγος πάνω σε αυτό όπως και σε όλα τα υπόλοιπα. Μπορώ όμως να εκφράσω την άποψη μου. Δεν με ενδιαφέρει σε καμία περίπτωση να δημιουργήσω παράλληλη σχέση. Θα με χαρακτήριζα μονογαμική από συναισθηματική άποψη. Από την στιγμή που παρέδωσα τον εαυτό μου και την ψυχή μου στον Αφέντη μου πως μπορώ να δημιουργήσω μια παράλληλη σχέση; Είναι δικαίωμα Του να Επιλέξει αν και πότε θα με Μοιραστεί με τον οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο. Είναι κάτι που το έχω αποδεχτεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

    Όσον αφορά την πολυγαμικότητα από πλευράς Κυρίαρχου τη δέχομαι αδιαμαρτύρητα και μπορώ να πω πως με εξιτάρει κιόλας όταν συμβαίνει για κοινούς σκοπούς όπως η ταπείνωση ή η τιμωρία ή απλά ο ερεθισμός από κάποιο τρίτο άτομο. Επίσης μπορώ να δεχτώ να Εκπαιδεύσει ο Αφέντης μου και άλλους σκλάβους/ες. Δεν ξέρω αν μπορώ να το δεχτώ όμως όταν οι λόγοι είναι τελείως ανεξαρτητοι από τη σχέση. Ή αν γίνει κρυφά. Ακούγεται εγωιστικό αλλά το ότι είμαι σκλάβα δεν σημαίνει πως έχω πάψει να είμαι και άνθρωπος και πως μπορώ να δέχομαι τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Άλλωστε αν ο Αφέντης μου Επιθυμήσει κάτι τέτοιο Γνωρίζει ότι θα χρειαστω εκπαίδευση για να μπορέσω να το δεχτώ.
     
  11. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: η Κυριαρχία ως άλλοθι για την πολυγαμικότητα

    Παρατηρείται συχνότερα η αυξημένη λίμπιντο της υποτακτικής να προκαλεί μπελάδες στον κυρίαρχο.
    Αναλογιστείτε πόσο δύσκολα ο καθένας μας μπορεί να μοιράζεται κάτι που του ανήκει ακόμα και όταν είναι άψυχο (πχ αυτοκίνητο). Πόσο μάλλον όταν αυτό είναι έμψυχο (υποτακτική-σύντροφος).

    Αστάρτη
     
  12. gaby

    gaby Guest

    RE: η Κυριαρχία ως άλλοθι για την πολυγαμικότητα

    Σπουδαίο θέμα και το αδικεί νομίζω ο τίτλος αλλά και η περιορισμένη διάσταση που του δίνεις, Fanshaw. Το BDSM ενέχει και την έννοια της πολυγαμικότητας. Το BDSM στην "πούρα" μορφή του είναι και πολυγαμικό, από τα λίγα που γνωρίζω, όχι οι Κυρίαρχοι.

    Αλλιώς, κάποιος που θέλει να πηγαίνει με πολλές, γιατί πρέπει εξάπαντως, ακόμα και αν δεν του αρέσει να μάθει να κυριαρχεί να δένει και να μαστιγώνει; δεν υπάρχουν και τα βανίλλα όργια;

    Και οι υποτακτικοί/ες που γίνονται sharing / lending;

    Δεν απαιτεί από τον Αφέντη της, αφού έχει γίνει Ο Αφέντης της, ούτε ένα ποτήρι νερό, μηδέ η υποτακτική, μηδέ η σκλάβα.

    Αν ήταν βασική ανάγκη της σκλάβας Του, και μέχρι περαιτέρω εκπαίδευσής της ώστε εκείνη να μην "απαιτεί" και να βιώνει την πολυγαμική διάσταση του BDSM στην πράξη, δεν θα την Αποδεχόταν με τρόπο που να "χάσει πόντους", πάρεκτος αν ήταν θεόχαζος.

    Θα έκανε τη σκλάβα Του να διπλωθεί στα δύο από την ευγνωμοσύνη, όπως δεν σε βλέπω και δεν με βλέπεις, Fanshaw.

    Κάθε άλλο.

    Κερδίζει πάρα πολύ σε γοητεία, πόντους, τα πάντα.

    Η σκλάβα Του είναι πιό ταπεινή και υποταγμένη από ποτέ, υπερβαίνει όλα της τα σκληρά όρια σε χρόνο dt, φτάνει επιπεδο 8 one stop, ακόμα και με μάτια χαμηλωμένα Τον βλέπει Πανέμορφο, Πανέξυπνο, Πανσοφο, Ανεπανάληπτο Αφέντη, Δάσκαλο, Εραστή και Φίλο και γενικά απολύτως Υπέροχο. Και τον Μπραντ Πητ με το ζόρι να της έδιναν ή τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ή τον Μπιλ Γκειτς, ή τον Μπιλ Κλίντον, ανάλογα με τα γούστα της, ούτε να τους κοιτάξει δεν θα γύριζε, προκειμένου να παραμείνει με τον Αφέντη που απεμπόλησε το δικαίωμά Του να αλλοθωρεί να ετεροσαμπάρει και να πολυγαμεί για χάρη της.

    [Να ασκήσουμε και λίγη διπλωματία εδώ πέρα...καλό το "πούρο" BDSM αλλά να φροντίζουμε και για την συναισθηματική μας ευεξία]

    Δεν τους Χρειάζεται τους πόντους Κυρίαρχος που Εχει τέτοιο χαρέμι.

    Και χάνει θερμίδες ως κουμανταδόρος του χαρεμιού... πολλές θερμίδες. Και παθαίνει και περιαρθρίτιδα από το πολύ τιμωρητικό μαστίγωμα. <χαμόγελο>

    Υ.Π. (υστερόγραφο ποστ): η όντως συστηματικά αυξημένη λίμπιντο της υποτακτικής προκαλεί "προβλήματα" (τέτοια να ήταν όλα τα προβλήματα) στην υποτακτική και καθόλου στον Κυρίαρχο, κάθε άλλο μάλιστα <αινιγματικό χαμόγελο>