Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterPerris, στις 3 Δεκεμβρίου 2009.

  1. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Εδώ και τρία χρόνια που είμαι μέλος του φόρουμ εχώ παρατηρήσει κοπέλες (ευτυχώς είναι λίγες), που δηλώνουν υποτακτικές και σκλάβες, να έχουν συμπεριφορά επιθετική, γυπέδου κ.λ.π... απέναντι σε μέλη (ακόμα και σε αφέντες,κυρίαρχους κ.λ.π) που οι απόψεις τους δεν συμφωνούν με τις δικές τους σε διάφορα θέματα που συμμετέχουν με τα ποστ τους.

    Δεν λέω ότι θα έπρεπε να δηλώνουν στον καθένα την υποταγή τους παρα μόνο σ΄αυτόν που έχουν επιλέξει, απλά μιλάω για τον τρόπο που γράφουν και εκφράζονται σε ένα τέτοιο φόρουμ.

    Πιστεύω ότι από μία υποτακτική ύπαρξη ασχέτως αν είναι δικιά σου ή κάποιου άλλου αφέντη, περιμένεις να εκπέμπει παντού (πόσο μάλλον σ΄ ένα bdsm site) μια δροσιά απ΄ αυτό το υπέροχο χάρισμα που της έδωσε η φύση (την γλυκύτητα της, τους χαμηλούς της τόνους κ.λ.π.) και όχι να έχεις την εντύπωση ότι γράφει ή μιλάει κάποιος νταλικέρης...

    Με λίγα λόγια, κάποια που δηλώνει υποτακτική, ή σκλάβα πρέπει μόνο να είναι το status που δηλώνει ή και να φαίνεται με την συμπεριφορά της και τους τρόπους όταν συμμετέχει με τα ποστ της σε ένα bdsm φόρουμ;

    Παρακαλώ, Κυρίες/οι, τις απόψεις σας!

    Υγ.Μπορούν να γράψουν και Mistress για σκλάβους, απλά δεν ανέφερα αυτά τα status γιατί είναι κάτι για το οποίο δεν γνωρίζω.
     
    Last edited: 4 Δεκεμβρίου 2009
  2. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Είπα ν' αναρτήσω κάτι εδώ για να δω αν όντως συνεχίζω να μπορώ να ποστάρω παρά το ότι δεν είμαι gold (πάντα είχα μια αδυναμία προς το silver). Αν αυτό το post αναρτηθεί θα είμαι γλυκιά, μελιστάλαχτη και υπάκουη όπως πάντα άλλωστε (λέμε και καμιά μαμακία να περνάει η ώρα). Ειδάλλως, σκέφτομαι να κατεβάσω καντήλια γνωστών και άγνωστων αγίων, ξεκινώντας από την αγία Βαρβάρα, μεγάλη η χάρη της, που είναι και η προστάτιδα των ενόπλων δυνάμεων!
    Επιπλέον, θεωρώ τον αποκλεισμό των pm άριστη τιμωρία σε στύλ αισθητηριακής αποστέρησης. Ούτε ακούς κι είσαι και μουγκός, οπότε για να σε δούμε τώρα μαμαζελίτσα ναούμ.

    Σημ. Όπως καταλαβαίνετε αγαπητέ Πέρη, είμαι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Σε κάθε καθεστώς.
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Πολύ καλό το θέμα. Και μένα με προβλημάτισε αυτό το ερώτημα. Πόσο "πραγματικά ευγενική" θα έπρεπε να είμαι; Αυτό μετά από παραίνεση του Κυρίου μου ασφαλώς, καθώς η πιθανότητα δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου - είναι λίγο όπως εκείνα τα μικρά, πολύ κομπλεξικά σκυλάκια, που νιώθουν ανασφαλή. Είναι ικανά να σου κόψουν το δάχτυλο μόλις πας να τα χαϊδέψεις. Λολ. Εντάξει, ένα δίκιο το είχε. Μετά όμως, άρχισα να βαριέμαι. Κατάλαβα ότι σε λίγο θα έγερνα στο πλάι και θα με έπαιρνε ο ύπνος, γιατί όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ βαρετό να μην είσαι ο εαυτός σου, να μην δίνεις έκφραση σε αυτό που πραγματικά είσαι. Και είναι και βλαβερό. Οπότε τα παράτησα. Πίσω στο κακό σκυλάκι. Γαβ!

    Μετά όμως, ο Κύριός μου είπε και το εξής φοβερό και με κούφανε: "Όταν μιλάς στο φόρουμ, ακούγεσαι σαν δασκάλα". Ξανά λολ. Παιδιά, δασκάλα είμαι. Είκοσι χρόνια. Και τί να κάνω τώρα που πρέπει να επικοινωνήσω σε ένα BDSM φόρουμ και μου βγαίνει το δασκαλίστικο; Να αυτο-πεταχτώ στον Καιάδα; Χμμ...ίσως μερικοί εκεί να με έχουν πετάξει. Δεκτό.

    Όμως, του είπα η ξανθιά, αν αυτά που λέω είναι αληθινά, ή έστω πιθανά, αν βασίζονται σε λογικά επιχειρήματα, αν υπάρχουν άτομα που συμμερίζονται τις απόψεις μου, αν, αν, αν, τί σημασία έχει το ύφος μου; Υπάρχουν κάποιοι που εξαρτούν αυτά που λέω από το ποια είμαι και από το τί δηλώνω; Μέγα λάθος. Και όταν κάποιος που δηλώνει Μάστερ λέει μπούρδες, δεν θα του το πούμε; Ή όλα όσα λέει ένας Μάστερ είναι σωστά; Όλα; Εγώ διαφωνώ συχνά με τον Κύριό μου. Γιατί όχι; Και αν ένας "Μάστερ" μας φερθεί άσχημα - αναιρώντας το στάτους του - αν μας χλευάσει, κακοποιήσει λεκτικά κλπ, δεν τον πήρε και τον σήκωσε; Τί σχέση έχει το στάτους του;

    Υπάρχει κάτι που ονομάζω "η βία της λογικής". Κάτι που είναι λογικό έχει την τάση να επιβάλλεται στον νου των σκεπτόμενων που το ακούνε, ασχέτως με το ποιος το λέει και το πώς το λέει. Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να κάνουμε γι αυτό. Ουσιαστικά, τίποτα. Όποτε βλέπετε τη βία της λογικής να επιβάλλει την άποψή της, να ξέρετε ότι δεν απαιτούνται γονυκλισίες και "υποβάλλω τα σέβη μου" και τα συναφή. Η λογική δεν απαιτεί τον σεβασμό. Τον επιβάλλει. Στους λογικούς.

    Αυτή ήταν η απάντησή μου στον V. Μετά του επεσήμανα, ότι αν δήλωνα Μίστρες D, σχεδόν κανένας δεν θα είχε αντίρρηση για την βία της λογικής μου. Όταν και όπου αυτή υφίσταται...

    Όσον αφορά την σεμνότητα και την γλυκύτητα, δεν είναι ιδιότητες που πηγάζουν από την ερωτική ταυτότητα μιας υποτακτικής, κατά την άποψή μου. Είναι ιδιότητες που προέρχονται από την εσωτερική γαλήνη και το σταδιακό κλείσιμο της τρύπας που άφησε η έλλειψη μέσα στον καθένα μας. Γι αυτό οι πιο σεμνοί άνθρωποι, αυτοί που βγάζουν πάντα μία απαράμιλλη γλυκύτητα, είναι οι Κυρίαρχοι (άντρες και γυναίκες). Έχουν ελάχιστες ελλείψεις, if any. Και έτσι τους αναγνωρίζω. Οι γκρινιάρηδες και κακόψυχοι και κακότροποι και αυτοί που τρώγονται με τα ρούχα τους, είναι αυτοί που έχουν τεράστιες τρύπες μέσα τους. Μόνο που δεν το ξέρουν πάντα...[Όποτε με βλέπετε να φέρομαι άσχημα, να ξέρετε ότι αυτός είναι ο λόγος. Και να με συγχωρείτε...]

    Μάστερ Πέρρη, είστε ένας από τους πιο σεμνούς και ήπιους ανθρώπους που γνωρίζω. Βλέπετε λοιπόν του λόγου (μου) το αληθές. Αναγνωρίζετε τη βία της λογικής μου; Ή να κάνω και καναδυό τεμενάδες, μπας και το εμπεδώσετε καλύτερα; 
     
  4. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Περρη εχεις δικιο..αλλα που να το βρεις..
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Ποτέ δεν συμφώνησα με την θέση υποτακτικός = χαμηλών τόνων.
    Οι χαμηλοί τόνοι μπορούν να προέρχονται είτε από υπερβολική αυτοπεποίθηση, είτε από φοβερή έλλειψη της.
    Οπότε αν ένας υπό δεν έχει φοβερή έλλειψη αυτοπεποίθησης - γιατί την υπερβολική δύσκολα την ταυτίζω με υποτακτικούς αλλά, όπως αναφέρει και η dora, με Κυριαρχικούς, χαμηλών τόνων δεν το βλέπω να είναι.
    Σε ένα άλλο πάρα πολύ παλιό νήμα Ο ΜasterJp Γράφει:
    Προσωπικά προσπαθώ να είμαι ευγενική πάντα.
    Αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτό, ιδιαίτερα όταν έχεις απέναντι σου ένα εκφυλισμένο από κάθε πλευρά άτομο, άσχετα με το αν δηλώνει Μάστερ ή υποτακτικός, που βέβαια από ανικανότητα να κρίνει εαυτόν, έρχεται και λοιδορεί έννοιες και αξίες που ποτέ δεν κατάλαβε και ποτέ όσο και να προσπαθήσει με το μειωμένο της νοημοσύνης του δεν θα μπορέσει να καταλάβει. (Τονίζω το δηλώνει, γιατί θεωρώ αναφαίρετο μου δικαίωμα να αμφισβητώ βάση παρατηρήσεων και τεκμηριωμένα οτιδήποτε κι αν δηλώνει οποιοσδήποτε).
     
  6. Emma

    Emma Contributor

    Θα συμφωνήσω πάνω κάτω με τις μέχρι τώρα απαντήσεις.

    Με την λογική που αναφέρεται στο αρχικό ποστ, θα πρέπει οι Κυριαρχικοί να φωνάζουν και να βρίζουν δεξιά κι αριστερά; To ίδιο άσχημο είναι, όταν συμβαίνει, όποιο κι αν είναι το status εκείνου που επιδυκνείει τέτοια συμπεριφορά (μάλιστα ίσως λίγο πιο άσχημο όταν γίνεται από Κυριαρχικούς, καθώς, στα δικά μου μάτια, δείχνει έλλειψη αυτοκυριαρχίας).

    Η ευγένεια και οι καλοί τρόποι είναι γνώρισμα/χαρακτηριστικό σωστού ανθρώπου, όχι συγκεκριμένου status.
     
  7. Sir P

    Sir P Premium Member

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    η αποψη μου στο θεμα ειναι οτι,αν εχω δωσει δικαιωμα στην sub μου να εκφερει αποψη,καλως...πρεπει να την εκφερει με ευγενεια και σεβασμο.αν ομως οχι...τοτε πρεπει εγω να μεταφερω την αποψη της.παντως σε καθε περιπτωση πρεπει η υποτακτικη να συμπεριφερετε με ευγενεια οταν αυτη επιβαλλετε απο τον master της.
     
  8. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Re: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Συμφωνώ μαζί σου Dora ότι η εσωτερική γαλήνη είναι κρίσιμος παράγοντας και το έθεσες πολύ όμορφα. Δύσκολο να είσαι ευγενικός αν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

    Ωστόσο, ακόμα κι'αν δεν έχουμε βρει την εσωτερική μας γαλήνη, υπάρχει τρόπος και τρόπος να απαντάμε, ακόμα και όταν διαφωνούμε με κάποιον, με τον Κύριό μας, με άλλον Κύριο, με άλλη sub, με άλλον άνθρωπο γενικά. Δεν είμαι εναντίον του να διαφωνούμε, ίσα ίσα....θα ήταν πολύ βαρετό και ανούσιο να συμφωνούμε όλοι με όλους. Πολύ συχνά όμως ξεχνάμε ότι και ο τύπος, πέρα από την ουσία, έχει την σημασία του και τον σκοπό του.

    με σεβασμό
    sk
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Πράγματι, έτσι είναι. Και μάλιστα, αυτός ο μετρημένος τρόπος, κάνει θαύματα για την επιθυμητή εσωτερική γαλήνη. Ίσως γιατί δεν επανατροφοδοτείς την ταραχή με περισσότερη ταραχή. Έχεις απόλυτο δίκιο.

    Αυτό που εννοούσα με τα σκυλάκια που γαυγίζουν δεν ήταν μία διάθεσή μου να δαγκώνω τον έναν και τον άλλον, αλλά μία διάθεσή μου να...παίζω. Πιστεύω πως η ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του καθενός πρέπει να γίνεται σεβαστή, και μάλιστα να γίνεται σεβαστή και μέσα στην σχέση, κι ας είναι BDSM σχέση όπου το στάτους της σκλάβας έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και τροπους έκφρασης, ασφαλώς. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή θεωρώ βλαβερό το να μην εκφράζουμε την ουσία της προσωπικότητάς μας.

    Συμφωνώ ότι υπάρχουν καλοί τρόποι και κακοί τρόποι για να απαντήσουμε ή να στηρίξουμε απόψεις ή για να αμυνθούμε όταν είμαστε υπό "επίθεση". Πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν τρόποι να παραμένουμε ο εαυτός μας και να εκφραζόμαστε με ειλικρίνεια, χωρίς να χαλάμε τους τύπους που όλοι μας κρατούμε, σε οποιαδήποτε συναναστροφή. Τους χρησιμοποιούμε ακόμη και σε μία ερωτική συναναστροφή, όπου θα πίστευε κανείς ότι αφηνόμαστε τελείως ελεύθεροι. Δεν είναι έτσι. Οι τύποι είναι εξαιρετικά δυνατοί στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ακόμη και όταν είμαστε μόνοι μας, κρατούμε τύπους.

    Όσον αφορά την παραίνεση του Κυρίου μου να είμαι πραγματικά ευγενική, θα ήταν εντελώς άχρηστη αν δεν είχε φροντίσει ο ίδιος να μου δείξει πώς φέρονται, με το παράδειγμά του, και ακόμη πιο άχρηστη αν δεν είχε φροντίσει να μου χαρίσει τις προϋποθέσεις για την απαραίτητη ψυχική ηρεμία πίσω από την ευγένεια. Φυσικά υπάρχουν και φορές που χάνουμε την ψυχραιμία μας. Άνθρωποι είμαστε. Ας έχουμε κατανόηση, για τα σφάλματα των άλλων πρώτα, πριν ζητήσουμε την κατανόηση για τα δικά μας...Κι επίσης, ας είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο να μην μας την δώσουν. 
     
  10. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Ξεκάθαρες οι διευκρινίσεις σου. Με βρίσκουν 100% σύμφωνη τα λεγόμενά σου  
    με σεβασμό
    sk
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Γλυκύτατη sk, χαίρομαι που συμφωνούμε.

    Θα μου επιτρέψεις όμως να εκφράσω μία ένσταση για τον τύπο που χρησιμοποίησες εδώ, μαζί μου (μια και μιλάμε για τύπους). "Με σεβασμό", λες. Μία female submissive προς μία female slave! (Yπόψιν ότι είμαι μία γυναίκα που πίνει ούρα κατόπιν εντολής και έχει δοκιμάσει και κόπρανα αρκετές φορές - είναι πικρά by the way). 

    Βρισκόμαστε σε ένα BDSM φόρουμ, είμαστε ενήλικοι, είμαστε σκεπτόμενα άτομα, και έχουμε φροντίσει (ελπίζω) να κατανοήσουμε ότι αυτό που δηλώνουμε σημαίνει κάτι ψιλο-συγκεκριμένο, με άπειρες δυνατότητες παραλλαγών βέβαια, αλλά ουσιαστικά είναι κουκιά μετρημένα, για τους ψαγμένους. Οπότε η δήλωση, female submissive ή female slave, είναι ουσιαστικά μία δέσμευση, πρωτίστως προς τον εαυτό μας, ότι έχουμε αποκρυσταλλώσει την ερωτική μας ταυτότητα και ότι μπορούμε και θέλουμε νε την στηρίξουμε, όχι μόνο μέσα στη σχέση αλλά και στο κοινωνικό μας περιβάλλον (σημαντικό μέρος του οποίου είναι ο BDSM χώρος, εντός και εκτός φόρουμ).

    Κατά την άποψή μου λοιπόν, είναι λανθασμένος ο τύπος που χρησιμοποιείς, "με σεβασμό", όταν είμαστε ουσιαστικά δύο άτομα με παρόμοιο ερωτικό προσανατολισμό και με παρόμοιους προβληματισμούς και σίγουρα δεν είμαστε στο receiving end της απόδοσης σεβασμού. Με ξενίζει αρκετά αυτό, και θα με ξενίσει ακόμη περισσότερο αν τύχει στο μέλλον και βρεθούμε σε κάποια "σκηνή" μαζί (ο χώρος είναι ένα τεράστιο κρεβάτι, όπου γίνονται συνεχώς αλλαξοκωλιές, να το ξέρεις) κι εγώ πρέπει να μαστιγωθώ από σένα, κατόπιν εντολής. Ο "σεβασμός" δημιουργεί πρόβλημα. Καταλαβαίνω το "φιλικά", το "με εκτίμηση", το "φιλάκια" και άλλα πολλά, ανάμεσα σε μας τα "ζωάκια" του χώρου. Αλλά τον σεβασμό, θα μου επιτρέψεις να μην τον καταλαβαίνω υπό αυτές τις συνθήκες. Εκτίμηση υπάρχει, σίγουρα.

    Ελπίζω να μην εκλάβεις το σχόλιο στραβά, δεν σου κάνω παρατήρηση, πώς θα μπορούσα άλλωστε. Απλά παίρνω την ευκαιρία για να επισημάνω κάτι που πιστεύω ότι θίγει το παρόν νήμα, πολύ εύστοχα (ο Μάστερ Πέρρης συχνά πιάνει πουλιά στον αέρα, και δεν πιστεύω ότι είναι τυχαίο). Είναι αυτό ακριβώς που παρατήρησες κι εσύ:
    Οι τύποι είναι σύμβολα. Η χειραψία, για παράδειγμα, σημαίνει, "έρχομαι ως φίλος, δεν κρατώ όπλα". Στον δικό μας χώρο, όταν νιώθουμε σεβασμό για κάποιον και τον εκφράζουμε, ουσιαστικά του λέμε ότι θα μπορούσαμε εν δυνάμει να συνάψουμε BDSM σχέση μαζί του. Τον αναγνωρίζουμε ως άξιο, ως κάποιον που μπορεί και στηρίζει την ερωτική ταυτότητα που δηλώνει. Αυτό (τους) είναι ξεκάθαρο. Θέλει λοιπόν προσοχή σε ποιον αποδίδεις σεβασμό... 
     
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Πρέπει να είναι ή και να φαίνεται;...

    Κατ΄αρχάς ευχαριστώ όσες και όσους έγραψαν τις απόψεις τους στο νήμα αυτό!

    Διαβάζοντας τα ποστ σας θα κάνω μερικές διευκρινίσεις για να μην ξεφύγει το θέμα απ΄αυτό που διαπραγματεύετε το νήμα τούτο.

    Στο αρχικό μου ποστ στην ερωτησή μου για το αν μια υποτακτική ή σκλάβα, εκτός το να είναι τo status που δηλώνει θα πρέπει και να φαίνεται με το τρόπο που εκφράζεται και γράφει ειδικά σ΄ένα bdsm φόρουμ, δεν εννοούσα πουθενά ότι δεν πρέπει να εκφράζετει ελεύθερα και να έχει άποψη (άλλωστε δεν νομίζω να θέλει κανένας κυρίαρχος να έχει ένα φυτό... δίπλα του ή στα πόδια του...) απλά ερώτησα για τον τρόπο που πρέπει να γράφει τις απόψεις της ή να εκφράζει τις αντιρήσεις της σε κάποιον/α που διαφέρουν οι απόψεις του/ης με αυτήν.

    Έχω τσεκάρει σκλάβα μέσα στο φόρουμ που δηλώνει μάλιστα ότι έχεις αφέντη (μάλλον στην φαντασία της θα τον έχει...) που επανελημμένα γράφει και εκφράζεται σε μέλη που διαφέρουν οι απόψεις τους από αυτήν σαν τους χούλιγκανς των γηπέδων...

    Αυτά για τώρα, θα επανέλθω διαβάζοντας και από άλλα μέλη απόψεις επί του θέματος.
     
    Last edited: 5 Δεκεμβρίου 2009