Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Προσωπικός ορισμός μιας σκλάβας...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 6 Αυγούστου 2006.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Τι είναι τελικά μια σκλάβα? Διάβασα κάπου αλλού την εξής άποψη:
    Και αναρωτήθηκα όχι για το πρωτόκολλο, που κατά τη γνώμη μου ουδεμία σχέση δεν έχει με την αυθεντικότητα μιας σκλάβας, όπως Είπε και Ο DreamMaster στο Πρωτόκολλο vs. τελετουργία
    και Ο KyriosG
    Και είχα πει τότε πως,
    Εκείνο λοιπόν που με προβλημάτισε δεν είναι το θέμα πρωτοκόλλου, παρά το ότι η αναφορά σ΄ αυτό μοιάζει να δημιουργεί κάποιες αντιλήψεις για το τι είναι και τι όχι μια σκλάβα, αλλά το τι πιστεύετε πως είναι μια σκλάβα μέσα στην καθημερινότητα της.

    Και δεν αναφέρομαι στις οδηγίες Του Κυρίου της σχετικά και αναφορικά με τη συμπεριφορά ή το ντύσιμό της, που ακολουθεί, αλλά με την αλληλεπίδραση της με τους άλλους ανθρώπους, εντός ή και εκτός χώρου, οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, στη δουλειά, με τα παιδιά τους, με τον εργοδότη τους- αν έχουν- με τους υφιστάμενους τους – αν έχουν- με τους γνωστούς, φίλους συγγενείς….

    Τι πιστεύετε πως «οφείλει» να κάνει κάποια σκλάβα, για να μπορεί να θεωρηθεί κατά τη γνώμη σας σκλάβα?
    Πως δηλαδή, σε ποιο τομέα πρέπει να διαφέρει από την «απλή» γυναίκα για να λέγεται και να είναι σκλάβα?

    Φαντάζεστε δηλαδή πως μια σκλάβα, με το που ανοίγει την πόρτα στον ταχυδρόμο, γονατίζει και ανοίγει τα μπούτια της για να φανεί η διαθεσιμότητα της, πως λέει στον εργοδότη της ή τους υφιστάμενους της, «μάλιστα Κύριε, μάλιστα Κυρία», πως κυκλοφορεί στα 4 μέσα στο σπίτι, τρώει απ΄ το πάτωμα μπροστά στα παιδιά της και τους προσκεκλημένους της και σκύβει το κεφάλι σε όλους ανεξάιρετα, επιτρέπει να της κλέψουν το χώρο στάθμευσης ή τη σειρά σε μια ουρά χωρίς αντίδραση, δεν έχει απόψεις κι αν έχει ποτέ δεν τις εκφράζει με απόλυτο τρόπο, κ.ο.κ?

    Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κατά τη γνώμη σας, ορίζουν αν εσείς προσωπικά θα ορίζατε μια γυναίκα ως σκλάβα?
     
  2. Excalibur

    Excalibur New Member

    Καθώς διάβαζα αυτό το κείμενο απ'την lara[E-p] μου ήρθε στο μυαλό ένα σύνεφο από απόψεις που έχω ακούσει/διαβάσει στο παρελθόν. Κατ'εμέ μια σκλάβα πρέπει να είναι όπως ακριβώς τη θέλει ο Αφέντης και ιδιοκτήτης της.

    Μια σκλάβα έχει άποψη, αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που θα την εκφράσει αυτήν την άποψη όταν για παράδειγμα είναι ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου κοινωνικού περιβάλλοντος και τρόπου ζωής και όταν είναι ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικού τρόπου ζωής. Έτσι για παράδειγμα δεν μπορεί η σκλάβα να αντιμιλήσει στον ιδιοκτήτη της καθώς διαθέτει το μοναδικό προνόμιο να έχει την τελευταία απάντηση που είναι "Μάλιστα Αφέντη", ενώ μπορεί π.χ. να αντιμιλήσει στο αφεντικό που έχει στη δουλειά της (εφ'όσον δεν είναι ο Αφέντης της) για κάποια παράβλεψη που τυχόν έχει γίνει.
     
  3. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Τα στοιχεια του χαρακτηρα μας ειναι διαφορετικα οπως και τα αποτυπωματα ... θα ηταν ισως λαθος να αποδωσουμε ορισμο και μαλιστα του απολυτου , σε κατι που σχετιζεται αμμεσα με τον χαρακτηρα ..... γενικα νομιζω οτι οι ορισμοι εχουν κενα στην φιλοσοφια τους ...
    Ετσι το απολυτο για μενα ειναι ο εξευτελισμος της νοημοσυνης .... αλλος μπορει να θεωρει τον πονο ή την ψυχολογικη βια ... μπορουν ολα τα παραπανω (καθως και αλλα "απολυτα") να βρεθουν σε μια μονο υποτακτικη προσωπικοτητα ? ... σιγουρα οχι .. ασε που θα ηταν και αχρηστο ... Ισως καποιος να πει οτι αν βρεθει εκεινος/η που θα ειναι σε θεση να ικανοποιησει διαφορετικα κυριαρχικα γουστα στο απολυτο τοτε θα ηταν και ο/η τελειος σκλαβος ... Ποιο το νοημα ομως ? .... αρα και η τελειοτητα δεν μπορει να βασιστει σε κατι χωρις νοημα ... εκτος και αν επροκειτο για "προϊον" που απευθυνεται σε πολλους "αγοραστες" ...
     
  4. gaby

    gaby Guest

    Χωρίς να είμαι σκλάβα, η προσωπική μου αίσθηση των πραγμάτων είναι ότι τη συμπεριφορά της σκλάβας γενικά την ορίζουν η αίσθηση ότι ανήκει στον Κύριό της και συνεπώς επιδιώκει να ειναι όπως Εκείνος επιθυμεί γενικά και ειδικά να έχει τον εαυτό της σε καλή κατάσταση προκειμένου να Τον ευχαριστήσει, υπηρετήσει κλπ.

    Αυτό στο οποίο διαφέρει η σκλάβα από την βανίλλα γυναίκα είναι ότι η σκλάβα δεν είναι υπόλογη στον εαυτό της όπως η βανίλλα αλλά στον Κύριό της, ίσως και για τα πάντα.

    Αν η σκλάβα ζεί με αυτή τη λογική ότι πρέπει να διατηρεί τον εαυτό της σωματικά και νευροψυχικά σε καλή κατάσταση προκειμένου να είναι στη διάθεση του Κυρίου της όποτε Αυτός επιθυμεί και ότι δεν είναι υπόλογη στον εαυτό της αλλά στον Κύριό της τότε, αργά ή γρήγορα δε θα φανούν αυτά τα στοιχεία στη συμπεριφορά της;

    Οπότε, στα παρακάτω παραδείγματα

    μπορώ να σκεφτώ ότι:

    -Από μόνη της δεν ανοίγει την πόρτα στον ταχυδρόμο γονατίζοντας και ανοίγοντας τα μπούτια της για να φανεί διαθέσιμη. Εκτός και αν σε κάποια περίπτωση και για κάποιον λόγο της το έχει επιβάλει ο Κύριός της. Τότε το κάνει, ακόμα και αν θα της φαινόταν αδιανόητο παλιότερα.

    - Στη δουλειά δεν έχει το "μάλιστα Κύριε" στον εργοδότη ή το "όπως νομίζετε καλά μου παιδιά" στους υφιστάμενους για ψωμοτύρι, αλλά έχει θέσει τους γενικότερους αλλά και τους πιό καθημερινούς στόχους της στην έγκριση του Κυρίου της, δεν ασχολείται με ασήμαντα θέματα, δεν αφήνεται να χάνει τον έλεγχο των συναισθημάτων της ούτε ως προς τις αποτυχίες ουτε ως προς τις επιτυχίες της, δεν χάνει την εστίαση στον Κύριό της και φροντίζει να είναι αποτελεσματική με τη μικρότερη δυνατή ανάλωση... πρέπει να διατηρείται η ίδια σε καλή κατάσταση για τον Κύριό της.

    - Γιατί να κυκλοφορεί στα 4 στο σπίτι εξ ορισμού; Ένα ζευγάρι γόνατα για όλη τους τη ζωή δεν έχουν και οι σκλάβες; Αν χαλάσει έτσι τα γόνατά της, πώς θα γονατίζει μετά όταν θα είναι με τον Κύριό της; Και οι Ιδιοκτήτες νοιάζονται για τη σωματική ακεραιότητα και ευεξία της σκλάβας Τους. Τώρα αν μία φορά προκύψει να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο, θα κυκλοφορήσει στα 4 από δωμάτιο σε δωμάτιο αλλά δε θα είναι με ευθύνη δική της και ο Κύριός της θα έχει πάρει τα μέτρα του να είναι μόνη στο σπίτι π.χ. εκείνη την ημέρα.

    - Γιατί να τρώει από το πάτωμα μπροστά στα παιδιά και τους προσκεκλημένους της που είναι εκτός λαιφσταιλ; Το να τρώει η σκλάβα από το πάτωμα έχει κάποιον λόγο, είναι για να της μάθει κάτι, πιθανά να μην ντρέπεται, ή απλά ότι τα πάντα επιτρέπονται όταν είναι να ευχαριστήσει τον Κύριό της, δεν είναι για να την καταρρακώσει κοινωνικά και να την κάνει να φαίνεται ως ιδιόρρυθμη μάνα.

    - Αν σκύβει το κεφάλι σε όλους ανεξαίρετα, τότε τί αξία θα έχει το να σκύβει το κεφάλι στον Αφέντη της; Μάλλον ένδειξη ότι αρχίζει να "σπάει" θα ήταν το να σκύβει παντού το κεφάλι. Το να υποχωρεί σε ασήμαντα πράγματα που άλλοτε δεν θα υποχωρούσε το καταλαβαίνω ως ένδειξη ότι κάνει κάποια οικονομία δυνάμεων, τις διατηρεί για τον Κύριό της, να μην επαναλαμβάνομαι.

    - Αν επιτρέπει να της κλέψουν τον χώρο στάθμευσης ή να της πάρουν τη θέση στην ουρά; Κατ εμέ, προστατεύει διακριτικά τα σέα της, δεν είναι πιά δικά της, του Κυρίου της είναι. Επειδή όμως είναι ήρεμη εί δυνατόν, επειδή δεν έχει πιά ανάγκη από παιχνιδάκια ισχύος στην καθημερινότητά της προκειμένου να αισθανθεί άνετα στο πετσί της, γιατί την εσωτερική ισχύ και αξιοπρέπει της την δίνει η αίσθηση ότι Του ανήκει, μπορεί να εκφράσει την ψυχική της ευγένεια και να παραχωρήσει έναν χώρο στάθμευσης ή τη θέση της στην ουρά, εκεί όπου αισθάνεται ότι αξίζει.

    - Αν έχει απόψεις τις εκφράζει, ίσως λιγότερο απόλυτα από άλλοτε. Στην πορεία για να γίνει σκλάβα έχει δει τόσα πράγματα να ανατρέπονται στην ψυχή και τη ζωή της, με το καλό ή με το ζόρι ... πώς θα είναι το ίδιο απόλυτη όσο ήταν; Τόσες φορές είδε το μαύρο να γίνεται άσπρο. Δε θεωρεί απαιραίτητο να έχει άποψη για τα πάντα. Έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά που δεν ξέρει.

    ... Αλλά για την άποψη και τον απόλυτο τρόπο ομολογώ ότι ντρέπομαι να ομιλώ, με εννιακόσια τόσα ποστ, αισθάνομαι ότι κάπου δεν το δικαιούμαι  

    .................................................................................................................................

    Τα παραπάνω είναι δικές μου σκέψεις και δεν τα έχω για να κρίνω άλλες γυναίκες υποτακτικές ή σκλάβες.

    Ομολογώ ότι το μόνο που θα με προβλημάτιζε στη συμπεριφορά μίας άλλης σκλάβας είναι το να συμπεριφερόταν σε τρίτους με ακριβώς τον αντίθετο τρόπο από αυτόν που έχει για τον Κύριό της. Εκεί θα σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πηγαίνει πολύ καλά, ότι κάπου καταπιέζεται, ότι με κάτι δεν είναι ικανοποιημένη εσωτερικά.

    Το ίδιο θα σκεπτόμουν και για τον εαυτό μου. Διατείνομαι π.χ. ότι δεν έχω πρόβλημα θυμού ως υποτακτική, αν ποτέ δεν θύμωνα μαζί Του αλλά θύμωνα περισσότερο από άλλοτε σε φίλους, γνωστούς, καθημερινές καταστάσεις κλπ, τότε ασφαλώς και αν όχι εγώ κάποιος άλλος θα έπρεπε να σκεφτεί για μένα ότι καταπιέζομαι εντός D/s σχέσης και βγάζω τα απωθημένα μου αλλού. Ή παραμερίζω τις απόψεις μου και δέχομαι τις δικές Του, αν διαφωνουσα για ψύλλου πήδημα με όλους και γιά όλα, δε θα ήταν αυτό μία ένδειξη ότι τουλάχιστον, ακόμα δεν είμαι έτοιμη να αποδέχομαι τις απόψεις Του ως δικές μου;

    Δεν αναφέρομαι στην ένταση της συμπεριφοράς, καταλαβαίνω για μία σκλάβα να συμπεριφέρεται απόλυτα υποτακτικά και όπως θέλει ο Ίδιος, στον Κύριό της και ήπια στον υπόλοιπο κόσμο, απλά σκέπτομαι ότι μία σκλάβα που τηρεί τα πιό αλύγιστα πρωτόκολλα στον Κύριό της αλλά θέλει να πλακώσει στα χαστούκια τον ταχυδρόμο χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος για το δεύτερο, είναι τουλάχιστον σε φάση εσωτερικής αναταραχής.
     
  5. crystal angel

    crystal angel Contributor

    .....................
     
    Last edited: 10 Αυγούστου 2006
  6. anasia

    anasia Contributor

    '' Οπως ακριβώς την θέλει ο Αφέντης και ιδιοκτήτης της. ‘’ ......

    είναι η εύκολη απάντηση και η πιο γρήγορη,
    και ναι μεν είναι έτσι , απο μια πλευρα ,
    αλλά καταλαβαίνω πως δεν ρωτάει η lara[E-p] για να λάβει αυτή την απάντηση .

    Γνώμη μου ?

    Δύσκολα θα μπορούσε κάποια να περιγράψει ( αν ξέρει βασικά ) ,
    τι είναι τελικά μια σκλάβα .....

    Αν ξέρει είναι τόσο ..... προσωπικό ,
    ( εν αρχή τα παιδικά χρόνια της , η εφηβεία της , τα γενικότερα βιώματα της σε όλα τα επίπεδα ) ,
    που δύσκολα γράφονται και ακόμα πιο δύσκολα μοιράζονται .

    Δεν φτάνει πιστεύω να γράψει κάποια ,
    ... είναι αυτό η είναι το άλλο , έτσι απλά .

    Ο αναγνώστης δεν θα μπορέσει να κατανοήσει γιατί αυτό η το άλλο η όχι ένα άλλο
    και θα πρέπει να εξηγήσεις ,
    και αυτό φυσικά έγκειται στον άνθρωπο αν το θελει .

    Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω σε , με ,
    οποιονδήποτε δεν είναι ‘’ δικός μου ’’ άνθρωπος !

    Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές στο παρελθόν ,
    τι είναι τελικά μια σκλάβα , και τις απαντήσεις τις έχω .
    Τις έχω όμως για μένα ,
    από μένα για μένα ,
    και λέγοντας αυτό εννοώ πως είναι πολύ διαφορετικό
    το πως νιώθει κάποια ,
    μια και τα ‘’ γιατί ‘’ είναι τελείως διαφορετικά στην κάθε μια .

    Η ζωή μας , πως ηταν και πως ειναι .... είναι διαφορετική !
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Κάποιες άλλες απόψεις?
     
  8. sapfw

    sapfw Hard to handle Contributor

    Απάντηση: Προσωπικός ορισμός μιας σκλάβας...

    εκτιμώ, πως το μόνο που έχει να κάνει μια συνειδητοποιημένη σκλάβα για να μπορεί να θεωρηθεί σκλάβα (αλήθεια, από ποιους; ) είναι, να είναι απλά ο εαυτός της, ακούγοντας το ένστικτό της
     
  9. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Σκλαβα
    Η εμψυχη ολικη, ολοκληρωτικη και ακεραια αυτοσυμπληρωσι του Κυριαχου της, των χαρακτηριστικων του και της ιδιομορφιας του, οπου η αυτοσυμπληρωσι της σκλαβας ταυτιζεται η ταυτοποιειται απολυτα με την προσωπικοτητα η προσωπο του Κυριαρχου της
     
    Last edited: 28 Μαϊου 2007
  10. σκλάβος (ο) ουσ. θηλ. σκλάβα αιχμάλωτος πολέμου, δούλος\\ υπόδουλος\\ ο ευρισκόμενος υπό την απόλυτη εξουσία κάποιου\\ (μτφ.) δέσμιος, υποχείριος, υποταγμένος σε κάτι.

    (Τεγόπουλος-Φυτράκης, Ελληνικό Λεξικό, δ' έκδοση)

    Από τους παραπάνω ορισμούς νομίζω πιο κοντά στην BDSM έννοια θα βρούμε τους δυο τελευταίους ορισμούς. Όμως εδώ υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά. Μια σκλάβα (BDSM) περιέρχεται σε αυτή την κατάσταση οικειοθελώς, δηλαδή, μετά από μια ειλικρινή εσωτερική αναζήτηση καταλήγει στο ότι, για να είναι ευτυχισμένη και πλήρης σαν άνθρωπος, είναι προυπόθεση το να εκχωρήσει μια σειρά "κυριαρχικών" διακιωμάτων της σε έναν άνθρωπο έξω από αυτή.

    Αυτή η παραδοχή προυποθέτει ένα τεράστιο θάρρος, πέραν του ότι για να καταλήξει κάποιος σε αυτή αναγκαστικά θα έχει περάσει από αρκετά σημεία εντός του, σημεία που άλλοι άνθρωποι ίσως να μη δουν ούτε στον ύπνο τους.

    Πέραν αυτού του θάρρους, το οποίο ίσως και η ίδια η σκλάβα να μην αναγνωρίζει πως διαθέτει, και εφ' όσον μιλάμε για σχέσεις after all, ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η αντίθεση. Νομίζω πως, όσο πιο επιτυχημένη στη ζωή της (σύμφωνα πάντα με τα κριτήρια του καθενός, στην προκείμενη, τα δικά της) είναι μια σκλάβα, όσο περισότερο αναγνωρίζει τον εαυτό της σαν μια προσωπικότητα, όσο περισότερη "αυτοπεποίθηση" διαθέτει, αφ' ενός απολαμβάνει περισότερο την οποιαδήποτε κατεύθυνση του Κυρίου της, αφ' ετέρου ο Κύριος μπορεί να αναγνωρίσει τη μοναδική αξία αυτού που Του προσφέρεται. Πιο απλά, κατά τη γνώμη μου, δίνει απείρως περισότερη ευχαρίστηση σε μια σκλάβα η ταπείνωση που υφίσταται από τον Κύριο της, όσο περισότερο αυτό το στοιχείο λείπει από την κοινωνική ζωή της (δεν ισχύει φυσικά και το αντίστροφο) και ο Κύριος εκτιμά πολύ περισότερο την αφοσιώση μιας σκλάβας η οποία είναι μια αυτόνομη προσωπικότητα κτλ κτλ. Διαφορετικά, αν η ταπείνωση ήταν μια αυτόνομη αξία, μια αξία καθ' εαυτή, θα ήτνα αρκετά εύκολο και για τους δυο να την αναζητήσουν σε χιλιάδες άλλά μέρη. Ίσως, λίγο πιο τολμηρά, η σκλάβα θα πρέπει ακόμη και να είναι υπεροπτική στις κοινωνικές της σχέσεις, ώστε να καταξιώνει συνεχώς το περιεχόμενο της προσφοράς της προς Αυτόν.

    Σε αυτό το πλαίσιο νομίζω θα πρέπει να αναζητηθεί η κοινωνική ζωή και συμπεριφορά μιας σκλάβας και η ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει στον Κύριο της και αντίστοιχα, αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση προς την οποία θα αποσκοπεί η επίδραση του Κυρίου.
     
  11. Astarty

    Astarty Contributor

    Κάτω οι άβουλες γίδες!
    Πάνω τα ατίθασα άτια!
     
  12. Syrah

    Syrah Contributor

    Γεια σου lara[E-p].  

    Κατά την αντίληψή μου η σκλαβιά, ως (bdsm) ιδιότητα ενός ανθρώπου αναφέρεται στην αλληλεπίδρασή του αποκλειστικά με τον Κύριό του. Κατά περίπτωση η υποτακτικότητα είναι ένα πάγιο ιδιάζον γνώρισμα, η σκλαβιά όμως, στο βαθμό που διαφοροποιείται από την υποτακτικότητα σε καμία περίπτωση δεν είναι. Διότι αν ήταν, τα παραδείγματά σου θα έστεκαν, και τότε θα κάναμε λόγο για σκλαβιά όχι ως status στο Bdsm αλλά ως status στην κοινωνική δομή.

    Αντιλαμβάνομαι ως σκλάβο έναν υποτακτικό άνθρωπο, που τόσο αυθόρμητα, όσο και κατόπιν ώριμης σκέψης επιλέγει να θέσει τον εαυτό του στην πλήρη (στο βαθμό του δυνατού) υπηρεσία ενός (συγκεκριμένου) ανθρώπου, με κύριο ζητούμενο ακριβώς αυτή την προσφορά του εαυτού του.