Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πτέρυγα μιστρες (????)

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος cornilios, στις 21 Απριλίου 2009.

 1. Elysium

  Elysium Contributor  Ενδιαφέρουσα σκέψη (την οποία έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν) η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα πως ίσως η φύση προόριζε τον άνδρα ως ισχυρό-Κυριαρχικό άνθρωπο. Και λογικά, εξηγεί το μικρό αριθμό των Κυριαρχικών γυναικών.

  Αλήθεια πως αισθάνεται μια γυναίκα όταν κυριαρχεί επί ενός άνδρα γνωρίζοντας πως αυτό δε γίνεται και δε θα γίνει ποτέ λόγω της σωματικής της ανωτερότητας;
   
 2. Η σύγχυση των εννοιών ορισμένες φορές είναι απολύτως διασκεδαστική. Ιδίως εάν διατυπώνεται με το ύφος επιστημονικής πραγματείας. Φιλάκια...
   
 3. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Απάντηση: Re: Πτέρυγα μιστρες (????)

  πόθεν το συμπέρασμα;


  σύμφωνα με τα παραπάνω, δε θα έπρεπε να υπάρξουν ποτέ μητριαρχικές κοινωνίες... όμως υπήρξαν... πως το εξηγείς;
   
 4. gaby

  gaby Guest

  Δύο δεδομένα που είναι δύσκολο να μην αποδεχτεί κανείς. Αποδεικνύονται εμπειρικά κάθε μέρα.
  Ακόμα, και αυτοί οι κυριαρχικοί μπορεί κάλλιστα να είναι ψευτοκυριαρχικοί στα καθ' ημάς, να είναι δηλαδή κυριαρχικοί για κοινωνικούς λόγους - αξιώτερες γαρ οι ανταμοιβές κάθε μορφής για όποιον αντέχει ν αναλαμβάνει ευθύνες των άλλων - οπότε οι ερωτικά κυριαρχικοί μάλλον είναι ακόμα λιγώτεροι.

  Αναπόδεικτο αυτό.

  Και δημογραφικά προκύπτει. Η βιολογική απόδειξη δεν υπήρξε, η δημογραφική όμως υπήρξε, αν βάλεις για proxy της κυριαρχικότητας τον λόγο του αντρικού προς γυναικείο πληθυσμό. Στις λίγες εποχές που οι άντρες ήταν περισσότεροι από τις γυναίκες υπήρξαν κοινωνικές αναταραχές, πόλεμοι κλπ. Επειδή γενικά η κυριαρχικότητα στην κοινωνία σχετίζεται με σκληρούς αγώνες επικράτησης, της όποιας μορφής.

  Και πάλι, αυτό δε λέει τίποτα ως προς τα καθ ημάς, πιθανά εδώ οι λόγοι να είναι πολιτισμικοί ή καθαρά θέμα γούστου, στο κάτω κάτω.

  Έτσι και αλλιώς, καλά που το θυμήθηκα τώρα, ποτέ δεν πίστεψα ότι αναγκαστικά και εν αγνοία μας υφίσταται η όποια λογική της αγοράς στο ερωτικό πεδίο και αυτό όχι από ρομαντισμό   Σημειώστε ότι υπάρχουν πολλά και αντικρουόμενα αξιώματα αγοράς, πολλές μυθολογίες, πολλές συλλογικές ψευδαισθήσεις για τις αγορές και όποιος νομίζει ότι η αγορές δεν ψεύδονται ή δεν αποτυγχάνουν, μάλλον δεν έχει επενδύσεις και δεν διαβάζει οικονομικό τύπο τα τελευταία δύο χρόνια  

  Δεν έχει αποδειχτεί ότι υπήρξαν μητριαρχικές κοινωνίες, έχει αποδειχτεί ότι γυναίκες λατρεύτηκαν ως θεές, έχει διαφορά.
   
 5. sapfw

  sapfw Hard to handle Contributor

  Απάντηση: Πτέρυγα μιστρες (????)

  αχ, αχ, αχ...

  καταρχήν lilly, ρώτησα τη Syrah πως συμπεραίνει ότι οι υποτακτικοί άνθρωποι είναι περισσότεροι από τους κυριαρχικούς... επιπλέον εμπειρικά συμπεράσματα, λυπάμαι, δε με καλύπτουν

  όσο για το τι έχει αποδειχθεί αναφορικά με τις μητριαρχικές οικογένειες, εξαρτάται τη βιβλιογραφία που διάβασε και την οπτική που το βλέπει κανείς  

  όταν όμως κάνω μια ερώτηση προτιμώ να μου απαντάει ο αποδέκτης της
   
 6. Re: Απάντηση: Πτέρυγα μιστρες (????)

  Μήπως εννοείς το να σου απαντάει και ο αποδέκτης της;  
   
 7. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  Θετω υπ'οψιν του φορουμ τον παραγοντα πολεμικες τεχνες.
  Απορω πως σας διεφυγε.
  Μια γυναικα που ξερει καρατε μπορει να βγαλει τον Σχορτσιανιτη νοκ αουτ εντος διλεπτου.(αρκει να τον φτανει πηδωντας).
  Μη γελατε καλε,σοβαρα μιλαω,για σκεφθειτε μια κοινωνια καρατεκα Θηλεων που θα ειχε αποκλεισει τους αρρενες απο την εκμαθηση των πολεμικων τεχνων,ποιος θα ειχε το απανω χερι τοτε,ε; ποιος; 
   
 8. Το πάνω χέρι θα το έχει πάντα το ζωνάρι. Ιδού:

  Karate Girl
   
 9. Syrah

  Syrah Contributor

  Aldur, sapfw, tender_lilly: προς αποφυγή παρερμηνειών επαναλάμβω, όπως έχω πολλάκις κάνει και στο παρελθόν, πως όποιο δικό μου σχόλιο δεν συνοδεύεται από αναφορά σε πηγές, αποτελεί δική μου άποψη και μόνο - φρονώ πως είναι ελαφρώς κουραστικό για όλους τους συνομιλητές να αποσαφηνίζουν σε κάθε τοποθέτησή τους, ότι εκφράζουν τη δική τους εκτίμηση, μιας και γι αυτό ακριβώς υπάρχουν τα fora.

  sapfw: Τις μητριαρχικές κοινωνίες τις αναγνωρίζω ως εξαιρέσεις. Βεβαίως όπως αναφέρεις η γνώμη καθενός επί του θέματος συναρτάται των πηγών στις οποίες ανέτρεξε. Μπορεί οι μητριαρχικές κοινωνίες να είναι ή να υπήρξαν σύνηθες φαινόμενο και να το αγνοώ. Πάντως τείνω να πιστεύω ότι από μόνη της η επίκληση στη μητριαρχία προς τεκμηρίωση της άποψης ότι η γυναικεία κυριαρχικότητα δεν απαντάται σπανιότερα από όσο η αντίστοιχη ανδρική, συνιστά αποκαθήλωση της άποψης αυτής. Ένας άνδρας δεν θα ενδιαφέρονταν, νομίζω, να επικαλεστεί τις ανδροκρατούμενες κοινωνίες. Όπως δεν θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχει σε κάποιο "hominisτικό" (δεν νομίζω να υπάρχει καν τέτοια λέξη / έννοια) κίνημα.

  cornilios: στατιστικά φαίνεται να αποτελούν εξαίρεση, αν και προσωπικά αιτιολογώ την αύξησή τους αποδίδοντάς την ακριβώς σε αυτό που αναφέρεις ως μεταφορά της πηγής ισχύος από το σώμα στις δεξιότητες. Για τις γυναίκες η κυριαρχία μετουσιώνεται συν τω χρόνω από θολή (μη αποσαφηνισμένη) επιθυμία, σε στόχο προς επίτευξη. Μιλώ βεβαίως για μια εκτός BDSM κυριαρχικότητα ή αν θέλεις μία εντός BDSM κυριαρχικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από την αντίστοιχη εκτός.

  Elysium: για τους λόγους που ανέφερε ο cornilios κατά μόνας είναι δυνατό να γίνεται λόγος για γυναικεία κυριαρχία, πάντα βέβαια υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αν ασφαλώς αναλύσουμε τα πράγματα και ένα επίπεδο πιο πάνω θα αναγκαστούμε μάλλον να καταλήξουμε στην άποψη πως το BDSM είναι ένα εξυπηρετικό εύρημα. Ένα θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο το role play αναγνωρίζεται ως r/l.
   
 10. Elysium

  Elysium Contributor


  Δεν αμφέβαλα ποτέ γι' αυτό.
   
 11. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Re: Πτέρυγα μιστρες (????)

  Βοηθήστε με λίγο εδώ: "r/l" ;


   
 12. Syrah

  Syrah Contributor

  Real life αγαπητέ MindMaster.