Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 13 Ιουλίου 2005.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Αυτό το θέμα γεννήθηκε μέσα από τα πιο κάτω ποστ, από το «when things go wrong or the Master's responcibilities», και θα ήθελα τις απόψεις σας.

    Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το λάβει η υποτακτική?
     
  2. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Στην πρωτη σου ερωτηση, για το πως απολογειται μια Κυριαρχος- ευθεως και αναλαμβανοντας την ευθυνη των πραξεων (και των λαθων) της. Μια Κυριαρχος που συνειδητοποιει ενα σφαλμα, ιδιως αν προκειται για σοβαρο σφαλμα, νοιωθει πολυ ασχημα (αλλο μεγαλο thread αυτο.) Αλλα πρεπει να χειριστει το θεμα χωρις φτηνες δικαιολογιες και πανω απ ολα με τολμη και χωρις να ειναι δειλη...ο ελεγχος ενος αλλου ανθρωπου εχει πολλα πλεονεκτηματα αλλα χρειαζεται τα κοτσια αναληψης ευθυνων. Οπως επισης και αναγνωρισης τους μια που ο υποτακτικος μπορει να μην τα δει απο μονος του.
    Μαζι με την απολογια εμενα μου αρεσει να δινω οταν το κρινω σχετικο και μια εξηγηση στον σκλαβο για το γιατι νομιζω οτι εκανα το σφαλμα που εκανα οπως το εκανα και στον χρονο που το εκανα. Αυτο του δειχνει οτι σκεφτομαι την αιτιολογια των δικων μου πραξεων οπως σκεφτομαι και θελω να σκεφτεται και αυτος και την δικη του. Τελος, και πολυ σημαντικο, του υπενθυμιζει οτι οχι μονο κανω λαθη αλλα οτι οντας κι εγω ανθρωπος υποκειμαι στα ιδια παθη, δυσκολιες, παραλειψεις κλπ που υποκειται και ο ιδιος.
    Απο πρακτικης αποψεως πρεπει να σκεφτει αν χρειαζονται καποιες διορθωτικες κινησεις, ποιες ειναι αυτες, και αν ειναι εφαρμοσιμες να τις κανει.

    Το δευτερο σου ερωτημα ειναι παρα πολυ ενδιαφερον. Φυσικα ο καθε υποτακτικος θα εχει τις δικες του ιδεες και την δικη του εκπαιδευση για το πως μπορει να αντιδρασει σε μια τετοια κατασταση. Για μενα τα σημαντικα στοιχεια ειναι τα εξης
    1. Να κατανοησει ακριβως τι του λεει η Κυρια του. Για ποιο πραγμα απολογειται? Γιατι κρινει αυτη οτι επραξε λανθασμενα? Αν δεν καταλαβαινει πρεπει να ρωτησει.
    2. Να σκεφτει (ζητωντας χρονο αν του χρειαζεται) πως νοιωθει ο ιδιος για το σφαλμα. Τι επιπτωσεις εχει και πως τον επηρεαζουνε πρακτικα και συναισθηματικα. Αυτο ειναι πολυ δυσκολοτερο απ οτι μπορει να φαινεται αρχικα. Να σκεφτει τι νομιζει ο ιδιος οτι χρειαζεται (ως ατομο) σε αυτην την φαση, τοσο πρακτικα οσο και συναισηθματικα.
    3. Να εκφρασει μεσω οποιου μεσου του εχει υποδειχθει απολυτα ειλικρινως τα αποτελεσματα της διαδικασιας στο Νο.2 ωστε η Κυριαρχος να γνωριζει πως επηρεαστηκε ο ιδιος, η εμπιστοσυνη, και η σχεση.
    4. Να αναρωτηθει αν (και αν ναι πως) συνεβαλλε ο ιδιος στο προβλημα (αυτο ειναι και ευθυνη της Κυριαρχου που πρεπει να το συζητησει μαζι του.)
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ευχαριστώ Lady Phaedra.. 

    Προς τους υπόλοιπους Κυρίαρχους ερώτηση...

    Έχει τύχει να Κάνετε κάποιο΄μεγάλο λάθος? Αν ναι τότε πως το Χειριστήκατε?
     
  4. timandra

    timandra Regular Member

    Ο λογος που γραφω σε αυτο το thread ειναι γιατι το βρηκα πολυ εδιαφερον αλλα ξεχασμενο και αναπαντητο στην 9η σελιδα του Bdsm Discussion...  
     
  5. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Χμμ… Όποτε χρειάστηκε να απολογηθώ για κάτι το έκανα στα ίσα. Εννοώ πως λέω το τι έκανα (πράξη) και απλά ζήτω συγγνώμη. (Μερικές φορές θεωρώ πως δικαιολογίες του στυλ το έκανα για αυτό η για τον άλλο λόγο δεν χρειάζονται αλλά αν ποτέ μου ζητηθούν τις λέω.) Πάντως άσχημο συναίσθημα. Νιώθω το στομάχι μου να δένετε κόμπος. Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν είμαι πολύ εγωιστής ή αν φοβάμαι ότι απογοητεύω την σύντροφό μου.
     
  6. G_E

    G_E Contributor

    Δε χωράει αμφιβολία πως ο Κυρίαρχος κάνει λάθη. Τα πιο σημαντικά είναι αυτά που πισωγυρίζουν τη σκλάβα του, ή που υπονομεύουν τη σχέσεις του με τη σκλάβα του ή με άλλους, σημαντικούς γι’ αυτόν, ανθρώπους.

    Η «απολογία» δεν είναι πάντα η προφανής, αθώα, σωστή και γενναία λύση. Αντίθετα. μπορεί να ειναι η εύκολη λυση. Η συγνώμη με την έννοια της εξιλέωσης είναι μια παιδική αντίδραση (συγνώμη μαμά, δε θα το ξανακάνω) και αν μείνει εκεί, δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Ο Κυρίαρχος θα ξανακάνει το ίδιο λάθος σε μια ανάλογη περίπτωση.

    Κατά τη γνώμη μου, όταν ο Κυρίαρχος καταλάβει πως έκανε λάθος, θα πρέπει να δει δυο πράγματα.

    Το πρώτο είναι να καταλάβει γιατί έκανε το λάθος και να αναλάβει τις ευθύνες του. Μήπως δεν είναι απλώς μια κακιά στιγμή αλλά είναι αποτέλεσμα ενός βαθύτερου προβλήματός του? Ξέρω ότι η αναγνώριση των αιτίων δε φτάνει από μόνη της για την επίλυσή τους, αλλά είναι μια καλή αρχή. Ο απώτερος στόχος είναι να βελτιωθεί ο τρόπος διαχείρισης ανάλογων καταστάσεων από τον Κυρίαρχο. Ποτέ ίσως δε εξαλειφθούν τα αίτια, αλλά μπορεί η διαχείρισή τους να γίνει με πιο ώριμο τρόπο. Αυτή είναι όντως μια γενναία και σωστή κίνηση.

    Το δεύτερο σημείο είναι να προσπαθήσει να διορθώσει τις συνέπειες του σφάλματός του. Συνήθως βοηθάει μια ανοικτή συζήτηση γύρω απ’ το σφάλμα, η συγνώμη κλπ.
    Δεν είναι όμως πάντα αυτό αποτελεσματικό. Μερικές φορές μπορούν να γίνουν έμπρακτες διορθωτικές κινήσεις που θα βοηθήσουν να ανατραπεί το βαρύ κλίμα και η ανοικτή συζήτηση μπορεί να περιμένει για αργότερα.
     
  7. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    RE: RE: Πως Απολογούνται οι Κυρίαρχοι?


    Θα συμφωνήσω μαζί σου 100%. Μίλησα για τις δικαιολογίες πως τις θεωρώ περιττές μια και είναι λόγια και τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Η συνειδητοποίηση του λάθους καθώς και το τι σε οδήγησε εκεί είναι ο δρόμος. Από εκεί και πέρα απλώς προσοχή. Προτιμότερο είναι έτσι και αλλιώς να μιλάνε οι πράξεις και όχι τα λόγια  
     
  8. wildslave

    wildslave Regular Member

    Εξαρταται απο Τον/Την Κυριαρχο και φυσικα απο τη σχεση...και φυσικα απο το τι θεωρει ο Κ/καθένας Μ/μας απολογία..και απο τους κανόνες που έχει επιβάλλει εξαρχής Ο/Η Κυρίαρχος..Η Αφεντρα μου πχ δεν επιτρεπει καν ερωτήσεις,παράπονα κλπ.Τη μια φορά που υπεδειξα καποιες εκτροπες απο τους κανόνες που Η Ιδια επέβαλε, τιμωρήθηκα για 8 ωρες δεμενος και φιμωμενος..επομενως η απολογία Του/Της Κυριαρχου εξαρταται κυρίως απο τα ορια που εχει καθορίσει Ο/Η Ιδιος/α εξαρχής..και αυτο βεβαια εινα ενα θέμα προς συζητηση..
     
  9. john_slave96

    john_slave96 Contributor

    Νομίζω ότι είναι σωστό Ο/Η Κυρίαρχος/η να απολογείται για ένας λάθος που κάνει διότι έτσι κερδίζει σε εκτίμηση από τον/την σκλάβο/α Του/Της. Και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας σκλάβος/α. Εμένα δεν μου έτυχε να κάνει λάθος χοντρό μια Αφέντρα και έτσι δε χρειάστηκε να απολογηθεί καιμιά Αφέντρα σε εμένα. Να τολμήσω να ρωτήσω τη lara ή την tender lily αν αντιμετώπισαν και πως ανάλογο περιστατικό;
     
  10. inlx

    inlx Regular Member

    Συγγνώμη προκαταβολικά που θα γράψω κάτι κάπως off topic, αλλά η δική μου απάντηση θα ήταν: Οι Κυρίαρχοι απολογούνται παρουσία του δικηγόρου τους! Τι εννοώ; Πολύ απλά, στα Ελληνικά "απολογούμαι" σημαίνει δίνω εξηγήσεις για κάποια κατηγορία που μου αποδίδουνε, όπως ο κατηγορούμενος που απολογείται στο δικαστήριο. ΔΕΝ σημαίνει "ζητάω συγγνώμη", που είναι το νόημα του Αγγλικού apologise. Και πάλι συγγνώμη, αλλά αυτό το λάθος μου δίνει πάντα στα νεύρα, και το βλέπουμε πλέον όλο και πιο συχνά.
     
  11. blindfold

    blindfold Contributor

    ο ναι ειναι κατι πολυ σημαντικο αν Ενας/Μια Κυριαρχος Λανει ενα λαθος ειναι κατι πολυ βαρβαρο για το/η σκλαβο/α και πιστευω οτι σιγουρα αφηνει ανεξιτηλα σημαδια και καλο θα ηταν να Δινετε σημασια γιατι αποτι καταλαβα την Ειχατε ξεχασμενη αυτη τη συζητηση και προς τιμην Αυτων που απαντησαν...
    εμενα προσωπικα με εχουν σημαδεψει και εχει κλονιστει σοβαρα η εμπιστοσυνη μου σε τετοιες περιπτωσεις... οποτε αν μια μερα ωραια και δροσερη Βρεθητε με τα λουρια στο χερι και το/η σκλαβα φευγατο/η μην Απορησετε ...
     
  12. Strict71

    Strict71 Regular Member

    Πολύ σωστή παρατήρηση.
    Οταν αναγνωρίζεις πως έχεις σφάλει, καλό είναι να ζητάς συγνώμη.
    Οταν χρειάζεται, να εξηγείς και ορισμένα πράγματα. Η απολογία όμως είναι όντως άλλη υπόθεση.