Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως γίνεται ? γίνεται ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 5 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    RE: RE: RE: Πως γίνεται ? γίνεται ?

    Μα αυτό ακριβώς λέω φίλε μου. Δεν υπάρχει "αλήθεια", ο καθένας θα πρέπει να βρει τη δική του.

    Είπα στην anasia: "Ο Αφέντης έχει πάντα δίκιο" και ο βαθμός που αποδέχεται το παραπάνω δείχνει και το βαθμό στον οποίο αποδέχεται το Ms. Άλλοι το νιώθουν περισσότερο, άλλοι λιγότερο, κανείς δεν πρέπει να κρίνει ούτε τους μεν ούτε τους δε. Και ο διαχωρισμός του BDSM σε επίπεδα είναι καθαρά τεχνικός και *ενδεικτικός* δεν κάνει διαμερισμό σε κλάσσεις (για να το θέσουμε μαθηματικά) απλά γιατί οι άνθρωποι είναι πολύπλοκα όντα και δεν αρκεί πάντα μια ίσια γραμμή για να τους χωρίσει.
     
  2. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Φοβάμαι ότι μεγάλο μέρος του φόρουμ εξελίσσεται γύρω από αυτό που ονομάζουν πολλοί σκλαβο-κεντρική προσέγγιση του BDSM, δηλ. την δηλωμένη ή αδήλωτη αντίληψη ότι το υποτακτικό άτομο είναι το κέντρο του σύμπαντος, η αρχή και το τέλος του κόσμου. Και συνακόλουθα ότι το Κυριαρχικό άτομο είναι εν πολλοίς ένα μάτσο (ενίοτε και "macho") από λειτουργικότητες με έναν λιτό έως πρωτόγονο εσωτερικό κόσμο / ψυχισμό που εκδηλώνεται στην καλύτερη των περιπτώσεων στην φαντασία που έχει στους ναυτόκομπους και στην ικανότητα του να πηγαίνει το υποτακτικό άτομο κάθε μέρα λίγο και πιο πέρα.

    Νομίζω πως αυτό το βλέμμα αδικεί τα Κυριαρχικά άτομα και τα υποβιβάζει σε ερωτήσεις του τύπου "πως τα προλαβαίνουν όλα?" Έχω υπαινιχτεί, όχι όσο θα ήθελα, πολλές φορές την έννοια του εσωτερικού χρόνου και μόλις μπορέσω θα πω περισσότερα έπ’ αυτού.

    Φταίνε κι αυτοί/ες, φταίμε και Εμείς, φταίει και ο Χατζηπετρής... Σε πρώτη ευκαιρία, σε ένα άλλο thread θα ήθελα να συζητήσουμε και για το "μέσα" των Κυρίαρχων, να δούμε αν είναι έτσι.

    Τώρα, δεν νομίζω ότι η anasia μιλούσε για ανικανότητα ισοδύναμης "αγάπης" προς πολλά άτομα - φαντάζομαι πως αυτό εικονογραφείται ικανοποιητικά από το ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν ένα παιδί μόνο, καμιά φορά κάνουν και παραπάνω. Και τα αγαπούν το ίδιο, δεν έχουν πεπερασμένη "αγάπη" να τους τελειώσει, ε? Οπωσδήποτε η συγκέντρωση της σεξουαλικής "αγάπης" σε ένα πρόσωπο ή όχι είναι κάτι διαφορετικό και κρύβει ένα πρόβλημα που ο καθένας μας, δυστυχώς, πρέπει να λύσει μόνος του.

    Σημειώνω απλώς δυο-τρεις σκέψεις για την μονογαμία / πολυγαμία γιατί καταλαβαίνω πως θα ξαναφυτρώνει παντού, όπως η γλώσσα στριφογυρνάει άθελά της στο χαλασμένο δόντι.

    Με τα μάτια του βιολόγου, η μονογαμία είναι καταστροφή. Εμποδίζει την βιοποικιλότητα, δηλ. την εξέλιξη του είδους και συνεπώς κατεβάζει τις πιθανότητες επιβίωσης του. Με απλά λόγια, αν κάνεις παιδιά με έναν σύντροφο μόνο, η πιθανότητα σου να διαιωνιστείς είναι χαμηλότερη από ότι αν γεμίζεις τον τόπο "μπάσταρδα".

    Με τα μάτια του κοινωνιολόγου, η πολυγαμία είναι καταστροφή. Διαλύει τον κοινωνικό ιστό, απελευθερώνει την απόλαυση και άρα όλη η ενέργεια στρέφεται προς τα κει αντί στην δημιουργία υλικοτεχνικού πολιτισμού αλλά και Τέχνης. Με απλά λόγια, πως θα ζήσουμε σε μια κοινωνία που οι γονείς των ανηλίκων θα αγνοούνται και τα παρατημένα παιδιά θα αρχίσουν να σκοτώνουν γριούλες για να επιβιώσουν?

    Με τα μάτια του ψυχολόγου, είμαστε χαμένοι από χέρι. Η μονογαμία θα δημιουργήσει απωθημένα απόλαυσης που θα μας στοιχειώσουν για όλη μας τη ζωή και θα μας εκδικηθούν αργά ή γρήγορα, στην ψυχική ή και σωματική μας υγεία. Η πολυγαμία θα δημιουργήσει τρομερή ένταση στην ενσωμάτωση μας στον κοινωνικό ιστό και εσωτερική ανισορροπία λόγω του κατακερματισμού της ουσίας της εμπειρίας, αυτού που (θα 'πρεπε να) αποκαλούμε ζωή.

    κλπ. κλπ.

    Αρα, πριν απαντήσουμε στο δίλημμα, πρέπει να πούμε με ποιανού τα μάτια το κοιτάμε.

    Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε στα μάτια του ψυχολόγου, αρνείστε δηλ. τον ψυχισμό και ασπάζεστε το "όλα είναι ατμός και ο άνθρωπος ύδωρ", οι οπτικές του βιολόγου και του κοινωνιολόγου πρέπει να είναι αρκετές για να σας πείσουν για την σύγκρουση που υπάρχει. Δεν πρέπει επίσης να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι μια λύση που έχουμε δώσει στον Δυτικό πολιτισμό είναι η συγκρατημένη πολυγαμία. Αλλά αυτή, απαιτεί μια "ισορροπία του τρόμου" που πρέπει ο καθένας μας να ορίσει για τον εαυτό του. Και είναι αφάνταστα δύσκολο (αλλά όχι ακατόρθωτο) να βρει και κάποιον άλλον που θα συμμερίζεται τον ορισμό του.

    Υπάρχουν λοιπόν, ρωτάει κατ' εμέ, η anasia, Κυριαρχικά άτομα που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο? Γνώμη μου είναι πως υπάρχουν. Οσο και υποτακτικά άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Και είναι πολύ λίγα, μέσα στην σωρεία αυτών που με διάφορους τρόπους ξεγελούν εαυτούς και αλλήλους, για ένα γαμήσι παραπάνω. Σεβαστοί και αυτοί οι τελευταίοι. Την ανάγκη τους κάνουν φιλοτιμία.


    Dream

    ευχαριστώ πολύ την lara για την μεταγραφή του αρχικού μου ποστ από greeglish και υπόσχομαι να μην επαναληφθεί!
     
  3. G_E

    G_E Contributor

    Καλώς τον.

    Δε θα σου γράψω τώρα περι "κοινωνικού ιστου" λόγω greeklish. Παντως αν ειμαστε σε καμια παραλία κατω απο φοινικές σε μπαμπού ξαπλώστρες μάλλον θα διαλύαμε τον "κοινωνικό ιστο" και θα δίναμε βαρος στη βιολογική οπτική περι πολυγαμίας.

    Φιλικά
     
  4. G_E

    G_E Contributor

    RE: RE: Πως γίνεται ? γίνεται ?

    Μιας και βλέπω ότι είσαι πάλι στις επάλξεις - μια παρατήρηση στα όσα σωστά έγραψες. Πολυγαμία σε γενικευμένο επίπεδο θα ήταν πραγματι ο εφιάλτης του κοινωνιολόγου.

    Αλλα οι πολυγαμικές απόψεις και συμπεριφορές ομάδων (οπως και άλλες αντισυμβατικές απόψεις και πρακτικές) έχουν μάλλον θετικό αποτέλεσμα στην μετάλλαξη και ανανέωση της κοινωνίας.

    Το bdsm δε φημίζεται για την συμβολή του στην συγκόλληση του κοινωνικού ιστού. Ουτε οι "πολυγαμικές" συμπεριφορές.

    Αλλά με τα "μάτια του κοινωνιολόγου" στάσεις/ κινήματα/ ομάδες αμφισβήτησης του "δεδομένου κοινωνικού ιστού" συμβάλλουν εν τέλει στην εξέλιξη του και στην επίτευξη νέων ισορροπιών. Για παράδειγμα το "πολυγαμικό" (και όχι μόνο) κίνημα των χίπις, συνέβαλε και στη δημιουργία και στην τέχνη και στην ανανέωση των ιδεών, αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλιας κλπ.

    Με άλλα λόγια την αναγκαία ποικιλότητα που ζητάει ο βιολόγος, τη θέλει και ο κοινωνιολόγος γιατί αλλιώς η κοινωνία τελματώνει.

    Εδώ είμαστε να του την προσφέρουμε  
     
  5. olia

    olia New Member

    Μέσα από τη πορεία μου αυτό που είδα είναι πως όλα γίνονται .
    ζώντας χρόνια έξω ( οικογένεια μεταναστών ) και όχι μακριά , εδώ στην Ευρώπη λέω , αυτό υπάρχει κατά πολύ .
    Άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και φυσικά lifestyler έχουν πάνω κάτω 3 με 4 σκλάβες αλλά και εκπαιδευόμενες. Η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από αυτό και μόνο,
    ( καλά sorry , αλλά εγώ γελάω με αυτά ) , μα , μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι ο Αφέντης ασχολιόταν συνέχεια με αυτές και με τίποτα άλλο . Απίστευτο ? και όμως !
    Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι όλο αυτό είναι κάτι παρά πάνω από μια διέγερση σεξουαλική και μόνο , τι να πω , άφωνη με άφησε !!!
    Θα το πω με όσο με πιο απλά λόγια μπορώ , αυτό που είδα έξω είναι κάτι σαν την εκτροφή άλογων αν καταλαβαίνετε τι λέω, τόση σημασία είχε !!!! .
    Η όλη διεργασία ήταν πολύ προσωπική , ο όποιος Εκείνος ασχολιόταν όλη την μέρα με αυτές και τίποτα άλλο . Λειτουργούσε υπέροχα και όλοι ήταν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι , λες και ζούσαν σε αλλο αιώνα , τι να πω !!!

    Εγώ δεν το καταλαβαίνω όλο αυτό αλλά αυτό που μου έμεινε είναι πως αν Κάποιος είναι έτσι και έτσι είναι η ζωή του και δεν έχει κανένα πρόβλημα αλλο, μια χαρά τα καταφέρνει και συγνώμη αλλά θα γελάσω πολύ εδώ , αλλά ο Κύριος μου Σύντροφος μου δυσκολεύεται με μια , με μένα , να τα φέρει βόλτα και μερικές φορές τον κοροϊδεύω ( μεταξύ μας ) αλλά , αν είναι δυνατόν , τον καταλαβαίνω από την άλλη και του λέω ...

    Αχ ! θες και σκλάβα βρε Αντώνη εδώ δεν μπορούμε να πάμε μέχρι την Ιταλία για 3 μέρες .

    Τι να πω , πραγματικά δεν ξέρω ,
    Είδα πως γίνεται αλλά από την άλλη βλέπω και πως δεν γίνεται με τίποτα αν ‘σαι σαν εμένα και τον Αφέντη μου ( κάτι κάτω από το μέσο Έλληνα δηλαδή , άντε μέσο ) , τουλάχιστον !

     
     
  6. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    olia,

    σε ευχαριστώ γιατί ως ατράνταχτη απόδειξη ότι δεν έχω γεράσει όσο δείχνω εξωτερικά, μπορώ χάρη και σε σένα να χρησιμοποιώ την επαναλαμβανόμενη απίστευτη έκπληξη μου κάθε φορά που συναντάω, ξανά και ξανά μέσα σε τόσα χρόνια, μία ακόμη femsub που πλησίασε το χώρο τραβηγμένη από μια γκλαμουράτη οπτασία a la "Ο", όπου ο Κυρίαρχος αφιππεύει από το καθαρόαιμο άτι του μόνο για να ιππεύσει την διαμαντολουσμένη υποτακτική του!

    Αν εκπλήσσομαι λοιπόν ξανά και ξανά, θα είναι που είμαι μικρός και δεν έχω γνωρίσει τον κόσμο ακόμα 

    Να 'σαι καλά, λοιπόν, μ΄έκανες πάλι 25άρη, τότε που κάποιες "υποτακτικές" μου προτιμούσαν τελικά τον άντρα τους τον Τσέλιγκα που τους "συντήραγε" το Celica!!!

    Dream

    ΥΓ. Μην το πάρεις στραβά: δεν ειρωνεύομαι καθόλου, χαίρομαι πραγματικά αν μπορείς να τα βλέπεις έτσι τα πράγματα.
    ΥΓ2. Καλά, οι male slaves δεν βλέπουν το thread να μας πούν τη γνώμη τους, αν "δει δη χρημάτων"; Ή μήπως κι αυτοί έχουν μεγαλώσει με Ρίτσαρντ Γκιρ στο American Gigolo και τραγουδώντας Blondie, "dress me in designer suites, I never get enough";
     
  7. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Συμφωνώ απόλυτα KyriosG, για την ακρίβεια θα άλλαζα ίσως μια λεπτομέρεια, το ότι θα ξαπλώναμε σε ξαπλώστρες μπαμπού. Μάλλον σε φύλλα μπαμπού θα είμασταν, κι αυτά αν είχαν πέσει από μόνα τους. Γιατί ποιός θα τα μάζευε, να τα κάνει ξαπλώστρες αν είχαμε την επιλογή να πηδιόμαστε όλη μέρα;

    Αλλά μιας που το θέμα γλιστράει σε μονογαμία/πολυγαμία και στην γενικότερη polyamorous στάση, να το πάμε στο ειδικό thread της tender_lilly και να το συνεχίσουμε εκεί, αν συμφωνείτε.

    Dream