Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 22 Μαϊου 2006.

  1. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    αμα του αρεσει καποιου η κυριαρχεια ή η υποταγη εχει σημασια ποσες εμπειριες ή ποια ειναι η ηλικια του ? ... απολυτως καμια ...
    περα απο αυτο υπαρχουν και αλλα δεδομενα .... πχ : εγω λατρευω την κυριαρχεια αλλα φοβαμαι και ποτε δεν θα εμπλεκα με υποτακτικη ... να θελω να την κανω για αλλη παραλια και εκεινη να βουρκωνει στο κλαμα και να με ντουμπαρει και να με κανει στην ουσια σκλαβο της ? ..(γιατι ολοι οι "Μαστερ" αυτο τελικα ειναι..) ... απα πα πα πα ... δυναμικες και παλι δυναμικες ... απο εγωισμο και μονο ουτε σκηνη δεν σου κανουν ....
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    Δηλαδή .Να καταλάβω.Το status δηλώνει:

    α)την ιδιότητα

    και β) την προοπτική

    Πόσοι και πόσες όμως,αυτοπροβάλλονται με βάση τη φαντασίωση και μόνο...;
     
  3. Photographer

    Photographer Regular Member

    Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    Όπως έχω ξαναπεί όταν κάποιος δεν γνωρίζει την ακριβή ορολογία, δεν ξέρει καλά αγγλικά και φυσικά ενώ είναι άπειρος πρωτομπαίνει σε ένα φόρουμ και έρχεται αντιμέτωπος με τον αυτοπροσδιορισμό.

    Α... πολύ ωραία... τι δηλώνουμε τώρα... χμμ εμένα μου αρέσει να έχω τον έλεγχο, άρα μάλλον πρέπει να δηλώσω Τop.
    Ναι αλλά αυτό το Master χμμ μάλλον αυτό σημαίνει Αφέντης άρα τότε ο απο κάτω θα θεωρηθεί slave, ναι αλλα εγώ δεν θέλω ενα άβουλο ον ιδιοκτησία οπότε...
    Χμ αυτό το βανίλια πάλι τι στο καλό είναι...
    Μήπως τελικά είμαι Dom... αν αυτό σημαίνει κυριαρχικός αλλά τότε πια η διαφορά με το Master... το κερατό τους γιατί δεν τα γράφουν και στα ελληνικά μπας και καταλάβω κάτι...    

    Τέλος πάντων εγω θα τους δηλώσω Master για να είμαι σίγουρος οτι δεν θα παρεξηγηθώ και βλέπουμε.
    Αν τελικά καταλάβω τις διαφορές τότε το ξαναλλάζω αν χρειαστεί.  

    Είτε λοιπόν το θέλουμε είτε όχι αυτά είναι περίπου ερωτήματα που θέτει ο κάθε πρωτάρης που με το καλημέρα πρέπει κάτι να δηλώσει στον αυτοπροσδιορισμό του.
    Το σωστό βέβαια είναι να μην βιαστεί να αυτοπροσδιοριστεί προτού καταλάβει τις διαφορές και που πραγματικά ανήκει αλλά κάτι πρέπει να δηλώσει.

    Τώρα γιατί κάποιοι συνεχίζουν και αργότερα και δηλώνουν διάφορα που δεν τους ταιριάζουν μάλλον παίζει θέμα εγωισμού ή ίσως θεωρούν ότι αυτό που δηλώνουν τους δίνει κάποια αίγλη ή θέλουν να φανούν έμπειροι κ.τ.λ.
     
  4. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Οποιοσδηποτε εχει στοιχειωδη επαφη με τις επιθυμιές και τις αναγκες του μπορει να ξεκαθαρισει αμεσα το σε ποιο ευρυτερο χώρο ανηκει (Κυριαρχικο η υποτακτικο). Απο εκει και περα με λιγο διαβασμα αν ειναι απειρος μπορει να προσδιορισει και την υποκατηγορια στην οποια υπαγεται.
    Το τι ειναι καποιος αφορα αυτον και μονον αυτον και την προσωπικη του ζωη. Οποιαδηποτε αποπειρα κριτικης του αυτοπροσδιορισμενου στατους του καθενος την θεωρω de facto κακοβουλη με φανερη προθεση να θεωρηθει ο κριτης ανωτερος σε κατι απο τον κρινομενο. Κατι που μαρτυρα ευθεως την καταπιεσμενη του επιθετικοτητα και την χαμηλη του αυτοεκτιμηση. Vade retro
     
  5. Afentis_Epi8ymiwn

    Afentis_Epi8ymiwn Regular Member

    Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    Νομίζω πως η συζήτηση έχει τεθεί σε λάθος βάση. Μιλάμε για «ειδικά» θέματα όταν δεν έχουν λυθεί τα «απλά». Μιλάμε για «ρόλους» και για πιο λόγο τον επιλέγει όταν πρέπει να διαλέξει κάποιον. Αν είναι Dom/sub, Master/slave, Top, bottom

    Μα, εμείς οι ίδιοι (και οι admin) τον βάζουμε στην διαδικασία του να διαλέξει ένα «ρόλο» από την αρχή. Και αυτός/η, σύμφωνα με τις εμπειρίες που έχει, το ότι ξέρει μέχρι τώρα, τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες (και ακόμα ίσως με τον εγωισμό, τα κόμπλεξ και τις «αγαμίες») που μπορεί να έχει, κάνει κλικ σε μια επιλογή που θεωρεί πως του ταιριάζει.

    Ωραία όλα αυτά. Από εκεί και πέρα, τι γίνετε? Ποιος από τους «Κυρίαρχους» ή τους «υποταχτικούς» τηρεί τους Κανόνες που πρέπει να υπάρχουν σε μια τέτοια (φιλική έστω) σχέση? Ολοι εμείς, οι (δήθεν) γνώστες, δεν πρέπει να τους μάθουμε τι σημαίνει bdsm? Ποιοι είναι οι Κανόνες? Και πως πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τον «ρόλο» που διάλεξε? Και αν δεν του/ης ταιριάζει, να τον αλλάξει? (ειδικά σε μικρές ηλικίες).

    Και όμως. Αν ένας «υποταχτικός/η» στείλει ένα μήνυμα του στυλ «ζητάω να υποδουλωθώ», όλοι/ες οι «Κυρίαρχοι/ες» απαντάνε με μια φωνή «εδώ είμαι, στείλε μου ΠΜ». Κανείς δεν είπε «ζήτα την άδειά Μου να με καλέσεις αν νομίζεις πως Είμαι αυτό που ζητάς». Κανείς «υποταχτικός/η» δεν ζήτησε την άδεια ενός (ή μιας) «Κυρίαρχου/ης», που θέτει ένα ερώτημα εδώ μέσα, για να απαντήσει (έστω Αυτουνού/ης που πρωτοέθεσε το ερώτημα, και έστω όχι δημόσια αλλά, μέσα από ένα ΠΜ).

    Από την άλλη, σπάνια βλέπω απαντήσεις από «Κυρίαρχους/ες» που να δηλώνουν πως έκαναν κάπου λάθος ή να ζητάνε συγνώμη από «υποταχτικούς/ες». Λες και όλοι μας είμαστε αλάνθαστοι. Οι «Ισχυροί/ες» είναι εκείνοι που πρώτοι πρέπει να εφαρμόζουν τους Κανόνες. Αυτοί/ες είναι οι πρώτοι (και με την βοήθεια των Υπολοίπων) που πρέπει να δείξουν την αξία, το επίπεδο και την ανωτερότητα που πρέπει να έχεις για να μπεις μέσα στον χώρο του bdsm.

    Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν και καμία. Δεν θέλω να προσβάλω προσωπικότητες ή εγωισμούς. Δεν θέλω να βλέπετε πως μιλάω από την μεριά του «Κυρίαρχου». Βλέπετε πως τις λέξεις Κυρίαρχος και υποταχτικός τις βάζω σε εισαγωγικά σε ότι γράφω. Και (ίσως) είμαι ο μοναδικός που την «υποταγή» την αντιμετωπίζω ισάξια με την «Κυριαρχία».

    Αλλά, οι Νόμοι είναι νόμοι. Οι Κανόνες, είναι κανόνες. Ο Σεβασμός, είναι Νόμος και Κανόνας για όλους μας. Και έχουμε υποχρέωση να τον μάθουμε στους άλλους όπως, κάποτε, Κάποιοι άλλοι/ες, τον μάθανε σε εμάς.

    (Μην λιγουρευόμαστε για να μην δείχνουμε λιγούρια)

    Ευχαριστώ που με διαβάσατε
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    Σε κάποια σημεία διαιστώνω μια απολυτότητα όμως.Το θέμα της συμπεριφοράς,ανοιχτών των θυρών ,έχει να κάνει με το κατα πόσο είναι into ο/η καθέ M/D/s/s..

    Αν και κινδυνεύω να παρεξηγηθώ(χωρίς να με απασχολεί ιδιαίτερα),δε μπορώ να επιβάλλω στους -στις υποτακτικές(που δεν ενδιαφέρονται για κάποια πιο κοντινή επαφή) ,σε κάποιο meeting ή και εδώ μέσα,να μου απευθύνονται στον πληθυντικό.. Και να το θελα,ηλικιακά καταρχάς ,δεν μπορώ να εμπνεύσω τέτοια συμπεριφορά.Οι υπόλοιποι λόγοι δεν είναι και της παρούσης.Πχ,δε νομίζω πως κάποιος-α κάτω των 35,να εμπνεύσει τέτοια συμπεριφορά εύκολα,εκτός εαν έχει εκπαιδεύσει τη μισή πατρίδα ή είναι τόσο δραστήριος και μονοδιάστατος,που θα το πετύχει αυτό σε κάποιο συγκεκριμένο πάλι,ποσοστό μελών..
    Βέβαια ,να διορθώσω,πως μάλλον με τις M/D ,μπορεί να γίνει αυτό,αλλά γιατί υπάρχει μεγάλη προσφορά σκλάβων και "σκλάβων",οπότε ο ανταγωνισμός,φέρει και ανάλογες συμπεριφορές(πολλές φορές γραφικές και ακόμα περισσότερο άστοχες,αφού στου κουφού την πόρτα...)..
    Οπότε ας κοιτάμε πολλές παραμέτρους και κυρίως τις βαθύτερες,για να προσδιορίσουμε τις διάφορες συμπεριφορές και την όποια αναγκαιότητα για ολική ύπαρξη τους...
     
  7. Afentis_Epi8ymiwn

    Afentis_Epi8ymiwn Regular Member

    Απάντηση: Πως επιλέγετε τι θα βάλετε ως στάτους στο προφίλ?

    O Σεβασμός δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Εχει να κάνει με αυτό που "είσαι"
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Θα συμφωνήσω με τα πιο πάνω. Δεν νομίζω να είναι πολλά τα άτομα που χωρίς να έχουν οποιαδήποτε ιδέα για το τι είναι το bdsm είναι εδώ. Δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν, αλλά πολύ μικρός ο αριθμός τους. Οι περισσότεροι, έχουν μια άποψη. Πιστεύω πως εκείνο που συμβαίνει είναι πάνω κάτω αυτό που αναφέρει ο Photographer. Οι περισσότεροι έχουν απλά μια αμυδρή εικόνα, βασισμένες ως επί το πλείστο σε φαντασιώσεις και καμία αντίληψη σε βάθος πως ορίζεται και τι είναι αυτό το bottom/sub/slave ή Top/Dom/Master. Και οι περισσότεροι, ουδεμία διάθεση και επιθυμία δεν έχουν στο να τα ανακαλύψουν, όλα το ίδιο πράγμα μοιάζουν, φτάνει να γίνουν οι φαντασιώσεις τους πραγματικότητα, με οποιοδήποτε τρόπο, πράγμα που δεν είναι κακό.
    Απ΄ την άλλη, όντως πιστεύω πως τίθεται θέμα «ελκυστικότητας» και «αίγλης» κάποιων όρων από κάποιους, που θεωρούν το ανώτατο επίπεδο του bottom τον sub και το ανώτατο επίπεδο του sub το slave, κάτι που δεν ισχύει. Μιλάμε για διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις, καμία δεν είναι καλύτερη από κάποια άλλη, είναι απλά διαφορετική. Κι αυτό ενώ το τονίζουμε συνεχώς, κι ενώ πληθαίνουν τα διάφορα άρθρα και συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, συνεχίζουμε να λέμε τα μήλα-αχλάδια και τα πορτοκάλια-καρπούζια.
    Εδώ θα διαφωνήσω, και με όλο το σεβασμό δεν αποδέχομαι την «διάγνωση».
    Εδώ είμαστε σε μια κοινότητα, μια κοινότητα που προσπαθεί κουτσά-στραβά να ορίσει κοινό κώδικα επικοινωνίας, να λέμε άσπρο και οι πλείστοι να αντιλαμβάνονται άσπρο ή έστω με κρεμ απόχρωση, αλλά να μην λέμε άσπρο και να εννοούμε μαύρο.
    Δεν με νοιάζει τι δηλώνει και τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή. Ας δηλώνει αφέντης, ας δηλώνει σκλάβος, ας δηλώνει αστροναύτης. Δεν μου καίγεται καρφί.
    Όταν όμως εδώ μέσα δηλώνει κάτι που ΔΕΝ είναι, αν δεν γίνεται από άγνοια, τότε ουσιαστικά παραπλανεί και κοροϊδεύει τους υπόλοιπους,, ή τουλάχιστο προσπαθεί να το κάνει.
    Κι ενώ σε κάποιον έμπειρο, αυτό θα γίνει ξεκάθαρο από τις πρώτες λίγες απόψεις που θα ανταλλάξει με αυτόν που προσποιείται, υπάρχουν άτομα άπειρα που έχουν πέσει στην παγίδα τους και την έχουν πληρώσει ακριβά.

    Πέραν τούτου, κάποιος που «νομίζει» πως είναι π.χ. σκλάβος, χωρίς να το έχει ψάξει και χωρίς να γνωρίζει τι προϋποθέτει αυτός ο «ελκυστικός» όρος, μπαίνει ο ίδιος σε κίνδυνο να βρεθεί προ καταστάσεων για τις οποίες ίσως να είναι ανέτοιμος.

    Όπως επίσης, είναι ξεκάθαρο πως ενώ όλοι μπορούν να είναι bdsm, δεν μπορούν να είναι στην ίδια κατηγορία, γιατί η κάθε κατηγορία προϋποθέτει κάποια πράγματα.
    Στο thread "Ας μιλήσουμε για όρια." https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=4888&highlight=%EF%F1%E9%F3%EC%FC%F2 O MasterJp Έγραψε:
    Σημ. Τα Bold και Underline δικά μου.

    Νομίζω πως Ο MasterJp Επεξήγησε πολύ καλύτερα, απ΄ όσο θα μπορούσα να το κάνω εγώ, γιατί είναι σημαντικό τι δηλώνουμε, μέσα σε μια κοινότητα.

    Ευχαριστώ που έγραψες.  

    Βρίσκω λογικά τα περισσότερα και συμφωνώ.
    Δυσκολεύομαι όμως να κατανοήσω, τι είδους φόρουμ θα ήταν, αν έπρεπε να στέλνω μήνυμα στον καθένα που γράφει, πριν απαντήσω στο ποστ του.
    Από πού κι ώσπου απ΄ την άλλη να οφείλω να παίρνω άδεια από τον οποιοδήποτε, για οτιδήποτε, πέρα από Τον Αφέντη μου?
    Είμαστε σ΄ ένα χώρο, είμαστε ο καθένας με τον τρόπο του ελεύθερος να γράψει, να εκφραστεί και να συζητήσει με οποιοδήποτε άλλο, ανεξάρτητα στάτους.
    Αλίμονο αν συμπεριφέρονταν όλοι οι Κυρίαρχοι προς όλους τους υποτακτικούς λες και είναι οι Αφέντες τους και τους οφείλουν οτιδήποτε πέρα από ευγένεια.
    Έχω υποχρέωση να είμαι ευγενική. Μέχρι εκεί. Δεν είμαι ούτε υποχρεωμένη να σέβομαι οποιονδήποτε, ούτε να ζητώ άδεια από οποιονδήποτε δεν είναι Ο Κύριος μου. Αν έκανα κάτι ανάλογο, θα έτρωγα αναμφισβήτητα τιμωρία που επέτρεψα σε κάποιο για τον οποίο δεν έχω συγκεκριμένες οδηγίες, να με εξουσιάσει σε οτιδήποτε, ακόμη κι αν αυτό είναι να πάρω άδεια για να απαντήσω στο ποστ του.
     
  9. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Θα συμφωνησω οτι οι επιμερους διαχωρισμοι και προσδιορισμοι της υφης και αποχρωσης της Κυριαρχικοτητας και υποτακτικοτητας μεσα απο τους ορους Dom, Master sub, bottom, Top και slave εχουν αδιαμφισβητητη χρηστικη αξια. Ομως αναρωτιεμαι με ποιον τροπο θα μπορουσε καποιος να διαγνώσει εσφαλμενο αυτοπροσδιορισμο με αντικειμενικα κριτηρια (περα απο κραυγαλεες περιπτώσεις περαστικων , μοναχικων vanilla που αρεσκονται να παιρνουν ματι απο την κλειδαροτρυπα σε καθε τι "ανωμαλο") . Πως η δικη μου παρατηρηση μεμονομενης, αποσπασματικης συμπεριφορας θα ειναι πιο διεισδυτικη απο τα εσώψυχα του αυτοπροσδιοριζομενου? Εχουμε την δυνατοτητα διεισδυτικης ματιας τετοιας ωστε να αφουγκραστουμε τις αναγκες του αλλου πιο καλα απο εκεινον? Τη βρισκω καπως παρακινδυνευμενη αυτην την αποπειρα η οποια δυναμιτιζει την επικοινωνια σου με το αλλο ατομο και τελικα διαβρωνει τα θεμελια της νεοσυστατης μας κοινοτητας . Προσωπικα σε ενδεχομενο αμφισβητησης μου απο οποιονδηποτε καλοθελητη θα ενοιωθα ενοχλημενος εως θυμωμενος με το θρασος του και δεν θα απεκλεια το ενδεχομενων χριστοπαναγιων κατα ρυπας.
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Πολύ καλά ερωτήματα. Θα είναι ενδιαφέρον πιστεύω να τα συζητήσουμε.

    Εκείνο που πέρασε απ΄ το μυαλό μου όμως, είναι πως όλα έχουν να κάνουν, με τη σοβαρότητα που ο καθένας αντιμετωπίζει το χώρο και τον εαυτό του μέσα σ΄ αυτόν.
    Ο καθένας από μόνος του να κάνει μια προσπάθεια να είναι ειλικρινής πρώτα απ΄ όλα με τον εαυτό του, τις ανάγκες του, τα θέλω του, τις αντιλήψεις του.

    Είναι βέβαια μερικά βασικά στοιχεία που ορίζουν τις βασικές κατηγορίες, αν κάποιος επιθυμεί να υπακούει ή να υποτάσσεται, αν επιθυμεί να θέτει ή όχι όρια, αν επιθυμεί να ανήκει ή να του ανήκουν ή προτιμά κάτι άλλο κ.ο.κ.

    Μιλησα με πολύ κόσμο, που δήλωναν Masters και στην ερώτηση, αν θα ήθελαν να έχουν την απίστευτη ευθύνη κάποιου άλλου, απαντούσαν όχι και αντίστοιχα σκλάβους που δήλωναν ταπεινοί και απόλυτοι σκλάβοι, αλλά στην ιδέα και μόνο να δίνουν αναφορά για το κάθε τους βήμα, που δεν οριοθετείται και έχει να κάνει με το κρεββάτι αντιδρούσαν έντονα και έδιναν διαλέξεις για την ελευθερία του ατόμου στον αυτοπροσδιορισμό.

    Αυτά είναι οξύμωρα, και αντιλαμβάνομαι πως σπίτι τους, στο κρεββάτι τους μπορούν να λένε και να αποκαλούν ο ένας τον άλλο όπως γουστάρουν, αλλά εδώ όταν λες είμαι σκλάβος, δεν μπορείς να μιλάς για απαιτήσεις και διεκδικήσεις.
    Αν είσαι Bottom και το εκείνο που αποζητάς είναι πόνος, ταπείνωση κ.ο.κ αλλά σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο, δεν μπορείς να λές πως είσαι υποτακτικός κ.ο.κ.

    Πολλά άτομα, που δήλωναν σκλάβοι, έφευγαν με τρόμο από άτομα που τους συμπεριφέροντας, ως αρμόζει να συμπεριφέρεσαι σε σκλάβο, Κυριαρχικά άτομα που δήλωναν Masters και μόλις η σκλάβα αφηνόταν πανικοβάλλονταν και ένιωθαν να πνίγονται και την έκαναν με ελαφριά ή όχι τόσο πηδηματάκια, κ.ο.κ.

    Γι αυτό λέω, πως εδώ είμαστε ενίληκα ώριμα (οι περισσότεροι τουλάχιστο) άτομα και ως τέτοια θα έπρεπε από μόνοι μας να προσπαθήσουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό μας, όσο "ελκυστικοί" κι αν ακούγονται στ΄ αυτιά μας κάποιοι χαρακτηρισμοί.

    Μιλάω δηλαδή για αυτοπροσδιορισμό, που γίνεται μετά από έρευνα, αξιολόγηση, και γνώση αν μη τι άλλο των βασικών θεμάτων που ορίζουν το ένα ή το άλλο "ρόλο".
     
  11. Amazona

    Amazona Nothing More, Nothing Less - Amazona is the best!

    Όταν αποφασίζεις να ενταχθείς σε μία ομάδα που εκτός την μέγιστη ιδιαιτερότητα που τη διακρίνει είναι και διαδυκτιακή, αρχικά δηλώνεις την ταυτότητά σου : ηλικία, τοποθεσία, φύλο και στάτους. Λογικό είναι ότι για όλα κατά καιρούς θα υπάρχουν παραπλανητικές απαντήσεις από άτομα κακόβουλα, αδαή ή εθισμένα στα ψέματα. Εν καιρώ όμως..... η αλήθεια θα λάμψει!

    Δεν θεωρώ ότι όλοι οι σκλάβοι της γης μου ανήκουν και μου οφείλουν σεβασμό, μόνο και μόνο επειδή δηλώνω Mistress. Η στοιχειώδης ευγένεια είναι κάτι που συναντάτε σε όλους τους πολιτισμούς, αλλά αν θέλω να με σέβονται και να μου απευθύνονται στον πληθυντικό, τότε αυτά θα πρέπει να δώσω μάχες για να τα κερδίσω. Κανένα υποτακτικό άτομο δεν είναι υποχρεωμένο να ζητά άδεια για πριβέ ή να μιλά στον πληθυντικό σε Κυριαρχικά άτομα, αν δεν είναι ιδιοκτησία Τους ή αν δεν τους έχει επιβληθεί από τον ιδιοκτήτη τους ή αν δεν τους εμπνέει τον ανάλογο σεβασμό το εκάστοτε Κυριαρχικό πρόσωπο.

    Θεωρώ πως κάνω λάθη. Και φυσικά θα ζητήσω συγνώμη. Δεν είναι ντροπή να αναγνωρίζεις το λάθος σου, καθώς μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Αν θίξω σε προσωπική συζήτηση κάποιο άτομο, θα ζητήσω συγνώμη προσωπικά και δεν θα βγώ να κάνω ανακοινώσεις δημόσιες (θα βλάψει το κύρος μου κάτι τέτοιο). Αν δημόσια σε κάποιο διάλογο παραφερθώ, δημόσια θα το ξεκαθαρίσω κιόλας (ωφελεί το κύρος μου κάτι τέτοιο).

    Εδώ κοτζαμάν Χριστός έλεγε πως είναι ο υιός του Θεού, και ουδής τον πίστεψε, παρά μόνο αφού το απέδειξε με την νεκρανάστασή του!!! λέμε τώρα
     
  12. G_E

    G_E Contributor

    Με απασχόλησε πολλές φορές ο όρος Master που δηλώνω εδώ. Ο λόγος δεν είναι το ότι έχω αμφιβολίες για την κυριαρχικότητά μου που εκδηλώνεται, θέλω δε θέλω, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου, αλλά οι «κανόνες» και τα «πρότυπα» που χαρακτηρίζουν τον “ορθόδοξο Master”.

    Οι πιο πολλοί απ’ αυτούς τους κανόνες είναι δανεισμένοι από εγχειρίδια management, human resources development κλπ. που οι αμερικάνοι (και όχι μόνο) τεχνοκράτες bdsmιτες προσάρμοσαν για την περίπτωση. Έχουν αναμφίβολη χρηστική αξία η οποία έχει επιβεβαιωθεί από τη μεγάλη επιτυχία εφαρμογής τους σε marketing campaigns, πολυεθνικές, λαούς, στρατούς και φυσικά σε bdms “συναλλαγές”.

    Αν και γνωρίζω αυτές τις τεχνικές και τις χρησιμοποιώ κάθε μέρα στη δουλειά μου ποτέ δε μπόρεσα να συμβιβαστώ με την ιδέα να βάλω κανόνες στην ερωτική μου ζωή ήτοι να μεταφέρω τις επιτυχείς πρακτικές του γραφείου μου στο κρεβάτι μου. Με απασχόλησε λοιπόν μήπως δηλώνοντας Μaster αυτό σημαίνει ότι αποδέχομαι την τεχνοκρατική αντίληψη στον έρωτα, πράγμα που θα το θεωρούσα την έσχατη ξεφτίλα για μένα.

    Μετά από πολλή σκέψη αποφάσισα να κρατήσω τον όρο Master μη αποδεχόμενος πως χαρακτηρίζει εκείνους που μηρυκάζουν τεχνοκρατικούς κανόνες (ανίκανοι όντες να αρθρώσουν δυο δικές τους λέξεις). Υπάρχουν, ας υπάρχουν, αλλά καθείς και οι απόψεις του και οι παρέες του.

    Με βάση αυτά, η δήλωση “Μaster” ή ”slave” δε σημαίνει απαραίτητα την ταύτιση του προσώπου και της συμπεριφοράς του με τα εγχειρίδια αλλά πρόκειται για συμβατικό προσδιορισμό που διευκολύνει τη στοιχειώδη επικοινωνία. Το αν ούτε κι αυτό το στοιχειώδες δεν τηρείται και δηλώνουν ως ”slaves” σκυλιά μαύρα και ως Doms κακομοίρηδες, τι να κάνουμε? Ακόμα και στο net, σε κάποια διάρκεια, όλα αποκαλύπτονται.
     
    Last edited: 26 Μαϊου 2006