Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Elysium, στις 28 Φεβρουαρίου 2009.

 1. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;

  Αυτό είναι άσχετο με την αυτοεκτίμηση, και λέγεται πρωταθλητισμός...   Και γιά να πάω λίγο πιό πέρα την παρομοίωση, θεωρώ πως βασικό προσόν των κυριαρχικών, είναι η ικανότητά τους να αυτο-ντοπάρονται...

  Σοβαρά όμως, πιστεύεις πως υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην μειωμένη αυτοεκτίμηση, και στο άγχος γιά την επίτευξη του τέλειου, από κάποιον που όντως τοποθετεί τον πήχυ πολύ ψηλά; Ή, υπάρχει πιθανότητα , να τοποθετεί πολύ ψηλά τον πήχυ κάποιος, χωρίς να πατά πάνω στην υψηλή του αυτοεκτίμηση;

  Διαφορετικά πράγματα, αγαπητή μου. Τελείως διαφορετικά...
   
 2. LordAini

  LordAini Regular Member

  Συμφωνώ με τον φίλτατο MindMaster εκ πείρας. Και πιστεύω οτι η αυτοεκτίμηση με την υποτακτικότητα δεν συνδέονται. Μπορείς να έχεις υψηλή αυτοεκτίμηση και να βρείς κάποιον που εκτιμάς πιο πολύ απο τον ςαυτό σου.
   
 3. elfcat

  elfcat . Contributor

  Απάντηση: Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;

  H βασική σκέψη μου είναι η εξής:
  Ότι είναι μάλλον εσφαλμένο να δίνει κανείς συγκεκριμένες συμπεριφορές στους ερωτικά υποτακτικούς, όπως και στους ερωτικά κυριάρχους... Οι ψυχολογικοί μηχανισοί που περιγράφησαν από τη Lady συναντώνται σε πολλούς συνδυασμούς σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ερωτικών προτιμήσεων είτε καθολικά είτε εν μέρει... Με αυτή την άννοια έγραψα ότι ένα ερωτικάκυριαρχικό άτομο, τη μονη "ασφαλή πληροφορία που έχουμε γι αυτό είναι ότι θέλει να κυριαρχεί... αλλά καμία πληροφορία για ¨την αυτοπεποίθηση του και τις λοιπές ικανότητες. Το ανάλογο και για τα ερωτικά υποτακτικά πρόσωπα... (Αν και εντελώς έξω από το νήμα, πολλές φορές έχω αναρωτηθεί, γιατί κάποιος επιθυμεί να κυριαρχεί, αφού η επίτευξη της κυριαρχίας θέλει πολύ κόπο χρόνο και ενέργεια...)  
   
 4. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;

  Σε καμία περίπτωση.Για να οριστεί κάποιος σαν τέτοιος(κυρίαρχος) χρειάζεται απλώς και το αντικείμενο της κυριαρχίας οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό  Μειωμένη-χαμηλή αυτοεκτίμηση και το αντίθετο της(υπερβολική) δεν είναι αρκετά πιθανό να είναι απλά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος?

  !!!
  Η ανάγκη για κυριαρχία δεν αποκλείεται να πηγάζει απ την ανάγκη να εξισορροπηθεί το "έλλειμμα" αυτοεκτίμησης.
  Απλά κάποιες φορές συμβαίνει και αυτό.
  Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Φαινομενικά όμοιες συμπεριφορές μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικές αιτίες και διαφορετικά κίνητρα:nod:
   
 5. soutzoukakia

  soutzoukakia His precious

  Απάντηση: Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;

  Εχω την εντυπωση οτι οι προηγουμενοι συνομιλητες σου προσεξαν ιδιαιτερα την χρηση της λεξης "κυριαρχικος" εναντι του "κυριαρχος" που εσυ εδω χρησιμοποιεις.


  .
   
 6. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;

  Πρόσεξε λίγο jimboy... Εγώ δεν λέω "κυρίαρχος", λέω "κυριαρχικός". Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, μην τα συγχέεις...


  Κατά την δική μου άποψη, όχι μόνο δεν είναι αρκετά πιθανό, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο. Αν μιλάμε βεβαίως γιά κάποιον που όντως η αυτοεκτίμησή του είναι ιδιαίτερα υψηλή, και όχι γιά κάποιον που απλώς φωνάζει δυνατά, γιά να παίρνει κουράγιο από τον ήχο της φωνής του... Εγώ μιλούσα γιά ανθρώπους που έχουν πράγματι πολύ μεγάλη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Δεν ξέρω εσύ ποιούς σκέφτηκες, αλλά προφανώς, πρόκειται γιά κάποιους άλλους...


   
 7. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;


  Ορίζουμε την κυριαρχικότητα σαν τάση ενώ την κυριαρχία σαν κατάσταση που ορίζεται από 2 τουλάχιστον άτομα? οκ

  Αν προσέξεις ωστόσο αναφέρομαι και απαντώ σε αυτό "διασφαλίσει την επιτυχία στην επιδίωξή της" όπου η επιτυχία της επιδίωξης της κυριαρχικότητας δεν είναι άλλο πάρα η ίδια η κυριαρχία!
   
 8. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;

  Όχι, και πάλι είσαι off, πάλι το ίδιο ακριβώς λες. Εγώ μιλώ γιά τεκμηρίωση της κυριαρχικότητας, κι εσύ γιά τις προϋποθέσεις της κυριαρχίας. Τέλος πάντων, λες κάτι που δεν είναι λάθος, απλώς το quote στα δικά μου λόγια, ήταν άστοχο. Αυτά όμως, αρκετά, και ο νοών νοήτω...
   
 9. jimboy

  jimboy Regular Member

  Απάντηση: Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;

  Τελικά μάλλον κάπου το μπέρδεψα ...αλλά και πάλι:scratchhead:

  Όταν μιλάμε για κάποιον κυριαρχικό(κυριαρχική προσωπικότητα αν δεν κάνω λάθος) μας ενδιαφέρει να ορίσουμε τι καθιστά ένα άτομο κυριαρχικό ποιες είναι οι προϋποθέσεις γι αυτό-με άλλα λόγια η τεκμηρίωση της κυριαρχικότητας? ή να αναζητήσουμε παράλληλα και τα αιτία που προκαλούν σε κάποιον την τάση για κυριαρχία?
  Και γιατί να ασχοληθούμε με το ένα χωρίς να εξετάζουμε και το άλλο?
   
 10. MindMaster

  MindMaster Contributor

  Απάντηση: Πως ξεχωρίζετε ένα υποτακτικό άτομο;


  Γιατί είναι δύο διαφορετικές συζητήσεις. Η συζήτηση που είχαμε εδώ, αφορούσε το πρώτο μέρος, δηλαδή τα χαρακτηριστικά. Η περί αιτίων δεν αποκλείεται φυσικά, αλλά είναι μιά τελείως διαφορετική συζήτηση...