Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς μπορεί να είναι Κυρίαρχος Κάποιος που δεν είναι και σαδιστής;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 28 Μαρτίου 2007.

  1. gaby

    gaby Guest

    Μπορεί, έχει λόγο, έχει κίνητρο κάποιος που δεν είναι σαδιστής να είναι Κυρίαρχος;

    Ή και γενικότερα, γιατί να είναι Top με τη σαδομαζοχιστική έννοια του όρου, ή Dom ή Master;

    Τί Του προσφέρει η Κυριαρχία σ αυτήν την περίπτωση;

    Είναι ένα θέμα για το οποίο έχω αναρωτηθεί αρκετές φορές και κάθε απάντησή σας έχει σημασία για μένα, είναι κάτι που δεν έχω μπορέσει να καταλάβω.

    Ευχαριστώ  
     
  2. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Πώς μπορεί να είναι Κυρίαρχος Κάποιος που δεν είναι και σαδιστής;

    Και εγώ είχα μπερδευτεί πολύ στο παρελθόν με αυτό το θέμα, πιστεύώ πια όμως πως ναι μπορεί ενας Κυρίαρχος να μην είναι σαδιστής, ο σαδιστής μπορεί να είναι απλά σαδιστής ή Κυρίαρχος σαδιστής ή Μαστερ σαδιστης (?).
    Τι Του προσφέρει; Την Κυριαρχία, δεν νομίζω πως η Κυριαρχια ειναι σαδιστική.
    Την ικανοποίηση πως μέσα απο την Κυριαρχια Του κανει ευτυχισμένο εναν άνθρωπο ίσως; Ηδονή απο την διαχείρηση κάποιου.
    Πρέπει πρώτα να βρούμε ορισμό για το "σαδιστή".
     
  3. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Εξαιρετικη ερώτηση tender lilly ,την ιδια απορια εχω και εγω.
    Νομιζω οτι η ενασχοληση με το bdsm απο την Κυριαρχικη πλευρά χωρις την σαδιστική επιθυμία μπορει να ειναι δύσκολη και να επιφυλασει πολλες απογοητευσεις στους επιδοξους εξερευνητες , οταν θα δυσκολευονται κατανοησουν ορισμενες συμπεριφορες και επιθυμίες των υποτακτικών τους . Θεωρω τη σαδιστική επιθυμια δομικο και αναντικαταστατο στοιχειο της Κυριαρχικής bdsm ψυχοσυνθεσης.
    Σκεφτομαι οτι η Κυριαρχία χωρίς την σαδιστική επιθυμία καταλήγει σε μια επιθυμία επιβολής και μια επιθμία να σε υπηρετεί η υπο . Η υπηρετική εχει τον κύριο λογο.
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    συνήθως σε κάθε σχέση υπάρχει ένα άτομο "κυριαρχικό" αυτός/η που το τραβά τον άλλο από το χέρι ,αλλά το κάνουν ασυνήδειτα ,αν έχεις γνώση γιατί κάνεις αυτό που κάνεις ,τότε το απολαμβάνεις αυτό που κάνεις

    ο σαδισμός πιστεύω απλά βοηθά ελάχιστα στο γίνονται σαφής οι ρόλοι ,γιαυτό και ένας κυριαρχικός που αρέσκετε στο να δένετε ή να είναι παθητικός χάνει από τη "γοητία" του,αν παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι μαγκιά του  

    προσωπικά σε δυναμικές κοπέλες "την πέφτω" ,δηλαδή εν αγνοία τους κυριαρχικές..
     
  5. G_E

    G_E Contributor

    Κατ΄ αρχήν λίγος "σαδισμός" δεν μπορεί να μην υπάρχει. Έστω και με την έννοια της αυστηρότητας, της επιτίμησης και της τιμωρίας. Δε μπορείς να ηγείσαι χωρίς την ικανότητα ή τη δυνατότητα να επιβάλεις κυρώσεις. Και αν δεν κοιμάσαι το βράδυ επειδή επέβαλες κυρώσεις δε μπορείς να ηγείσαι για πολύ.

    Από κει και πέρα, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Η στάση της υποτακτικής στα πόδια σου μπορεί να ικανοποιεί πολύ περισσότερο από το να βγάλεις τη ζώνη και να την κάνεις μπλε. Η το να τσακιστεί για να σου βάλει ένα ποτό μπορεί να είναι πιο ηδονικό από το να την έχεις δεμένη και φιμωμένη στην αποθήκη. Τα λέω λάθος;
     
  6. female

    female Contributor



    Αν η "αυστηρότητα, η επιτίμηση και η τιμωρία" οδηγούνται από τη λογική μπορούν κάλλιστα να υπάρχουν χωρίς ίχνος σαδισμού.
    (Ιδίως στην, αλλά και όπως στην, περίπτωση γονέα ή δασκάλου.)

     
  7. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: Re: Πώς μπορεί να είναι Κυρίαρχος Κάποιος που δεν είναι και σαδιστής;

    Οχι.
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Καλησπέρα tender lilly. Σε πρώτο επίπεδο ένας χειρισμός του θέματός σου θα μπορούσε να είναι η αντιστροφή της ερώτησης, με αντικατάσταση της λέξης "σαδιστής" με τη λέξη "μαζοχιστής" και της λέξης "Κυρίαρχος" με τη λέξη "υποτακτικός". Άλλος χειρισμός θα μπορούσε να είναι η έκθεση παραδειγμάτων ανθρώπων (και μέσα από αυτό το forum) που είναι σαδιστές χωρίς να έχουν κυριαρχική συμπεριφορά και τούμπαλιν.

    Σε δεύτερο επίπεδο, εκτιμώντας ότι πιθανότερα επέλεξες επί σκοπού να διατυπώσεις την ερώτησή σου κάνοντας λόγο μόνο για σαδισμό/Κυριαρχία, και όχι χάρη παραδείγματος σού γράφω την εξής σκέψη μου:

    Ο σαδισμός κυριεύει εμένα. Βρισκόμενη υπό καθεστώς σαδισμού είμαι πολύ παραδομένη στη βούλησή μου για να χαρακτηριστώ ταυτόχρονα Κυρίαρχη. Άλλωστε αν μπορούσα να κυριαρχήσω επί του σαδισμού μου θα τον είχα πατάξει. Ένα χαρακτηριστικό της Κυριαρχικότητας είναι η αυτοεπιβολή, και η αυτοεπιβολή βρίσκεται σε διαρκή μάχη με το σαδισμό μου. Δεν μπορούν να νικούν και τα δύο ταυτόχρονα. Σε σπάνιες περιπτώσεις νικά ο δεύτερος.

    Χρησιμοποιώ τη λέξη "ταυτόχρονα" κυριολεκτικά. Ο σαδισμός και η κυριαρχία σε εμένα για παράδειγμα εν γένει συνυπάρχουν, όχι όμως αρμονικά και όχι ταυτόχρονα.

    Το τί προσφέρει η Κυριαρχία σε έναν κυρίαρχο είναι τεράστιο θέμα, και για να αναπτυχθεί αξιόλογα ίσως θα πρέπει να αναλυθεί σε επιμέρους ερωτήσεις. tender lilly μερικές φορές θέτεις τόσο δυνατά θέματα που εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι να τα διαχείριστώ μέσα από ένα Post.
     
  9. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Ειναι πιθανον η Κυριαρχια να ειναι μια Σαδιστικη εκφραση που απευθύνεται στον συμπεριφορικο ελεγχο της υποτακτικής.
    Ο Σαδισμος απο την αλλη μεριά μπορει να να ειναι τοσο σωματικός οσο και ψυχικος. Στην πρώτη περιπτωση εστιαζει στο βασανισμο του σωματος και στην δευτερη στο βασανισμό του πνευματος δηλαδη ταπεινώσεις , εξευτελισμοί , υποβιβασμος σε αντικείμενο κ.α
    Με βαση τα παραπάνω η Κυριαρχία επιβάλλεται η αν θελετε πιστοποιειται με τη βοήθεια των παραπάνω μεθόδων , υπο την εννοια οτι εκφραζεται μεσα απο τον Σαδισμό οσο και τις εντολες ικανοποιησης των διαφορων αναγκων του Κυριαρχου(υπηρετική)
    Εν τελει η Κυριαρχια μπορει να ειναι εκφραση Σαδισμου οπως και ο Σαδισμος να παιρνει καποιες φορες την μορφή της Κυριαρχίας μια που οταν βασανίζεις την υποτακτική κυριαρχεις πανω της μια και ελεγχεις το σωμα της , και παραλληλα υποτασσεται στον βασανισμο σου ηθελημενα οποτε ελεγχεις και τη βουληση της η οποία ταυτίζεται με τη δική σου , με μονη διαφορα οτι εκεινη επομιζεται τον παθητικό ρολο..
    Τεινω να καταληξω οτι βαση ολων ειναι ο Σαδισμος..
     
  10. σεξουαλικό Σαδιστή a.k.a (also known as) Top δέχομαι
    σεξουαλικό Σαδιστή-Κυρίαρχο είτε Master, είτε Dom (όχι του Κόσμου ολάκερου αλλά διαφεντευτή υποτακτικής) δέχομαι

    Κυριάρχο σκέτο δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να υπάρχει αλλά μου είναι δύσκολο να το δεχτώ σαν ένοια (διαφεντεύει απλά και μόνο κάποια γυναίκα χωρίς καμία δόση σαδισμού???), μου φαντάζει πολύ αφηρημένο σαν ένοια και είμαι της ρεαλιστικής σχολής (στην τέχνη επίσης) και μέσα στα πλαίσια του Sm φυσικά

    Οι γενικότητες της Κυριαρχίας με παραδείγματα του τύπου είμαι ο Κυρίαρχος στην ζωή μου, στην βουλή, στο κέντρο που δουλεύω μόνο χασμουρητά μου προκαλεί και εννίοτε γέλια...από την άλλη είναι καλή διαφήμιση (άσχετα αν είναι παπάτζα most of the times)... ιδιαίτερα επιτυχημένη σε ονειροπόλα θήλεα.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Συνεπώς ο σαδισμός αποτελεί μάλλον πρωτογεννές συστατικό της προσωπικότητας σου Syrah, εφόσον έχει την δύναμη να σε κυριεύει. Κατανόω μέν την προσπάθεια αυτοπεριορισμού του, λίγο πολύ το κάνουμε όλοι Μας καθώς όταν λυθεί το "θηρίο" διάφορα μπορούν να συμβούν, πόσο όμως ελευθερη νοιώθεις όταν το κάνεις; Ναι ή απόφαση είναι δική σου και αυτό αποτελει συστατικό της ελευθερίας, πόσο όμως είσαι πραγματικά εσύ;

    Ερώτιση, που ίσως ρίξει φώς από μια άλλη γωνία στο θέμα του νήμτος: Γιατί θεωρείς η παραδοση στην βούλησή σου αντιτίθεται στον χαρακτηρισμό σου ως Κυρίαρχη; Συμπεραίνω (ίσως λανθασμένα, εσύ θα μου πεις) πως αισθάνεσαι να μειώνει την αυτοκυριαρχία σου ("έρμαιο των παθών σου"), Κυριαρχία δεν είναι όμως αυτή ακριβώς η επιβολή της βούλησης στην οποία παραδίδεσαι (ή αρνείσαι να παραδοθείς);