Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ρατσισμός εκ των έσω..

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 27 Οκτωβρίου 2008.

  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Στις μειονότητες κάθε είδους και κυρίως στις σεξουαλικές παρατηρούνταν και παρατηρείται ενίοτε ρατσισμός κάθε μορφής μέσα από την ίδια τη μειονότητα.Πχ οι μαύροι των ΗΠΑ φέρονται ρατσιστικά σε ομόφυλους που συνάπτουν γάλο ή σχέσεις με λευκές/ους κτλ....στους gay υπάρχει ενίοτε ρατσισμός προς τους θηλυπρεπείς, στις λεσβίες άλλοτε στις θηλυπρεπείς και άλλοτε στις αρρενωπές κοκ
    Στο χώρο του BDSM τι μορφές ρατσισμού ή διαχωρισμού υπάρχουν;Από ποιους είθισται να υπάρχουν;Ποιοι δέχονται τα πυρά;Ποιος ο λόγος και τι καλύπτεται μέσα από τέτοιες συμπεριφορές και αντιλήψεις;Περιμένω τις απόψεις σας..
     
    Last edited: 27 Οκτωβρίου 2008
  2. Elysium

    Elysium Contributor

    Ωραίο θέμα Incomplete.

    Θα έλεγα πως αν υπάρχει κάποια μορφή «ρατσισμού (αν και τη θεωρώ βαριά λέξη) μέσα στο bdsm, αυτή αφορά κυρίως τη «γνησιότητα» κάποιων statuses και συγκεκριμένα του status switch.
    Έτσι έχω παρατηρήσει πως τα άτομα με αυτό το σεξουαλικό προσανατολισμό δέχονται κάποιες φορές τα πυρά κάποιων όπου έχουν παραμείνει για αρκετό καιρό σε υποτακτικό ή Κυρίαρχο status, θεωρώντας τους πρώτους ως μη αυθεντικούς στο ρόλο που επιλέγουν κάθε φορά. Το ίδιο θα έλεγα για όσους δηλώνουν τις kinky ή απλά τις φετιχιστικές τους επιθυμίες.

    Επίσης, έχουν σημειωθεί αρκετές διαφορές που αφορούν τη φιλοσοφία του bdsm μεταξύ ατόμων που ανήκουν στο D/s και στο s/m.

    Παρόλ’ αυτά δε θα υποστήριζα πως υφίσταται ρατσισμός, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, σε οποιοδήποτε status του bdsm σήμερα.
    Κι αυτό γιατί καταρχήν οι όροι και οι ορισμοί του bdsm δεν έχουν αποσαφηνιστεί επαρκώς και δεύτερον διότι είναι τόσο λίγοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το bdsm στη χώρα μας, που ακόμη και οι vanilla-curious γίνονται εύκολα αποδεκτοί στον... «κύκλο».
     
  3. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Στον χωρο του bdsm υπαρχει κατα βαση ανταγωνισμος νομιζω.
    Σιγουρα υπαρχει και ρατσισμος και μην παμε μακρυα, η αποστροφη καποιων προς καποια φετιχ που θεωρουνται ακραια, οπως η κοπρολαγνεια π.χ.
    Για καποιους "πολυ απ'εξω" το "σε δενω με χειροπεδες, χρησιμοποιω μαστιγιο"κλπ. θεωρειται "ανωμαλια".
    Μια "ανωμαλια" ομως για την οποιαν πολλοι "γαργαλιουνται", μια και τα παιχνιδια αυτα σπανε την ρουτινα του κλασσικου σεξ.
    Δυστυχως ομως ακομη και εδω υπαρχει το, "τι θα πει ο κοσμος, τι θα σκεφτει ο αλλος", με αποτελεσμα το συμπερασμα του, "αφου το θελω, αλλα δεν το τολμω, το κατακρινω".
    Θα ελεγα οτι ρατσισμος υπαρχει και μεσα στην καρδια του bdsm, οταν οι υποτακτικοι-ες, θεωρουνται ατομα κατωτερα ακομη και εξω απο τους 4 τοιχους μιας συνεδριας, κατι το οποιο προσωπικα ΔΕΝ αποδεχομαι.
    Ο καθε ανθρωπος, οποιο στατους και να δηλωνει, εχει προσωπικοτητα και προσωπικη ζωη, που καλο ειναι να παραμενει απαραβιαστη.
    Το αυτο και για την οποια κοινωνικη του θεση.
     
  4. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Ρατσισμός εκ των έσω..

    Αυτά έλεγε και ο Ιούλιος Καίσαρ, αλλά τελικώς προτίμησε το επάγγελμα του δικτάτορος.
    Προσωπικώς, είμαι υπέρ της βασιλευομένης, αναρχοκομμουνιστικής αριστοκρατίας του όχλου.
     
  5. MiB

    MiB Regular Member

    Κατά τη γνώμη μου ο ρατσισμός ως ευρύτερη έννοια, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο πηγάζει κι αναπτύσσεται από άτομα που τα διακρίνει γενικότερα ο δογματισμός. Προσωπικότητες με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό συναντάμε σε όλων των ειδών τις κοινωνίες, φυσιολογικά κι εδώ μέσα. Αυτά τα άτομα πάντα θα βρίσκουν αφορμές για διαχωρισμούς, πόσο μάλλον για τέτοιου είδους που "ενθαρρύνονται" από τις εκάστοτε "ταμπέλες".
    Κι αν θυμάσαι αγαπητέ Inco, έχω ήδη επισημάνει τους κινδύνους σχετικά με την "ταμπελοποίηση" και γενικότερα την "ταμπελολαγνία" που επικρατεί, ειδικά σε τούτη εδώ τη μικρή μας κοινωνία..  
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Ρατσισμός εκ των έσω..

    Μάλλον θα χρειαστεί να θυμίσω κάποια πράγματα  

    - Θυμάμαι τις βολές κατά των παθητικών str8..

    - Φαντάζομαι ένας κοπρολάγνος πχ δε θα ήταν η ψυχή της παρέας..

    - Υπήρχε η κόντρα μεταξύ κάποιων αντρών και γυναικών Κυρίαρχων(που η κόντρα είχε ως βάση την αμοιβαία απόλυτη αμφισβήτηση των δύο ρόλων)

    Έχουμε άλλα;Τι λέτε;Εγώ λέω ναι..

    Η κακή χρήση ενός πράγματος φίλε μου,δε συνεπάγεται και ανάλογο κακό χαρακτήρα αυτού..Πιστεύω πως άτομα που κάνουν κακή χρήση της ταμπέλας,γενικά έχουν κακή αντίληψη και κακή συμπεριφορά.Η ταμπέλα είναι απλά το μέσο να βγεί ο κακός χαρακτήρας προς την επιφάνεια.Εξάλλου τι να βάλλεσαι κατά της ταμπέλας,τι να βάλλεσαι κατά της ιδιότητας ή της ιδιοσυγκρασίας..
     
    Last edited: 27 Οκτωβρίου 2008
  7. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Ρατσισμός εκ των έσω..

    Έτσι όπως το θέτεις, η εκάστοτε ταμπέλα μπορεί να επιτελεί ως ένα βαθμό και κοινωνικό έργο..
    Πάντως συμφωνούμε ότι οι "προβληματικοί" χαρακτήρες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να εκδηλωθούν μέσω των ταμπελών τους.. Είπες και μια λέξη "κλειδί": Αντίληψη. Πολύ βασικό να έχει κάποιος την ικανότητα να αντιλαμβάνεται πραγματικά τι γίνεται γύρω του. Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερος ο κόσμος αν διέθεταν όλοι τη συγκεκριμένη ικανότητα, έστω και σε στοιχειώδες επίπεδο..
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρατσισμός εκ των έσω..

    Διαφωνώ.Αντίληψη υπάρχει.Απλά είναι διαφορετική(αφού δομήθηκε υπό διαφορετικά καθεστώτα σε διαφορετικούς χαρακτήρες).Και έκφραση υπάρχει.Απλά και αυτή είναι διαφορετική.Μπορείς να πείσεις τον λαθεμένο για την πλάνη του ή αυτός εσένα.Και εκεί η ταμπέλα οριοθετεί  

    Μόνο που θα επιθυμούσα να μην παρεκτραπούμε περισσότερο.Υπάρχουν ανάλογα νήματα ή φτιάξε ένα δικό σου να ταμπελοχτυπηθούμε  

    Επιμένω πως δε φταίει η ταμπέλα για σεπαρατιστικές συμπεριφορές..
     
  9. MiB

    MiB Regular Member

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρατσισμός εκ των έσω..

    Φίλε Ιnco, πιστεύω ειλικρινά ότι δε διαφωνούμε και τόσο τελικά. Ίσως να μη διάβασες πολύ προσεκτικά αυτά που έχω γράψει. Ούτε κι εγώ πιστεύω πως η εκάστοτε ταμπέλα είναι η αιτία για σεπαρατιστικές συμπεριφορές. Θεωρώ απλώς ότι τις ενθαρρύνει. Αντίληψη βεβαίως και υπάρχει, αλλά όχι πάντοτε για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας. Κι εγώ αναφέρομαι ακριβώς σε αυτήν, ασχέτως της δυνατότητας που υπάρχει να μας βοηθήσει κάποιος ή εμείς κάποιον άλλον ως προς το να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Το τελευταίο μάλιστα αποτελεί μια αρκετά δύσκολη αποστολή όταν έχεις να κάνεις με δογματικές προσωπικότητες. Για μένα αυτή ακριβώς είναι και η ρίζα του κακού. Κάτι που όταν το βλέπεις να συμβαίνει εδώ μέσα σίγουρα σου φαντάζει κάπως, δεδομένου ότι φυσιολογικά αυτό το φόρουμ απευθύνεται σε ποιο.. ανοιχτά μυαλά..  

    Αν παρολαυτά εξακολουθείς να "γαργαλιέσαι" για ταμπελοχτυπήματα.. πες μου κι εγώ κάτι θα σκεφτώ..  
     
  10. Δογματική προσωπικότητα= υπεροψία + φόβος;
     
  11. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρατσισμός εκ των έσω..

    Αυτό σου λέω.Δε φταίει το μέσο ,όταν ο κακός σκοπός το διαολίζει.Θα διαολίσει με ότι θα μπορέσει να αγγίξει!

    Αν και συνειδητοοποίησα πως ο σεντ Πήτα(ρ) δεν κοιτά ταμπέλες και στάτους,ευχαρίστως να ταμπελοχτυπηθούμε   Δεν υπάρχει λόγο να σου πω και να μου πεις.Απλά θα μου πεις,και θα σου πω  
     
  12. Mikra_Psemata

    Mikra_Psemata Contributor

    Απάντηση: Ρατσισμός εκ των έσω..

    φυσικα κ υπαρχει ρατσισμος εντος βδσμ..

    οχι μονο αναμεσα στα στατους.. αλλα κ αναμεσα σε διαφορετικα φετιχ..

    οι μαστερς κοιτουν αφ υψηλου τις μιστρες κ σιχαινονται τους υπο ανδρες, τους κρος

    οι μιστρες κοιτουν αφ υψηλου τους μαστερς.. χμμ για τις υπο αναλογως..

    οι υπο αντρες εχουν προβλημα με τα φετιχ των αλλων υπο κ τους μαστερς..

    οι υπο γυναικες με τις μιστρες τις περβ, κ γενικα οποιον ενοχλει τους μαστερς τους..

    οι περβ εχουν προβλημα με όλους

    και γενικα καλα περνάμε εδω..