Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ρόλοι και αυτοεκτίμηση..

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Incomplete_, στις 3 Οκτωβρίου 2005.

Tags:
  1. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Υπάρχει σχέση ρόλου(master/slave) και αυτοεκτίμησης;
    Σε κάποιον που θα υποστήριζε πως οι υποτακτικοί ρόλοι στηρίζονται στη χαμηλή αυτοεκτίμηση των συγκεκριμένων ανθρώπων που τους υιοθετούν,τι θα απαντούσατε;
    Υπόψιν πως δεν εκφράζω καμία προσωπική μου άποψη..
     
  2. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Όλοι αυτή τη συνέχεια περιμένουμε 

    Πως βγήκε η έκφραση;
     
  3. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Προτιμώ να τα διαβάσω :Ρ
     
  4. slaveboy`81

    slaveboy`81 Regular Member

    Ίσως και να αληθεύει η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Προσωπικά όμως νίωθω την ανάγκη να προσφέρω σε κάποιο Άτομο που εκτιμώ ( Dom ) ότι μπορεί να τον ευχαριστήσει είτε είμαι χαρούμενος είτε είμαι down. Όταν ξεκίνησα να έχω εμπιρίες ως σκλαβος αυτές τις εμπιρίες τις είχα όταν ήμουν ψυχολογικά σε πολύ κακό χάλι. Όμως αυτό δεν συνέβη όταν βρήκα ένα DOM, που εκτιμούσα και σεβόμουν.
     
  5. Wildchild

    Wildchild Regular Member

    Γιατι να εχει σχεση με την χαμηλη αυτοεκτιμηση? Συμφωνα με αυτη τη λογικη και οι Dom/mes ειναι ατομα με φοβερη αυτοπεποιθηση και δεν ξερω γω τι
     
  6. potty65

    potty65 Regular Member

    Οταν σου αρέσει να σε ταπεινώνουν και να σε μειώνουν μπορεί να θεωρείς ότι αυτό ακριβώς αξίζεις, ότι δεν έχεις την ικανότητα ή την αξία για κάτι παραπάνω από το να είσαι υποτελής. Μην ξεχνάμε ότι όλες αυτές οι καταστάσεις ξεκινάνε πρώτα από το μυαλό, και μετά καταλήγουν στο σώμα, έχουν βαθιά ψυχολογικά ερείσματα. Υπό αυτό το πρίσμα, ναι μπορεί να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση αυτός που δηλώνει 'σκλάβος". Θα πρέπει ωστόσο να πω ότι όλα αυτά τα άτομα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και δοτικά, προσφέρουν όλο τους το είναι για την ικανοποίηση του συντρόφου τους, ίσως αυτή να είναι η έσχατη πράξη αγάπης.

    Οσο για τους Doms, αυτοί εννοείται ότι πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση λόγω της θέσης τους και του ρόλου τους. Δεν είναι μόνο υπεύθυνοι για τον εαυτό τους και τις πράξεις τους, αλλά σηκώνουν και το βάρος της ευθύνης ενός συντρόφου, έστω και περιστασιακού. Για να ανταπεξέλθεις σε αυτό το αυξημένο βάρος, και να τα βγάλεις πέρα, πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση, να πατάς γερά στα πόδια σου, καθ' ότι κουβαλάς και κάποιον άλλον στις πλάτες σου!
     
  7. Mafioza

    Mafioza Guest

    RE: RE: Ρόλοι και αυτοεκτίμηση..

    δεν νομιζω πως ισχυει κατι τετοιο για ολους,καποιοι μπορει να ειναι υποτακτικοι και να μην νιωθουν πως αυτο ειναι που αξιζουν.Μπορει να νιωθουν την επιθυμια να βιωσουν ενα παιχνιδι..
     
  8. potty65

    potty65 Regular Member

    Mafioza καμία αντίρρηση σε αυτό. Και εγώ ανήκω ακριβώς σε αυτή την κατηγορία που περιέργραψες, το βλέπω σαν ένα παιχνίδι, σαν μία θεατρική παράσταση, και γιαυτό άλλωστε έχω τρομερή δυσκολία να κατανοήσω τους 24/7. Ωστόσο επειδή ο incomplete μίλησε για slaves, ανθρώπων δηλαδή που συνειδητοποιήμενα και σε συνεχή βάση, δηλώνουν υποτέλεια και αντλούν ηδονή από το να 'υπηρετούν' και μόνο, προσπάθησα να μπω στην ψυχολογία αυτή... Επι τη ευκαιρία, σε καλωσορίζω κι εγώ..
     
  9. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Είναι πολύ δύσκολο να "μπείς" στην ψυχολογία του 24/7 slave για τον απλό λόγο πως όντας submissive θα πρέπει να περάσεις πολλές διεργασίες για να καταλήξεις σε αυτήν την κατάσταση και φυσικά να έχεις συναντήσει και τον ανάλογο Κυρίαρχο.
    Κανείς δεν ξεκινάει ξέροντας πως θέλει ή πως είναι για 24/7 άσχετα αν σε κάποιους μοιάζει να "είναι αυτό που ζητούσαν όλη τους τη ζωή".

    Σίγουρα υπάρχουν πολλά υποτακτικά άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά ο/η slave δεν δύναται να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, κάτι τέτοιο καταρίπτει όλα όσα αντιπροσωπεύει ο ρόλλος και η σχέση του.

    Από την άλλη ο Κυρίαρχος δεν θα μπορούσε να κυριαρχήσει επί της ουσίας αν δεν είχε την ανάλογη αυτοεκτίμηση.
     
  10. gaby

    gaby Guest

    RE: RE: Ρόλοι και αυτοεκτίμηση..

    Συμφωνώ γενικά με την carissa[L_T] και θα ήθελα να σταθώ λιγάκι στο παρακάτω σημείο.

    Θα ήθελα να προσθέσω ότι και για μία οποιαδήποτε υποτακτική που μπήκε σε μία διαδικασία αφύπνισης της υποτακτικότητάς της και εκπαίδευσης, είναι πολύ ουσιαστικό θεμέλιο η αυτοεκτίμηση διότι την βοηθάει να αποδέχεται τα κίνητρα και τον ρόλο της και να μην αμφισβητεί τον ίδιο της τον εαυτό σε κάθε βήμα, όταν μάλιστα έχει μπροστά της τόσα να μάθει και τόσα να υπερβεί.

    Όταν η υποτακτική αποδέχεται στα πλαίσια του D/s ταπεινώσεις ή "ταπεινώσεις" που θα της ήταν αδιανόητες στην κοινωνική της ζωή ή στην παλιότερη vanilla έκφραση του ερωτισμού της, δεν το κάνει επειδή έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά επειδή αφήνεται να ελευθερώσει και να βιώσει(και να "νομιμοποιήσει" σε πλαίσιο D/s) μία ακόμα πλευρά του ερωτισμού της.
     
  11. femailslave

    femailslave New Member

    Δεν ξερω τι ισχυει. Εγω το βλεπω σα ρολο. Την ωρα εκεινη μ΄αρεσει να αφηνομαι στα χερια του Dom για να με κανει ο,τι θελει αλλα στη ζωη μου ειμαι πολυ δυναμικο ατομο και μαλιστα δεν ειναι λιγες οι φορες που στην καθημερινοτητα οταν σκεφτομαι τι μου αρεσει εκεινες τις στιγμες μου φαινεται περιεργο....
    Επισης ρωταω: Γιατι ο Dom να μην ειναι ατομο με χαμηλη αυτοεκτιμηση και μεσα απο αυτες τις πραξεις να ζηταει αυτοεπιβεβαιωση;
     
  12. femailslave

    femailslave New Member

    Να ρωτησω και κατι ασχετο; Τι ειναι το 24/7;